Аџић: Бићу кандидат за градоначелника

Srna
Аџић: Бићу кандидат за градоначелника

ГРАДИШКА - Предсједник Градског одбора СНСД-а у Градишци Зоран Аџић рекао је да ће поново бити кандидат ове партије за градоначелника, будући да је био једини предложени од свих мјесних и реонских одбора, Актива жена и Младих социјалдемократа у овом граду и увјерен је да ће и грађани, свјесни свега урађеног, одлучити да подрже ову странку на локалним изборима.


Аџић очекује да ће његову кандидатуру подржати и тренутни коалициони партнери у локалној власти - Уједињена Српска, Демос, ДНС и Социјалистичка партија, те вјерује да се протекле и тренутне турбуленције у појединим странкама неће негативно одразити на даље заједничко дјеловање коалиције.

- Мислим да ћемо веома брзо кренути у активности обезбјеђивања шире подршке кандидату за градоначелника Градишке и нормално је да ћемо разговарати са својим садашњи коалициони партнерима. Оно што је закључак из досадашњих разговора је да нема дилеме да ће странке које чине локалну власт у Градишци подржати кандидата којег предложи СНСД, као највећа партија - нагласио је Аџић на данашњој конференцији за новинаре.

Он је истакао да га не занима којег ће кандидата за градоначелника предложити опозиција.

- СНСД води своју политику и има искрен однос према грађанима и привредницима Градишке, те ћемо ићи у фер и демократску борбу у намјери да убиједимо бираче да тренутна локална власт треба да настави капиталне пројекте које је започела - поручио је Аџић.

Аџић је навео да су, у оквиру припрема за локалне изборе 2020, крајем прошле године обавили консултације у осам рејонских и 52 мјесна одбора, којима је омогућено да предложе своје кандидате за градоначелника Градишке и кандидатску листу за одборнике у градској Скупштини.

Он је рекао да су органи Градске организације СНСД-а утврдили проширену листу од 42 кандидата за одборнике у градској Скупштини, те ће Извршни комитет градишког СНСД-а најкасније до средине фебруара изаћи са коначном листом од 35 кандидата.

"Опредјељење градишког СНСД-а 2018. године је било да кандидујемо младе за Народну скупштину Републике Српске и тако смо добили три посланика који желе да помогну развој Градишке и боре се за очување Републике. И сада ће наша листа за одборнике у градској Скупштини бити доминантно попуњена младима који су препознатљиви у својим срединама", нагласио је Аџић.

Аџић је подсјетио да је на општим изборима 2018. године градишки СНСД остварио одличне изборне резултате, али да је анализом утврђено да, од 52 мјесне организације, очекивани резултати нису потигнути у 16, те су жељели да освјеже своје редове.

 - У шест мјесних организација смо спровели унутараначке изборе, а у 10 су изабрани нови предсједници или ојачани новим младим члановима. Тиме смо жељели да пошаљемо поруку грађанима да је СНСД озбиљна политичка организација која хоће да сагледа гдје има проблеме и у сопственим редовима - навео је Аџић.

Он је оцијенио да је Актив жена СНСД-а у Градишци имао веома запажене активности у својих 39 мјесних одбора, бавили су се политиком, али и активностима чији је циљ препознати и афирмисати улогу жене у друштву, породици, политици и привреди.

Аџић је рекао да је половином прошле године започета припрема за смјену генерација и унутарстраначке изборе у Градској организацији Младих социјалдемократа, који би требали да буду завршени током фебруара.

Он је изразио увјерење да ће грађани на овогодишњим локалним изборима поново подржати СНСД, те сматра да се, и он као актуелни градоначелник и СНСД као политичка организација, након три године мандата могу окренути и показати колико су позитивног трага оставили на цијелом подручју Градишке.

Конференцији за новинаре Градске организације СНСД-а у Градишци присуствовали су и потпредсједници Градског одбора ове партије Огњен Жмирић и Звјездан Панић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана