ЈУ ЗЗЗ РС – Источно Сарајево: Оглашава слободна радна мјеста на дан 21.8.2024. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Источно Сарајево: Оглашава слободна радна мјеста на дан 21.8.2024. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 21.8.2024. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

** *** **** *

**** *** ***

** *** ** ***

 

КАЗНЕНО – ПОПРАВНИ ЗАВОД ПОЛУОТВОРЕНОГ ТИПА

ИСТОЧНО САРАЈЕВО

расписује

 

         

ЈАВНИ КОНКУРС

за пријем радника на неодређено вријеме

 

1.       ХИГИЈЕНИЧАР  (ССС) 

       1 извршилац – на неодређено вријеме

а)       Опис послова радног мјеста

-        обавља послове чишћења и одржавања хигијене у објектима Привредне јединице и Казнено-поправног завода,

-        стара се о чувању и уредности материјала и инвентара,

-        сачињава требовање материјала потребног за одржавање хигијене.

Услови

б)Општи услови :

1.       Да је држављанин РС – БиХ;

2.       Да је старији од 18 година;

3.       Да има општу здравствену способност;

4.       Да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од

најмање 6 мјесеци или за такво дјело које га чини неподобним за обављање послова у Казнено-поправном заводу;

5.       Да није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у БиХ, најмање три године прије објављивања конкурса;

6.       Да се против кандидата не води кривични поступак;

7.       Да се на њега не односи члан IX став 1. Устава БиХ;

 

в) Посебни услови  :

•        ССС ,

2.       УПУТСТВО КАНДИДАТИМА:

а) Уз пријаву на конкурс која садржи краћу биографију, адресу и телефон, кандидати су дужни доставити следеће документе - доказе о испуњавању   општих и посебних услова конкурса :

1.       Диплома о стеченој стручној спреми;

2.       Извод из матичне књиге рођених;

3.       Увјерење о држављанству;

4.       Увјерење о невођењу кривичног поступка;

5.       Изјаву о испуњавању општих услова наведених у тачкама 5. и 7 (потписану и овјерену од надлежног органа);

          Напомене:

-Увјерење о некажњавању (тачка 4. општих услова) доставиће накнадно кандидат који буде предложен за заснивање радног односа, а прије заснивања радног односа.

-Љекарско увјерење о општој здравственој способности (тачка 3. општих услова) доставиће накнадно кандидат који буде предложен за заснивање радног односа, а прије заснивања радног односа.

-Уколико прворангирани кандидат, на позив послодавца, не достави документе из тачака 3. и 4. којима доказује испуњавање предвиђених посебних услова, за заснивање радног односа позваће се другорангирани кандидат.

-Датум издавања докумената под бројевима 2,3,4 и 5 ( тачка а) Упутства кандидатима)  не смије бити старији од 3 (три) мјесеца рачунајући од крајњег рока за предају докумената по конкурсу.

 

Изузетно документ под бројем 2. може бити старији од овог рока уколико се ради о изводу из матичне књиге рођених који је  трајног карактера.

Сва документа морају бити предата у оригиналу или овјерене фотокопије.

б) Рок за подношење пријава на конкурс је 15 дана од дана  објављивања у јавним гласилима, а оглас ће бити објављен у    Дневном листу „Глас Српске" , Заводу за запошљавање РС – Филијала Источно Сарајево – Биро Источна Илиџа и интернет страници послодавца њњњ.кпзис.орг . Ако конкурс не буде објављен истовремено, рок ће се рачунати од дана посљедњег објављивања.

 

Пријаве се могу доставити  путем поште или лично на адресу:

 

КАЗНЕНО-ПОПРАВНИ ЗАВОД

ПОЛУОТВОРЕНОГ ТИПА

ИСТОЧНО САРАЈЕВО

улица Меше Селимовића бр. 1, 71123 Источно Сарајево,

 са назнаком „КОНКУРС ЗА ПРИЈЕМ НА РАДНО МЈЕСТО ( навести назив радног мјеста из конкурса) „

 

Са свим кандидатима који буду испуњавали услове конкурса, Комисија за пријем радника обавиће интервју,   на основу чега ће се додијелити бодови и извршити избор кандидата.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање, а документа примљена по конкурсу неће се враћати кандидатима.

***

ЈУ ОСНОВНА ШКОЛА „СВЕТИ САВА"

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО

 

в р ш и

 

 

ПОНИШТЕЊЕ ДИЈЕЛА ЈАВНОГ КОНКУРСА

 

I

          Поништава се дио Јавног конкурса за попуну упражњених радних мјеста у ЈУ Основна школа „Свети Сава" Источно Ново Сарајево, број: 621/24 од 09.8.2024. године који је објављен посредством Завода за запошљавање Републике Српске у дневним новинама „Глас Српске" дана 14.8.2024. године, а у дијелу који се односи на пријем у радни однос наставника физичког и здравственог васпитања (ставка под редним бројем 1.), како слиједи:

1.       Наставник физичког и здравственог васпитања – 1 извршилац, 4 часа непосредног рада са ученицима, на одређено вријеме до 31.08.2025. године, са радним искуством и положеним стручним испитом.

II

Поништење дијела Јавног конкурса Школе, наведеног у тачки 1. овог акта, врши се због тога што је наставник ЈУ Средњошколски центар Источна Илиџа остао без норме за наставни предмет физичко и здравствено васпитање, те смо сходно Закону о основном васпитању и образовању дужни да му обезбиједимо допуну норме.

III

Остали дијелови објављеног Конкурса остају непромијењени.

***

ЈУ ШКОЛА ЗА ОСНОВНО МУЗИЧКО ОБРАЗОВАЊЕ

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО

расписује:

 

КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

 

 

1.       Наставник виолине – 1 извршилац – 12 часова на неодређено вријеме , приправник.

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

Поред општих услова предвиђених Законом о раду (’‘Службени гласник Републике Српске’‘, број: 1/16, 66/18 и 119/21) кандидат треба да испуњава и услове предвиђене чланом 114. став 1 Закона о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске", број: 81/22) као и услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача ("Службени гласник Републике Српске", број: 77/09, 86/10, 25/14, и 76/15).

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж  ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане  овим конкурсом  и Законом о основном васпитању и образовању - чл. 114. став (5) ("Службени гласник Републике Српске" број: 81/22).

Изузетно, право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске", број: 81/22 ) испуњавала услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са чланом 127. став 5. Законом о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске", број: 81/22 ) и одребама  Правилника о процедури  пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске", бр. 74/23).

 

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

1. да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то доказује увјерењм о држављанству;

2. да је пунољетан, а то доказује изводом из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте;

3.да је радно способан, а то доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, издатим од стране цертификоване здравствене установе, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа.

4.Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела која га чине недостојним за рад у школи, те за кривична дјела учињена против: службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, а то  се доказује Увјерењем о неосуђиваности а које ће Школа прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа;

5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце, које ће Школа прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа;

6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Уз потписану пријаву и документацију којом доказује испуњеност општих услова, потребно је доставити документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање кандидата:

1. Диплома о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

3.  Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;

4. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;

5. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

 6.Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

7.Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца из којих се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла;

8.Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

9.Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

10.Увјерење општинског/градског органа управе недлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије  борца.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Тестирање и интервју кандидата који су доставили потпуну и благовремену пријаву, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се у  уторак  03.09.2024. године – тестирање у 10:00 часова , интервју у 12:00 часова;

Списак кандидата који испуњавају услове конкурс школа ће поставити на огласној табли школе;

Кандидати се неће посебно позивати  и уколико се не појави на тестирању или интервјуу сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на јавни конкурс, комисија неће разматрати.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана јавног објављивања.

Пријаве доставити у затвореној коверти са назнаком „Пријава на конкурс" на адресу:

ЈУ Школа за основно музичко образовање

Ђенерала Драже Михајловића бр.40                  

71123 Источно Ново Сарајево                            

***

ЈУ СШЦ „ИВО АНДРИЋ" ВИШЕГРАД

 

расписује,            

К О Н К У Р С

ЗА ПОПУНУ УПРАЖЊЕНИХ РАДНИХ МЈЕСТА

 

 

1.       Професор  српског језика-  2  часа,  на одређено вријеме, до 31.8.2025.године, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави;

2.       Професор информатике - 6 часова, на одређено вријеме, до 31.8.2025. године, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави;

3.       Професор стручних предмета-електро групе - 10 часова, до 31.8.2025. године, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави;

4.       Професор хемије  11 часова до повратка раднице са породиљског одсуства, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави;

                   

Услови конкурса:

Поред услова утврђених Законом о раду-  („Службени гласник РС"број: 1/16,66/18,91/21- Одлука УС 119/21,112/23 и 39/24) кандидат треба да испуњава и услове у складу са чл.104. и 106. Закона о средњем образовању и  васпитању („Сл.гласник РС",број: 41/18,35 /20, 92/20 и 55/23,) Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама („Сл .гласник РС" 29/12, 80/14 и 83/15.) ,Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у гимназији („Службени гласник РС" број: 120/20), Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у средњој школи („Службени гласник Републике Српске,број: 24/19)    

Уз пријаву ( потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс за пријем у радни однос и са наведеним бројем телефона) кандидати су дужни приложити:

1.  увјерење о држављанству;

2.  извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте;

3. овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент ;

-Лице које има завршен други циклус студија обавезно мора имати завршен први циклус студија из исте научне области,

4. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

5. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица (рачуна се укупно вријеме чекања на посао у стручној спреми траженој конкурсом);

6.   увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца;

7.  увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно – образовном процесу ;

8. увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита;

9. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групо предмета

10. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

11. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

12. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије бораца.

13.Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дијела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететеом или малољетним лицем

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове. Наведено лице је дужно да положи стручни испит у року од десет мјесеци од дана заснивања радног односа у школи. Ово лице нема статус приправника, а стручни испит полаже под истим условима предвиђеним за приправника.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и  васпитању („Сл.гласник РС",број: 41/18)  испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

Ако се на конкурс не пријави наставник који испуњава услове стручне спреме утврђене законом и правилником и уколико не постоји могућност ангажовања стручног лица запосленог у школи или на подручју актива директора са непуном нормом, директор може на одређено вријеме примити лице без потребних услова у погледу нивоа и врсте образовања- неверификовани наставник са најмање четири одслушана семестра тог предмета у току студија, а најдуже за једно полугодиште.

Процедура пријема у радни однос кандидата регулисана је Правилником о критеријумима и процедури пријема радника у радни однос у средњој школи (,,Службени гласник Републике Српске", бр. 24/19).

Увјерење да лице није осуђивано правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем , злоупотребе опојних средстава и

Увјерење о подацима и увјерење о подацима из посебног регистра лица провоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце - школа ће прибавити службеним путем за кандидата који буде изабран, а прије заснивања радног односа.

Кандидат који буде изабран на конкурсу, прије заснивања радног односа, дужан је доставити љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима, не старије од шест мјесеци.

Рок за достављање пријава је 8 дана од дана објављивања. Тест са  кандидатима који испуњавају услове тражене конкурсом, биће обављен у ЈУ СШЦ "ИВО АНДРИЋ"  дана 5.9.2024.год. у 9.00 часова, а интервју у 10 часова истог дана.

Све копије докумената треба да буду овјерене /не старије од 6 мјесеци/. Достављена документација се неће враћати кандидатима. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервју,сматраће се да су одустали од  пријаве на конкурс.

Пријаве слати на адресу:

ЈУ СШЦ "ИВО АНДРИЋ"

Улица КРАЉА ПЕТРА ПРВОГ бр.16/ са назнаком за Конкурс-  назнака радног мјеста за које се конкурише.               

***

ЈУ СРЕДЊОШКОЛСКИ ЦЕНТАР

„27. ЈАНУАР" РОГАТИЦА

 

расписује,                      

 

К О Н К У Р С

ЗА ПОПУНУ УПРАЖЊЕНИХ РАДНИХ МЈЕСТА

 

1.       Професор математике (18 часова), са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме,  до повратка раднице са породиљског, 1 извршилац,

 

Услови конкурса:

Право учешћа на конкурсу имају кандидати који осим услова утврђених Законом о раду („Службени гласник РС"број: 1/16, 66/18, 91/21- Одлука Уставног суда Републике Српске, 119/21, 112/23 и 39/24.), испуњавају и услове у складу са чл.104. Закона о средњем образовању и  васпитању („Сл.гласник РС",број: 41/18, 35/20, 92/20, 55/23)  Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама („Сл .гласник РС" број 29/12,80/14, 83/15.) Правилником о стручним профилима и звањима  наставника и стручних сарадника у гимназији („Службени гласник Републике  Српске „ број 120/20), Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем („Службени гласник Републике Српске,број:24/19)

Уз обавезну пријаву ( потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс за пријем у радни однос и са наведеним бројем телефона) кандидати су дужни приложити документацију, оригинале или овјерене копије (овјера не смије бити старија од шест мјесеци) на основу које се доказује испуњеност општих услова:

1.  увјерење о држављанству;

2.  извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте;

3. љекарско увјерење о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци, и прилаже га само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4. Увјерење да лице није осуђивано правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против службене дужности, против полног интегритета, сексуалног злостављања и искориштавања дјетета, фалсификовање јавне исправе, недозвољена производња и промет опојних дрога, омогућавање уживања опојних дрога,

5. Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце,

6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за кривична дјела учињена против службене дужности, против полног интегритета, сексуалног злостављања и искориштавања дјетета, фалсификовање јавне исправе, недозвољена производња и промет опојних дрога, омогућавање уживања опојних дрога не старије од 6 мјесеци.

Увјерење под тачкама 4) и  5) школа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова:.

1.       овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент ;

2.       Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

3.       Увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством и положеним стручним испитом;,

4.       Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником којим се регулише полагање стручног испита,

5.       додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

6.       увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,

7.       увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством

8.       увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инавалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

9.       увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инавлидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

10.     увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Према члану 104. став 7. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник РС „ број 41/18, 35/20, 92/20 и 55/23) право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услова. Наведено лице је дужно да положи стручни испит у року од десет мјесеци од дана заснивања радног односа у школи. Ово лице нема статус приправника, а стручни испит полаже под истим условима предвиђеним за приправника.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и  васпитању („Сл.гласник РС",број: 41/18, 35/20, 92/20, 55/23)  испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

Процедура пријема у радни однос кандидата регулисана је Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем  (,,Службени гласник Републике Српске", бр. 24/19).

Рок за достављање пријава је 8 дана од дана објављивања. Тест и интервју са  кандидатима који испуњавају услове тражене конкурсом, биће обављен у ЈУ СШЦ "27. ЈАНУАР" – 05.09.2024.  године у 14,00    часова, са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве/ односно који испуњавају услове конкурса.

Све копије докумената треба да буду овјерене /не старије од 6 мјесеци/. Достављена документација се неће враћати кандидатима. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Списак кандидата који испуњавају услове школа ће поставити на огласној табли школе најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа. Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирање или интервју,сматраће се да су одустали од  пријаве на конкурс.

Пријаве слати на адресу:

ЈУ СШЦ "27. ЈАНУАР" Улица Српске слоге 98, 73 220  Рогатица  / са назнаком за Конкурс- на коју тачку се кандидат пријављује.           

***

ЈУ ЗА ПРЕДШКОЛСКО ВАСПИТАЊЕ И ОБРАЗОВАЊЕ

СОКОЛАЦ

расписује:

 

К О Н К У Р С

за пријем радника на неодређено вријеме

 

I

Радно мјесто:

1.       Васпитач-два извршиоца

 

 II

Опис послова:

Према Правилнику о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста у ЈУ за предшколско васпитање и образовање Соколац.

III

Општи услови:

 

- да је држављанин Републике Српске  и БиХ,

- да је старији од осамнаест година ,

- да има општу здравствену способност,

- да се против њега не води кривични поступак.

IV

Посебни услови:

 

-        Висока школска спрема,са академским звањем дипломирани васпитач,најмање први циклус студијског програма 240 ецтс бодова ,

-        Положен стручни испит за васпитно-образовни рад,

-        Једна година радног искуства у струци.

V

Уз пријаву  на Конкурс кандидати су дужни доставити доказе о испуњености општих и посебних услова:

- диплому о завршеној школи,

- увјрење о држављанству,

- извод из матичне књиге рођених,

- увјерење о положеном стручном испиту,

- увјерење о радном искуству ,

- увјерење о некажњавању,

- увјерење да се не води кривични поступак,

-увјерење издато од стране Завода за запошљавање Р.С.о времену проведеном на евиденцији                    незапослених   лица,  након стицања високе стручне спреме.

 

Кандидати који буду примљени обавезни су донијети љекарско увјерење о здравственој способности.

 

Сва потребна документа достављају се у оригиналу или овјереној копији  и не смију бити старија од шест мјесеци.

VI

Пријаве се могу доставити лично или на адресу ЈУ за предшколско васпитање и образовање Соколац ,ул.Радомира Нешковића 7. Са назнаком :"За комисију за избор" у року од осам дана  од дана објављивања Конкурса.Конкурс  ће објавити Завод за запошљавање Републике Српске.

VII

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање,а достављени документи се не враћају.                                      

***

ЈУ ОСНОВНА ШКОЛА „БОШКО БУХА"

ШТРПЦИ

 

расписује

 

КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста

 

I

1.       Наставник физике – 12 часова редовне наставе, 1 извршилац – са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, на одређено вријеме од дана пријема до 31.08.2025. године;

II Поред општих услова прописаних Законом о раду и члана 5. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске", број: 74/23), кандидати треба да испуњавају услове прописане чланом 114. став (1) Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске", број: 81/22).

Кандидати треба да испуњавају и услове прописане чланом 2. Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача („Службени гласник Републике Српске", број: 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15).

 

III Право учешћа на конкурс имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

IV Изузетно, право учешћа на конкурс имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању.

V Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

1) да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2) да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или  копијом личне карте,

3) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, издатим од стране цертификоване здравствене установе,  које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела која га чине недостојним за рад у школи, те за кривична дијела учињена против: службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиња над дјететом или малољетним лицем, а то се доказује увјерењем о неосуђиваности које за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, прије заснивања радног односа,

5) да се не води у Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, а то се доказује увјерењем о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавањња дјеце у складу са прописима којима је уређена област вођења Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, које за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа,

6) увјерење да против њега није покренут кривични поступак за кривична дјела учињена против службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

VI Уз потписану пријаву  и документацију којом  доказују испуњеност општих услова, потребно је доставити и документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

Документација из претходног става  подразумијева:

1)      диплому о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

2)      увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

3)      увјерење о положеном стручном испиту за самосталан васпитно – образовни рад,

4)      увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да  је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;

5)      додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

6)      увјерење издато од  Завода за запошљавање о времену проведеном на

            евиденцији  незапослених лица, а након стицања одговарајуће стручне спреме,

7)      увјерење о радном стажу издато од претходног послодавца,

8)      увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-

инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

9)      увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-

инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

10)    увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-

инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

У изузетним случајевима, уколико кандидат не може из оправданих разлога прибавити документ из претходног става тачка 5) , просјечна оцјена се може доказати и овјереном копијом индекса.

Изузетно од става 3. тачка 7) , уколико кандидат не може доставити увјерење о радном стажу издато од претходног послодавца, доставља копију радне књижице.

Увјерење о радном стажу из  става (2)  тачка 7) треба да садржи податке о:

1)      опису радног мјеста или систематизацији радног мјеста,

2)      степену стручне спреме и звању,

3)      дужини оствареног радног стажа по врстама посла.

Уколико је кандидат радио са непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме.

VII Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије им неће бити враћене.

VIII Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављен на огласну таблу школе.

IX У пријави на конкурс кандидати обавезно треба да наведу тачне адресе становања и бројеве контакт телефона (по могућности бројеве мобилних телефона).

X Комисије ће отварати пристигле коверте 02.09.2024. године у 13 часова и на огласној табли ће бити објављен списак кандидата који испуњавају услове конкурса.

Тестирање и интервју кандидата који су доставили потпуну и благовремену пријаву односно који испуњавају услове конкурса обавиће се у просторијама школе дана 05.09.2024. године у сљедећем термину: тестирање у 13 часова, интервју у 13:30 часова.

XI Кандидати се неће посебно позивати и уколико се не појаве на тестирању или интервјуу сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

XII Конкурс  остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања у дневним новинама „Глас Српске".

XIII Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на конкурс Комисија не разматра, већ их евидентира, уз констатацију да пријаве на конкурс нису достављене благовремено или нису потпуне, а након тога предлаже директору школе доношење закључка којим се пријава одбацује.

XIV Пријаве доставити у затвореној коверти са назнаком „Пријава на конкурс под редним бројем __" на адресу: ЈУ ОШ „Бошко Буха" Штрпци, улица Штрпци број 60, 73265 Увац.

***

ЈУ ЗА ПРЕДШКОЛСКО ВАСПИТАЊЕ И ОБРАЗОВАЊЕ

СОКОЛАЦ

расписује:

К О Н К У Р С

за пријем радника на одређено вријеме

 

I

Радно мјесто:

1.       Васпитач- четири  извршиоца

II

Опис послова:

 

Према Правилнику о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста у ЈУ за предшколско васпитање и образовање Соколац.

          III

Општи услови:

-        да је држављанин Републике Српске  и БиХ,

-        да је старији од осамнаест година ,

-        да има општу здравствену способност,

-        да се против њега не води кривични поступак.

          IV

Посебни услови:

-        Висока школска спрема,са академским звањем дипломирани васпитач,најмање први циклус студијског програма 240 ецтс бодова ,

-        Положен стручни испит за васпитно-образовни рад,

-        Једна година радног искуства у струци.

V

Уз пријаву  на Конкурс кандидати су дужни доставити доказе о испуњености општих и посебних услова:

- диплому о завршеној школи,

- увјрење о држављанству,

- извод из матичне књиге рођених,

- увјерење о положеном стручном испиту,

- увјерење о радном искуству ,

- увјерење о некажњавању,

- увјерење да се не води кривични поступак,

- увјерење издато од стране Завода за запошљавање Р.С.о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, након стицања високе стручне спреме.

 

Кандидати који буду примљени обавезни су донијети љекарско увјерење о здравственој способности.

Сва потребна документа достављају се у оригиналу или овјереној копији  и не смију бити старија од шест мјесеци.

VI

Пријаве се могу доставити лично или на адресу ЈУ за предшколско васпитање и образовање Соколац ,ул.Радомира Нешковића 7. Са назнаком :"За комисију за избор" у року од осам дана  од дана објављивања Конкурса.Конкурс  ће објавити Завод за запошљавање Републике Српске.

 

 VII

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање,а достављени документи се не враћају.                         

***

ЈУ СШЦ „ПЕТАР ПЕТРОВИЋ ЊЕГОШ"

ЧАЈНИЧЕ

расписује

 

1.       Професор математике – 6 часова седмично,  без искуства, приправник, до 31.08.2025. године,

2.       Професор физике – 9 часова седмично, са искуством до 31.08.2025. године,

 

Право учешћа на конкурсу имају кандидати који осим услова утврђених Законом о раду  („Службени гласник РС" број 01/16, 66/18, 91/21, 119/21, 112/23 и 39/24), испуњавају и посебне услове прописане чланом 104. став 1. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник РС" број 41/18, 35/20, 92/20 и 55/23), Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама („Службени гласник РС" 29/12, 80/14 и 83/15) и Правилник о стручним профилима и звањима наставника и стручних сарадника у гимназији („Службени гласник РС" 120/20).

Уз  пријаву (потписану од стране кандидата) за наведени конкурс кандидати су дужни приложити:

1.  увјерење о држављанству;

2.  извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте;

3. овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са остварених најмање 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент;

4. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

5. Увјерење о положеној педагошко – психолошкој и дидактичко – методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко – психолошку и дидатичко – методичку групу предмета;

6. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави за радна мјеста за која је расписан конкурс за лица са радним искуством;

7.  Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;

8. увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима (не старије од шест мјесеци, доставља прије заснивања радног односа кандидат који буде изабран на конкурсу);

9.  Увјерење  да  против кандидата није покренут кривични поступак за а кривична дјела учињена против службене дужности, против полног интегритета, сексуалног злостављања и искориштавања дјетета, фалсификовање јавне исправе, недозвољена производња и промет опојних дрога, омогућавање уживања опојних дрога,

10. Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне употребе и искоришћавања дјеце.

11.  Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против службене дужности,

против полног интегритета, сексуалног злостављања и искориштавања дјетета, фалсификовање јавне исправе, недозвољена производња и промет опојних дрога, омогућавање уживања опојних дрога,

12. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених. За незапослена лица која се налазе на евиденцији рачуна се укупно вријеме чекања на посао у стручној спреми траженој конкурсом;

13. Ујерење о радном стажу, издато од ранијег послодавца у којем је јасно назначена врста посла, степен стручне спреме и дужина радног стажа;

14. Ујерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инавалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

15. Ујерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије борца;

16. Увјерење пштинског/градског органа управе надлежног за борачко-инавлидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

Процедура пријема у радни однос кандидата регулисана је Законом о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" број 41/18, 35/20, 92/20 и 55/23) и Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у средњој школи (,,Службени гласник Републике Српске", бр. 24/19).

          Увјерења из тачке 10. и 11.  - затражиће Школа за кандидата који буде изабран, а прије заснивања радног односа.

          Право учешћа на конкурс имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове. Наведено лице је дужно да положи стручни испит у року од десет мјесеци од дана заснивања радног односа у школи. Ово лице нема статус приправника, а стручни испит полаже под истим условима предвиђеним за приправника.

Право учешћа на конкурс имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу  Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" број 41/18, 35/20, 92/20 и 55/23) испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

Рок за достављање пријава је 8 дана од дана објављивања конкурса.

Тестирање  и интервју кандидата који испуњавају услове тражене конкурсом, биће обављено 02.09.2024. године за професора  математике у 1000 часова и професора физике у 1200, часова.

Све копије докумената треба да буду овјерене. Достављена документација се неће враћати кандидатима. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављен на огласну таблу  Школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Некомплетне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

Пријаве са потребном документацијом доставити на адресу ЈУ Средњошколски центар „Петар Петровић Његош", Краља Петра Првог Ослободиоца бр. 36, 73280 Чајниче.    

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана