Александар Драшкић из Рогатице пронашао 500 марака на улици и вратио власнику

С. М.
Александар Драшкић из Рогатице пронашао 500 марака на улици и вратио власнику

Рогатица - Александар Драшкић из Рогатице није ни слутио да ће се једна сасвим обична шетња претворити у праву авантуру када је на улици пронашао 500 марака за које није знао коме припадају.

Овај двадесетшестогодишњак прича да је шетајући са супругом главном рогатичком улицом угледао папир преко којег су прелазили аутомобили. Када је боље погледао испод подераног папира је угледао десет новчаница од по 50 КМ. Међутим, није могао да прочита коме припада тај новац. На срећу, угледао је дежурног полицајца који му је предложио да оде у Станицу полиције.

Након неколико сати је сазнао да је нашао плату Миодрага Косорића, возача у Месној индустрији "Визион", чији му је директор Славко Нерић понудио награду. Сматрајући да није учинио ништа посебно Драшкић није прихватио награду.

- Поступио сам по савјести. То је била моја људска обавеза. Чим сам нашао паре био сам убијеђен да је то нечија плата и да је чекају нечија, можда, и гладна уста. Свјестан сам да је у ово вријеме штета кад човјек изгуби и једну марку, а камоли 500 - рекао је Драшкић и додао да је због тога пожурио да новац што прије преда у Полицију како би се нашао власник.

Додаје да још није упознао Косорића, јер због посла често одлази из Рогатице, али би желио да чује његову причу.

- До тада нека он троши своју, знам, тешко зарађену плату, али и нека је убудуће боље чува - рекао је са осмијехом овај млади човјек, који је примјер поштења и хуманости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана