ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Требиње: Оглашава слободна радна мјеста на дан 6.12.2023. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Требиње: Оглашава слободна радна мјеста на дан 6.12.2023. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 6.12. 2023. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*****

*****

******

 

ЈУ ЦСШ

ТРЕБИЊЕ

КОНКУРС

 

  1. Наставник информатике, 1 извршилац, са радним искуством у настави и  положеним стручним испитом за рад у образовно-васпитном процесу, 12 часова недељно, на одређено радно вријеме до повратка раднице са боловања.
  2. Наставник математике, 1 извршилац, са радним искуством у настави и  положеним стручним испитом за рад у образовно-васпитном процесу, 8 часова недељно, на одређено радно вријеме до повратка раднице са боловања.

 

За наставника и стручног сарадника у средњој школи може бити изабрано лице које испуњава опште услове утврђене Законом о раду (Сл.гл. РСбр.1/16 и 66/18), посебне услове прописане чланом 102., 104. и чланом 105. Закона о средњем образовању и васпитању (Сл.гл. РС бр.41/18, 35/20, 92/20 и 55/23) и Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама (Сл.гл.РС, бр. 29/12, 80/14 и 83/15).

Процедура пријема радника биће обављена у складу са Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем  („Службени гласник Републике Српске", бр. 24/19).

 

Уз пријаву на Конкурс (потписану од стране кандидата на којој ће обавезно бити назначена адреса становања и контакт телефон) кандидати су обавезни да доставе сљедећа документа којима доказују испуњеност општих услова Конкурса:

  1. Увјерење о држављанству;
  2. Извод из матичне књиге рођених;
  3. Љекарско увјерење о психофизичкој способности прилаже кандидат након што буде одабран на Конкурсу, а прије заснивања радног односа;
  4. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за кривична дјела учињена против службене дужности, против полног интегритета, сексуалног злостављања и искориштавања дјетета, фалсификовања јавне исправе, недозвољене производње и промета опојних дрога, омогућавања уживања опојних дрога;
  5. Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против службене дужности, против полног интегритета, сексуалног злостављања и искориштавања дјетета, фалсификовања јавне исправе, недозвољене производње и промета опојних дрога, омогућавања уживања опојних дрога школа ће прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа;
  6. Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце школа ће прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа.

Кандидати су обавезни да доставе и сљедећа документа којима доказују испуњеност посебних услова Конкурса:

  1. Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четверогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент (уз диплому приложити рјешење о признавању високошколске исправе уколико је стечена ван Босне и Херцеговине и Републике Србије након 6. априла 1992.г.);
  2. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у образовно-васпитном процесу за радно мјесто на које кандидат конкурише.

Кандидати такође достављају и документацију на основу које се врши бодовање на основу Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем:

  1. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
  2. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење, након стицања стручне спреме;
  3. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца из кога се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина радног стажа остварена по врстама посла.Уколико је кандидат радио са непуним радним временом, то радно вријеме неопходно је прерачунати у пуно радно вријеме;
  4. Овјерена фото-копија радне књижице;
  5. Увјерење о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико је кандидату такав статус утврђен;
  6. Увјерење о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико је кандидату такав статус утврђен;
  7. Увјерење о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико је кандидату такав статус утврђен.

Пријаву на Конкурс (са назнаком на затвореној коверти „Пријава на Конкурс за запошљавање за радно мјесто на које кандидат конкурише") и потребна документа кандидати су дужни да доставе лично у секретаријат школе сваки радни дан до 12 часова или путем поште на адресу: ЈУ Центар средњих школа Требиње, Вожда Карађорђа бр.1, 89101 Требиње.

Са кандидатима који доставе потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају опште и посебне услове конкурса за пријем биће обављен интервју и стручно тестирање дана 21.12.2023. у 1215

 часова у просторијама ЈУ Центар средњих школа Требиње.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса Школа ће објавити на огласној табли школе 18.12.2023. те се кандидати неће посебно позивати на тестирање и интервју, односно уколико се не појаве у назначеном термину сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати имају право увида у резултате остварене путем тестирања.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Неблаговремене пријаве и пријаве кандидата који не испуњавају опште и посебне услове Конкурса неће се разматрати.

Уколико се на конкурс не јаве кандидати који имају искуства у настави и положен стручни испит за рад у васпитно-образовном процесу, разматраће се и пријаве кандидата који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане законом.

 

Оглас остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања.

***

Окружно јавно тужилаштво у Требињу

 

 

Ј А В Н И   О Г Л А С

за попуну радних мјеста на неодређено вријеме

 

 

I - НАЗИВ И ПОЗИЦИЈА РАДНИХ МЈЕСТА

1) Стручни сарадник  ……………………………............... 2 извршиоца

II – ОПШТИ УСЛОВИ КОЈЕ СВИ КАНДИДАТИ МОРАЈУ ИСПУЊАВАТИ

1)  да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине,

  1. да је старији од 18 година,
  2. да има општу здравствену способност,
  3. да се против њега не води кривични поступак и
  4. да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора у трајању дужем од шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у тужилаштву.

III – ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ И РОК ЗА ПРИЈАВУ НА ОГЛАС

За испуњавање општих и посебних услова, кандидат сљедеће документе мора приложити у оригиналу или овјереној копији:

-    увјерење о држављанству;                                           

-    извод из матичне књиге рођених;                               

-    увјерење да се не води кривични поступак;                          

-    за испуњавање општег услова из тачке II - 5) доставља се овјерена писмена изјава кандидата;

-    диплому о завршеној школи (овјерена копија дипломе или увјерење о завршеном школовању);                                                  

-    потврда о положеном правосудном испиту;                                        

-    доказ о познавању рада на рачунару;

-    потврду о радном искуству;                                        

-    а доказ о општој здравственој способности – љекарско увјерење, доставиће изабрани кандидат по завршетку конкурсне процедуре.                                                                                          

Радни однос на неодређено вријеме ће се засновати након спроведеног поступка по овом конкурсу, на основу коначне одлуке о избору између пријављених кандидата.

Са свим кандидатима који испуне услове предвиђене овим огласом Комисија за избор ће обавити претходну провјеру радних способности – писмено тестирање и интервју, а све у складу са интерним актима Тужилаштва, о чему ће кандидати бити обавијештени поштом или телефонским путем на контакт телефон који су кандидати дужни навести у пријави.

Рок за пријављивање је 8 дана од дана објављивања огласа у дневним новинама „Глас Српске". Неблаговремене и непотпуне пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају услове, неће се узети у разматрање.

IV – АДРЕСА ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ

Пријаву на оглас са доказима о испуњавању општих и посебних услова доставити Окружном јавном тужилаштву у Требињу на протокол или поштом, препоручено на адресу Зграда правосудних институција у Требињу, улица Степе Степановића број 18, Требиње, са назнаком:

ПРИЈАВА НА ОГЛАС - „НЕ ОТВАРАТИ".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана