Анђела, дјевојчица са гитаром

Срна
Анђела, дјевојчица са гитаром

Милићи - Анђела Мишић, ученица седмог разреда Основне школе "Алекса Јакшић" из Милића, дружење са гитаром почела је из забаве, а данас јој овај инстурмент захваљујући таленту доноси награде и признања са разних музичких смотри.

Од 2015. године, када је освојила другу награду на 6. Гитарском такмичењу у Ваљеву, до данас, Анђела је у конкуренцији вршњака из музичких школа у региону "побрала" низ признања и диплома за прва и друга мјеста, чиме је скренула пажњу музичких педагога на свој таленат.


Од тог првог такмичарског наступа дјевојчица из Милића представила је своје умијеће на музичким смотрама у Зворнику, Бијељини, Шапцу и у другим градовима, а са сваког се вратила са наградама и дипломама. Представљала се дјелима класичних композитора, Бетовена, Пујола, Лењанија...

"Сљедеће такмичење је у Зворнику и организује га наша школа, а након тога имаћемо још тамичења у регији. Посебно ме радује и већ се припремам за Гитар фест у Београду, на којем планирам да наступим идуће године", истакла је Мишићева.

Дружење са гитаром почело је случајно, на курсу који је прије пет година организован за милићке основце.

"У почетку нас је било скоро шездесет. Након извјесног времена тај број се почео смањивати, многи су одустали, па је курс ускоро отказан. Било ми је криво, јер што сам више вјежбала, гитара ми је све више улазила у крв", испричала је Срни Мишићева.

Било је то вријеме када је требало донијети одлуку, оставити гитару и одрећи се тог музичког задовољства или покушати наставити са радом. У томе јој је помогао отац Драган.

"Тата ми је увијек био подршка. Он ме и наговорио да се опредијелим за тај музички инструмент, купио ми прву гитару, а када је курс отказан, рекао је да треба да наставим да вјежбам. Можда је та подршка и посљедица тога што се и сам некада бавио музиком, свирајући на клавијатурама", прича Анђела.

Музичко усавршавање Анђела је наставила у Основној музичкој школи "Војин Комадина" у Зворнику. Вјежба код професора Драгана Николића, за кога каже да јој је велика подршка.

"У школи вјежбам једном седмично по сат времена, а у кући сваки дан најмање по три сата", каже Анђела.

Упоран рад и љубав према музици већ након неколико година дали су видљиве резултате.

Иако је посвећена гитари, Анђела није занемарила ни школске обавезе. Одлична је ученица, уз све то игра у фолклорном ансамблу, а намјерава да се укључи и у кошаркашку секцију.

Каже да се уз добру организацију све може стићи. Ипак, себе у будућности види као музичку личност, истакнутог инструменталисту или члана неког познатог оркестра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана