ЈУ ЗЗЗ РС – Приједор: Оглашава слободна радна мјеста на дан 12.9.2024. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Приједор: Оглашава слободна радна мјеста на дан 12.9.2024. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 12.9.2024. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

********

********

********

ЈУ Центар „Сунце" Приједор

 Краља Александра бр. 6

 79101 Приједор

 

ЈАВНИ КОНКУРС

ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

 

1.Педагошки SI терапеут – стручни сарадник (240 ECTS), на неодређено вријеме ...... 1 извршилац

Кандидати треба да испуњавају опште услове предвиђене Законом о раду  и Правилника о процедури пријема, критеријума за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

 I Општи услови се доказују сљедећом документацијом:

1.  Да је држављанин РС- БиХ - увјерењем о држављанству,

2.  Да је пунољетан – изводом из матичне књиге рођених,

3. Да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психичкој, физичкој и здравственој способности (не старијим од 6 мјесеци) издатим од надлежне установе, које ће доставити кандидат који буде одабран по конкурсу, а прије заснивања радног односа, 

4. Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава

5. Увјерење да није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

6. Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце.

I Посебни услови се доказују документацијом прописаном Законом о основном образовању и васпитању као и Правилника о процедури пријема, критеријума за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи, а на основу којих ће се извршити бодовање и рангирање пријављених кандидата:

1) завршен први циклус студијског програма психологије или дефектологије у трајању од најмање четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент као и успјешно завршена едукација (стручно усавршавање) из области сензорно интеграцијске педагогије у трајању од минимално годину дана,

2) положен стручни испит за рад у образовно-васпитном процесу,

3) љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима.

 

Критеријуми за бодовање кандидата:

-        просјек оцјена који је кандидат остварио током студирања,

-           дужина радног стажа,

-        вријеме проведено на евиденцији незапослених лица коју води Завод за запошљавање, након стицања одговарајуће стручне спреме.

-        резултати остварени на интервјуу и тесту.

ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Уз обавезно потписану пријаву и краћу биографију, кандидати требају доставити оригинале или овјерене фотокопије (овјера не смије бити старија од 6 мјесеци)  докумената којима се доказује испуњавање општих и посебних услова и навести адресу, контакт телефон  и радно мјесто на које конкурише.

Кандидат треба да достави уз пријаву сљедећу документацију:

1)  овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент као и цертификат о завршеном стручном усавршавању из области сензорно интеграцијске педагогије,

2)  увјерење о завршеној едукацији (стручно усавршавање) из области сензорно интеграцијске педагогије у трајању од минимално годину дана,

3)  увјерење о положеном стручном испиту, уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством и положеним стручним испитом,

4)  додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

5)  увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

6)  увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством,

7)  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

8)  увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

9)  увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Пријаве са доказима о испуњавању општих и посебних услова доставити лично или путем поште на адресу ЈУ Центар „Сунце" Приједор.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања.

Неблаговремене и непотпуне пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају услове конкурса неће се узети у разматрање.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу школе и то најкасније три дана прије заказаног теститања и интервјуа.

Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове утврђене овим Конкурсом, комисија за избор обавиће тестирање и интервју кандидата дана, у понедјељак 23.09.2024. године са почетком у 11:30 часова, у просторијама ЈУ Центар "Сунце" Приједор.

Кандидати се неће посебно позивати на тест и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу у заказаним терминима, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Достављена документација школи по овом конкурсу се неће враћати кандидатима.

Школа ће писменим путем обавијестити све учеснике о исходу конкурса.

***

Окружно јавно тужилаштво Приједор

ул. Занатска бр.20.

79101 Приједор

 

КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

НАЗИВ РАДНОГ МЈЕСТА

1.  Тужилачки асистент – дактилограф ................ 1 ( један ) извршилац

Радни однос се заснива на неодређено вријеме

 

УСЛОВИ ЗА ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА

 

I.  Општи услови за све кандидате:

-         да је држављанин БиХ,

-    да је пунољетан,

-    да има општу здравствену способност,

-    да се против њега не води кривични поступак,

-    да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затовра од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за раду у тужилаштву,

-    да није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Босни и Херцеговини, три године прије објављивања конкурса.

II. Посебни услови за заснивање радног односа за радно мјесто тужилачки асистент-дактилограф:

-    средња стручна спрема, IVV степен

-    шест мјесеци радног искуства на истим или сличним пословима;

-    познавање рада на рачунару.

Као доказ о испуњавању општих и посебних услова, кандидат за радно мјесто тужилачког асистента-дактилографа уз пријаву треба да приложи фотокопије сљедећих докумената:

 

-    увјерење о држављанству;

-    извод из матичне књиге рођених;

-    увјерење да се против кандидата не води кривични поступак (не старије од 6 мјесеци)

-    диплома о стеченом звању (признате дипломе уколико су стечене ван Републике Српске и Босне и Херцеговине у складу са Законом о високом образовању (Службени гласник Републике Српске број 67/2020);

-    увјерење или потврда о радном искуству у траженом степену образовања;

-    писмена изјава овјерена од стране надлежног органа, сљедеће садржине: "Под пуном моралном, материјалном и кривичном одговорношћу изјављујем да нисам осуђиван/а за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци  или  за кривично дјело које ме чини неподобним за обављање послова у тужилаштву";

-    писмена изјава овјерена од стране надлежног органа, сљедеће садржине: "Под пуном моралном, материјалном и кривичном одговорношћу изјављујем да нисам отпуштан/а из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Босни и Херцеговини, три године прије објављивања конкурса".

Кандидат који буде изабран дужан је у року од седам дана доставити љекарско увјерење као и  увјерење да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чине неподобним за обављање послова у тужилаштву.

Пријаву на конкурс са доказима о испуњавању општих и посебних услова доставити у затвореној коверти, те предати лично у канцеларију 402. или 403. (четврти спрат), или поштом ( са назнаком „за конкурс") на адресу:

Окружног јавног тужилаштва Приједор.

Рок за подношење пријава је 15 (петнаест) дана од дана објављивања конкурса у дневном листу, на Њеб страници Окружног јавног тужилаштва Приједор и  Њеб страници Завода за запошљавање РС.

Непотпуне и неблаговремене пријаве ће бити одбачене и неће се разматрати.

Прије доношења одлуке о избору и пријему у радни однос, са пријављеним кандидатима који испуњавају услове конкурса, обавиће се интервју и писмено тестирање.

О датуму и мјесту обављања интервјуа, кандидати ће бити обавијештени накнадно, писменим путем или телефонским позивом, због чега је неопходно у пријави навести и контакт телефон.

***

ЈУ ОШ „Свети Сава" Козарска Дубица

 Доситејева бб

 Козарска Дубица 79 240

 

КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

 

1.  Наставник за наставни предмет „ историја" – 2 часа на одређено вријеме  до краја школске 2024/2025 године  а најкасније  до 31.08.2025 године , лице са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно – образовном процесу  .................................................................. 1извршилац.  

2.  Наставник за наставни предмет „техничко образовање" – 2 часа  на одређено вријеме до краја школске 2024/2025 године , а најкасније до 31.08.2025 године , лице са радним искуством и положеним стручим испитом за рад у васпитно – образовном процесу ............................................................ 1 извршилац. 

3.  Наставник за наставни предмет „основи информатике" - 4 часа на одређено вријеме  до краја 2024/2025 године , најкасније до 31.08.2025 године , лице са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно – образовном процесу  ............................................................ .1 извршилац.

4.  Наставник за наставни предмет „географија"- 12 часова на неодређено вријеме , лице са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно –образовном процесу  ......................... 1извршилац. 

Општи и посебни услови које треба да испуњава кандидат предвиђени су одредбама Закона о раду  и  Закона о основном васпитању и образовању , а пријем у радни однос извршиће се у складу са Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

Одредбама Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сараднка и васпитача  прописана је врста стручне спреме и која лица могу да буду ангажована на наведено радно мјесто, односно које услове кандидат треба да испуњава у погледу стручне спреме.

 

I Општи услови конкурса које кандидат треба да испуњава:

1.  да је држављанин РС, односно БиХ, што се доказује увјерењем о држављанству,

2.  да је пунољетан, што се доказује изводом из матичне књиге рођених,  или копијом личне карте,

3.  да је радно способан, што се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности издато од стране цертификоване установе  које не може бити старије од 6 мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4.  да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела која га чине недостојним за рад у школи , те за кривична дјела учињена  против : службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављање дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем , а то се доказује увјерењем о неосуђиваности које за изабраног кандидата установа прибаваља службеним путем прије заснивања радног односа,

5.  увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјетета, а то се доказује увјерењем о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце у складу са прописима којима је уређена област вођења Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалане злоупотребе и искориштавања дјеце које за изабраног кандидата установа прибаваља службеним путем , а прије заснивања радног односа,

6.  увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против : службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

Увјерења из тачке 4. и 5. општих услова за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним  путем прије заснивања радног односа, а увјерење о невођењу поступка ( тачка 6. ) кандидат је дужан доставити уз пријаву на конкурс.Уз пријаву ( са кратком биографијом, адресом, контакт телефоном и назначеном позицијом на коју конкурише) потписану  од стране кандидата који се пријављује на конкурс и документацију тражену општим условима овог конкурса, потребно је доставити и сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова на основу којих се врши бодовање по критеријумима из члана 127. Закона о основном васпитању и образовању  и Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи :

1.  Овјерену фото – копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области, или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области:

2.  Увјерење о положеној педагошкој- психолошкој и дидактичко - методичкој групи предмета, које је  дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко – психолошку и дидактичко – методичку групу предмета;

3.  Увјерење о положеном стручном испиту за самосталан васпитно – образовни рад , односно стручном испиту  за остале раднике са завршеним високим образовањем уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством и положеним стручним испитом;

4.  Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита  или да је положио разлику дијела испита у складу са прописом којим се уређује област полагања стручног испита у основној школи;

5.  Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

6.  Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденецији незапослених лица,  а   након стицања одговарајуће стручне спреме;

7.  Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца које треба да садржи податке из којих се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа, ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством,

8.  Увјерење општинског / градског органа управе надлежног за борачко  - инвалидску заштиту о утвђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено – отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из  категорије породице погинулог борца;

9.  Увјерење општинског / градског органа управе надлежног за борачко  - инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војаног инвалида Одбрамбеног – отаџбинског рата Републике Српске , уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

10.         Увјерење општинског / градског органа  надлежног за борачко  - инвалидску заштиту о утвђеном статусу борца Одбрамбено – отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из  категорије борца;

Кандидат је дужнан доставити овјерене копије свих тражених докумената и те копије неће му бити враћене.

Право учешћа на овом конкурсу имају и лица из члана 114., став 5) Закона о основном васпитању и образовању , односно лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане овим законом, као и кандидати који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању .

Непотпуне  и неблаговремене пријаве кандидата неће се разматрати.

Тестирање  и интервју кандидата који су доставили благовремене и потпуне пријаве за радно мјесто по расписаном конкурсу ће се обавити дана  25.09.2024 године (сриједа) са почетком у 13 часова и 30 минута  у просторијама школе.Списак кандидата који испуњавају услове по расписаном конкурсу биће објављени на огласној табли школе најкасније три дана прије заказаног интервјуа и тестирања.Кандидати се неће посебно позивати  на тестирање и  иинтервју. Уколико се кандидат не појави на заказаном тестирању и интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања у дневном листу „Глас Српске".Пријаве и доказе о испуњености услова конкурса доставити искључиво путем поште на адресу школе, са назнаком  „ЗА КОНКУРС и навести радно мјесто за које се конкурише" .

***

 

Основни суд у Приједору

 ул. Академика Јована Рашковића број 6

79101 Приједор

 

ЈАВНИ КОНКУРС

 

I За пријем 2( два )  судијска  приправника -волонтера на обављање приправничког стажа у одређеном трајању од двије године без закључивања уговора о раду.

II Општи услови које сви кандидати морају испуњавати :

-да је држављанин БиХ или Републике Српске

-да је старији  од 18.година

-да има општу здравствену способност

-да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест   мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављањем послова у суду и

-да није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Босни и Херцеговини три године прије објављивања конкурса.

III Посебни услови су:

1.  дипломирани правник без радног искуства у траженом образовању

 

IV  Потребна документа:

Уз пријаву на конкурс кандидати су дужни да доставе доказе о испуњавању општих и посебних услова, и то  фото-копије сљедећих докумената:

-личне карте

-дипломе о завршеној стручној спреми уз потврду  о просјеку оцјена  а испуњеност других услова из конкурса кандидати доказује изјавом која је саставни дио Пријаве на јавни конкурс а  која се може преузети у електронском облику на службеној интернет страници суда [email protected] 

V Рок за подношење пријава

Рок за подношење пријава је 15 (петнаест) дана од дана објављивања у дневним новинама „Глас Српске".

VI  Остало

Изабрани кандидат ће бити дужан да у року од 7 дана о дана објављивања резултата јавне конкуренције на огласној табли суда достави Комисији оригинале или овјерене фотокопије сљедећих докумената: извод из матичне књиге рођених,увјерење о држављанству, увјерење о општој здравственој способности,дипломе о одговарајућој стручној спреми, писмену  изјаву овјерена од стране надлежног органа  сљедеће садржине: "Под пуном моралном, материјалном и кривичном одговорношћу изјављујем да нисам отпуштан/а из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Босни и Херцеговини, три године прије објављивања конкурса" (такође изјава доступна на њеб страници суда) док ће суд увјерење о неосуђиваности прибавити службеним путем за лице које буде изабрано.

Неблаговремене и непотпуне пријаве се неће узимати у разматрање.

Сви кандидати који испуњавају опште и посебне услове биће позвани на улазни интервју о чему ће бити обавјештени писаним путем.

Пријаве се достављају поштом, са назнаком „за конкурс" или лично на адресу: Основни суд у Приједору, ул. Академика Јована Рашковића број 6, Приједор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана