ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Зворник: Оглашава слободна радна мјеста на дан 26.04.2023. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Зворник: Оглашава слободна радна мјеста на дан 26.04.2023. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 26.04. 2023. године.

 Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

****

****

ОПШТИНСКА ОРГАНИЗАЦИЈА

ЗАРОБЉЕНИХ И ПОГИНУЛИХ БОРАЦА

И НЕСТАЛИХ ЦИВИЛА РС ВЛАСЕНИЦА

 

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за пријем у радни однос на неодређено вријеме

Предсједник ОО заробљених и погинулих бораца и несталих цивила РС Власеница расписује јавни конкурс за попуњавање радног мјеста на неодређено вријеме за радно мјесто:

  1. Секретар ..............................................  1 извршилац

 

I Општи услови

1. да  је  држављанин Републике Српске, односно  Босне и Херцеговине,

2. да је старији од 18 година,

3. да има општу здравствену способност,

4. да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање 6 (шест) мјесеци.

 

II Посебни услови

 

  • ВСС 240 ECTS  - друштвеног смјера, 2 године радног искуства у струци

 

III  Уз пријаву на  јавни конкурс кандидати прилажу сљедећа документа у оригиналу или овјереној фото-копији:

 

  1. увјерење о држављанству,
  2.  диплому  о завршеној стручној спреми (кандидат који је  високо образовање  стекао по Болоњском систему студирања уз диплому доставља и додатак дипломе, у складу са одредбама прописа из области високог образовања, а ако високошколска установа додатак дипломе није уопште издала, кандидат је дужан да уз диплому о стеченом високом образовању достави увјерење високошколске установе да додатак дипломе није издаван, односно да се не издаје), уколико  кандидат не посједује диплому може доставити увјерење о дипломирању које не може бити старије од годину дана уз које доставља и потписано кратко образложење-изјаву у којој наводи разлоге достављања увјерења, а не дипломе, те уколико диплома није издата у предвиђеном року, доставља потврду  високошколске установе да диплома није издата.
  3. увјерење или потврда о  радном  искуству у струци (потврда, рјешење или други акт из кога се види на којим пословима, са којом стручном спремом и у ком периоду је стечено радно искуство)
  4. увјерење да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање 6 (шест) мјесеци.

 

IV Са свим кандидатима  који буди  испуњавали опште и посебне  услове конкурсна комисија  обавиће  интервју на коме ће се вршити провјера знања и вјештина кандидата, познавање послова и дјелатности рада Организације, познавању послова радног мјеста за које је кандидат конкурисао, а о времену и мјесту одржавања усменог интервјуа кандидати ће бити појединачно  писменим путем обавјештени.

Комисија ће одбацити закључком неблаговремене, недопуштене, неразумљиве и непотпуне пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају опште и посебне услове из јавног конкура.

 

V Прворангирани кандидат, по приједлогу Комисије, дужан је да у року од седам дана, од дана пријема обавјештења Комисије достави увјерење о општој здравственој способности.

 

VI Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања Јавног конкурса у дневном листу „Глас Српске"  и на огласној табли ОО заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Р.С. Власеница.

 Ако Јавни конкурс не буде објављен истовремено, рок ће се рачунати од дана посљедњег објављивања.

Пријаве се могу подносити путем поште на адресу ОО заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Р.С. Власеница , Светосавска 92, 75440 Власеница, са назнаком „Пријава на Јавни конкурс".

За  додатна обавјештења о јавном конкурсу обратити се Нинић Нади на број телефона 065/296-769.

***

 ЈУ Технички школски центар Зворник

 расписује

 

 

К О Н К У Р С

за пријем у радни однос

 

  1. Наставник стручно-теоретских предмета и практичне наставе у струци машинство и обрада метала, 1 извршилац, положен стручни испит, пуна норма, на неодређено време.

 

Општи  услови  које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

  • Да је држављанин Републике Српске или БиХ, што се доказује уверењем о држављанству.
  • Да је пунолетан, што се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте.
  • Да је радно способан, што се доказује лекарским уверењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од 6 месеци, и прилаже га само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу а прије заснивања радног односа.
  • Уверење да против њега није покренут кривични поступак за дела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања детета, полног и другог насиља над дететом или малољетним лицем, (доставља кандидат који буде примљен у радни однос).

Уз потписану пријаву кандидати су дужни да доставе и сљедећа документа:

  • Оверену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању, са најмање остварених 240 ECTS бодова, а у складу са   Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама („Службени гласник РС", бр. 29/12, 86/13, 80/14 и 83/15)
  • Додатак дипломи, који садржи податке о просеку оцена током студирања или уверење високошколске установе о просеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просеку оцена.
  • Уверење о положеном стручном испиту.
  • Уверење о радном стажу издато од ранијег послодавца.
  • Уверење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење.
  • Уверење градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске.
  • Уверење градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено– отаџбинског рата Републике Српске.
  • Уверење градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске.

Кандидати достављају оверене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Тестирање и интервју са кандидатима који испуњавају услове конкурса  ће бити обављено дана 10.05.2023. године, са почетком у 08.00 часова у просторијама школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

Кандидати који се не појаве на тестирању и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављени на огласној табли школе.

Рок за пријављивање кандидата је 8 дана, од дана објављивања конкурса у дневном листу „Глас Српске".

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Потписану пријаву са потребним документима слати на адресу:

ЈУ Технички школски центар Зворник, Каракај 486А, 75400 Зворник, са напоменом „за конкурс".

Све остале информације везане за конкурс кандидати могу добити путем телефона 056/260-899.

***

Јавна установа Основна школа „Вук Караџић" Роћевић,

 расписује:

 

К О Н К У Р С

за упражњено радно мјесто

 

1. Наставник ликовне културе – 1 извршилац, 5 часова, лице са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме, до повратка радника са боловања, а најдуже до 31.08.2023. године, са радом у ЦШ Роћевић и ПО Брањево.

 

Поред општих услова предвиђених Законом о раду, кандидати треба да имају одговарајућу стручну спрему прописану Законом о основном васпитању и образовању („Службени Гласник Републике Српске", број: 81/22) и  Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача („Службени Гласник Републике Српске", број: 77/09, 86/10, 25/14  и 76/15).

Пријем у радни однос извршиће се у складу са Правилником о процедури пријема, критеријумима за  пријем  у радни однос и начину бодовања  кандидата у основној школи

(„Службени гласник Републике Српске",  број: 74/18 и  26/19).

 

Кандидати су дужни доставити сљедећу документацију:

1. Пријава на конкурс (потписана од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс за пријем у радни однос) са адресом, контакт телефоном, краћом биографијом и списком докумената која се достављају;

2. Овјерену фотокопију дипломе о завршеном  првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

3. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио  педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

4. Увјерење о положеном стручном испиту, ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством и положеним стручним испитом;

5. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење издато од високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

6.  Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте;

7. Увјерење о држављанству;

8. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

9. Увјерење  о радном стажу издато од ранијег послодавца, уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радим искуством;

10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску  заштиту о утврђеном статус члана породице погинулог борца Одбранбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

11. Увјерење  општинског /градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбранбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико  се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

12. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбранбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије бораца;

За радна мјеста  са радним искуством право учешћа  на конкурсу имају и лица  која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају  остале потребне услове,  као и лице које је стекло радни стаж у школи ван наставног процеса, уколико испуњава остале услове прописане овим Законом.

13. Љекарско увјерење  не старије од шест мјесеци  и  које прилаже само изабрани кандидат

након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

14. Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављање дјетета, полног и другог насиља на дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава;

15. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, прије заснивања радног односа;

16. Увјерење да против њега није покренут  кривични поступак  за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, прије заснивања радног односа.

Увјерења из тачке 14. и 15. школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Право учешћа на Конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог Закона испуњавали услове који се односе на врсту и степен стручне спреме.

Кандидати су дужни  доставити  овјерене фотокопије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се  узимати у разматрање.

Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве,

односно који испуњавају услове конкурса обавиће се дана, 10.05.2023. године (сриједа) у 10,00 часова  у просторијама школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појави на тестирању и интервју, сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања преко Завода за запошљавање у Зворнику  и  дневном листу  „Глас Српске" Бања Лука.

Пријаве доставити путем поште на адресу: ЈУ Основна школа „Вук Караџић", Роћевић бр. 64, 75413  Козлук.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана