ЈУ ЗЗЗ РС – Зворник: Оглашава слободна радна мјеста на дан 18.10.2024. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Зворник: Оглашава слободна радна мјеста на дан 18.10.2024. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 18.10.2024. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

**** **

** ****

**** **

ЈЗУ ДОМ ЗДРАВЉА„СВЕТИ САВА" Шековићи

 расписује:

 

ЈАВНИ ОГЛАС

 

             За пријем у радни однос на неодређено вријеме,  на радно мјесто:

  • медицине – 1 извршилац,
  1. Опис послова

Послове и радне задатке доктора медицине обавља и извршава у складу са Правилником о раду и Правилником о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста у Дому здравља „Свети Сава" Шековићи.

  1. Општи услови за кандидате
    • су дражављани Републике Српске или БиХ,
    • су старији од 18 година,
    • задовољавају опште  здравствене способности
    • се против кандидата не води кривични поступак
  2. Посебни услови
  3. ВСС – медицински факултет
  4. Лиценца за рад
  5. Уз пријаву на оглас приложити:
  6. Увјерење о држављанству,
  7. Извод из матичне књиге рођених,
  8. Увјерење да се не води кривични поступак против кандидата,
  9. Овјерена фотокопија дипломе,
  10. Лиценца за рад
  11. Љекарско увјерење кандидат  ће доставити након окончања изборне процедуре.

 Оглас остаје отворен до попуне радних мјеста, а биће објављен у дневном листу „Глас Српске".

Пријава се доставља лично или путем поште на адресу:

Дом здравља „Свети Сава" Шековићи, ул. Неђе Мекића бр. 3,

75450 Шековићи.

 

***

ЈУ Основна школа „Јован Дучић" Шековићи, 

 

ИСПРАВКА КОНКУРСА

 

1. У Конкурсу за попуну упражњених радних мјеста број: 891/24 од 04.10.2024. године који је објављен дана 09.10.2024. године у дневном листу „Глас Српске" врши се исправка у дијелу који се односи на наставника разртедне наставе, на начин  да умјесто:

- Тачка „6" НАСТАВНИК РАЗРЕДНЕ НАСТАВЕ  – 1 извршилац,  на одређено вријеме, до повратка радника са породиљског боловања, а најкасније до 03.02.2026.године, лице са искуством и положеним стручним испитом.треба да стоји: 

„НАСТАВНИК РАЗРЕДНЕ НАСТАВЕ  – 1 извршилац,  на одређено вријеме, до повратка радника са  боловања, а најкасније до 31.08.2025.године, лице са искуством и положеним стручним испитом.

2. Исправка се врши због уочених техничких  грешака, а преостали дио текста Јавног конкурса остаје непромијењен.

3. Тестирање и интервју кандидата одржаће се дана 23.10.2024.године у 12.00 часова у просторијама школе, како је првобитним конкурсом предвиђено.

4. Одлука о исправци конкурса објавиће се у дневним новинама „Глас Српске"

5. Одлука ступа на снагу даном доношења.

***

ЈУ СШЦ „Милутин Миланковић", Милићи

                           ИЗМЈЕНА  дијела  јавног конкурса за пријем наставника

У расписаном јавном конкурсу број 903/24 који је објављен 09.10.2024. године посредством ЈУ Завода за запошљавање Републике Српске, врши се измјена тачке 1., 4. и 10. које се мијењају и гласе:

Тачка 1. Наставник економске групе предмета, 20 часова седмично на одређено вријеме до повратка радника са боловања,

Тачка 4. Наставник практиче наставе, електротехничка група предмета, 2 часа седмично на одређено вријеме до 31.08.2025. године,

Тачка 10. Наставник пословног права, 4 часа седмично на одређено вријеме до 31.08.2025. године,

Из процедуралних разлога мијења се датум за тестирање и интервју кандидата који  доставе потпуне и благовремене пријаве одржаће се 24.10.2024. године у просторијама школе са почетком у 10:00 часова.

***

ЈУ Основна школа „Петар Кочић" Кравица,  

расписује :

КОНКУРС

за попуну упражњених  радних  мјеста

1.  Наставник музичке културе – непуна норма од  5 часова  редовне наставе седмично, на одређено вријеме,  до 31.8.2025. године, лице са искуством и положеним стручним испитом,  1 извршилац,

2.  Наставник историје – непуна норма од 4 часа редовне наставе седмично, на одређено вријеме до 31.8.2025. године, лице са искуством  и положеним стручним испитом,    1 извршилац,

 

3.   Психолог –  непуна норма од 82,5 % норме, на неодређено вријеме, лице са искуством, 1 извршилац.

Поред општих услова  предвиђених Законом о раду(,,Службени гласник Републике Српске" број 1/16 и 66/18, 91/21 Одлука Уставног суда РС, 119/21 и 112/23),  кандидати треба да испуњавају и  посебне услове  прописане чланом 114.   Закона  о основном васпитању и образовању ( ,,Службени гласник Републике Српске" број  81/22), Правилником  о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи (,,Службени  гласник Републике Српске"  број  74/23) и  Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача (Службени гласник Републике Српске" број 77/09,  86/10,  25/14 и 76/15).

За радна мјеста са радним искуством право учешћа на конкурсу имају и лица  која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале  услове прописане Законом о основном васпитању и образовању (,,Службени гласник Републике Српске" број:81/22).

Право учешћа на конкурсу имају  и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу  Закона о основном васпитању и образовању (,,Сл. гласник Републике Српске" број: 81/22) , испуњавала услове који се односе на степен и  врсту стручне спреме .

Општи услови које кандидат треба да испуњава :

а) Да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине, што доказује увјерењем о држављанству;

б)  Да је пунољетан, што доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;

в) Да је радно способан, што доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само  изабрани кандидат  након извршеног избора по конкурсу , а прије заснивања радног односа ;

г) Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанстава личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава. Увјерење  за изабраног кандидата  школа  ће  прибавити  службеним путем, а прије заснивања радног односа.

д) Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце. Увјерење за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

ђ)да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом и малољетним лицем, што се доказује увјерењем издатим од стране надлежног основног суда, а које кандидат прилаже уз пријаву на јавни конкурс.

Уз потписану пријаву  (са адресом , контакт телефоном и краћом биографијом) потребно је доставити документацију којом се доказује испуњеност општих и посебних услова прописаних Законом о основном  васпитању и образовању и документацију  на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним  Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

  1. Овјерену фотокопију дипломе  о завршеном првом циклусу  студијског програма у којој је  наведено стручно звање  у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након  завршених интегрисаних  академских студија у одговарајућој области,
  2. Увјерење о положеној  педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је  дужан  да  достави  кандидат  који  у току студија  није положио  педагошко – психолошку  и дидактичко – методичку групу предмета,
  3. Увјерење о положеном  стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу, ако је расписан  конкурс  за пријем у радни однос   лица са радним искуством и положеним стручним испитом.
  4. Увјерење  да се кандидат  ослобађа обавезе полагања стручног испита  или  да је положио  разлику  дијела испита  у складу са  Правилником  о полагању  стручног испита у школи,
  5. Додатак дипломи  који саджи податке  о просјеку оцјена  током  студирања или  увјерење  високошколске установе о просјеку оцјена  током студирања, уколико у дипломи  не постоје  подаци  о просјеку оцјена,
  6. Увјерење  издато  од Завода  за запошљавање о времену  проведеном  на евиденцији  незапослених  лица  која  траже  запослење,
  7. Увјерење о радном стажу  издато  од ранијег послодавца у којем   се наводи врста посла, степен стручне спреме и дужина радног стажа по врсти посла
  8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије  породице погинулог борца,
  9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида  Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико  се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,
  10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца  Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико  се ради о кандидату из категорије бораца.

Кандидати  су дужни  доставити овјерене  копије  свих докумената  и те копије неће бити враћене кандидатима.

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата  на јавни конкурс, као и неовјерене копије приложене документације,  комисија  неће узети  у разматрање.

Са кандидатима који испуњавају услове конкурса, а који су доставили благовремене и потпуне пријаве, обавиће се тестирање и интервју у просторијама школе у Кравици дана 31.10.2024. године (четвртак):

-за радно мјесто под редним бројем 1 -наставник музичке културе у 10:30 часова,

-за радно мјесто под редним бројем 2 -наставник историје са почетком у 11:00 часова,

- за радно мјесто под редним бројем 3 – психолог са почетком у 11:30 часова

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса,  након прегледа достављене документације, школа ће поставити на огласној табли  најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервјуу, а ако се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања у дневном листу  ,,Глас Српске".

Пријаве са доказима  о испуњавању  услова  конкурса достављају се лично или поштом на адресу школе:

ЈУ ОШ,,Петар Кочић" Кравица, Кравица бб, 75422 Кравица, са  назнаком ,,ПРИЈАВА НА  КОНКУРС", назив радног мјеста на које кандидат конкурише, не отварати.

***

 ЈУ Основна школа  Бранко Радичевић" Братунац  расписује:

 

К О Н К У Р С

 за следећа радна мјеста

  • руског језика, без радног искуства 14 часова наставне норме, на одређено радно вријеме- до повратка радника са боловања, 1 извршилац;
  • физике, без радног искуства, 18 часова наставне норме, на одређено радно вријеме- до 31.8.2025.године, 1 извршилац;
  • биологије,-са положеним стручним испитом, 14 часова наставне норме, на одређено радно вријеме- до 31.8.2025.године, 1 извршилац;
  • разредне наставе,-са положеним стручним испитом, пуна норма, на одређено радно вријеме- до 31.8.2025.године, 1 извршилац;
  • услови радног мјеста

Поред општих услова прописаних Законом о раду ( Службени гласник Републике Српске  број: 1/16 , 66/18, 91/21- Одлука Уставног суда Републике Српске и 119/21) кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 114. Закона о основном васпитању и образовању ( Сл.гласник РС бр. 81/22 ) и  Правилника о стручним профилима и звањима наставника , стручних сарадника и васпитача ( Сл.гласник РС бр. 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15).

Пријем у радни однос извршиће се у складу са  Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата у основној школи (Службени гласник РС број: 74/23).
Право учешћа на конкурс имају и кандидати који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању ( Службени гласник Републике Српске број: 81/22) , испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме у складу са чланом 198. Закона.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која испуњавају услове из чалан 114. став 5)  Закона.
Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на конкурс и документација коју су дужни да поднесу у циљу доказивања испуњености општих услова су:

1. да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству;

2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;

3. да је радно способан, а то се доказује увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала и службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава;

5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце;

6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала  и службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем . - Доставља кандидат.
Увјерења из тачака 4.и 5. школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Уз потписану пријаву ( са кратком биографијом, адресом и контакт телефоном ) потребно је доставити  следећу документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документације на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127. Закона о основном васпитању и образовању ( Сл.гласник РС.бр.81/22) и Правилника о процедури и критеријумима  за пријем у радни односи начину бодовања кандидата у основној школи ( Службени гласник Републике Српске  број: 74/23):

1.Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

2.Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена

3.Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

4.Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица;

5.увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца,

6.Увјерење о положеном стручном испиту (за радна мјеста под тачком 3. и 4.);

7.Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи (за радна мјеста под тачком 3. и 4.);

8.Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулих бораца;

9.Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

10.Увјерење општинског/градског органа управе недлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца;

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.
Непотпуне и неблаговремене пријаве кандидата неће се разматрати.


Тестирање и интервју ће се обавити дана 28.10.2024. године са почетком у 12.10 часова, у просторијама школе са кандидатима који су доставили потпуне  и благовремене  пријаве, односно који испуњавају услове конкурса.

Списак кандидата који испуњавају услове школа ће поставити на огласну  таблу школе  најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.
Ако се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.
Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања у дневном листу „Глас Српске".


Пријаве са потребном документацијом достављају се лично или поштом на адресу школе:

Јавна установа Основна школа „Бранко Радичевић" Братунац

Доситеја Обрадовића 6

75420 Братунац

са назнаком „ПРИЈАВА НА КОНКУРС ".

***

ЈУОШ"Јован Цвијић"Дрињача-ПО Каменица

К О Н К У Р С

за упражњено радно мјесто                   

  1. Наставник разредне наставе– 1 извршилац, на одређено вријеме, до 31.08.2025.године са радним искуством и положеним стручним испитом.

Поред општих услова предвиђених Законом о раду, кандидати треба да имају одговарајућу стручну спрему прописану Законом о основном васпитању и образовању („Службени Гласник Републике Српске", број: 81/22) и  Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача („Службени Гласник Републике Српске", број: 77/09, 86/10, 25/14  и 76/15).

Пријем у радни однос извршиће се у складу са Правилником о процедури пријема, критеријумима за  пријем  у радни однос и начину бодовања  кандидата у основној школи

(„Службени гласник Републике Српске",  број: 74/18 и  26/19).

Кандидати су дужни доставити следећу документацију:

1. Пријава на конкурс (потписана од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс за пријем у радни однос) са адресом, контакт телефоном, краћом биографијом и списком докумената која се достављају;

2. Овјерену фотокопију дипломе о завршеном  првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

3. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио  педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

4. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење издато од високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

5.  Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте;

6. Увјерење о држављанству;

7. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

8.Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца ако је расписан конкурс са радним искуством

9.Увјерење о положеном стручном испиту ако је расписан конкурс лице са радним искуством и полоћеним стручним испитом

10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску  заштиту о утврђеном статус члана породице погинулог борца Одбранбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

11. Увјерење  општинског /градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбранбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико  се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

12. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбранбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије бораца;

13. Љекарско увјерење  не старије од шест мјесеци  и  које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

14. Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављање дјетета, полног и другог насиља на дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава;

15. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, прије заснивања радног односа;

16. Увјерење да против њега није покренут  кривични поступак  за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, прије заснивања радног односа.

Увјерења из тачке 14. и 15. школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Право учешћа на Конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог Закона испуњавали услове који се односе на врсту и степен стручне спреме.

Кандидати су дужни  доставити  овјерене фотокопије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се  узимати у разматрање.

Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве,односно који испуњавају услове конкурса обавиће се дана, 28.10.2024.године  у  12:00 часова  у просторијама школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појави на тестирању и интервју, сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања преко Завода за запошљавање у Зворнику  и  дневном листу  „Глас Српске" Бања Лука.

Пријаве доставити путем поште на адресу: ЈУ Основна школа „Јован Цвијић", 75410 Дрињача.

***

ЈЗУ Дом  здравља  Сребреница  

расписује:

 

Ј А В Н И   К О Н К У Р С

За  пријем  радника  на  неодређено вријеме

 

1) За радно мјесто- шеф рачуноводства , на  неодређено  вријеме, са радним  искуством-  1 извршилац

 

Општи услови:

Кандидати  морају  да  испуњавају  следеће опште  услове:

1) Да су држављани  БИХ, односно  Републике  Српске

2) Да су старији  од 18.година

3) Да  имају општу  здравствену  способност

4) Да се  против  њих  не  води  кривични  поступак

Посебни услови:

Стручна  спрема: ВСС- завршен факултет економског смјера, звање овлаштеног рачуновође, посједовање важеће лиценце.

Радно  искуство: Минимум  1.година  радног  искуства  у  струци  

Потребна документа:

Уз  пријаву  на  конкурс са  краћом  биографијом  кандидати  су  дужни  приложити доказе  о  испуњавању  општих  и  посебних  услова  конкурса:

1) Увјерење о држављанству

2) Извод  из  матичне  књиге  рођених

3) Увјерење о невођењу  кривичног  поступка

4) Диплома о завршеној  школи (овјерена фотокопија)

5.) Цертификат за овлаштеног рачуновођу (овјерена фотокопија)

6) Лиценца за 2024 (оригинал или овјерена фотокопија)

7) Доказ о  радном  искуству  у  струци (увјерење, потврда, рјешење или  фотокопија  радне  књижице)

8) Увјерење о некажњавању

Сва  документа  се  достављају  у  оригиналу  или  овјереној  фотокопији.

Љекарско  увјерење  доставља  само  изабрани   кандидат  у  року  од 7 дана од  дана пријема  у  радни  однос.

Непотпуне  и  неблаговремене  пријаве,  неће  се  узимати  у  разматрање.

Са свим кандидатима који према конкурсној процедури испуњавају законом предвиђене  услове  Комисија  за  пријем  у  радни  однос , обавиће  разговор, интервју односно  вршиће  оцјењивање  њихове  стручне  оспособљености,  знања  и  вјештина, о чему  ће  кандидати  бити  благовремено  обавјештени.

Рок  за  подношење  пријава  је 8  дана од  дана  објављивања у дневном  листу "Глас Српске ".

Пријаве  се  достављају  лично  или  путем  поште на  адресу:

ЈЗУ Дом  здравља  Сребреница, Ул.Маршала Тита бб, 75430 са  назнаком „Пријава на конкурс".

***

Јавне Установе Дјечији вртић" Полетарац" Сребреница

расписује:

 

ЈАВНИ КОНКУРС

 

I  Дипломирани Васпитач .................................. 2 извршиоца

  • одређено вријеме ............................... 1 извршилац ( на 12 мјесеци-приправник).
  • неодређено вријеме .............................1 извршилац.

II Опис послова

Опис послова утврђен је унутрашњом организацијом и систематизацијом радних мјеста ЈУ Дјечији вртић „Полетарац" Сребреница.

III Статус за позицију 1.

Пријем радника на одређено вријеме

Васпитач- приправник

IV Општи услови:

1.       да је кандидат држављанин БиХ, односно РС,

2.       да је старији од 18 година,

3.       да има општу здравствену способност,

4.       да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора,

5.       да се против кандидата не води кривични поступак,

6.             да се не води у посебном Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце

7.       Да се на кандидата не односе одредбе члана IX став 1. Устава БиХ.

V  Посебни услови за позицију 1.

-        Школска спрема: I циклус ( 180-240 ECTS бодова) предшколског образовања и васпитања.

-        да се налази на заводу за запошљавање РС,

-               да до сада у оквиру стечене ВСС није заснивао радни однос.

VI  Статус за позицију 2.

Пријем радника на неодређено вријеме

Васпитач

Посебни услови за позицију 2.

-        Школска спрема: И циклус ( 180-240 ECTS бодова) предшколског образовања и васпитања.

-        да има најмање једну годину радног искуства са одговарајућим степеном образовања.        

VII  Потребна документа за позицију 1.

Уз пријаву на конкурс кандидати су дужни приложити  доказе о испуњавању општих и посебних услова како слиједи:

-биографију,

-увјерење о држављанству ( не старије од 6 мјесеци),

-извод из матичне књиге рођених,

-увјерењеда се против кандидата не води кривични поступак ( не старије од 3 мјесеца),

- увјерење да канидат није осуђиван ( не старије од 6 мјесеци),

- диплому- овјерена фотокопија, или увјерење о стеченом академском звању,

-увјерење да се кандидат налази  на евиденцији  Завода за запошљавање РС,

                - доказ о општој здравственој способности доставиће  изабрани кандидат по завршетку изборне процедуре.

Наведену документацију кандидати достављају као оргинал или овјерену фотокопију.

VII  Потребна документа за позицију 2.

Уз пријаву на конкурс кандидати су дужни приложити  доказе о испуњавању општих и посебних услова како слиједи:

  1. биографију,
  2. диплому- овјерена фотокопија,
  3. додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена или овјерене фотокопија индекса,
  4. увјерење издато од завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,
  5. овјерена фотокопија радне књижице или увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца
  6.  увјерење о држављанству ( не старије од 6 мјесеци),            

      7. увјерење да се против кандидата не води кривични поступак( не старији од три мјесеца)

       8. Љекарско увјерење односно доказ о општој здравственој способности доставиће изабрани кандидат по завршетку конкурсне процедуре.     

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

         Дана 30.10.2024.године у 10 часова у просторијама ЈУ Дјечији вртић Полетарац  Сребреница, ул. Маршала Тита бб обавиће се интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве и који испуњавају услове Конкурса.

Кандидати се неће посебно позивати на интервју, а ако се не појаве на интервју, сматраће се да су одустали од пријаве на Конкурс.

ЈУ Дјечији вртић Полетарац Сребреница ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу установе, најкасније три дана прије заказаног интервјуа.

VIII Рок за подношење пријава

Рок за подношење пријава је 8 дана од дана објављивања конкурса у дневном гласилу те на огласној табли установе.

Рок за подношење пријава рачуна се од задње објаве.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање. Пријаве се могу доставити лично или путем поште, на адресу: ЈУ Дјечији вртић „Полетарац" Сребреница, Улица Маршала Тита бб, са назнаком: Пријава на конкурс за пријем  на одређено и  неодређено вријеме.

***

Јавне установе Средњошколски центар „Петар Кочић" Зворник,

расписује:

ЈАВНИ КОНКУРС

за  пријем у радни однос радника за попуну упражњених радних мјеста:

 

  1. Наставник практичне наставе за занимање медицински техничар- 1 извршилац, лице са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави - 21 час + 2 часа здравствене његе (теорија) пуна норма, на одређено вријеме, до повратка раднице са боловања, а најдаље до 31.08.2025. године,

занимање: дипломирана медицинска сестра;

  1. Наставник практичне наставе за занимање медицински техничар- 1 извршилац, лице са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави -  11 часова + 2 часа здравствене заштите са првом помоћи (теорија) 60% норме, на одређено вријеме, до повратка раднице са боловања, а најдаље до 31.08.2025. године,

занимање: дипломирана медицинска сестра;

  1. Наставник економске групе предмета- 1 извршилац, лице са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави, пуна норма, на неодређено вријеме

занимање: дипломирани економиста;

Сви кандидати морају испуњавати како опште услове предвиђене Законом о раду („Службени гласник Републике Српске" бр. 1/16, 66/18, 91/2021 - одлука У С, 119/21, 112/23 и 39/24), тако и посебне услове у складу са чланом 104. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" бр. 41/18, 35/20, 92/20 и 55/23), Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим стручним и средњим техничким школама („Службени гласник Републике Српске" бр. 29/12, 80/14 и 83/15) и захтјевима јавног конкурса.

Уз потписану пријаву на конкурс, са адресом пребивалишта, бројем телефона и кратком биографијом, кандидат је дужан доставити документацију о испуњавању општих услова конкурса и то:       

           1) увјерење о држављанству,

           2) извод из матичне књиге рођених,

           3) увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против  достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета,  полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 Љекарско увјерење  накнадно доставља кандидат који буде изабран на конкурсу, а прије заснивања радног односа (не старије од 6 мјесеци),

 Увјерење да кандидат није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена  против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, трговине људима, фалсикфиковања јавне исправе, злостављања дјетета, полног и другог насиља над  дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава за изабраног школа ће  прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.   

  Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце за изабраног школа ће прибавити службеним    путем, а прије заснивања радног односа.    

Кандидат је дужан доставити и документацију којом доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање:         

1) овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању  са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент;

2) увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави;

3) увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита за кандидате који конкуришу за радна мјеста са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави;

4) увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

5)  додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

6) увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење након стицања одговарајуће стручне спреме;

7)  увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца.

Уколико се ради о кандидату из категорије члана породице погинулог борца, ратног војног инвалида и борца Одбрамбено-отаџбинског рата, кандидат је дужан доставити и документацију за одређивање предности у случају да два или више кандидата имају једнак број бодова и то:

1)  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

             2)  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о  утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

3)  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Тестирање  и интервју ће се одржати у просторијама школе дана 31.10.2024. године у 10  часова за кандидате који испуњавају услове конкурса и који су доставили потпуне и благовремене пријаве.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе.      

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико кандидат не приступи заказаном писменом тесту и интервјуу, сматраће се да је одустао од конкурса.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања.

Пријаве са потребном документацијом слати поштом на адресу: ЈУ Средњошколски центар „Петар Кочић" Зворник, Вука Караџића 77, 75 400 Зворник, са назнаком „ЗА КОНКУРС" уз обавезну назнаку редног броја радног мјеста на које се кандидат пријављује .

Све копије докумената треба да буду овјерене и неће се враћати кандидатима. Непотпуне и неблаговремене  пријаве неће се узети у разматрање.

***

    ЈУ,, СРЕДЊОШКОЛСКИ ЦЕНТАР БРАТУНАЦ,, објављује

 

К  О  Н  К  У  Р  С

за пријем радника

 

  • Наставник предмета у струци електротехника, дипломирани инжењер електротехнике и рачунарства,  пуно радно вријеме,на одређено радно вријеме до повратка радника са боловања

У радни однос се прима лице са положеним стручним испитом за рад у школи.Уколико се на конкурс не пријави лице са положеним стручним испитом у радни однос се може примити лице са радним искуством у занимању и степену стручне спреме тражене конкурсом.

  • Наставник практичне наставе у струци електротехника, дипл.инжењер електротехнике и рачунарства , 4 часа наставне норме на одређено радно вријеме до 31.08.2025. године.

            У радни однос се прима лице са положеним стручним испитом за рад у школи. Уколико се на конкурс не пријави кандидат са положеним стручним испитом за рад у школи, школа може у радни однос примити лице са радним искуством  од најмање 12 мјесеци у занимању и степену стручне спреме тражене конкурсом..                                                     

  • Професор историје, 2 часа наставне норме на одређено радно вријеме до 31.08.2025. године са положеним стручним испитом за рад у школи.
  • Професор стручно-теоријске наставе и практичне наставе у струци геодезија и грађевинарство, дипл.инжењер архитектуре, 20 часова наставне норме на одређено радно врије до 31.08.2025. године.

У радни однос се прима лице са положеним стручним испитом за рад у школи.Уколико се на конкурс не пријави лице са положеним стручним испитом у радни однос се може примити и лице са радним искуством од најмање 12 мјесеци у занимању и степеном стручне спреме тражене конкурсом.

  • Наставник практичне наставе у струци геодезија и грађевинарство, дипл.инжењер  архитектуре или грађевине, 3 часа наставне норме на одређено радно вријеме до 31.08.2025. године.

У радни однос се прима лице са положеним стручним испитом за рад у школи .Уколико се у радни однос не пријави лице са положени стручним испитом за рад у школи у радни однос се може примити и приправник.

  • Професор демократије и људских права, 4 часа наставне норме на одређено радно вријеме до 31.08.2025. године.

У радни однос се прима лице са положеним стручним испитом за рад у школи.

  • Професор екологије и заштите животне средине , 6 часова наставне норме на одређено радно вријеме до 31.08.2025. године.

У радни однос се прима приправник.

  • Професор срспког језика, 3 часа наставне норме, на одређено радно вријеме до 31.08.2025. године.

У радни однос се прима лице са положеним стручним испитом за рад у школи.

  • Професор енглеског језика, 4 часа наставне норме, на одређено радно вријеме до 31.08.2025. године.

У радни однос се прима лице са положеним стручним испитом за рад у школи.

Општи   и посебни  УСЛОВИ за пријем у радни однос:

За наведена радна мјеста, поред општих услова предвиђених Законом о раду (Службени гласник Републике Српске  број: 01/16,66/18,91/21-Одлука уставног суда Републике Српске, 112/23 ) кандидати треба да испуњавају и  услове прописане чланом  104. Закона о средњем образовању и васпитању (Службени гласник Републике Српске број: 41/18,35/20,92/20 и  55/23 ) и чланом 5.и 6. Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем ( Службени гласник Републике Српске број: 24/19) и Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама (Службени гласник Републике Српске број: 29/12,80/14 и 83/15.)

Пријем радника врши се у складу са Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи ( Службени гласник Републике Српске број:24/19)

Право учешће на конкурс имају и лица чије су дипломе издате у Би Х као и дипломе издате у  бившој СФРЈ до 06.04.1992. године са истим степеном и врстом школске спреме која се тражи за наставнике.

                   Потребна документа:

Уз пријаву потписану од стране кандидата,кандидат је дужан доставити следећа документа:

1.Да је лице старије од 18 година,  што се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте

2.Да је држављанин Републике Српске, односно БиХ, што се доказује увјерењем о држављанству,

3.Да има општу здравствену (психо-физичку) способност за рад, што се доказује љекарским увјерењем не старије од 6 мјесеци и доставља га само изабрани кандидат прије заснивања радног односа

4.Да није осуђивано правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности,морала,службене дужности,трговине људима,злостављање дјетета,полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава (за изабраног кандидата прибавља Школа )

5.Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце, за изабраног кандидата прибавља Школа )

  1. Увјерење да против лица нје покренут кривични поступак за дјела  учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета,злостављања дјетета,полног и другог насиља над дјететом или малољетним лице.

7.Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање 240 бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент

8.Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања.

9.Увјерење о радном стажу стеченом у занимању и степену стручне спреме тражене конкурсом издато од стане ранијег послодавца.

      10.Увјерење о положеном стручном испиту за рад у школи за сва радна мјеста изузев радног мјеста под бројем 7.       

11.Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату  из категорије породице погинулог борца

12.Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида

13.Увјерење оптинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског  рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца

14.Увјерење издато од завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење.

Право учешћа на конкурс имају и лица  чије су дипломе издате у Босни и Херцеговини, као и дипломе издате у бившој СФРЈ до 06. априла 1992. године са истим степеном и врстом стручне спреме која се тражи за наведено радно мјесто.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса Школа ће објавити на огласној табли школе.

Са кандидатима који буду испуњавали услове конкурса и који уз пријаву на конкурс доставе тражену документацију, Комисија за избор кандидата обавиће тестирање и интервију  у сриједу, 30.10.2024.године,  године са почетком у  13 часова у просторијама Школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тест и интервију и  уколико се не појаве у назначено вријеме сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије се неће враћати кандидатима.

 

Конкурс остаје отворен  8  дана од дана објављивања у дневним новинама ,, Глас Српске,,

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

 

Пријаву  на конкурс са потребном документацијом  се могу доставити лично у школу,  у затвореној коверти, или препорученом поштом на адресу:

Ј.У.,, СРЕДЊОШКОЛСКИ ЦЕНТАР БРАТУНАЦ,, Петра Кочића бб

   75420 Братунац   у затвореној  коверти, са назнаком ,, пријава на конкурс,,.

***

ЈУ Средњошколски центар „Петар II Петровић Његош",  Шековићи,

 

 расписује

КОНКУРС

за пријем наставника и стручних сарадника у школској 2024/2025 години

 

1. Социологија са етиком ................................................................... 2  часа, до 31.8.2025.год.,

2. Информатика ............................................................................  6  часова, до 31.8.2025.год.,

3. Рачунари и програмирање ........................................................ 3 часа,  до 31.8.2025.год.,

4. Медицинска психологија ......................................................... 2  часа, до 31.8.2025.год.,

5. Социологија ................................................................................ 2 часа, до 31.8.2025.год.,

6. Компјутерска графика ................................................................ 4 часа, до 31.8.2025.год.,

7. Стручни предмети у струци здравство       (доктор медицине)  ..................................................................... 14  часова, до 31.8.2025.год.,

8. Практична настава (за занимање медицински техничар ............. 3  часа, до 31.8.2025.год.,

У радни однос се примају лица са искуством.

Поред општих услова утврђених Законом о раду  („Службени гласник РС", број: 1/16, 66/18, 91/21-Одлука УС и 119/21) кандидати треба да испуњавају и посебне услове у складу са чланом 104. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник РС", број: 41/18, 35/20, 92/20 и 55/23),  као и друге услове прописане  Правилником о стручним профилима и звањима  наставника и стручних сарадника у гимназији („Службени гласник РС", број: 120/20) и Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим стручним и техничким школама („Службени гласник РС", број: 29/12, 80/14 и 83/15).

Уз пријаву потписану од стране кандидата који се пријављује на конкурс са кратком биографијом и контакт телефоном, кандидат доставља документацију на основу које се доказује испуњеност општих услова и то:

  • Да је држављанин Републике Српске и БиХ, што се доказује увјерењем о држављанству,
  • Да је пунољетан, што се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,
  • Да је радно способан, што се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности издатим од надлежне здравствене установе, које не може бити старије од 6 мјесеци и које доставља изабрани кандидат, прије заснивања радног односа,
  • Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава, за што увјерење школа прибавља по службеној дужности за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа.
  • Увјерење о подацима из посебног  Регистра  лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, за што увјерење школа прибавља по службеној дужности за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа.
  • Увјерење да против лица није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Кандидат доставља и документацију којом доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање:

  • Овјерену  фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу  студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквавилент,
  •  Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања (уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена),
  • Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,
  • Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца које садржи податке из којих се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врсти посла,
  • Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;
  • Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;
  • Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије борца;
  • Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став 7. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник РС", број: 41/18, 35/20, 92/20 и 55/23),  и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу важећег Закона о средњем образовању и васпитању  испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања.

Тестирање и интервју са кандидатима који доставе потпуне и благовремене пријаве, односно испуњавају услове конкурса, обавиће се у просторијама школе дана  30.10.2024.године  у  12,30 часова.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављен на огласној табли школе и кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању и интервјуу сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће се враћати кандидатима.

Пријаве са потребном документацијом слати на адресу: ЈУ Средњошколски центар „Петар II Петровић Његош", ул.Бранка Радичевића бб, 75450 Шековићи, са назнаком „Пријава на конкурс" и назив радног мјеста на које кандидат конкурише.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана