Акција чишћења и уређења Рогатице: Чиновници у првим редовима

С. М.
Акција чишћења и уређења Рогатице: Чиновници у првим редовима

РОГАТИЦА - Са првим данима нешто већег попуштања мјера у борби са “ковидом 19” у Рогатици је почела традиционална акција чишћења и уређења зелених и других јавних површина.

Циљ је да се у парковима, улицама, трговима, паркинзима и двориштима зграда сакупи смеће и други отпад те одвезе на депонију у Рудине.

- Потребно је да се са јавних површина уклони преостали дио огревног дрвета и другог материјала, хаварисана возила и нелегално изграђени помоћни објекти који нарушавају изглед средине - рекла је начелница Одјељења за инспекцијске послове и послове Комуналне полиције у Општинској управи Рогатица Жељка Којић.

Упућен је и јавни позив физичким и правним лицима да се укључе у ову акцију, а међу првима су се одазвали радници Општинске управе, јавних предузећа “Комрад” и “Врела Сељани”, те вртића “Бамби”, Основне школе и Средњошколског центра и других јавних установа.

Умјесто свакодневних чиновничких и других послова, узели у руке ашове, лопате, грабље, метле и друге алате и чистили град од уласка из правца Подроманије до изласка према Месићима и Устипрачи, Сељанима, Козићима, Лађевинама и другим дијеловима општине.

Сакупљено је више десетина кубних метара разног отпада и очишћен добар дио јавних површина. Оно што је остало биће очишћено наредних дана под надзором инспекцијских служби и Комуналне полиције.

- Тамо гдје не буде разумијевања неће изостати покретање одговарајућих поступака и изрицања казнених мјера - поручују из Одјељења за инспекцијске послове.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана