Акција за угрожену породицу из Модриче: Петровићима свака помоћ драгоцјена

Срна
Акција за угрожену породицу из Модриче: Петровићима свака помоћ драгоцјена

Модрича - На хуманитарној вечери у Модричи прикупљено је 1.800 КМ помоћи за трочлану породицу Петровић из Бабешнице која живи у изузетно тешким условима.

Циљ акције је прикупљање новца за помоћ Бориславу (18), Драгани (16) и Влади (11) Петровић, који без икаквих примања живе од 2013. године послије смрти оца Васкрсија - борца прве категорије. Прије четири мјесеца умрла им је и мајка Стојанка.

Предсједник Општинске борачке организације Милутин Врачевић рекао је да ће прикупљени новац бити употријебљен за набавку пећи на чврсто гориво, храну, одјећу и обућу. Он је додао да је Борачка организација покренула и иницијативу за обезбјеђивање трајног смјештаја Петровића и запослење Борислава да би лакше школовао млађег брата и сестру. Борислав, који са сестром и братом живи у недовршеној кући чију градњу је започео отац, каже да им је тренутно најпотребнија пећ.

- Тешко живимо и свака помоћ је драгоцјена - каже Борислав који до сада није тражио посао због обавеза у домаћинству и бриге о сестри и брату, који иду у 13 километара удаљене школе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана