Аџић: Циљ - раст броја запослених на подручју Градишке

Срна
Аџић: Циљ - раст броја запослених на подручју Градишке

Градишка - Начелник општине Градишка Зоран Аџић и привредници из ове локалне заједнице оцијенили су на данашњем састанку да им је заједнички циљ повећање броја запослених и раст бруто друштвеног производа на подручју Градишке.

"Желимо да помогнемо привредницима у релизацији њихових планова развоја, да стварамо предуслове за привредни развој и уведемо различите олакашице", рекао је Аџић новинарима након састанка коме је присуствовало 200 привредника.


Он је истакао да локална управа мора да буде на услузи привредницима јер су они основа развоја општине Градишка.

Аџић је нагласио да Градишка, која се налази на граници са ЕУ, ствара доста простора за привредни развој.

Он је рекао да општинска управа данашњим састанком показује жељу да са привредницима изгради добру комуникацију.

Власник грађевинске фирме "Градид" Данило Гајевић рекао је да грађевинцима највеће оптерећење стварају високе таксе за уређење грађевинског земљишта, које су знатно повећане у протеклих неколико година.

"Претходна власт је подигла цијене таксе за уређење грађевинског земљишта за 67 одсто, а ренту за 15 одсто, за шта није било никаквог оправдања, јер цијене станова нису расле. Проблем, такође, праве и разне накнаде које се плаћају по неколико пута. Очекујемо да ће нова власт имати слуха за проблеме грађевинских фирми", рекао је Гајевић.

Власник фирме "Кошница" Горан Мирјанић рекао је да би у наредном периоду требало одржати састанке са пољопривредницима јер је Градишка једна од водећих општина по пољопривредној производњи у Републици Српској.

Мирјанић је рекао да су издвајања за пољопривреду из буџета општине Градишка ниска да би се одговорило потребама свих грана пољопривреде, те да би требало дефинисати приоритетне области како би оне у наредном периоду биле стимулисане.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана