100.000 КМ за санацију санитарног чвора Средњошколског центра у Козарској Дубици

Срна
100.000 КМ за санацију санитарног чвора Средњошколског центра у Козарској Дубици

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Захваљујући донацијама српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић, у Средњошколском центру "Никола Тесла" у Козарској Дубици до краја године започеће радови на санацији комплетног санитарног чвора, вриједни 100.000 КМ, најавила је директор тог центра Сенада Злокапа.

"За овај пројекат из кабинета предсједника Републике већ смо добили обећаних 60.000 КМ, а сљедеће седмице очекујемо да стигну и средства у износу од 40.000 КМ, која је обећао српски члан Предсједништва БиХ", прецизирала је Злокапа.

Она је додала да ће убрзо бити расписан тендер за извођача радова на овом пројекту.

"На школском објекту, који је изграђен 1979. године, посљедњи већи захват извршен је 2016, захваљујући донацији предузећа Електрокрајина Бањалука у износу од 100.000 КМ изграђена је нова котловница", навела је Злокапа.

Она је изјавила новинарима да је протеклих година било мањих донација путем којих су обезбијеђени инструменти и реквизити за лакше извођење наставе у школи.

Злокапа је захвалила и начелнику општине Козарска Дубица Раденку Рељићу, истичући да је, упркос лошој финансијској ситуацији у буџету, крајем прошле године изнашао средства да се обнови комплетан школски намјештај, који није мијењан 40 година, те набаве смарт телевизори за већину учионица како би настава била модернизовала.

Директор Средњошколског центра истакла је да је, захваљујући начелнику, ових дана завршено постављање ЛЕД расвјете у школском објекту, а, ради лакшег спровођења епидемиолошких мјера заштите од вируса корона, окречене су све просторије у објекту.

У настојањима да обнове и уреде школски објекат у овој образовној установи, планирају да аплицирају за средства из пројекта енергетске ефикасности како би обновили фасаду на школској згради.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана