Акција “Буди ми пријатељ” уродила плодом: Торбе и прибор за 140 ученика

Д. Ј.
Акција “Буди ми пријатељ” уродила плодом: Торбе и прибор за 140 ученика

СРБАЦ - Нову школску годину спремно ће дочекати 140 ученика основних и средњих школа слабијег имовног стања из Српца којима су уручене нове школске торбе и прибор у склопу акције “Буди ми пријатељ” коју је реализовало Удружење грађана “Ц.Е.З.А.Р.”.

Извршни директор удружења Тања Шњегота каже да је јубиларна, десета акција била најуспјешнија до сада.

- Почетком љета почели смо са постављањем теглица и касица на око 50 различитих локација у Српцу, гдје смо прикупили значајна средства, а добили смо и донације од великог броја физичких и правних лица. Протеклих година смо у просјеку поклањали око стотину пакета, а ове године смо тај број прилично надмашили - каже Шњегота.

Акцију су у већој мјери промовисали путем друштвених мрежа, а покренули су и својеврстан изазов који је анимирао доста младих да помогну својим вршњацима.

- Имали смо на десетине донатора из Српца, а пријатно нас је изненадила и Бањалучанка Сњежана Шућур, која је послала пакет школског прибора за једног ученика, као и дио колектива “Путева Републике Српске” са својом донацијом, што свједочи да је акција имала одјек и у другим градовима - истакла је Шњегота.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана