ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Зворник: Оглашава слободна радна мјеста на дан 01.03.2023. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Зворник: Оглашава слободна радна мјеста на дан 01.03.2023. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 01.03. 2023. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*** ***

 ЈУ  Основне школе  „Коста Тодоровић" Скелани

 

расписује :

                                                                         

 

Ј А В Н И      К О Н К У Р С

за пријем у радни однос

 

  1. Наставник руског језика, 8 часова редовне наставе, на одређено вријеме, до повратка радника са породиљског боловања, 1 извршилац - приправник;

 

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

 

          Поред општих услова прописаних Законом о раду („Службени гласник Републике Српске" број 1/16 , 66/18, 91/21- Одлука Уставног суда Републике Српске и 119/21), кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 114. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број 81/22) и Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача („Службени гласник Републике Српске" број 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15). Пријем кандидата ће се вршити у складу са Правилником о процедури  пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске" број 74/18 и 26/19).

         Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са чланом 127. став 6. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број 81/22) и одредбама Правилником о процедури  пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске" број 74/18 и 26/19) које нису у супротности са Законом о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број  81/22).

 

  Општи и посебни услови које кандидати треба да испуњавају:

  • Да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, што се доказује увјерењем о држављанству;
  • Да је пунољетан, што се доказује Изводом из матичне књиге рођених или овјереном фотокопијом личне карте;
  • Да је радно способан за рад са ученицима, што се доказује љекарским увјерењем које не може бити стрије од шест мјесеци и прилаже кандидат који буде изабран на конкурсу, а прије заснивања радног односа;
  • Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем , злоупотребе опојних средстава, што се доказује Увјерењем о неосуђиваности које школа прибавља службеним путем за изабраног кандидата а прије заснивања радног односа;
  • Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавање дјеце (школа прибавља службеним путем за изабраног кандидата а прије заснивања радног односа);
  • Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.
  • Да имају одговарајући ниво образовања - завршен први циклус студијског програма и стручно звање у одређеној области или еквивалент, што се доказује дипломом  о стеченом стручном звању;

       Уз пријаву (потписану од стране кандидата) на конкурс са кратком биографијом и контакт телефоном, кандидат треба да достави сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност општих и посебних услова и на основу које се врши бодовање по прописаним критеријумима:

1. Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у одређеној области и остварених најмање 180 ECTS бодова у трајању од три године или еквивалент;

2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

3. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања;

4. Увјерење о држављанству;

5. Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте;

6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

7. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица;

8. Увјерење општинског/градског органа управе за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

9. Увјерење општинског/градског органа управе за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

 10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије борца;  

 Тестирање са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве односно који испуњавају услове конкурса обавиће се дана 14.3.2023. године године у просторијама школе у 13,15 часова, а након тога обавиће се интервју.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе најкасније три дана прије прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање  и интервју а ако се не појаве на тестирању и интервјуу, сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

Школа ће обавијестите кандидате са листе о резултатима избора најкасније три дана од одана објављивања ранг-листе на огласној табли школе.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћане кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања у дневном листу „ Глас Српске ".

Кандидати пријаве достављају лично (у затвореној коверти)  или поштом на адресу: ЈУ Основна школа "Коста Тодоровић" Скелани 75436 Скелани, са назнаком  „Комисија за пријем радника".    

***

ЈУОШ ''Десанка Максимовић''

Челопек 184, 

Зворник

 

расписује :

 

 

КОНКУРС

за пријем радника

         

 

На неодређено вријеме:        

          1. Наставник физичког васпитања, за 12 часова – 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом.

          На одређено вријеме:

          1. Наставник српског језика, 4 часа, до 31.08.2023. године  – 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом.

          2. Наставник математике, за 8 часова, до 31.08.2023. године -  1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом.

 

          Кандидати треба да поред општих услова, предвиђених Законом о раду, Законом о основном  васпитању и образовању и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи (Сл. гласник РС бр. 74/18, 26/19), испуњавају и услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача (Сл. гласник РС 77/09; 86/10; 25/14).

          Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане законом, као и лица која су стекла радни стаж у школи ван наставног процеса, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању, а такође и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавала услове који се односе на степен и врсту стручне спреме.

          Уз пријаву (потписану од стране кандидата) потребно је доставити следеће документе:

  • родни лист или копију личне карте,
  • увјерење о држављанству,
  • овјерену копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,
  • као и документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова, предвиђену чланом 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.  
  • Лекарско увјерење, увјерење да није осуђиван за кривична дјела која га чине недостојним за рад у школи, те за кривична дјела учињена против службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малолетним лицем, као и увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, доставиће кандидат који буде изабран на конкурсу, а прије заснивања радног односа.

          Пријаве које су неблаговремене или непотпуне неће се разматрати.

          Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене.

          Списак кандидата који испуњавају услове конкурса школа ће поставити на огласну таблу.        

          Тестирање и интервју обавиће се 15.03.2023. године у школи у Челопеку, са почетком у 09.30 часова и     кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

          Кандидати који се не појаве на тестирању и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

          Оглас је отворен 8 дана од дана објављивања у Гласу Српске.

          Пријаве слати на адресу: ЈУОШ ''Десанка Максимовић'' Челопек 184, 75400 Зворник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана