Ањи Будимир и даље потребна помоћ

Срна
Ањи Будимир и даље потребна помоћ

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Двадесетдвогодишњој Ањи Будимир из Козарске Дубице, којој је неопходна помоћ како би наставила борбу са тумором на мозгу и вратном дијелу кичме, у Бањалуци је урађен први налаз магнетне резонанце.

Ања је санитетским возилом Дома здравља у пратњи мајке превезена у Здравствену установу "Делта дијагностика" у Бањалуци, гдје јој је јуче урађен овај налаз.

"У петак поново радимо магнетну резонанцу цијеле кичме, а сљедеће седмице налаз крвне слике, гастроскопију и тумор маркере", потврдила је Ањина мајка Маријана Будимир, која је захвалила свима који помажу да Ања настави лијечење.

Она је рекла да је захваљујући залагању начелника општине Козарска Дубица Раденка Рељића, који их је посјетио прошле седмице и том приликом уручио лијекове и средства у износу од 1.000 КМ, Ања санитетским возилом превезена у Бањалуку.

Рељић је потврдио да ће у Ањином лијечењу помагати и као начелник општине и као љекар, те поново апеловао на остале грађане, предузећа, организације и удружења како у земљи тако и иностранству да се укључе у помоћ породици Будимир.

Рељић је породици Будимир осигурао и прикључак за интернет како би могли имати лакшу друштвену комуникацију, а ускоро ће Ањи уручити лаптоп.

Акцију помоћи у лијечењу Ање покренуло је Удружење младих "Фокус" из Козарске Дубице, а предсједник тог удружења Недим Кривдић рекао је да се свакодневно јављају људи који су вољни помоћи.

Кривдић је у име Удружења младих "фокус" и у име породице захвалио људима који помажу.

Он је нагласио да је даљи ток Ањиног лијечења изузетно скуп, те да ова породица без помоћи добрих људи сама неће моћи сносити те трошкове.

"С обзиром да је Маријана самохрани родитељ, незапослена и немају никакво осигурање без помоћи добрих људи неће моћи изнијети трошкове дијагностике и лијечења. Зато још једном молим све који су у могућности, да дају допринос колико ко може јер ова породица нас заиста треба", рекао је Кривдић.

Сви који су у могућности да помогну средства могу уплатити на рачун Ањине мајке Маријане Будимир. Инструкције су доступне на "Фејсбук" профилу Удружења младих "фокус".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана