Активан пожар на подручју Билеће

Срна
Активан пожар на подручју Билеће

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - И даље је активан пожар на Врањској, код села Засада на подручју Билеће, саопштено је из Републичке управе цивилне заштите.

Пожар, који је је угрожавао напуштене куће, гасила су два ватрогасца с једним возилом, а он је уз помоћ мјештана одбијен од кућа, али је и даље активан.

На подручју Требиња реактивирао се пожар код села Влашка, који је угашен интервенцијом ватрогасаца који надгледају пожариште, наведено је у саопштењу.

Из Управе су нагласили да је угашен и мањи пожар у приградском насељу Растоци, док је реактивирани пожар код села Мириловићи угашен.

Ватрогасци и мјештани гасе пожар у близини села Заградци у општини Гацко, док је мањи пожар код села Зечице, угашен.
Пожар у рејону планине Велики Столац на подручју Вишеграда држи се под контролом, приступни пут за цистерне са већом количином воде је пробијен, тако да ће ватрогасци покушати да гасе по пожаришту.

Шумски пожар, на локалитету Равне планине у општини Пале, је под потпуном контролом - догоријева коријење под земљом, а пожариште је под надзором радника Шумског газдинства „Јахорина“ Пале.

Шуски пожар на подручју Закаља – Козара се поново активирао, а гасили су га ватрогасци из Чајнича и Новог Горажда и радници шумског газдинства.

На подручју Бијељине, у мјестима Средња Чађавица и Голо Брдо, јуче је угашен пожар који је захватио траву и ниско растиње.
У мјесту Вукосавци код Лопара горјела је сува трава и ниско растиње, а пожар је угашен без посљедица по људе и имовину.

У мјесту Тобут код Лопара горјела су четири дунума шуме, а пожар су угасила три ватрогасца са једним ватрогасним возилом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана