Акција за примјер: Ученице из Српца продавале наруквице да помогну школским друговима

Дејан Јовичић
Акција за примјер: Ученице из Српца продавале наруквице да помогну школским друговима

Србац - Гест вриједан пажње учиниле су двије ученице Основне школе “Јован Јовановић Змај” из Српца, које су организовале хуманитарну акцију како би купиле школски прибор својим друговима из породица слабијег имовинског стања.

У питању су Миња Бајагић, ученица седмог разреда и Дуња Кљајчин, ученица трећег разреда, које су дошле на идеју да израде наруквице које су продавале у центру града и тако прикупиле 70 КМ за куповину школског прибора. 

- Видјеле смо недавно, приликом једне сличне акције у Српцу, да има доста дјеце која нису опремљена за почетак школе па смо дошле на идеју да и ми дамо свој допринос. Доста грађана се одазвало, а нашу акцију је подржао и Црвени крст који је обезбиједио школске торбе - рекла је Миња. 

Торбе са прибором Миња и Дуња су са наставницом Драганом Бобић уручиле за двије дјевојчице нижих разреда.

Директор школе Славко Драгосављевић похвалио је ученице и додао да оне могу представљати примјер другим ђацима по својој хуманости.

- Забиљежили смо ових дана још један сличан гест, јер је ученица Николина Пејаковић из петог разреда, такође, поклонила школску торбу једном од својих другова из разреда - рекао је Драгосављевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана