Александра Радојчић, епидемиолог у бијељинској Болници: Не дозволити да се бира између младих живота и привреде

Срна
Александра Радојчић, епидемиолог у бијељинској Болници: Не дозволити да се бира између младих живота и привреде

БИЈЕЉИНА - Бијељинци морају да поштују превентивне мјере изречене с циљем сузбијања ширења вируса корона како град не би био приморан да уводи рестриктивније и како се не би бирало између младих живота и привредне активности у граду, апеловала је данас епидемиолог у бијељинској Болници Александра Радојчић.

Ако се бројеви, који се тичу епидемиолошке ситуације у граду, буду повећавали, а пацијенти буду имали тешке клиничке слике као сад, каже Радојчићева, неће се избјегавати увођење много рестриктивнијих мјера.

“Све је већи број обољелих и град још покушава да одржи постојеће мјере, које су довољно рестриктивне ако се поштују и да се не уводе далеко рестриктивније, првенствено да би опстала привреда, радна мјеста”, рекла је Радојчићева новинарима након сједнице Градског штаба за ванредне ситуације.

Радојичићева је рекла да сви пацијенти смјештени у ковид болници имају мање-више тешке упале плућа и да су међу њима људи од 23 до 80 година.

Командант Градског штаба за ванредне ситуације Мићо Мићић нагласио је да тренутно стање захтијева да се превентивне мјере строго поштују.

“Имамо све више младих са тешким симптомима и зато их молим, прије свих, да мисле о свом и здрављу старијих чланова њихових породица који су још угроженији од њих. Разумијемо да је љето и да омладина има потребу да се дружи, али живот и здравље су најважнији”, поручио је Мићић.

Мићић је истакао да посебну одговорност имају грађани којима је наређена мјера изолације и да ту мјеру поштују, како не би ширили вирус међу суграђанима.

“Превентивне мјере и препоруке које су на снази су сасвим довољне ако се поштују и свакодневне активности могу да се релативно нормално одвијају, а да борба против епидемије буде дјелотворна. Надамо се да ће грађани схватити озбиљност ситуације и да неће бити потребе да се пооштравају ове мјере”, упозорио је Мићић.

У Семберији је регистровано још 20 грађана заражених вирусом корона, тренутно су активно 142 случаја, под надзором су 444 лица, а до сада је од посљедица вируса удруженог са другим болестима умрло шест грађана Бијељине, саопштено је након сједнице Градског штаба за ванредне ситуације.

У ковид болници је смјештено 39 пацијената. Од почетка епидемије укупно 245 грађана је било заражено, а 2.919 је било под стручним надзором.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана