ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Зворник: Оглашава слободна радна мјеста на дан 11.10.2023. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Зворник: Оглашава слободна радна мјеста на дан 11.10.2023. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 11.10. 2023. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*****

*****

*****

ОПШТИНА МИЛИЋИ

 

 д о н о с и

 

 

О Д Л У К У

о поништавању Јавног конкурса

за попуњавање упражњеног радног мјеста у Општинској управи општине Милићи

 

I

Поништава се Јавни конкурс за попуњавање упражњеног радног мјеста у Општинској управи општине Милићи број 02-120-3/23 од 22.09.2023. године, објављен у дневним листу „Глас Српске" издање од 27.09.2023. године и на интернет страници Општине Милићи дана 27.09.2023. године.

II

Јавни конкурс се поништава из разлога што попуњавање радног мјеста Самостални стручни сарадник за послове цивилне заштите није предвиђено Планом запошљавања у Општинској управи општине Милићи за 2023. годину („Службени гласник општине Милићи", број 1/23).

 

III

Ова Одлука биће објављена у дневном листу „Глас Српске" и на интернет страници Општине Милићи.

***

 Јавна установа Средњошколски центар

 „Милутин Миланковић" Милићи

 расписује

 

К О Н К У Р С

за пријем наставника приправника

 

  1. Наставник стручних предмета у струци електротехника у занимању техничар информационих технологија, електричар – електроинсталатер и електричар телекомуникација, 1 извршилац, пуна норма на одређено вријеме до повратка радника са боловања а најкасније до 31.08.2024. године.

                                                                                                                                              

Уз пријаву потписану од стране кандидата који се пријављује на конкурс за пријем у радни однос са кратком биографијом и контакт телефоном, потребно је да кандидат достави и документацију на основу које се доказује испуњеност општих услова и то:

  1. да је  држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,  

     2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или  

         овјереном копијом личне карте,

     3. да  је радно способан, а то се  доказује љекарским увјерењем о психофизичкој     способности, које не може бити старије од шест мјесеци и прилаже га само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

    4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против                                            достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања   дјетета, полног и другог насиља над дјететом или  малољетним лицем, злоупотребе   опојних средстава,

      5. увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце,

      6. увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерења из тачке 4) и 5) за изабраног кандидата Школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања  радног односа.

Кандидат је дужан доставити и документацију којом доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање:

 

1. Завршен први циклус студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање    240 ECTS бодова и стручним звањем: дипломирани инжењер електротехнике, професор електротехнике, дипломирани инжењер електронике.

Приложити: овјерену фотокопију дипломе или увјерења о завршеном студију.

2. Увјерење издато од Завода за запошљавање да се лице налази на евиденцији незапослених лица - Биро Милићи

Приложити:  увјерење Завода за запошљавање.

3. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

4. Увјерење издато од  Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

5. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

6. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

7. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца,

Списак кандидата који могу приступити тестирању објавиће се на огласној табли школе три дана прије заказаног тестирања.

Интервју и тестирање кандидата ће се обавити 03.11.2023. у 9,00 часова, са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене и потписане пријаве, односно који испуњавају услове конкурса.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве на тестирање или интервју, сматраће се да су одустали од  пријаве на конкурс.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Кандидати  су дужни доставити овјерене копије свих докумената, пошто се исте               не враћају кандидатима.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

Пријаве са потребним документима доставити у ковертама са назнаком „за конкурс" на протокол школе или путем поште на адресу:

 Јавна установа Средњошколски центар

 „Милутин Миланковић"

 Николе Тесле 34                                                                                     

 75446 Милићи.

***

ЈУ ОШ „АЛЕКСА ШАНТИЋ"

О  С  М  А  Ц  И

 расписује:

 

КОНКУРС

за избор и именовање директора

ЈУ ОШ „АЛЕКСА ШАНТИЋ" ОСМАЦИ

 

На основу члана 150. став 2. тачка 1, 2 и 3. Закона , за директора школе може да буде изабран наставник или стручни сарадник  који испуњава следеће услове:

  1. Да има завршен први циклус студија у трајању од четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент,
  2. Да има најмање пет година радног стажа као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе из тачке 1. овог става.
  3. Да није осуђен правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, против којег није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности , службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољерним лицем.

На мјесто директора школе могу конкурисати наставници и стручни сарадници из члана 198. став 2. Закона.

Уз пријаву кандидат је обавезан приложити следећу документацију:

  1. Диплому о завршеном првом циклусу студијског програма или еквивалент,
  2. Потврду којом доказује дас има најмање пет година радног стажа као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе.
  3. Љекарско увјерење о психо физичкој способности издато од стране сертификоване здравствене установе које неможе бити старије од шест мјесеци и прилаже га само изабрани кандидат.
  4. Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора,
  5. Увјерење да се против њега није покренут кривични поступак за дјела против достојанства личности, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.
  6. Подписан приједлог програма  рада за наредни четверогодишњи мандат.
  7. Препоруку ранијег послодавца или наставничког вијећа у којој је кандидат запослен.
  8. Кратку биографију са подацима о предходним пословима и развоју каријере у струци и оствареним резултатима у раду.

             Увјерење под тачком  4. овог члана  школа ће прибавити службеним путем за именованог кандидата а прије ступања на дужност.

  • остаје отворен 15 дана од дана објављивања.
  • се именује на период од 4 године
  • резултатима избора кандидати ће бити писмено обавјештени у року од 8. дана од дана добијања Одлуке Владе РС.
  • и неблаговремене пријаве неће бити разматране.
  •  Пријаве са потребним документима слати на адресу:

ЈУ ОШ „АЛЕКСА ШАНТИЋ" ОСМАЦИ.

Улица:Девети јануар Осмаци  75 406.

***

 ЈУ,, СРЕДЊОШКОЛСКИ ЦЕНТАР БРАТУНАЦ,, објављује

К  О  Н  К  У  Р  С

за пријем радника

 

                         1 . Наставник стручних предмета у струци електротехника -дипломиран  инжењер електротехнике, смјер електроникаЈедан извршилац на одређено вријеме до повратка радника са  боловања                                                      

    У радни однос се прима лице са радним искуством у занимању и степену стручне спреме  траженим конкурсом.

              

Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са  Законом о раду ( Службени гласник Републике Српске број 1/2016, 66/18 и 119/21) , чланом  104. Закона о средњем образовању (Службени гласник Републике Српске  број 41/18,35/20,92/20,55/23 ) , Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама  (Службени Гласник Републике Српске  број 29/12 , 80/14 и 83/15 ) и  Правилником о критеријумима и процедури пријема радника у  радни однос у средњој школи  (Службени Гласник Републике Српске број 24/19)

Уз пријаву на конкур потписану од стране кандидата  у којој се мора навести контакт телефон  кандидати су дужни доставити следећу документацију-   овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћане кандидатима.

 

  1. о одговарајућој  стручној спреми која се тражи конкурсом.
  2. дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања.
  3. о радном стажу стеченом у занимању и степену стручне спреме тражене конкурсом издато од стане ранијег послодавца.

      

  1. општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату  из категорије породице погинулог борца
  2. општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида
  3. општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског  рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.
  4. о држављанству БиХ
  5. из матичне књиге рођених или копија личне карте
  6. издато од завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење.
  7. да  против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности полног интегритета и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,злоупотребе опојних средстава
  8. да кандидат није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала службене дужности, трговине људима,злостављања дјетета и другог насиља и увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце. Увјерење за изабраног кандидата прибавиће школа службеним путем прије заснивања радног односа.
  9. увјерење о психофизичкој способности, не старије од шест мјесеци. Увјерење ће приложити изабрани кандидат прије заснивања радног односа.
  10. са подацима из  посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем прије заснивања радног односа.
  11. учешћа на конкурс имају и лица  чије су дипломе издате у Босни и Херцеговини, као и дипломе издате у бившој СФРЈ до 06. априла 1992. године са истим степеном и врстом стручне спреме која се тражи за наведено радно мјесто.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса Школа ће објавити на огласној табли.

Са кандидатима који буду испуњавали услове конкурса и који уз пријаву на конкурс доставе тражену документацију, Комисија за избор кандидата обавиће тестирање и интервију   24.10.2023 . године са почетком у  13 часова у просторијама Школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тест и интервију и  уколико се не појаве у назначено вријеме сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен осам дана од дана објављивања у дневним новинама ,, Глас Српске,,

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Пријаву  на конкурс са потребном документацијом доставити на адресу:

Ј.У.,, СРЕДЊОШКОЛСКИ ЦЕНТАР БРАТУНАЦ,, Петра Кочића бб

   75420 Братунац   у затвореној  коверти, са назнаком ,, пријава на конкурс,,.

***

 СШЦ „Милорад Влачић" Власеница, расписује

 

К  О  Н  К  У  Р  С

за радно мјесто

 

  1. Наставник српског језика ................................ 8 часова на одређено вријеме до 31.08.2024.године
  2. Наставник економске групе предмета ........... 15 часова на одређено вријеме до повратка радника са боловања а најдуже до 31.08.2024.године.                                                                                                                                

  I         Општи услови

  1. да је држављанин Републике Српске, или БиХ
  2. да је старији од 18 година,
  3. да има општу здравствену способност и психо-физичку способност за рад са ученицима,
  4. да није правоснажном пресудом осуђиван за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем које увјерење школа прибавља по службеној дужности за изабраног кандидата

II       Посебни услови

  1. За радно мјесто под редним бројем 1. приправник,

 под редним бројем 2. лице са радним искуством.

  1.  Завршен факултет одговарајућег смјера у четворогодишњем трајању, са најмање остварених 240 ECTS бодова или 180 бодова (Правилник о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама и гимназијама)
  2. Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104.став 7. Закона о средњем образовању и васпитању („Сл.гласник РС" број. 41/18,35/20,92/20,55/23), и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу важећег Закона о средњем образовању и васпитању испуњавали услове у погледу профила и извања наставника.
  3.  Сви кандидати морају испуњавати, како опште услове предвиђене Законом о раду („Службени гласник Републике Српске" бр.1/16,66/18,91/21), тако и посебне услове у складу са чланом 104. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" бр. 41/18,35/20,92/20,55/23), Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим стручним и средњим техничким школама („Службени гласник Републике Српске" бр. 29/12, 80/14 и 83/15) Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у гимназији („Службени гласник Републике Српске" бр. 120/20), правилника о пријему у радни однос у средњој школи и начину бодовања за пријем радника.

III     Потребна документација:

      1.    Потписана пријава на конкурс са кратком биографијом,

  1. Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте,
  2. Извод из матичне књиге држављана,
  3. Љекарско увјерење надлежне здравствене установе о општој и психофизичкој способности за рад са дјецом (доставља се након одабира кандидата, а прије заснивања радног односа, не старије од 6 мјесеци),
  4. Увјерење да лице није правоснажном пресудом осуђивано за кривична дјела а посебно за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем
  5. Овјерена фотокопија дипломе, или увјерење о завршеном школовању,
  6. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
  7. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидатат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,
  8. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,
  9. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са искуством,
  10. Уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством и положеним стручним испитом, кандидат је дужан да достави увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,
  11. Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце,
  12. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,
  13. Увјерења из тачке 5. и тачке 12. за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем,
  14. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  15. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије бораца,
  16. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

Оглас остаје отворен 8 дана од дана објављивања. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање, кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Тестирање и интервју за кандидате који су доставили потпуне и благовремене пријаве ће се одржати 25.10.2023.године у просторијама школе са почетком у 13:30 часова. Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс. Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе.

Контакт телефон 056/734-833, 056/490-711

Пријаве са документима слати поштом у запечаћеној коверти на адресу: СШЦ „ Милорад Влачић" Власеница  Св. Апостола Петра и Павла 37, 75440 Власеница, са назнаком: Пријава на конкурс.

***

 ЈУ Средњошколски центар „Сребреница", расписује,

К О Н К У Р С

за попуну упражњених радних мјеста

  1. Наставник стручних предмета и практичне наставе у струци Здравство (дипл.медицинска сестра или виша медицинска сестра-техничар) 16 часова, 1 извршилац, лице са искуством, на одређено вријеме, до повратка раднице са породиљског одсуства;
  2. Наставник стручних предмета у струци Здравство (доктор медицине) 20 часова, 1 извршилац, лице са искуством, на неодређено вријеме и
  3. Наставник стручних предмета у струци Здравство (доктор медицине) 16 часова, 1 извршилац, лице са искуством, на неодређено вријеме.

I        Услови Конкурса:

Кандидати поред општих услова утврђених Законом о раду, треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 104. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске", број, 41/18, 35/20, 92/20 и 55/23), Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем  („Службени гласник Републике Српске, бр. 24/19) и Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама („Службени гласник Републике Српске, бр. 29/12, 86/13- одлука УС, 80/14 и 83/15) .

ОПШТИ УСЛОВИ:

  1. да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине;
  2. да је пунољетан;
  3. да је радно способан;
  4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава;
  5. увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце;
  6. увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

ПОСЕБНИ УСЛОВИ:

1.Да има одговарајући ниво образовања – завршен најмање први циклус студијског програма у четворогодишњем трајању, са остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент и стручно звање у одређеној области за радна мјеста под редним бројем 2. и 3., а за радно мјесто под редним бројем 1. завршена виша школа или први циклус студијског програма у четворогодишњем трајању, са остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент и стручно звање у одређеној области.

2.има љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима;

3.кандидат који има завршен други циклус студија, обавезно мора имати завршен први циклус студија из исте научне области.

4.има положен стручни испит за рад у настави.

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став 7. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске", број, 41/18, 35/20, 92/20 и 55/23).

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске", број, 41/18, 35/20, 92/20 и 55/23),  испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

II       Потребна документација:

-својеручно потписана пријава на Конкурс са кратком биографијом (навести адресу пребивалишта, маил  и број телефона);

-увјерење о држављанству;

-извод из матичне књиге рођених или копија личне карте;

-љекарско увјерење надлежне здравствене установе о општој способности за рад, психичкој и физичкој способности за рад са ученицима, не старије од 6 мјесеци ( прилаже га само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа);

  • фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено потребно стручно звање или еквивалент (за радна мјеста под редним бројем 2. и 3);
  • фото-копија дипломе о завршеном образовању за звање виша медицинска сестра-техничар, шести степен или овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено потребно стручно звање (дипломирана медицинска сестра) или еквивалент (за радно мјесто под редним бројем 1);
  • о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета  који је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку  и дидактичко-методичку групу предмета;
  • о стручном испиту за рад у настави.
  • да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита (уколико је кандидат положио стручни испит у оквиру друге струке истог нивоа образовања или кандидату који је положио стручни испит у другим установама/институцијама по програму који није исти као програм из Правилника о полагању стручног испита у средњој школи;
  • дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

-увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

-увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца у коме је наведена врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла;

-увјерење из тачке 6. општих услова Конкурса;

-увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца, Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

-увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида, Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

-увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца, Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Увјерење из тачке 4. и 5. општих услова Конкурса за изабраног кандидата Школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Тестирање које се односи на познавање струке и послова прописаних за радно мјесто на које је кандидат конкурисао је 26.10.2023. године у 10:00 часова. Интервју са циљем процјене професионалних карактеристика, исказаних способности и компетенција кандидата је 26.10.2023. године, након тестирања. Тестирање и интервју се врше у просторијама Школе са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове Конкурса. Списак кандидата који испуњавају услове Конкурса након прегледа достављене документације биће објављен на огласној табли Школе 23.10.2023. године до 15:00 часова.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на Конкурс.

Кандидати достављају овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуна, неблаговремена  и неовјерна документација неће бити разматрана.

Пријаве на Конкурс са потребном документацијом слати поштом на адресу ЈУ Средњошколски центар „Сребреница", Ул. Миливоја Мићића бб. 75430 Сребреница са назнаком „Пријава на конкурс" и назив радног мјеста на које кандидат конкурише или лично на протокол Школе.

Конкурс остаје отворен осам дана од дана објављивања.

***

 ЈУ Основна школа „Никола Тесла" Пилица 

о б ј а в љ у ј е:

 

К О Н К У Р С

За упражњена радна мјеста

 

1.Наставник географије, 14 часова редовне наставе, на одређено вријеме до повратка радника с боловања, лице са радним искуством  и положен стручни испит , 1 извршилац

Посебни услови раднох мјеста

За наведена радна мјеста поред  општих услова утврђених Законом којим се уређују радни односи и посебних услова прописаних у члану 114. став (1)  Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" бр. 81/22), кандидати треба да испуњавају услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача („Службени гласник Републике Српске", број 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15).

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" бр. 81/22) испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме. Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 114. став 5. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" бр. 81/22).

Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са чланом 127. став  (5) Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" бр. 81/22) и одредбама Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске", број 74/23) које нису у супротности са  Законом о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број 81/22).

Уз пријаву на расписани конкурс, потписану од стране кандидата који се пријављује на конкурс са адресом пребивалишта и бројем телефона, потребно је да кандидати доставе и документацију на основу које се доказује испуњеност општих  услова и то:

1) да је држављанин Републике Српске или  Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2) да је пунољетан, што се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

3) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем и психофизичкој способности издатим од стране цертификоване здравствене установе које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела која га чине недостојнум за рад у школи, те за кривична дјела учињена против:  службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног инегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, а то се  доказује увјерењем о неосуђиваности,

5) да се не води у Регистру лица правоснажно осуђених за  кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, а то се доказује  увјерење о подацима из посебног Регистра лица  за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,

6) увјерење да против њега није покренут кривични поступак  за кривична  дјела учињена против службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног или другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерење из тачке 4) и 5) за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Кандидати су дужни да доставе  и документацију на основу које се  доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање  по критеријумима из члана 127. став  (5) Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број 81/22) и одредбама Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи („Службени гласник Републике Српске", број 74/23) које нису у супротности са  Законом о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" бр. 81/22) и то:

1) овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у  којој је наведено стручно звање у одређеној области или  диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

2)  увјерење о положеној педагошко-психолошкој  и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

3) увјерење о положеном стручном испиту за самосталан васпитно образовни рад, односно стручном испиту за остале раднике са завршеним високим образовањем,

4) увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или је положио разлику дијела испита у складу са Правичником о полагању стручног испита у школи,

5) додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

6) увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица који траже запослење, након стицања одговарајуће стручне спреме,

7) увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца које садржи податке из којих се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина остареног радног стажа по врстама посла.

Уколико се ради о кандидату из категорије члана породице погинулог борца,  ратног војног инвалида и борца Одбрамбено-отаџбинског рата кандидат је дужан доставити и документацију за одређивање предности у случају да два или више кандидата имају једнак број бодова и то:

а) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

б) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном  статусу  ратног војног инвалида  Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

в) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном  статусу борца  Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Дана, 24.10.2023. године у 10 часова у просторијама ЈУ Основне школе „Никола Тесла" Пилица, обавиће се тестирање, а истог дана у 11 часова и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно, који испуњавају услове конкурса.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју. Ако се не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Пријаве достављати лично или путем поште на адресу ЈУ Основна школа "Никола Тесла" Пилица,  75412 Пилица.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања у Гласу Српском

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.        

                                       

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана