Аничић: Трећа деценија слободе и пожртвованог рада

Срна
Аничић: Трећа деценија слободе и пожртвованог рада

Мркоњић Град - Начелник општине Мркоњић Град Дивна Аничић поручила је вечерас на свечаној академији поводом Дана општине да су Мркоњићани ушли у трећу деценију слободе и да су 21 годину пожртвовано радили како би створили боље услове за живот.

Она је на свечаности којој је присуствовао и министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија, рекла да се у Мркоњићу прошле године много урадило у погледу запошљавања и реализованих капиталних инвестиција.


"Имали смо повећан број запослених у односу на 2015. годину и преко три и по милиона КМ реализованих капиталних пројеката. Настављамо са том динамиком, а највећи акценат и даље стављамо на отварање нових радних мјеста", навела је Аничићева.

Током свечане академије успјешни појединци награђени су захвалницама и повељама.

Повељом почасног грађанина општине Мркоњић Град са златним симболом општине награђени су Пантелија Дакић и Миленко Стојичић. Повељом заслужног грађанина општине Мркоњић Град са златним симболом општине Мркоњић Град награђени су Младен Мићић и постхумно Јово Шпирић.

Похвалом су награђени и Невенка Малешевић, Драган Стојичић, Дубравка Николићи и постхумно Боро Толомир. Захвалницама су награђени Милосавка Ћоћкало и постхумно Дмитар Чегар.

Књижевник Миленко Стојичић захвалио је у име награђених истичући да је задатак свих њих да и даље свако у свом домену надграђује овај град.

"Говорим у име десет душа и врло је тешко. Ову награду дугујем мојим учитељима, наставницима, професорима, овдје сам почео да пишем. Апелујем на све добитнике и на све нас да колико год можемо надграђујемо град свако у свом домену и знању", рекао је Стојичић.

Академију је пратио богат културно-умјетнички програм.

Дан општине Мркоњић Град установљен је као знак сјећања на 4. фебруар 1996. године, када су се Мркоњићани послије петомјесечног избјеглиштва вратили на своја огњишта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана