ЈУ ЗЗЗ РС – Зворник: Оглашава слободна радна мјеста на дан 22.5.2024. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Зворник: Оглашава слободна радна мјеста на дан 22.5.2024. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 22.5.2024. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

**** ****

** **** **

*** *** **

ЈУ Основна школа „Алекса Шантић", Осмаци

 

 р а с п и с у ј е :

 

ЈАВНИ КОНКУРС

ЗА ПОПУНУ УПРАЖЊЕНИХ РАДНИХ МЈЕСТА

 

1.  Директор ЈУ Основне школе „Алекса Шантић" из Осмака расписује Јавни конкурс за попуну упражњеног радног мјеста и то:

 

1.  РАЧУНОВОЂА ШКОЛЕ  – одређено радно вријеме до повратка раднице са породиљсског одсуства  -   1. извршилац,

 

2.  Услови за учешће на конкурсу

Поред општих услова предвиђених Законом о раду („Службени гласник Републике Српске" број: 01/16) кандидати требају и да испуњавају посебне услове прописане чланом 142 . став 3. Закона о основном образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" број: 81/22),   те чланом 5 и 6 Правилника о процедури пријема , критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи , („Службени гласник Републике Српске" број: 74/23).

Општи услови:

А).  да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине,

Б)  да је радно способан,

В).  да је пунољетан,

Г).  да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела,

Д).  Да се не води у регистру  лица  правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,

Ђ).  Увјерење да се против њега није покренут кривични поступак за кривична дјела учењена против службене дужности злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 

Посебни услови:

 

-    Одговарајући ниво образовања – завршен први циклус студијског програма економије- финансија или рачуноводства у трајању од четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент  који има одговарајућу лиценцу у складу са законом којим се уређује област рачуноводства.

-   

Право учешћа на конкурсу имају лица која испуњавају  услове прописане чланом 142. став 3 . Закона о основном образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" број: 81/22).

 

3.  Потребна документација

Кандидати који се пријављују на јавни конкурс дужни су доставити сљедећу документацију:

 

1) Пријаву на конкурс (потписану од стране кандидата који се пријављује) са адресом, краћом биографијом и списком документације која се прилаже,

2) Овјерену копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање које се тражи овим конкурсом

3) Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

4) Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,

5) Увјерење о радном стажу,

6) Увјерење о положеном стручном испиту.

7)  Извод из матичне књиге рођених или овјерена лична карта

8 ) Увјерење о држављанству

9) Увјерење Општинског органа управе надлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца,

10) Увјерење Општинског органа надлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу РВИ.

11) Увјерење да  против њега није покренут кривични поступак за кривична дјела учењена против службене дужности злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

12) Доказ о посједовању одговарајуће лиценце у складу са Законом којим се уређује област рачуноводства а у складу са чланом 142. став 3. Закона о основном образовању и васпитању.

 

Достављена документација ће се бодовати од стране комисије на начин и у складу са одредбама Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи („Службени гласник Републике Српске" број: 74/23).

 

Документацију под Г и Д школа ће тражити службеним путем.

Љекарско увјерење о радној способности, које не може бити старије од шест мјесеци приложиће само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу.

 

4.  Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријаве:

Пријаве на конкурс са потпуном документацијом се могу доставити лично или поштом препоручено на следећу адресу: ЈУ Основна школа „Алекса Шантић",Осмаци,Улица 9. Јануар бр. 115.  Осмаци, са назнаком „Пријава на конкурс".

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих тражених докумената и достављена документација  неће бити враћена кандидатима.

Рок за подношење пријаве је 8 дана од дана објављивања конкурса у дневним новинама „Глас Српске" Бања Лука.

Неблаговремене и непотпуне пријаве као и пријаве кандидата који не испуњавају услове конкурса  неће се узимати у разматрање.

 

5.  Напомене:

На основу члана 8. став 1. 2 и 3. Правилника о процедури пријема радника, кандидати који су доставили потпуне и благовремене пријаве, обавиће тестирање и интервју дана  03.06.2024. године у 12 часова., те се неће посебно позивати.

Уколико се кандидат не појави на тестирању или интервју, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Школа ће истаћи списак кандидата који испуњавају услове конкурса на огласну таблу школе.

 

Школа ће писменим путем обавјестити све учеснике о исходу конкурса у року    од осам  дана од дана доношења одлуке.

***

ЈУ ОШ „Вук Караџић" Братунац

 расписује:

 

ЈАВНИ КОНКУРС

 

за избор директора ЈУ ОШ „Вук Караџић" Братунац

 

I – Предмет

Школски одбор Јавне установе Основна школа „Вук Караџић„ Братунац, расписује Јавни конкурс за избор и именовање директора Јавне установе Основне школе „Вук Караџић" Братунац.

 

II – Опис послова

Директор руководи радом школе и одговоран је за законитост рада и успјешно обављање дјелатности школе. Директор за свој рад одговара Влади, школском одбору и министру.

Директор школе одговоран је и за обављање осталих послова утврђених Законом о систему јавних служби и Статутом школе.

 

III – Мандат

Директор Јавне установе Основна школа „Вук Караџић" Братунац се бира на период од 4  (четири) године и почиње од дана ступања на дужност.

Школски одбор министру доставља документацију и списак кандидата који испуњавају услове конкурса за именовање директора у року од осам дана од дана разматрања пријава.

На приједлог министра Влада именује за директора једног од кандидата са списка достављеног од стране школског одбора.

 

IV – Услови за учешће на конкурсу

За директора Јавне установе Основна школа „Вук Караџић" Братунац може бити изабрано лице које испуњава услове утврђене Законом о раду, Законом о основном образовању и васпитању , Статутом школе и Правилником о условима и поступку  избора и разрјешења директора основне школе, и то:

Општи услови:

1.    да је држављанин Босне и Херцеговине – Републике Српске , а то се доказује увјерењем о држављанству,

2.    да је пунољетан , а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

3.    да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу , а прије заснивања радног односа.

 

Посебни услови:

1.    да има завршен први циклус студија у трајању од четири године и остварених  најмање 240  ECTS бодова или еквивалент, или да испуњава услове у складу са чланом 150 став 1. и 2. Закона о основном васпитању и образовању (Службени гласник Републике Српске", број:81/22),

2.    да има најмање пет година радног стажа као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе из тачке 1. овог става,

3.    да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, против којег није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

На мјесто директора школе равноправно могу конкурисати и лица из члана 198 став 2. Закона о основном васпитању и образовању (Службени гласник Републике Српске", број: 81/22),односно наставници и стручни сарадници који су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме за радно мјесто директора.

Поред општих и посебних услова за директора школе не може бити изабрано лице на које се односи  члан IX, став 1. Устава БиХ, тј. ниједно лице које служи казну изречену од Међународног суда за бившу Југославију и ниједно лице које је под оптужницом тог суда, а није се повиновало налогу да се појави пред Судом.

 

V – Потребна документација

Као доказ о испуњавању општих и посебних услова кандидати су дужни да, уз пријаву на конкурс, приложе сљедећа документа:

1. Увјерење о држављанству ( не старије од шест мјесеци),

2. Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте,

3. Доказ, односно диплому о стеченом степену стручне спреме,

4. Потврду којом доказује да има најмање пет година радног стажа након стицања дипломе као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе.

5. Љекарско увјерење о психофизичкој способности , издато од стране цертификоване здравствене установе, које не може бити старије од шест мјесеци  које прилаже само именовани кандидат, а прије ступања на дужност,

6. Увјерење да није осуђиван правоснажном судском пресудом на безусловну казну затвора школа ће прибавити службеним путем за именованог кандидата, а прије ступања на дужност.

7. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем ( не старије од 6 мјесеци),

8.  Потписан приједлог програма рада директора у наредном четворогодишњем мандату,

9. Препорука ранијег послодавца или  наставничког вијећа школе у којој је кандидат запослен,

10. Кратку биографију са подацима о претходним пословима и развоју каријере у струци и оствареним резултатима у раду .

Увјерење из тачке 6, школа ће прибавити службеним путем за именованог кандидата , а прије ступања на дужност.

Документи којима се доказује  испуњеност општих и посебних услова достављају се у оригиналу или овјереној копији и неће се враћати кандидатима.

 

VI -  Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријава

Рок за подношење пријаве је 15 ( петнаест) дана  од дана објављивања конкурса посредством завода за запошљавање у дневним новинама које излазе на подручју Републике Српске и Бих.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Пријаве са потребном документацијом доставити лично или путем поште на адресу: Јавна установа Основна школа „Вук Караџић" Братунац, Петра Кочића бб, Братунац 75420 (са назнаком „ЈАВНИ КОНКУРС  ЗА ИЗБОР ДИРЕКТОРА ЈАВНЕ УСТАНОВЕ ОСНОВНА ШКОЛА" ВУК КАРАЏИЋ" БРАТУНАЦ).

 

VII – Начин и рок  обавјештавања кандидата о резултатима конкурса

Школски одбор ће писменим путем обавијестити све учеснике конкурса о одлуци Владе о именовању директора ЈУ ОШ „ Вук Караџић" Братунац у року од 8 ( осам) дана од дана пријема одлуке Владе о именовању.

***

Општина Милићи

 

 р а с п и с у ј е

 

ЈАВНИ КОНКУРС

 

за попуњавање упражњених радних мјеста у Општинској управи општине Милићи

 

 I - У Општинску управу општине Милићи прима се у радни однос на неодређено вријеме:

 

Ватрогасац-спасилац ........................................................ 2 извршиоца

                             

 II - Опис послова

Опис послова прописан је Правилником о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Општинске управе општине Милићи („Службени гласник општине Милићи", број 4/17, 7/17, 8/17, 3/18, 3/19, 10/19, 4/23 и 1/24).

 

III -  Општи услови

1. да је држављанин Републике Српске, односно Босне и Херцеговине,

2. да је старији од 18 година,

3. да има општу здравствену способност;

4. да није под оптужницом Међународног суда за ратне злочине почињене на подручју бивше Југославије у Хагу и да није одбио наредбу да се повинује пред Трибуналом – члан IX став 1. Устава БиХ,

5. да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у општинској управи,

6. да није отпуштен из органа управе, као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Босни и Херцеговини, три године прије објављивања конкурса и

7. да није у сукобу интереса, односно да не обавља дужност  која је неспојива са дужношћу службеника у општинској управи, у складу са чл. од 43. до 47. Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе („Службени гласник Републике Српске", број 97/16).

 

IV -  Посебни услови

-    Најмање средња стручна спрема у трогодишњем трајању, техничког смјера и положен испит за професионалног ватрогасца.

 

V -  Потребна докумената

Пријава за учешће на јавном конкурсу подноси се на прописаном обрасцу Пријава на јавни конкурс,    који је доступан на интернет страници Министарства управе и локалне самоуправе, као и на интернет страници Општине Милићи, а може се преузети и у Шалтер сали Општинске управе општине Милићи.

Уз пријаву кандидати прилажу доказе о испуњавању општих и посебних услова.

Као доказ о испуњавању општих услова, кандидат прилаже фото-копију увјерења о држављанству Републике Српске, односно Босне и Херцеговине, а изјаве да кандидат:

1) није под оптужницом Међународног суда за ратне злочине почињене на подручју бивше Југославије у Хагу и да није одбио наредбу да се повинује пред Трибуналом – члан IX став 1. Устава БиХ,

2) није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у општинској управи,

3) није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Босни и Херцеговини, три године прије објављивања конкурса и

4) да не постоји неспојивост у складу са чл. од 43. до 47. Закона саставни су дио пријаве на јавни конкурс.

 

Доказ о општој здравственој способности доставља само изабрани кандидат.

 

Као доказ о испуњавању посебних услова, кандидат прилаже фото-копију:

1. дипломе о завршеној стручној спреми

2. увјерења о положеном стручном испиту за професионалног ватрогасца.

              

VI - Поступак избора

Са свим кандидатима који испуњавају опште и посебне услове, конкурсна Комисија ће обавити интервју, а о мјесту и времену одржавања интервјуа, кандидати ће бити обавијештени путем поште  и путем интернет странице Општине Милићи.

Прворангирани кандидат, по приједлогу Комисије, дужан је да у року од седам дана од дана пријема обавјештења Комисије, достави доказе о испуњавању општих и посебних услова, у оригиналу или овјереној фото-копији, овјерену изјаву о испуњености услова из поглавља III, тачке 4, 5. и 6. и 7. Конкурса, као и доказ о општој здравственој способности.

 

VII -  Рок за подношење пријава и објављивање Конкурса

Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања Јавног конкурса.

Јавни конкурс ће бити објављен у дневном листу „Глас Српске" и на интернет страници Општине Милићи.

У случају да Конкурс не буде објављен истовремено, рок за подношење пријаве рачунаће се од 

дана последњег објављивања.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се узети у разматрање.

Документација приложена уз пријаву неће се враћати кандидатима.

Особа задужена за давање додатних обавјештења о Јавном конкурсу је Марина Мишић, начелник Одјељења за општу управу, контакт телефон бр. 056/745-211. 

Пријаве са потребном документацијом могу се доставити  лично у Шалтер сали Општинске управе општине Милићи или путем поште, на адресу: Општинска управа општине Милићи, Јована Дучића бр. 2, 75 446 Милићи, са назнаком: Пријава на Јавни конкурс за попуњавање упражњених радних мјеста у Општинској управи општине Милићи (ватрогасац-спасилац).

***

Општина Милићи   р а с п и с у ј е

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуњавање упражњених радних мјеста у Општинској управи општине Милићи

 

 I - У Општинску управу општине Милићи прима се у радни однос на неодређено вријеме:

 

Комунални полицајац .................................. 1 извршилац

Радно мјесто четврте категорије

 

II - Опис послова

Опис послова прописан је Правилником о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Општинске управе општине Милићи („Службени гласник општине Милићи", број 4/17, 7/17, 8/17, 3/18, 3/19, 10/19, 4/23 и 1/24).

III -  Општи услови  

1. да је држављанин Републике Српске, односно Босне и Херцеговине;

2. да је старији од 18 година;

3. да има општу здравствену способност;

4. да није под оптужницом Међународног суда за ратне злочине почињене на подручју бивше Југославије у Хагу и да није одбио наредбу да се повинује пред Трибуналом – члан IX став 1. Устава БиХ;

5. да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци       или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у општинској управи;

6. да није отпуштен из органа управе, као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Босни и Херцеговини, три године прије објављивања конкурса и

7. да није у сукобу интереса, односно да не обавља дужност  која је неспојива са дужношћу

службеника у општинској управи, у складу са чл. од 43. до 47. Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе („Службени гласник Републике Српске", број 97/16).

IV -  Посебни услови

2.  Четворогодишњи студиј правних или техничких наука или први циклус студија са остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент;

3.  положен стручни испит за рад у управи;

4.  најмање три године радног искуства у траженом степену образовања.

 

V -  Потребна докумената

Пријава за учешће на јавном конкурсу подноси се на прописаном обрасцу Пријава на јавни конкурс,    који је доступан на интернет страници Министарства управе и локалне самоуправе, као и на интернет страници Општине Милићи, а може се преузети и у Шалтер сали Општинске управе општине Милићи.

Уз пријаву кандидати прилажу доказе о испуњавању општих и посебних услова.

Као доказ о испуњавању општих услова, кандидат прилаже фото-копију увјерења о држављанству Републике Српске, односно Босне и Херцеговине, а изјаве да кандидат:

1) није под оптужницом Међународног суда за ратне злочине почињене на подручју бивше Југославије у Хагу и да није одбио наредбу да се повинује пред Трибуналом – члан IX став 1. Устава БиХ,

2) није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у општинској управи,

3) није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Босни и Херцеговини, три године прије објављивања конкурса и

4) да не постоји неспојивост у складу са чл. од 43. до 47. Закона саставни су дио пријаве на јавни конкурс.

Доказ о општој здравственој способности доставља само изабрани кандидат.

Као доказ о испуњавању посебних услова, кандидат прилаже фото-копије:

6.  дипломе о завршеној стручној спреми;

7.  исправе којом се доказује радно искуство у струци (потврда, рјешење или други акт из којег се види на којим пословима, са којом стручном спремом и у којем периоду је стечено радно искуство)

8.  увјерења о положеном стручном испиту за рад у управи, односно изјаве којом се кандидат обавезује да ће у року од шест мјесеци положити стручни испит, уколико буде запослен или рјешења о ослобађању од обавезе полагања стручног испита за рад у управи, у складу са Уредбом о стручном испиту за рад у управи Републике Српске („Службени гласник Републике Српске", број 68/11, 85/11 и 7/15)            

VI - Поступак избора

Са свим кандидатима који испуњавају опште и посебне услове, конкурсна Комисија ће обавити интервју, а о мјесту и времену одржавања интервјуа, кандидати ће бити обавијештени путем поште  и путем интернет странице Општине Милићи.

Прворангирани кандидат, по приједлогу Комисије, дужан је да у року од седам дана од дана пријема обавјештења Комисије, достави доказе о испуњавању општих и посебних услова, у оригиналу или овјереној фото-копији, овјерену изјаву о испуњености услова из поглавља III, тачке 4, 5. и 6. и 7. Конкурса, као и доказ о општој здравственој способности.

VII -  Рок за подношење пријава и објављивање Конкурса

Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања Јавног конкурса.

Јавни конкурс ће бити објављен у „Службеном гласнику Републике Српске", у дневном листу „Глас Српске" и на интернет страници Општине Милићи.

У случају да Конкурс не буде објављен истовремено, рок за подношење пријаве рачунаће се од 

дана последњег објављивања.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се узети у разматрање.

Документација приложена уз пријаву неће се враћати кандидатима.

Особа задужена за давање додатних обавјештења о Јавном конкурсу је Марина Мишић, начелник Одјељења за општу управу, контакт телефон бр. 056/745-211.  

Пријаве са потребном документацијом могу се доставити лично у Шалтер сали Општинске управе општине Милићи или путем поште, на адресу: Општинска управа општине Милићи, Јована Дучића бр. 2, 75 446 Милићи, са назнаком: Пријава на Јавни конкурс за попуњавање упражњених радних мјеста у Општинској управи општине Милићи (комунални полицајац).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана