ЈУ ЗЗЗ РС – Источно Сарајево: Оглашава слободна радна мјеста на дан 4.9.2024. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Источно Сарајево: Оглашава слободна радна мјеста на дан 4.9.2024. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 4.9.2024. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*****

*****

*****

 

ЈУ ЗА ПРЕДШКОЛСКО ВАСПИТАЊЕ И ОБРАЗОВАЊЕ

СОКОЛАЦ

 

расписује:

 

ПОНОВЉЕНИ  КОНКУРС

за пријем радника на одређено вријеме

 

I

Радно мјесто:

 

1.  Васпитач - два  извршиоца

II

Опис послова:

 

Према Правилнику о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста у ЈУ за предшколско васпитање и образовање Соколац.

 

III

Општи услови:

- да је држављанин Републике Српске  и БиХ,

- да је старији од осамнаест година ,

- да има општу здравствену способност,

- да се против њега не води кривични поступак.

IV

Посебни услови:

 

-    Висока школска спрема,са академским звањем дипломирани васпитач,најмање први циклус студијског програма 240 ецтс бодова ,

-    Положен стручни испит за васпитно-образовни рад,

-    Једна година радног искуства у струци.

V

Уз пријаву  на Поновљени Конкурс кандидати су дужни доставити доказе о испуњености општих и посебних услова:

 

- диплому о завршеној школи,

- увјрење о држављанству,

- извод из матичне књиге рођених,

- увјерење о положеном стручном испиту,

- увјерење о радном искуству ,

- увјерење о некажњавању,

- увјерење да се не води кривични поступак,

- увјерење издато од стране Завода за запошљавање Р.С.о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,  након стицања високе стручне спреме.

Кандидати који буду примљени обавезни су донијети љекарско увјерење о здравственој способности.

Сва потребна документа достављају се у оригиналу или овјереној копији  и не смију бити старија од шест мјесеци.

VI

Пријаве се могу доставити лично или на адресу ЈУ за предшколско васпитање и образовање Соколац ,ул.Радомира Нешковића 7. Са назнаком :”За комисију за избор” у року од осам дана  од дана објављивања Конкурса.Конкурс  ће објавити Завод за запошљавање Републике Српске.

VII

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање,а достављени документи се не враћају.

***

ЈУ „СРЕДЊОШКОЛСКИ ЦЕНТАР ПАЛЕ”

ПАЛЕ

 

расписује

 

К О Н К У Р С

за попуну упражњеног радног мјеста

 

ОПИС РАДНОГ МЈЕСТА:

1. Професор грађевинске групе предмета (9 часова седмично) са положеним стручним испитом и радним искуством на одређено вријеме до 31.8.2025. године – један извршилац

ОПШТИ И ПОСЕБИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС:

Сви кандидати морају испуњавати како опште услове предвиђене Законом о раду („Службени гласник Републике Српске број: 1/16, 66/18, 91/21, 119/21, 112/23 и 39/24), тако и посебне услове у складу са чланом 106 и 108. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске” број 41/18,35/20 , 92/20 и 55/23), Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим стручним и средњим техничким школама („Службени гласник Републике Српске” број: 29/12, 80/14 и 83/15), Правилником о стручним профилима и звањима наставника и стручних сарадника у гимназији („Службени гласник Републике Српске” број: 120/20) и Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начинну бодовања критеријума за пријем ( „Службени гласник Републике Српске” број 24/19).

Уз потписану пријаву за наведени конкурс са биографијом кандидати треба да доставе сљедеће документе о испуњености посебних и општих услова:

Општи услови:

1.  Да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине а то се доказује увјерењем о држављанству;

2. Да је пунољетан а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте;

3. Да је радно способан а то се доказује увјерењем о психичкој и физичкој способности (не старије од шест мјесеци, доставља прије заснивања радног односа кандидат који буде изабран на конкурсу);

4. Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављање дјетета , полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,

5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце;

6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерења из тачке 4. и 5. за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Уз потписану пријаву и документацију за опште услове које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на јавни конкурс, кандидати треба да доставе и документацију на оснву које се доказује испуњеност посебних услова и документцију на основу које се врши бодовања по критеријумима, и то:

1) Овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент.

2) Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

3) увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који током студија није положио наведене групе предмета.

4) Увјерење о положеном стручном испиту;

5) Увјерење да се кандидат ослобађа обавеза полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита

6) Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

7) Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца;

8) Увјерење општинског-градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

9) Увјерење општинског-градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о уврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије борца;

10) Увјерење општинског-градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о уврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца.

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став 7),  као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске” број: 41/18, 35/20, 92/20, 55/23) испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

За све кандидате који испуњавају горе наведене услове и који су доставили потпуне и благовремене пријаве тестирање и интервју биће одржани дана 20.9.2024. године у 10 часова у просторијама ЈУ Средњошколски центар „Пале” у Палама.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса, након прегледа достављене документације, поставити на огласној табли школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и итервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тест и интервју, а уколико се не појаве на тесту или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс. Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Пријаве на конкурс лично доставити или слати на адресу: ЈУ Средњошколски центар „Пале” Пале, Улица Његошева број 7; 71420 Пале. На коверти обавезно назначити „ПРИЈАВА НА КОНКУРС-навести радно мјесто за које се пријављује” а додатне информације могу се добити на број телефона: 057/223-001.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

***

ЈУ ОСНОВНА ШКОЛА „СВЕТИ САВА”

ТРНОВО

расписује

 

К О Н К У Р С

за попуну упражњених радних мјеста

 

-    Секретар школе – 1 извршилац, 75% норме, на одређено вријеме до 30. септембра  2025.  године, са радним искуством и положеним стручним испитом.

 

Општи и посебни услови за пријем у радни однос:

Поред општих услова прописаних Законом о раду („Службени гласник РС”, број: 1/16, 66/18, 91/21 – Одлука Уставног Суда РС и 119/21 ) и чланом 5. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник РС” број: 74/18 и 26/19) кандидат треба да испуњава  услове прописане чланом 114. и 115. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник РС” број: 81/22) као и услове прописане Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача („Службени гласник РС” број: 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15).

Право учешћа на конкурсу на основу члана 114. став 5. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске”, број: 81/22) имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, потом лица која су стекла радни стаж у школи ван наставног процеса уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању (Сл. Гласник Републике Српске”, број: 81/22), као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме у складу са чланом 198. Закона.

Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на јавни конкурс су:

1) да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству;

2) да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или  копијом личне карте;

3) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности,  које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава;

5) увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце;

6) увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерење из тачке 4. и 5. за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Уз потписану пријаву за пријем у радни однос  и документацију којом  доказују испуњеност општих услова, потребно је доставити документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање кандидата: 

1)  овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

2)  увјерење о положеном стручном испиту;

3) увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;

4) додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања  или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

5) увјерење издато од  Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,а након стицања одговарајуће стручне спреме;

6) увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца;

7) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

8) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

9) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

 

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије нећемо враћати кандидатима.

Тестирање кандидата који су доставили потпуне и благовреме пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се 20. 09. 2024. године у 10.00 часова, у просторијама школе. Интервју кандидата ће се обавити истог дана у  12.00 часова у просторијама школе.

Кандидате нећемо посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраћемо да су одустали од пријаве на конкурс.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе, три дана прије заказаног теста и интервјуа.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања.

Пријаве и доказе о испуњавању услова конкурса доставити лично или поштом у затвореној коверти на адресу ЈУ ОШ„ Свети Сава”  Трново, Трновског батаљона 33, 71220 Трново, са назнаком: „Пријава на конкурс”.

 

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

***

ЈУ ОСНОВНА ШКОЛА „МИЛАН ИЛИЋ ЧИЧА ШУМАДИЈСКИ”

ХАН ПИЈЕСАК

 

расписује

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

 

1.  Водитељ продуженог боравка, 1 извршилац, 100% норме, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, на одређено вријеме, до повратка радника са породиљског одсуства, најдаље до 5.5.2025.године.

2.  Водитељ продуженог боравка, 1 извршилац, 100%норме, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, на одређено вријеме до 30.6.2025.године.

3.  Водитељ боравка, 1 извршилац, 50% норме, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, на одређено вријеме до 30.6.2025.године.

4.  Наставник историје, 1 извршилац, 10 наставних часова, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, на одређено вријеме до 31.8.2025.године.

 

За наведена радна мјеста поред општих услова утврђених Законом о о раду(„Службени гласник Републике Српске” којим се утврђују радни односи и посебних услова прописаних у члану 114. и члану 142.став 2. Закона о основном васпитању и образовању (''Службени гласник Републике Српске'',  бр. 81/22), кандидати треба да испуњавају услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника и стручних сарадника у основној школи (''Службени гласник Републике Српске'', бр. 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15).

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме. Право учешћа на конкурс имају и лица из члана 114. став 5. Закона о основном васпитању и образовању (''Службени гласник Републике Српске'',  бр. 81/22) за радна мјеста од 1-5 

Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са Законом о основном  васпитању и образовању (''Службени гласник Републике Српске'', бр. 81/22), одредбама Правилника о процедури пријема и критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи (''Службени гласник Републике Српске'', бр. 74/23) које нису у супротности са Законом о основном васпитању и образовању (''Службени гласник Републике Српске'',  бр. 81/22)и Правилником о начину организовања проширеног програма („Службени гласник Републике Српске”, број 37/2019, 13/2020 и 72/2021)

(1) Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на конкурс су:

1) Да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2) Да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,

3) Да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, издатим од стране цертификоване здравствене установе, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4) Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела која га чине недостојним за рад у школи, те за кривична дјела учињена против: службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, а то се доказује увјерењем о неосуђиваности које за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа,

5) Да се не води у Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, а то се доказује увјерењем о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце у складу са прописима којима је уређена област вођења Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, које за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије засни-вања радног односа,

6) Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за кривична дјела учињена против службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 (2) Уз потписану пријаву и наведену документацију  потребно је доставити и документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаних правилником.

Документација из става (2) подразумијева:

1) Диплому о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

2) Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

3) Увјерење о положеном стручном испиту за самосталан васпитно-образовни рад, уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством и положеним стручним испитом,

4) Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са прописом којим се уређује област полагања стручног испита у основној школи,

5) Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

6) Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, а након стицања одговарајуће стручне спреме,

7) Увјерење о радном стажу издато од претходног послодавца ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством,

8) Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

9) Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

10) Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије борца.

 

У изузетним случајевима, уколико кандидат не може из оправданих разлога прибавити документ ''Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена'',  просјечна оцјена се може доказати и овјереном копијом индекса.

Уколико кандидат не може доставити увјерење о радном стажу издато од претходног послодавца, доставља копију радне књижице.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије им се неће враћати.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената лично или путем поште у затвореној коверти са назнаком”ПРИЈАВА НА КОНКУРС”, и наведено рано мјесто за које кандидат конкурише.

 

Тестирање кандидата који су доставили потпуне и благовремене пријаве односно који испуњавају услове конкурса обавиће се дана  19.9.2024  године у (10,00 )  часова, а интервју ће се обавити дана 19.9.2024. године  у 12,00 часова у просторијама школе.

Школа ће листу кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако  се не појави на тестирању и интервјуу, сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отврен  осам (8) дана од дана објављивања.

Пријаве са доказима о испуњавању услова конкурса доставити на адресу ЈУ Основна школа ''Милан Илић Чича Шумадијски'' Хан Пијесак , Александра Карађорђевића 10, 71360 Хан Пијесак.

***

ЈУ ОШ „Мокро” Мокро

Мокро бб, 71428 Мокро

Тел: 057/ 235-030  

Број: 02-497/24

 

На основу члана 125. Закона о основном васпитању и образовању Републике Српске („Службени гласник Републике Српске”  број: 81/22), и Правилника о процедури  пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске” бр: 74/23) директор школе  расписује: 

 

КОНКУРС 

за попуну упражњених радних мјеста  

 

  Водитељ боравка – 2 извршиоца са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, 50% норме, на одређено вријеме, до краја наставног процеса, најкасније до 30.06.2025. године;

  Професор разредне наставе – 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу на неодређено вријеме;

  Професор физике – 1 извршилац са радним искуством и положеним стучним испитом  за рад у васпитно-образовном процесу, 8 часова, на одређено вријеме, до 31.08.2025. године;

  Педагог – 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, 92% норме, на одређено вријеме, до повратка раднице са боловања

Поред општих услова прописаних Законом о раду („Службени гласник Републике Српске”, бр: 1/16, 66/18, 119/21 и 112/23) и чланом 5. Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи (''Службени гласник Републике Српске'' бр: 74/23) кандидат треба да испуњава услове прописане чланом 114. Закона о основном васпитању и образовању (''Службени гласник Републике Српске'' бр: 81/22), чланом 2. и 3. Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача (''Службени гласник Републике Српске'' бр: 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15) . 

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 114. став 5) Закона о основном васпитању и образовању (’‘Службени гласник РС’’ бр. 81/22). 

Право учешћа на конкурсу имају и кандидати који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске”, бр. 81/22) испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме. 

 

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су: 

1.  Да је држављанин РС или БиХ што доказује увјерењем о држављанству, 

2.  Да је пунољетан што доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте, 

3.  Да је радно способан што доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа, 

4.  Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела која га чине недостојним за рад у школи, те за кривична дјела учињена против: службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, што доказује Увјерењем о неосуђиваности које ће школа прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа, 

5.  Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце, које ће школа прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа, 

6.  Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем. 

 

Уз потписану пријаву и документацију којом доказује испуњеност општих услова, потребно је доставити документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање кандидата: 

1.  Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,  

2.  Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена, 

3.  Увјерење о положеном стручном испиту за рад у у васпитно-образовном процесу, 

4.  Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи, 

5.  Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

6.  Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, са подацима о врсти посла, степену стручне спреме и дужини оствареног радног стажа по врстама посла, 

7.  Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, а након стицања одговарајуће стручне спреме, 

8.  Увјерење општинског-градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца одбрамбено отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца, 

9.  Увјерење општинског-градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида одбрамбено отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида, 

10. Увјерење општинског-градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца одбрамбено отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије борца. Тест са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса биће обављен дана 19.09.2024. године, са почетком у 10:00 часова, а интервју ће бити обављен истог дана са почетком у 11:15 часова у просторијама ЈУ ОШ „Мокро” Мокро. 

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве на тесту и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс. 

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса истаћи на огласну таблу школе . 

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.  

Конкурс остаје отворен осам дана од дана објављивања. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање. 

Пријаве доставити у затвореној коверти са назнаком ''Пријава на конкурс'' на адресу Школе, Мокро бб, 71428 Мокро, препорученом пошиљком или директно у школу. 

***

ЈУ СШЦ „Иво Андрић”, Вишеград

Краља Петра I бр.16,

тел.: 058/630-250,

е-mail: [email protected]

Број: 01-05-534/24

Датум: 2.9.2024. године

На основу члана 106. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске број: 41/18,35/20, 92/20 и 55/23), Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у гимназији („Службени гласник РС” број: 120/20),   Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама  („Службени гласник Републике  Српске “ број 29/12,80/14 и 83/15),на основу члана 9.Правилника о проседури и критеријумима пријеме радника у радни однос у средњој школи (,,Службени гласник Републике Српске”, бр.24/19). Директор школе  расписује,                     

КОНКУРС

ЗА ПОПУНУ УПРАЖЊЕНИХ РАДНИХ МЈЕСТА

   1.    Професор  машинске групе предмета- 14  часова, на одређено вријеме, до 31.8.2025.године, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави;

2.  Професор  практичне наставе-  5  часова, специјалиста практичне наставе ВКВ- В степен за кувара, на одређено вријеме, до 31.8.2025.године, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави;

Поред услова утврђених Законом о раду-  („Службени гласник РС”број: 1/16,66/18,91/21- Одлука УС 119/21,112/23 и 39/24) кандидат треба да испуњава и услове у складу са чл.104. и 106. Закона о средњем образовању и  васпитању („Сл.гласник РС”,број: 41/18,35 /20, 92/20 и 55/23,) Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама („Сл .гласник РС” 29/12, 80/14 и 83/15.) ,Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у гимназији („Службени гласник РС” број: 120/20), Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у средњој школи („Службени гласник Републике Српске,број: 24/19)

    

Уз пријаву ( потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс за пријем у радни однос и са наведеним бројем телефона) кандидати су дужни приложити:

1. увјерење о држављанству;

2. извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте;

3. овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент ;

-Лице које има завршен други циклус студија обавезно мора имати завршен први циклус студија из исте научне области,

4. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

5. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица (рачуна се укупно вријеме чекања на посао у стручној спреми траженој конкурсом);

6. увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца;

7. увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно – образовном процесу ;

8. увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита;

9. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групо предмета

10. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

11. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

12. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије бораца.

13.Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дијела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететеом или малољетним лицем

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове. Наведено лице је дужно да положи стручни испит у року од десет мјесеци од дана заснивања радног односа у школи. Ово лице нема статус приправника, а стручни испит полаже под истим условима предвиђеним за приправника.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и  васпитању („Сл.гласник РС”,број: 41/18)  испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

Ако се на конкурс не пријави наставник који испуњава услове стручне спреме утврђене законом и правилником и уколико не постоји могућност ангажовања стручног лица запосленог у школи или на подручју актива директора са непуном нормом, директор може на одређено вријеме примити лице без потребних услова у погледу нивоа и врсте образовања- неверификовани наставник са најмање четири одслушана семестра тог предмета у току студија, а најдуже за једно полугодиште.

Процедура пријема у радни однос кандидата регулисана је Правилником о критеријумима и процедури пријема радника у радни однос у средњој школи (,,Службени гласник Републике Српске”, бр. 24/19).

Увјерење да лице није осуђивано правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем , злоупотребе опојних средстава и

Увјерење о подацима и увјерење о подацима из посебног регистра лица провоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце - школа ће прибавити службеним путем за кандидата који буде изабран, а прије заснивања радног односа.

Кандидат који буде изабран на конкурсу, прије заснивања радног односа, дужан је доставити љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима, не старије од шест мјесеци.

Рок за достављање пријава је 8 дана од дана објављивања. Тест са  кандидатима који испуњавају услове тражене конкурсом, биће обављен у ЈУ СШЦ “ИВО АНДРИЋ”  дана 16.9.2024.год. у 9.00 часова, а интервју у 10 часова истог дана.

Све копије докумената треба да буду овјерене /не старије од 6 мјесеци/. Достављена документација се неће враћати кандидатима. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервју,сматраће се да су одустали од  пријаве на конкурс.

Пријаве слати на адресу:

ЈУ СШЦ “ИВО АНДРИЋ

Улица КРАЉА ПЕТРА ПРВОГ бр.16/ са назнаком за Конкурс-  назнака радног мјеста за које се конкурише .

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана