ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Зворник: Оглашава слободна радна мјеста на дан 25.05.2022. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Зворник: Оглашава слободна радна мјеста на дан 25.05.2022. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 25.05.2022. године.

  Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

***********

Општина Осмаци, расписује

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за пријем  приправника у Општинску управу Осмаци

       I – Начелник општине Осмаци расписује Јавни конкурс за пријем приправника са високом стручном спремом у Општинску управу Осмаци, на одређено вријеме, ради оспособљавања за самосталан рад у струци, односно самостално обављање посла, у трајању од једне године и то:  

  • дипломирани економиста- 1 извршилац,
  • ОПИС ПОСЛОВА

Приправник ће обављати послове у сврху стручне обуке и оспособљавања за самосталан рад у професији за коју је образован у Општинској управи Осмаци у складу са  Програмом стручног оспособљавања приправника у Општинској управи Осмаци.

  • ОПШТИ УСЛОВИ
  1. да је држављанин  Републике Српске, односно Босне и Херцеговине,
  2. да је старији од 18 година,
  3. да нису осуђивани за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које их чини неподобним за обављање послова у општинској управи,
  4. да није у сукобу интереса, односно да не обавља дужност која је неспојива са дужношћу службеника у градској, односно општинској управи.
  5. да није под оптужницом Међународног суда за ратне злочине почињене на подручју бивше Југославије у Хагу и да није одбио наредбу да се повинује пред Трибуналом-члан  IX став 1. Устава БиХ,
  6. да није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере, на било којем нивоу власти у Босни и Херцеговини, три године прије објављивања конкурса,
  7. да има општу здравствену способност.
  • ПОСЕБНИ УСЛОВИ
  1. Висока стручна спрема-VII степен или први циклус студија са најмање 240 ЕТЦС бодова, са стручним звањем дипломирани економиста.
  2. да је на  евиденцији Завода за запошљавање Републике Српске.
  • ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТА

(1) Пријава на Јавни конкурс подноси се на прописаном обрасцу-Пријава на јавни конкурс, пријавни образац може се преузети са званичне интернет странице Општине Осмаци и пријемној канцеларији Општине Осмаци.

Уз пријаву на Јавни конкурс кандидати су дужни приложити доказе за испуњавање општих услова:

1.  Као доказ о испуњавању општих услова, кандидат прилаже фото-копије:

- увјерење о држављанству Републике Српске, односно Босне и Херцеговине,

- биографија,

- лична карта,

-  изјава кандидата:

а) да нису осуђивани за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које их чини неподобним за обављање послова у општинској управи,

б) да није у сукобу интереса, односно да не обавља дужност која је неспојива са дужношћу службеника у општинској управи у складу са чланом  43 до 47 Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе

ц)  да није под оптужницом Међународног суда за ратне злочине почињене на подручју бивше Југославије у Хагу и да није одбио наредбу да се повинује пред Трибуналом-члан IX став 1. Устава БиХ,

д)  да није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере, на било којем нивоу власти у Босни и Херцеговини, три године прије објављивања конкурса,

(2)  Као доказ о испуњавању посебних услова кандидат прилаже фото-копију:

-  Дипломе о стеченом образовању;

Уколико кандидат из одређеног разлога не посједује диплому о стеченом образовању може да достави увјерење о дипломирању, које не може бити старије од рока потребног за издавање дипломе, односно не може бити старије од годину дана (кандидат уз увјерење о дипломирању доставља и потписано кратко образложење - изјаву у којој наводи разлоге достављања увјерења, а не дипломе, те уколико диплома није издата у предвиђеном року, доставља потврду високошколске установе да диплома није издата.

Кандидат који је високо образовање стекао по Болоњском систему студирања уз диплому доставља и додатак дипломи, у складу са одредбама прописа из области високог образовања- Изузетно, само у случају да високошколска установа додатак дипломи није уопште издавала, кандидат је дужан да уз диплому о стеченом високом образовању достави увјерење високошколске установе да додатак дипломи није издаван, односно да се не издаје.

Кандидати који су факултет завршили у иностранству имају обавезу да доставе нострификовану диплому, у складу са законским прописима из области високог образовања-Изузетно ако је кандидати који су диплому стекли на територији бивше СФРЈ до 6. априла 1992. године, као и они који су дипломе стекли у Републици Србији немају обавезу да нострификују диплому.

Уколико је поступак нострификације дипломе почет раније или је у току у тренутку пријављивања на конкурс, кандидат је дужан да уз пријаву достави доказ о поднесеном захтјеву за нострификацију дипломе надлежном органу, с тим да нострификовану диплому доставља органу који је расписао конкурс најкасније до дана одржавања интервјуа.

Кандидат не треба да доставља увјерење о дипломирању старије од годину дана ни диплому о стеченом високом образовању академског звања магистра или еквивалента, академског звања доктора или еквивалента или друге сличне дипломе уколико нису тражене у посебним условима конкурса, јер оне не могу доказати стечено звање завршеног основног, односно додипломског студија.

- Увјерење да се кандидат налази на евиденцији Завода за запошљавање РС-Биро Осмаци са статусом незапосленог лица без радног искуства у траженом степену стручне спреме;

- Фотокопија радне књижице.

(3). Са кандидатима који буду испуњавали услове Јавног конкурса, Конкурсна комисија ће обавити усмени интервју. О мјесту и времену одржавања интервјуа, кандидати ће бити благовремено писмено обавјештени.

(4). Прворангирани кандидат, по приједлогу Комисије, дужан је да у року од седам дана од дана пријема обавјештења Комисије достави доказе о испуњавању општих и посебних услова у оригиналу или овјереној фото-копији, овјерене изјаве о испуњености услова из тачке В. став 1. и 2. Јавног конкурса и увјерење о општој здравственој способности.

(5) Ако прворангирани  кандидат не достави доказе из става 4. ове тачке у прописном року или ако на основу достављених доказа Комисија утврди да кандидат не испуњава опште или посебне услове позваће сљедећег кандидата по броју освојених бодова са ранг-листе успјешних кандидата да поступе у складу са ставом 4. ове тачке

  • РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА

Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања Јавног конкурса у дневном листу „Глас Српске".

Јавни конкурс биће објављен у дневном листу „Глас Српске" и званичној интернет страници Општине Осмаци њњњ.осмаци.орг.

Пријаве на јавни конкурс се могу доставити лично (пријемна канцеларија) или путем поште на адресу: Општина Осмаци, 9 Јануар 111, 75406 Осмаци, са назнаком „Пријава на Јавни конкурс за пријем  приправника".

За све информације можете контактирати самосталног стручног сарадника за људске ресурсе и персоналне послове у Општинској управи Осмаци, на тел. 056 337-314.

Непотпуне, неразумљиве и не благовремене пријаве неће се узимати у разматрање.

О резултатима конкурса кандидати ће бити писмено обавјештени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана