ЈУ ЗЗЗ РС – Приједор: Оглашава слободна радна мјеста на дан 19.6.2024. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Приједор: Оглашава слободна радна мјеста на дан 19.6.2024. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 19.6.2024. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*****

*****

*****

Ј.У.ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ

„ПЧЕЛИЦА МАЈА"

НОВИ ГРАД

Нови Град 79220,Улица Петра Кочића 10.

79220 Нови Град

ЈАВНИ КОНКУРС

за пријем  дипломираног васпитача предшколске дјеце -  у радни однос на неодређено вријеме,  ...................... 1 извршилац

Ÿ Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на  Јавни конкурс су:

1. да је држављанин РС или БиХ,

2. да је старији од 18 година,

3. да је радно способан,

4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, искориштавања дјеце и малољетних лица за порнографију, производње и приказивања дјечје порнографије, одузимања малољетног лица, запуштања и злостављања малољетног лица и насиља у породици или породичној заједници и друга кривична дјела, а то се доказује увјерењем о неосуђиваности.

5. да се не води у посебном Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, а то се доказује увјерењем о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце  са прописима којима је уређена област вођења Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,

6. да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала и службене дужности, трговине људима, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, искориштавања дјеце и малољетних лица за порнографију, производње и приказивања дјечје порнографије, одузимање малољетног лица, запуштања и злостављања малољетног лица и насиља у породици или породичној заједници и друга кривична дјела, а то се доказује увјерењем о невођењу кривичног поступка.

Ÿ Посебни услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на Јавни конкурс су:

1.  Висока стручна спрема, најмање први циклус студијског програма или еквивалент и да су стекли високо образовање на студијском програму предшколског васпитања и образовања или програму за образовање васпитача.

2.  Најмање једна година радног искуства и положен стручни испит за васпитно – образовни рад

Кандидати су дужни доставити:

1.  пријаву,

2.  извод из матичне књиге рођених,

3.  увјерење о држављанству,

4.  овјерену копију дипломе,

5.  увјерење о неосуђиваности,

6.  увјерење да се кандидат не води у посебном Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце,

7.  увјерење о невођењу кривичног поступка,

8.  љекарско увјерење о психофизичкој способности, које не може бити старије од 6 мјесеци и прилаже га само кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивање радног односа.

9.  додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена, или овјерена фотокопија индекса,

10. увјерење о положеном стручном испиту,

11. увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита, или да је положио разлику дјела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита,

12. увјерење издато од Завода за запошљавање РС, о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, након стицања одговарајуће стручне спреме,

13. увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца или овјерену копију радне књижице,

14. увјерење општинског/ градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулих бораца Одбрамбеног-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породица погинулих бораца,

15. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено- отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца.

16. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбеног-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца.

Увјерења из тачке 5. и 6. за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Кандидати достављају овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Пријаве се могу доставити лично у просторије Установе или путем поште на адресу вртића  са назнаком „КОМИСИЈА ЗА ИЗБОР".

Непотпуне и неблаговремене пријаве се неће разматрати, а достављени документи се не враћају.

Са кандидатима који буду испуњавали услове конкурса биће обављен интервју 09.07.2024. године ( уторак), у просторијама Установе са почетком у 10,00 часова.

Кандидати се неће посебно звати на интервју, а ако се не појаве, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Рок за подношење пријава је 8 дана од дана објављивања на огласу Завода за запошљавање и у дневном листу „Глас Српске".

***

ЈУ Средњошколски центар „Ђуро Радмановић", Нови Град

Доситеја Обрадовића 4,

79220 Нови Град

 

ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ИЗБОР  ДИРЕКТОРА

ЈУ СРЕДЊОШКОЛСКОГ ЦЕНТРА „ЂУРО РАДМАНОВИЋ" НОВИ ГРАД

 

I – Предмет

Школски одбор ЈУ Средњошколски центар „Ђуро Радмановић" Нови Град расписује Јавни конкурс за избор директора ЈУ Средњошколског центра „Ђуро Радмановић" Нови Град (у даљем тексту: директор школе).

II – Мандат

1. Мандат директора траје 4 године и почиње од дана ступања на дужност.

2. Школски одбор разматра пријаве кандидата и достављену документацију на основу које утврђује испуњеност услова кандидата за избор директора школе и доставља министру просвјете и културе списак кандидата који испуњавају услове конкурса заједно са документацијом за именовање директора, у року од осам дана од дана разматрања пријава.

3. Након избора директор школе мора проћи едукацију по програму који прописује министар.

III – Посебни услови радног мјеста

Услови за избор директора школе

За директора ЈУ Средњошколски центар „Ђуро Радмановић" Нови Град може да буде изабрано лице које испуњава опште и посебне услове утврђене Законом о раду и Законом о средњем  образовању и васпитању РС.

Општи услови:

1. да је лице старије од 18 година.

2. Да је држављанин РС, односно БиХ.

3.  Да има општу здравствену способност за рад.

Посебни услови:

1. да има завршен најмање први циклус студија у трајању од најмање четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент.

2. да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у школи након стицања дипломе из тачке 1.

3. да није правоснажном пресудом осуђивано нити је против њега покренут кривични поступак за кривична дјела учињена против службене дужности, против полног интегритета, сексуалног злостављања и искоришћавања дјетета, фалсификовања јавне исправе, недозвољена производња и промет опојних дрога, омогућавања уживања опојних дрога и које се не води у регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце

4. да има предложен програм рада и истиче се својим радом и способностима за организовање образовно-васпитног рада школе

5. да испуњава услове за радно мјесто наставника и стручног сарадника у школи у којој конкурише.

Поред општих и посебних услова које треба да испуњава, за директора не може да буде изабрано лице на које се односи члан  IX став 1. Устава БиХ.

IV – Потребна документација

Кандидат који конкурише за радно мјесто директора школе, уз потписану пријаву на конкурс за избор директора школе, прилаже сљедећу документацију:

1. Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте.

2. Увјерење о држављанству (не старије од 6 мјесеци),

3. Кратку биографију са подацима о претходним пословима и развоју каријере у струци и оствареним резултатима у раду.

4. Диплому о завршеном првом циклусу студија  у трајању од најмање четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент.

5. Увјерење, односно потврда којом доказује да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у школи након стицања дипломе и која садржи податке о пословима на којима је кандидат радио.

6. Увјерење о положеном стручном испиту за самосталан образовно-васпитни рад.

7.Потписан приједлог програма рада директора школе у наредном четворгодишњем мандату.

8. Увјерење о невођењу кривичног поступка (не старије од 3 мјесеца).

9. Овјерену изјаву да се на кандидата не односи члан IX став 1. Устава БиХ.

Школа ће службеним путем за именованог кандидата прије ступања на дужност прибавити увјерење о некажњавању и увјерење да се лице не води у регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце.

Кандидат након именовања за директора школе прилаже љекарско увјерење о психофизичкој способности, издато од надлежне здравствене установе, а које није старије од шест (6) мјесеци.

V – Рок и начин  достављања пријава на конкурс

Рок за подношење пријаве је 15 (петнаест) дана од дана објављивања конкурса у дневним новинама.

Напомена: Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се узети у разматрање.

Сви документи морају бити оригинали или овјерене фотокопије. Достављена документа се неће враћати кандидатима.

Пријаве са доказима о испуњавању услова и контакт телефоном доставити у секретаријат школе или поштом на адресу школе, са назнаком „Јавни конкурс за избор директора школе" (НЕ ОТВАРАТИ)".

VI-Начин и рок обавјештавања кандидата о резултатима конкурса

Школски одбор ће писменим путем обавијестити све учеснике конкурса о Одлуци Владе о именовању директора ЈУ СШЦ „Ђуро Радмановић" Нови Град  у року од осам (8) дана од дана достављања Одлуке школи.                                                       

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана