ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Зворник: Оглашава слободна радна мјеста на дан 7.10.2020. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Зворник: Оглашава слободна радна мјеста на дан 7.10.2020. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 7.10.2020. године.

  Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице

****************

********************

ЈУ ТЕХНИЧКИ ШКОЛСКИ ЦЕНТАР ЗВОРНИК

расписује

 

КОНКУРС

за пријем радника у радни однос

 

1. Наставник српског језика - 1 извршилац, приправник, 4 часа, на одређено вријеме, до 31.8.2021. године.

2. Наставник стручно-теоретске наставе за машинску струку - 1 извршилац, приправник, 10 часова, на одређено вријеме, до 31.8.2021. године.

3. Наставник православне вјеронауке - 1 извршилац, приправник, 6 часова, на одређено вријеме, до 31.8.2021. године.

4. Наставник стручно-теоретске наставе за саобраћајну струку – 1 извршилац, приправник, 9 часова, на одређено вријеме, до 31.8.2021. године.

5. Наставник практичне наставе – 1 извршилац, приправник,  24 часа, на одређено вријеме, до 31.8.2021. године.

Општи  услови  које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

• Да је држављанин Републике Српске или БиХ, што се доказује увјерењем о држављанству.

• Да је пунољетан, што се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте.

• Да је радно способан, што се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од 6 мјесеци, и прилаже га само изабрани кандидат, прије заснивања радног односа.

• Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава, које увјерење школа прибавља по службеној дужности за изабраног кандидата.

• Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце, које увјерење школа прибавља по службеној дужности за изабраног кандидата.

• Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Поред општих услова кандидати су дужни да доставе сљедећа документа:

• Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању, са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, и то:

 

         За радно мјесто под бројем 1:

1. Професор српског језика и књижевности,

2. Професор италијанског језика и књижевности и српског језика и књижевности,

3. Професор руског и српског језика и књижевности,

4. Дипломирани филолог-србиста.

            За радно мјесто под бројем 2:

1. Дипломирани инжењер машинства,

2. Професор машинства.

             За радно мјесто под бројем 3:

1. Дипломирани теолог.

           За радно мјесто под бројем 4:

1. Дипломирани инжењер саобраћаја - смјер друмски саобраћај.

           За радно мјесто под бројем 5:

1. Дипломирани инжењер машинства,

2. Професор машинства,

3. Инжењер машинства,

4. Професор механичке технологије,

5. Машински техничар - специјалиста, пети степен,

6. Мајстор - специјалиста за занимање варилац.

 

• Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена.

• Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета.

• Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење.

• Увјерење надлежног органа управе о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске.

• Увјерење надлежног органа управе о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске.

• Увјерење надлежног органа управе о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске.

Кандидати достављају овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Тестирање и интервју са кандидатима који испуњавају услове конкурса  ће бити обављено дана 21.10.2020. године, са почетком у 8 сати у просторијама школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављен на огласној табли школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати који се не појаве на тестирању и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Рок за пријављивање кандидата је 8 дана, од дана објављивања конкурса у дневном листу “Глас Српске”.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Пријаву на конкурс, која мора бити потписана од стране кандидата који се пријављује на конкурс и у којој се мора обавезно навести адреса, контакт и радно мјесто на које конкурише, са потребним документима могу се доставити лично у секретаријат школе или поштом слати на адресу:

ЈУ Технички школски центар Зворник, Каракај 486А, 75400 Зворник, са напоменом “за конкурс”.

Све остале информације везане за конкурс кандидати могу добити путем телефона 056/260-899.

***

ЈУ ОШ “ВУК КАРАЏИЋ”, БРАТУНАЦ

расписује

 

КОНКУРС

за попуну  радног  мјеста

 

1. Професор физичког васпитања на одређено вријеме до повратка радника са функције, пуно радно вријеме - 1 извршилац, приправник;

 

Поред општих услова прописаних Законом којим се утврђују радни односи и посебних услова прописаних у члану 104. став 1. Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске” број: 44/17; 31/18; 84/19; 35/20 и 63/20), кандидат треба да испуњава услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника у основној школи (“Службени гласник Републике Српске” број: 77/09; 86/10; 25/14 и 76/15). Пријем у радни однос извршиће се у складу са Правилником о процедуру пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи (“Службени гласник Републике Српске”, број: 74/18 и 26/19)

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске” број  44/17; 31/18; 84/19; 35/20 и 63/20) испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме у складу са чланом 177. Закона.

Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на конкурс су:

1.   Да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству;

2.   Да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте;

3.   Да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

4. Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава;

5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце;

6.  Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем

 Увјерења из тачака 4. и 5. школа ће прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа, а увјерење из тачке 6. кандидат доставља уз конкурсну документацију.

Уз потписану пријаву на конкурс (са кратком биографијом, адресом и контакт телефоном) и документацију којом се доказује испуњеност општих услова потребно је доставити документацијом на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 115. Закона о основном васпитању и образовању и Правилника о процедуру пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи:

• Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

• Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета

• Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања,

• Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

• Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог  борца,

• Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу  ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

• Увјерење општинског органа/градског органа управе надлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије борца;

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве кандидата неће се разматрати.

Тестирање и интервју ће се обавити дана 22.10.2020. године са почетком у 10 часова, у просторијама школе са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно које испуњавају услове конкурса.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса школа ће поставити на огласну таблу школе најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа са кандидатима.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

Ако се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у дневном листу “Глас Српске”.

Пријаве  са доказима о испуњавању услова конкурса доставити поштом на адресу школе: ЈУ Основна школа “Вук Караџић” Братунац, Петра Кочића бб, 75420 Братунац, са назнаком “За конкурс” или лично  у секретаријат школе.

***

СШЦ “ПЕТАР КОЧИЋ” ЗВОРНИК

расписује:

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за  пријем у радни однос радника за попуну упражњеног радног мјеста:

 

1. Наставник руског језика, 1 извршилац, лице без радног искуства - приправник, 3 часа, на одређено вријеме, до краја школске године.

(Занимање: професор руског језика)

 

Услови конкурса:

 

Сви кандидати морају испуњавати како опште услове предвиђене Законом о раду (“Службени гласник Републике Српске”, бр.1/16), тако и посебне услове у складу са чланом 104. Закона о средњем образовању и васпитању (“Службени гласник Републике Српске”, бр. 41/18), Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим стручним и средњим техничким школама (“Службени гласник Републике Српске”, бр. 29/12, 80/14 и 83/15) Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у гимназији (“Службени гласник Републике Српске”, бр. 34/15 и 83/15) и захтјевима јавног конкурса.

 

Уз потписану пријаву на конкурс, са адресом пребивалишта, бројем телефона и кратком биографијом, кандидат је дужан доставити документацију о испуњавању општих услова конкурса и то:

          

          1)  увјерење о држављанству,

          2)  извод из матичне књиге рођених,

          3)  љекарско увјерење накнадно доставља кандидат који буде изабран на конкурсу, а прије заснивања радног односа (не старије од 6 мјесеци),

            4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава. Увјерење о неосуђиваности за изабраног школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.    

           5) увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце. Увјерење о о подацима из посебног регистра за изабраног школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.    

          6) увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем. Ово увјерење кандидат доставља уз пријаву на конкурс.

           7) доказ да лице није одрадило приправнички стаж у струци (овјерена копија радне књижице, увјерење издато од Завода за запошљавање и сл.);

 

Кандидат је дужан доставити и документацију којом доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање.

         

1) овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању  са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент;

2) увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета

3) додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена; Уколико кандидат не може из оправданих разлога прибавити документа из овог става конкурса, просјечна оцјена може се доказати и овјереном фотокопијом индекса

4) увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

 

Уколико се ради о кандидату из категорије члана породице погинулог борца, ратног војног инвалида и борца Одбрамбено-отаџбинског рата, кандидат је дужан доставити и документацију за одређивање предности у случају да два или више кандидата имају једнак број бодова и то:

 

1)  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

2)  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске  уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

3)  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Тестирање  и интервју ће се одржати у просторијама школе дана 20.10.2020. године у 10  часова за кандидате који испуњавају услове конкурса и који су доставили потпуне и благовремене пријаве.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе.       

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико кандидат не приступи заказаном писменом тесту и интервјуу, сматраће се да је одустао од конкурса.

 

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања.

 

Пријаве са потребном документацијом слати поштом на адресу: ЈУ Средњошколски центар “Петар Кочић” Зворник, Вука Караџића 69, 75 400 Зворник, са назнаком “ЗА КОНКУРС”.

 

Све копије докумената треба да буду овјерене и неће се враћати кандидатима. Непотпуне и неблаговремене  пријаве неће се узети у разматрање.

***

ЈУ “ПРВА ОСНОВНА ШКОЛА” СРЕБРЕНИЦА

расписује

 

КОНКУРС

за избор директора школе

 

Општи и посебни услови

 

Поред општих услова прописаних Законом о раду (“Службени гласник РС” број 1/16 и 66/18), кандидати морају да испуњавају и услове прописане чл. 137. Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник РС” број 44/17, 31/18, 84/19, 35/20, 63/20), као и Правилника о условима и поступку избора и разрјешења директора основне школе (“Службени гласник РС”, бр.49/18).

 

1. Општи услови:

1) да има општу здравствену способност за рад;

2) да је држављанин Босне и Херцеговине /Републике Српске,

3) да је старији од 18 година.

 

2. Посебни услови:

За директора школе може да буде изабран наставник или стручни сарадник који  испуњава сљедеће услове:

1) Да има завршен први циклус студија у трајању од четири године и остварених најмање 240 ECTS или еквивалент;

2) да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе из тачке 1.

3) Да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, против којег није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 

Уз пријаву на конкурс, кандидати треба да приложе сљедећа документа:

1. Овјерену фотокопију дипломе  о завршеној стручној спреми;

2. Потврду којом доказује да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у школи након стицања дипломе ;

3. Љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима, које прилаже само именовани кандидат прије ступања на дужност,

4. Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, школа ће прибавити службеним путем за именованог кандидата, а прије ступања на дужност.

5. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

6. Приједлог програма рада директора у наредном четворогодишњем мандату,

7. Препоруку ранијег послодавца, односно наставничког вијећа школе у којој је кандидат запослен,

8. Кратку биографију са подацима о претходним пословима и развоју каријере у струци и оствареним резултатима у раду.

9. Увјерење о држављанству;

10. Извод из матичне књиге рођених;

 

На расписани конкурс могу равноправно конкурисати и лица из члана 177. став 2. Закона.

Конкурс остаје отворен 15 дана од дана објављивања.

Мандат директора траје четири године и почиње од дана ступања на дужност.

Школски одбор ће писаним путем обавијестити све учеснике конкурса о одлуци Владе о именовању директора у року од осам дана од дана пријема одлуке.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће  се разматрати.

Пријаве са потребном документацијом  доставити лично или слати на адресу: ЈУ “Прва основна школа”, ул. Миливоја Мићића бб

75430 Сребреница

***

ЈУ “ПОЛЕТАРАЦ” МИЛИЋИ 

расписује

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за пријем приправника

 

 У ЈУ “Полетарац” Милићи извршиће се пријем приправника, и то:

 

1. Васпитач у предшколској установи - ............................................ 1 извршилац. 

2. Дипломирани професор специјалне едукације и рехабилитације -

логопедија и сурдоаудиологија  - ................................................ 1 извршилац

3. Дипломирани педагог - .................................................................. 1 извршилац 

 

I - Приправнички статус

ЈУ “Полетарац” Милићи заснива радни однос са лицем које први пут заснива радни однос, у својству приправника, за занимање за које је лице стекло одређену врсту и степен стручне спреме, ако је то услов за рад на одређеним пословима утврђено законом или правилником.

          Приправнички стаж за лица са завршеном високом стручном спремом траје 12 мјесеци.

II - Општи услови за пријем приправника

1. Да је држављанин  Републике Српске, односно Босне и Херцеговине;

2.  Да је старији од 18 година;

3.  Да има општу здравствену способност;

4.  Да раније није заснивао радни однос у свом занимању, односно да није обавио приправнички стаж у свом занимању.

III - Посебни услови 

* ВСС, завршен педагошки факултет, одсјек за образовање васпитача, звање – дипломирани васпитач у предшколској установи.

* ВСС, завршен медицински факултет, одсјек специјална едукација и рехабилитација - логопедија и сурдоаудиологија, звање - дипломирани професор специјалне рехабилитације

* ВСС, завршен, филозофски факултет, одсјек педагогија, звање - дипломирани педагог.

IV – Потребни документи

Уз пријаву, кандидат је дужан доставити доказе о испуњавању општих и посебних услова:

1. Увјерење о држављанству Републике Српске, односно Босне и Херцеговине;

2. Фотокопију личне карте;

3. Фотокопију радне књижице;

4. Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених основних студија у одговарајућој области;

5. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

6. Увјерење да се против њега не води кривични поступак (не старије од шест мјесеци);

7. Увјерење да се кандидат налази на евиденцији Завода за запошљавање Републике Српске.

8. Љекарско увјерење о општој здравственој способности (по окончању поступка пријема);

 

        Интервју ће се обавити 21.10.2020. године у 10 часова у просторијама ЈУ “Полетарац” са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса.

Кандидати се неће посебно позивати на интервју, а уколико кандидат не приступи интервјуу сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Све копије докумената морају бити овјерене и неће се враћати кандидатима. Непотпуне и неблаговремене  пријаве неће се узети у разматрање.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања.

 

Пријаве се достављају у затвореној коверти на адресу ЈУ “Полетарац” Милићи, ул. Вука С. Караџића 7 са назнаком за Комисију за пријем приправника.

         

   Јавни конкурс биће објављен у дневном листу “Глас Српске” и на интернет страници Завода за запошљавање Републике Српске.

***

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ СРЕБРЕНИЦА

расписује:

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за пријем радника у радни однос на неодређено вријеме и пријем приправника са високом, вишом и средњом стручном спремом у Општинску управу Сребреница

 

I Начелник општине Сребреница расписује јавни  конкурс за пријем у радни однос на неодређено вријеме и пријем приправника са високом, вишом и средњом стручном спремом , и то:

 

II  На неодређено вријеме:

1. Самостални стручни сарадник за административно-правне послове/ Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове ОУ Сребреница .......................................1 извршилац

 

III Приправници

 

2. Дипломирани правник  .............................................................................. 2 извршиоца

3. Дипломирани психолог .........................................................................................2 извршиоца

4. Дипломирани историчар ........................................................................................1 извршилац

5. Дипломирани филозоф .........................................................................................1 извршилац

6. Дипломирани инжењер пољопривреде ..................................................................1 извршилац

7. Лабораторијски техничар ........................................................................................1 извршилац

8. Дипломирани драмски и аудио-визуелни умјетник ..................................................1 извршилац       

9.  Дипломирани професор разредне наставе

10.  Струковни инжењер саобраћаја .............................................................................1 извршилац

11.  Струковни инжењер електротехнике и рачунарства .............................................1 извршилац

12.   Бечелор (bachelor) разредне наставе.........................................................................1 извршилац

     13.   Бечелор права   ......................................................................................................1 извршилац

     14.   Бечелор (bachelor) финансија рачуноводства .....................................................1 извршилац

      15.   Доктор медицине ..................................................................................................1 извршилац

      16.  Инжењер пољопривреде за сточарство (ВШС) ...................................................1 извршилац

      17.  Виша струковна медицинска сестра (ВШС) ...........................................................1 извршилац

 

IV Опис послова:

 - Самостални стручни сарадник за административно правне послове/ Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове ОУ Сребреница: Обавља административне послове за потребе одјељења, прати, извршава законе и друге прописе и опште акте у оквиру права и дужности општине а који се односе на просторно уређење и стамбено-комуналне послове, предузима потребне мјере и усклађује послове на изради, припреми и реализацији просторних урбанистичких и регулационих планова, учествује у припреми и спровођењу управног поступка у управним стварима из области одјељења, припрема нацрт рјешења у поступку легализације бесправно изграђених објеката, припрема нацрт појединачних аката које доноси начелник одјељења, обезбјеђује канцеларијско пословање за потребе начелника одјељења приликом реализације општих појединачних и интерних аката, учествује у комисијама за јавне набавке општине Сребреница, обавља и  друге послове по налогу начелника одјељења, извјештај о раду доставља начелнику одјељења.

- Приправници ће обављати послове у сврху оспособљавања за самосталан рад у оквиру своје струке и стицања радног искуства за полагање стручног/јавног испита.

 

Приправници се распоређују на одређено вријеме у Општинску управу на период од 12 (дванаест) мјесеци са високом стручном спремом односно једне године, са вишом стручном спремом на период од 9 (девет) мјесеци и 6 (шест) мјесеци, односно пола године.

V- Општи услови за пријем у радни однос:

1. да су кандидати држављани БиХ, односно Републике Српске,

2. да су старији од 18 година,

3. да имају општу здравствену способност,

4. да се против њих не води кривични поступак;

5. да нису осуђивани за кривично дјело на безусловну казну затвора најмање шест мјесеци или за кривично дјело које их чини неподобним за обављање послова у општинској управи јединице локалне самоуправе,

6. да нису отпуштени из државне службе, на било ком нивоу власти у БиХ, као резултат дисциплинске мјере у периоду од три године прије објављивања јавног конкурса,

 

VI - Неспојивост и сукоб интереса 

 

Кандидат не може обављати дужност, активност или бити на положају који  је неспојив са дужношћу службеника како је прописано у члану 44. и 45. Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе (“Службени гласник Републике Српске”, број: 97/16). Ове одредбе се односе и на намјештенике.

 

 

VII - Посебни услови

Посебни услови које кандидати морају испуњавати су:

 

За радно мјесто на позицији под редним бројем 1.

Школска спрема:  ВСС – VII степ или I Циклус (240 ECTS бодова) – дипл. правник;

- Радно искуство – 3 године у струци,

- Положен стручни испит за рад у органима управе;

 

Приправници:

- завршена ВСС (висока стручна спрема) и ВШС (виша стручна спрема) или први циклус студија са остварених од 180 до 240 ECTS бодова и ССС (средња стручна спрема);

-  да се налази на евиденцији Завода за запошљавање у Сребреници и да до сада у оквиру стечене ВСС (висока стручна спрема), ВШС (виша стручна спрема) или стечене ССС (средња стручна спрема) није заснивао радни однос;

- социјални статус приправника (пожељно доставити документацију)

 

VIII - Потребна документа

 

Уз пријаву и биографију на конкурс кандидати су дужни приложити доказе о испуњавању општих и посебних услова:

 

Као доказ о испуњавању општих и посебних услова, кандидат прилаже  фотокопије личне карте или пасоша, и изјаве у писаној форми:

1.  да је држављанин БиХ, односно Републике Српске (Увјерење не старије од 6 мјесеци)

2. да имају општу здравствену способност (достављају само изабрани кандидати);

3. да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у општинској управи (Увјерење не старије од 6 мјесеци - достављају само изабрани кандидати);

4. да није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере, на било којем нивоу власти у БиХ, три године прије објављивања конкурса (за позицију 1.) - овјерена изјава;

5. да код кандидата не постоји неспојивост и сукоб интереса у складу са Законом о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе РС - Овјерена изјава;

6. да се не води кривични поступак - Увјерење о невођењу кривичног поступка;

7. Увјерење да се кандидат налази на евиденцији Завода за запошљавање у Сребреници, са назнаком временског периода проведеног на евиденцији (Увјерење ЗЗРС - филијала Сребреница - за позиције које се односе на приправнике);

8. Изјаву да кандидат нема радног стажа након стицања одговарајуће стручне спреме (Овјерена изјава - за позиције које се односе на приправнике);

9. Дипломе о завршеној стручној спреми

9. Дипломе о завршеној стручној спреми (за све позиције у складу са текстом јавног конкурса);

10. Исправе којом се доказује радно искуство  у струци (потврда, рјешење или други акт из којег се види на којим пословима, са којом стручном спремом и у ком периоду је стечено радно искуство),

11. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у органима управе или изјаву којом се кандидат, који нема положен стручни испит, обавезује да ће у року од 6. мјесеци положити стручни испит

уколико буде запослен или рјешење о ослобађању од обавезе полагања стручног испита за рад у органима управе (само за позицију бр.1)

                                          

 

Пожељно је да кандидати уз пријаву доставе - (важи за кандидате - приправнике):

- Увјерење о просјеку оцјена током студирања),

- Увјерење надлежног Центра за социјални рад уколико је кандидат из социјално угрожене породице,

- Увјерење Завода за запошљавање о евиденцији незапослених лица родитеља кандидата уколико са истим живи у заједничком домаћинству,

- Кућну листу,

- Увјерење надлежног органа за послове БИЗ уколико је кандидат из категорије породице погинулог борца или шехидске породице,

- Увјерење надлежног органа уколико је кандидат цивилна жртва рата или лице са инвалидитетом.

 

IX - Усмени интервју и избор кандидата

Са свим кандидатима који  буду испуњавали услове конкурса, Комисија за спровођење јавног конкурса обавиће усмени интервју,  на коме ће се вршити провјера знања кандидата о  познавању начина функционисања и организације локалне самоуправе и познавању послова радног мјеста за које је кандидат конкурисао. 

 

О мјесту и времену одржавања интервјуа кандидати ће бити обавијештени појединачно писменим путем и путем интернет странице општине Сребреница.

 

Прворангирани кандидат, по приједлогу Комисије, дужан је да у року од седам дана од дана пријема обавјештења Комисије  достави доказе о испуњавању општих и посебних услова у оригиналу или овјереној фотокопији, и  овјерену изјаву о испуњености услова из  поглавља VI,  став

(3 ) тачка  1), 2), 3) и 4), као и  доказ о општој здравственој способности.

Ако прворангирани кандидат  у прописаном року не достави доказе  из претходног става, или ако на основу достављених доказа Комисија утврди да кандидат не испуњава опште или посебне услове, позваће сљедећег кандидата,  по броју освојених бодова са листе успјешних кандидата, да поступи у складу са одредбама става 2. овог поглавља.

 

 X - Рок за подношење пријава

Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања конкурса.

Пријава  за учешће на јавном конкурсу подноси се на прописаном обрасцу - Пријава на јавни конкурс, која се може преузети  у шалтер сали општине Сребреница.

Непотпуне и  неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Пријаве се могу доставити лично или путем поште, на адресу: Општина Сребреница, улица Сребреничког одреда бб, са назнаком: Пријава на јавни  конкурс за попуну упражњених радних мјеста у општинској управи општине Сребреница.

Документи приложени уз пријаву на конкурс неће се враћати кандидатима.

Јавни конкурс ће бити објављен у “Службеном гласнику Републике Српске”,   у дневном листу  “Глас Српске”  и на интернет страници  општине Сребреница.

Ако конкурс не буде објављен истовремено,  рок ће се рачунати од дана посљедњег објављивања.                                                                                

***

ЈУ ЗА ПРЕДШКОЛСКО ВАСПИТАЊЕ И ОБРАЗОВАЊЕ

“ПРВИ КОРАЦИ”

ВЛАСЕНИЦА

 расписује:

 

ЈАВНИ КОНКУРС

 

Директор ЈУ за предшколско васпитање и образовање “Први кораци” Власеница расписује јавни конкурс за пријем васпитача, на неодређено вријеме и то:

1. Дипломирани васпитач предшколског васпитања и образовања са 240 ECTS - на неодређено вријеме - 1 извршилац.

 

Кандидати су дужни да поред општих услова предвиђених Законом о раду (“Службени гласник Републике Српске” број 1/16) испуњавају и услове предвиђене чланом 60. Закона о предшколском васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске”, број 79/15) и  чланом 3. Правилника о врсти стручне спреме запослених у предшколској установи (“Службени гласник Републике Српске”, број 36/16).

Уз пријаву, потписану од стране кандидата, потребно је доставити документацију на основу које се доказује испуњеност општих и посебних услова.

Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са чланом 62. Закона о предшколском васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске”, број 79/15).

Општи услови:

а) Да је држављанин Републике Српске, односно Босне и Херцеговине;

б) Да је пунољетан;

в) Да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци

г) Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 

Посебни услови:

           Поред општих услова кандидат треба да испуњава услове прописане чланом 52.  Закона о предшколском васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске” број 79/15), односно да:

1) има одговарајући ниво високог образовања – најмање први циклус студијског програма или еквивалент и стекао високо образовање на студијском програму предшколског васпитања и образовања,

2) има положен стручни испит за васпитно-образовни рад и

3) има љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са дјецом,

 

Опис послова:

- планира и програмира васпитно-образовни рад и прописану документацију и евиденцију;

- врши припрему за реализацију васпитно-образовног рада;

- реализује васпитно-образовни рад у групи кроз извођење слободних и усмјерених активности, групни и индивидуални рад са дјецом, развијање навика код дјеце, организовање осмишљеног боравка дјеце на ваздуху, узимање оброка, дневни одмор;

- ствара оптималне услове за психофизички развој дјеце примјеном различитих облика васпитно-образовног рада;

- учествује у уређењу простора у Установи (структуирање паноа за дјецу и родитеље, постављање изложби дјечијих радова, уређење радних соба...);

- учествује у реализацији културно-јавних манифестација у вртићу;

- ради на изради играчака и најједноставнијих наставних предмета;

- прати стручну литературу из области васпитно-образовног рада и ради на свом стручном усавршавању;

- учествује у раду стручних органа;

- врши требовање дидактичког, игровног и потрошног материјала, дјечије и стручне литературе за своју групу;

- припрема мјесечне извјештаје о присутности дјеце у групи

- ангажује се по питању наплате услуга од родитеља;

- сарађује са породицом и друштвеном цјелином;

- припрема дјецу за оброке (прање руку), помаже приликом сервирања хране, помаже дјеци при храњењу;

- обавља и друге послове по налогу директора.

Документација која се прилаже уз пријаву на јавни конкурс:

- Увјерење о држављанству,

- Извод из матичне књиге рођених,

- Љекарско увјерење (прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа на одређено вријеме),

- Увјерење да се против кандидата не води кривични поступак,

- Увјерење о неосуђиваности,

- Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма или еквивалент,

- Увјерење о положеном стручном испиту за васпитно-образовни рад,

- Увјерење Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица.

Дана, 19.10.2020. године, у 12 часова у просторијама ЈУ за предшколско васпитање и образовање “Први кораци” Власеница, обавиће се интервју са кандидатима који су доставити потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса.

             Комисија ће извршити рангирање кандидата на основу интервјуа и приложене документације. Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

             Документа која нису трајног карактера (увјерење о држављанству) не могу бити старија од шест мјесеци.

 Кандидати се неће посебно позивати на интервју, а уколико се не појаве на интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

            Рок за подношење пријава је 8 дана од дана објављивања јавног конкурса.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити разматране.

Пријаву са свим подацима и траженом документацијом доставити лично или поштом на адресу: ЈУ за предшколско васпитање и образовање “Први кораци” Власеница, ул. Вука Караџића бб, 75 440 Власеница, са назнаком “Пријава на јавни конкурс”.

***                                                                                                           

 ЈУ ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД МИЛИЋИ

 

ПОНИШТЕЊЕ КОНКУРСА 

Поништава се јавни конкурс за ЈУ Центар за социјални рад Милићи, који је објављен у дневном листу “Глас Српске”бр.15.369, дана 30.9.2020. год.

Оглас се поништава, јер је исти већ објављен 23.9.2020. год.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана