Америчко-пољски пар отворио хостел »Полако« у Требињу

Срна
Америчко-пољски пар отворио хостел »Полако« у Требињу

Требиње - Америчко-пољски пар Лорен Мосли (25) и Бартек (29) Шудвовски отворили су у Требињу први хостел, који су назвали "Полако", и убрзано кренули да привлаче госте из цијелог свијета.

Они су претходно путовали, обилазили и упознавали градове, а у Требињу су препознали савршено мјесто за остварење свога циља.

Лорен и Бартек већ имају госте из Француске, САД, са Новог Зеланда и најаве за боравак у наредном периоду.

Бартек каже да су се за назив "Полако" одлучили јер су на сваком кораку и при завршавању било ког посла чули ријечи: "Полако...све ће бити завршено" те да је то ријеч коју је прву научио.

Он истиче љубазност и великодушност овдашњег становништва који су допринијели да се осјећају као на "свом терену", напомињући да су за почетак задовољни интересом посјетилаца.

Бартек, који одлично разумије и говори српски језик, каже да је први пут у Требиње дошао у фебруару ове године и да је за два мјесеца завршио све припреме за отварање хостела, а уз помоћ нових пријатеља научио и језик.

Иако му овај посао није стран, јер се и у Пољској бавио хотелијерством, Бартек напомиње да треба пуно љубави, српљења и посвећености да би идеја била успјешна.

"На овим подручјима нема хостела, а Требиње је веома лијеп туристички град па се надам да ће они који воле домаћу и присну атмосферу бити наши гости", наводи он.

Хостел располаже са четири собе, односно 16 лежајева, два купатила, кухињом и великим дневним боравком .

Лорен каже да у складу са називом хостела учи српски језик, али да се нада да ће ускоро "постићи добре резултате".

Она истиче да су упознали све знаменитости Требиња и да је посебно одушевљена Херцеговачком Грачаницом на брду Црквина, истичући да би вољела у овом граду и да се вјенча, а није против тога да јој и дјеца иду у овдашње школе.

Лорен и Бартек се "жале" да су за неколико мјесеци добили на килажи, јер не могу да одоле херцеговачком сиру, роштиљу и буреку, а од напитака издвајају кувану кафу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана