Анто Гајић, човјек који је увијек стремио напријед

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА - Анто Гајић остаће упамћен по личним и радним заслугама на свим пословима које је обављао током живота, поручено је на данашњој комеморацији овом професору и привреднику у предузећу Рудник и термоелектрана (РиТЕ) "Угљевик".

Предсједник Подручне привредне коморе Бијељина Анто Гајић преминуо је у Београду у 66. години.

Директор РиТЕ "Угљевик" Чедомир Стојановић рекао је на комеморацији да ће се сјећати Гајића као одговорног и посвећеног руководиоца и доброг сарадника, увијек спремног да знање и искуство подијели са другима и као човјека који је увијек гледао и стремио напријед.

Он је навео да је ово предузеће под Гајићевим руковођењем од 2007. до 2013. године постигло најбоље пословне резултате у послијератном периоду и истакао да ће га колеге, његови студенти и пријатељи памтити као врхунског стручњака.

Према Стојановићевим ријечима, Гајић је у животу добио многе битке, а битку са вирусом корона је, нажалост, изгубио.

На опроштајном скупу Гајићевих колега и пријатеља у Центру за културу у Угљевику, начелник општине Василије Перић поручио је да ће Гајић остати упамћен као добар човјек успјешан у струци који је значајно допринио развоју регије Семберије и Мајевице.

У име Привредне коморе Републике Српске од Гајића се опростио дугогодишњи сарадник Михајло Видић, рекавши да је Гајић оставио неизбрисив траг у привредном и друштвеном животу регије и цијеле Српске.

Анто Гајић биће данас сахрањен на гробљу Гај у Прибоју.

Гајић је рођен 1955. године у Прибоју код Лопара, основне и постдипломске студије завршио је на Факултету техничких наука у Новом Саду, гдје је 2009. године стекао звање доктора наука у научној области Машинске конструкције, транспортни системи и логистика.

Радну каријеру започео је 1978. године у Руднику мрког угља у Бановићима, а од 1994. године био је запослен у Руднику и термоелектрани "Угљевик", гдје је обављао низ руководећих функција.

Период у којем је Гајић обављао функцију директора РиТЕ "Угљевик" сматра се једним од најуспјешнијих у послијератном периоду. Био је ангажован као професор на Педагошком факултету у Бијељини и Машинском факултету у Источном Сарајеву.

За предсједника Подручне привредне коморе Бијељина први пут је изабран 2017. године, а реизабран 10. фебруара 2021. године.

 Био је члан Научног вијећа Института за природне и техничке науке Академије наука и умјетности Републике Српске.

Аутор је неколико иновација и техничких унапређења, као и готово 40 научних и стручних радова презентованих на међународним научним скуповима и објављених у стручним часописима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана