ЈУ ЗЗЗ РС – Требиње: Оглашава слободна радна мјеста на дан 4.9.2024. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Требиње: Оглашава слободна радна мјеста на дан 4.9.2024. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 4.9.2024. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*****

*****

*****

ЈУ Техничка школа Требиње

 

КОНКУРС

 

 

1.  Наставник хемије ................... 1 извршилац– 2 часа- одређено (до 31.08.2025.)-  са радним искуством (положен стручни испит за рад у образовно-васпитном процесу).

 

Поред општих услова за заснивање радног односа прописаних Законом о раду („Сл. гл. РС” бр. 1/16, 66/18, 91/21, 119/21,112/23,39/24) кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 104.   Закона о средњем образовању и васпитању („Сл.гл.РС” бр.41/18,35/20, 92/20, 55/23),Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама („Сл.гл.РС” бр. 29/12,80/14,83/15) и Правилником о полагању стручног испита у средњој школи ( „Сл.гл.РС”. бр.66/21).

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању ( „Сл.гл.РС” бр. 41/18,35/20, 92/20,55/23) испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

Увјерење да кандидат није правоснажном пресудом осуђиван или да није против њега покренут кривични поступак за кривична дјела учињена против службене дужности, против полног интегритета, сексуалног злостављања и искориштавања дјетета, фалсификовања јавне исправе, недозвољене производње и промета опојних дрога, омогућавања уживања опојних дрога и увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце послодавац ће прибавити службеним путем од надлежног органа, за изабраног кандидата.

 Љекарско увјерење кандидати достављају након што буду одабрани на конкурсу, а прије заснивања радног односа ( не може бити старије од шест мјесеци).

Уз потписану пријаву на конкурс, кандидати су дужни да, као доказ о испуњавању услова конкурса, доставе слиједећа документа (овјерене копије не старије од шест мјесеци):

-    Овјерену копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четверогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент ( за дипломе стечене послије 06.04.1992 год. ван БиХ и Републике Србије потребно приложити рјешење о признавању- нострификацији);

-    Извод из матичне књиге рођених;

-    Увјерење о држављанству;

-    Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем;

-    Краћу биографију – пријава.

Поред ових докумената потребно је доставити и увјерења тражена Правилник о поступку за пријем  у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем („Службени гласник Републике Српске” бр.24/19). Увјерења која кандидат прилаже су:

-    Увјерење о просјечној оцјени током студирања коју издаје високошколска установа или је додатак дипломи ( уколико кандидат не може из оправданих разлога прибавити наведени документ, просјечна оцјена се може доказати и овјереном фотокопијом индекса);

-    Увјерење о положеној педагошко- психолошкој и дидактичко- методичкој групи предмета (доставља кандидат који у току студија није положио наведену групу предмета) ;

-    Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно- образовном процесу ;

-    Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита;

-    Увјерење о оствареном радном стажу издато од стране ранијег послодавца/ врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла/;

-    Увјерење Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење, у стручној спреми и профилу траженим конкурсом,

-    Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

-    Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца,

-    Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

 

Пријем у радни однос вршиће се у складу са одредбама Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начин бодовања критеријума за пријем („Службени гласник Републике Српске” бр. 24/19).

Са кандидатима који испуњавају услове конкурса биће обављен интервју као и стручно тестирање у просторијама школе 17.9.2024. у 12 часова.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављен на огласној табли школе три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на интервју и тестирање, а уколико се не појаве сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Рок за подношење пријава је 8 ( осам ) дана од дана објављивања конкурса.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Уколико се на конкурс не јаве кандидати који имају положен стручни испит за рад у васпитно- образовном процесу разматраће се пријаве кандидата који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане законом.

У пријави навести контакт телефон.

Пријаве са доказима о испуњавању услова доставити путем поште на адресу : ЈУ Техничка школа Требиње, Вожда Карађорђа бр.1, 89101 Требиње са назнаком „ЗА КОНКУРС –наставник хемије”.

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ СШЦ „Светозар Ћоровић”, Љубиње

Адреса, тел.: Светосавска 22, 059-621-213

е-mail: [email protected]

Број : 310-4/24

Датум: 2.9.2024.

 

На основу члана 106. став 1. Закона о средњем образовању и васпитању („ Службени гласник Републике Српске”, број 41/18, 35/20 , 92/20 и 55/23 )  директор ЈУ СШЦ  „ Светозар Ћоровић”   о б ј а в љ у ј е  

 

ПОНИШТЕЊЕ ДИЈЕЛА КОНКУРСА

за заснивање радног односа

 

У конкурсу за заснивање радног односа објављеног 21.8.2024. године у дневним новинама „Глас Српске”  и на сајту  Завода за запошљавање Републике Српске поништава дио који се гласи :

„1.  На неодређено вријеме:

1) професор математике 20 часова седмично ( мјесто рада   Љубиње и Берковићи)  .................... 1 извршилац са искуством и положеним стручним испитом “.

 

Остали услови конкурса за заснивање радног односа  остају непромијењени.

Поништење дијела  конкурса за заснивање радног односа  ће се објавити у дневном листу „Глас Српске” и на сајту Завода за запошљавање Републике Српске.

Директор,

Валентина Пижула,проф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана