Аџић: "Кућа Лијевча и Поткозарја" оправдала очекивања

Срна
Аџић: "Кућа Лијевча и Поткозарја" оправдала очекивања

ГРАДИШКА- "Кућа Лијевча и Поткозарја" кроз три године рада оправдала је очекивања и испунила циљ због којег је и основана, да промовише домаће произвођаче еколошких производа, изјавио је градоначелник Градишке Зоран Аџић.

Аџић, који је присуствовао коктелу поводом трећег рођендана "Куће Лијевча и Поткозарје", рекао је да је најбољи доказ оправданости оснивања ове радне јединице Туристичке организације града Градишка то што је број произвођача и њихових производа који се нуде купцима двоструко већи у односу на прву годину рада.

Он је нагласио да је "Кућа Лијевча и Поткозарја" помогла произвођачима да брендирају своје производе и лакше дођу до купаца, те да је то значајно и за промоцију туристичких потенцијала и гастрономије Градишке с обзиром да производе из Лијевча поља и Поткозарје купују људи из цијелог региона и Европе.

Директор Туристичке организације Градишка Валентина Перић подсјетила је да је "Кућа Лијевча и Поткозарја" почела са радом 9. новембра 2020. године, када је у јеку пандемије вируса корона било тешко пословати, ширити понуду и на прави начин је представити купцима.

Перићева је навела да купцима данас нуде сувенире који представљају Градишку, разне козметичке препарате, мед и остале пчелиње производе, воћне сокове, вина и ракије и друге производе домаћих произвођача и прерађивача.

Она је додала да је циљ да константно обогаћују понуду производа и привуку још више купаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана