Агенција враћа сав новац родитељима приједорских основаца

Милијана Латиновић
Агенција враћа сав новац родитељима приједорских основаца

ПРИЈЕДОР - Туристичка агенција “Компас турс” вратиће сав новац родитељима 90 приједорских основаца које су возили у школу у природи на Јахорини, а са које су се вратили дан раније због стомачних тегоба, за које још није утврђен узрок.

Група од 90 ученика петог разреда приједорске Основне школе “Петар Кочић” протеклог викенда боравила је у школи у природи у хотелу “Небојша” на Јахорини. Скоро половина ђака добила је симптоме повраћања и мучнине, а неки су чак завршили и на инфузији. Због свега тога школа у природи је прекинута дан раније него што је планирано. Надлежна инспекција обавила је контролу у хотелу и узела узорке хране, те брисеве запослених, како би провјерили све. Резултати анализа очекују се данас.

Директорка приједорске школе “Петар Кочић” Горана Босанчић рекла је да је у школи одржан састанак родитеља са власником туристичке агенције “Компас турс” који је понудио поврат новца. Она је истакла да чекају резултате анализе узетих узорака како би цијела ситуација била јаснија.

Власник “Компас турса” Младен Рачић потврдио је за “Глас” да ће свакоме родитељу вратити по 240 марака.

- Ако то није довољно, нека кажу шта још хоће све ћу дати - рекао је Рачић.

Један од родитеља Драган Танкосић изјавио је да дјеца још нису оздравила и не иду у школу.

- Требаће још неко вријеме да се опораве у потпуности. Мој син је један дан био добро, а онда је поново морао да се обрати љекару. С друге стране, не можемо остати слијепи и глуви на пропусте који су довели до ове ситуације - рекао је Танкосић. Он је изразио жаљење што нико од родитеља прије поласка дјеце на Јахорину није имао информацију да су групе прије њих доживјеле исту ситуацију.

- Да ли је било спорно нешто у аутобусу, или неко од ђака носи неки вирус, или је било нешто у хотелу, не знамо. Не упиремо прстом ни у агенцију ни у хотел, ми нисмо њих бирали већ смо дјецу повјерили школи и става смо да би представници школе требало да нас обавјештавају о свему, да знамо која су права дјеце у оваквим случајевима. Разочарани смо непостојањем заједничког става наше школе која би требало да стане уз дјецу и родитеље и да заједно покушамо пронаћи разлог због којег се све ово десило - рекао је Танкосић. Говорећи о потезу власника агенције рекао је да је то гест који улива наду да постоје морално освијештени људи.

- То је лијепа геста, без икаквог притиска и инсистирања, представник агенције је пристао да врати новац у цјелости - рекао је Танкосић.

Иако се протеклих дана у медијима провлачила информација да родитељи траже поврат новца, Танкосић тврди да то није било баш тако те да је на састанцима било разних прохтјева и идеја родитеља.

- Сви родитељи су се на крају сложили да поврат новца није приоритет - поручио је Танкосић, додавши да само желе да знају шта се десило и да дјеца буду добро.

Захвалност учитељима

Драган Танкосић је истакао да су родитељи понајвише захвални учитељима који су били са њиховом дјецом на Јахорини.

- У тренуцима када им је било најпотребније с мајчинском и очинском бригом поступали су са нашом дјецом и на томе смо неизмјерно захвални - рекао је Танкосић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана