ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Требиње: Оглашава слободна радна мјеста на дан 25.10.2023. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Требиње: Оглашава слободна радна мјеста на дан 25.10.2023. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 25.10. 2023. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*****

*****

*****

ЈЗУ  БОЛНИЦА ТРЕБИЊЕ

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуњање упражњених радних мјеста

 

I  НАЗИВ РАДНОГ МЈЕСТА И БРОЈ ИЗВРШИЛАЦА

 

1. анестетичар .............................................................. 2 извршиоца,

2.медицинска сестра – инструментарка ....................2  извршиоца.

 

II ВРСТА РАДНОГ ОДНОСА

Радни однос се заснива на одређено вријеме до 2 (двије) године

III УСЛОВИ ЗА ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА

  1. Општи услови:
  2. да је кандидат држављанин Босне и Херцеговине,
  3. да је пунољетан,
  4. да има општу здравствену способност,
  5. да се против кандидата не води кривични поступак
  6. да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затовра од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за раду у болници,
  7. да није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Босни и Херцеговини, три године прије објављивања конкурса.
  8. Посебни услови:
  1. Стечена стручна спрема:  средња стручна спрема - завршена средња медицинска школа -
  2. Положен стручни испит,
  3. Познавање основа рада на рачунару,
  4. Пожељно радно искуство на истим или сличним пословима.

 

IV  ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТА

Као доказ о испуњавању општих и посебних услова, кандидати уз пријаву треба да приложе оригинале или овјерене фотокопије сљедећих докумената:

 

  1. пријаву на конкурс са кратком биографијом („ЦВ") и контакт телефоном,
  2. увјерење о држављанству;
  3. извод из матичне књиге рођених;
  4. увјерење о општој здравственој спсообности,
  5. увјерење, односно потврда надлежног органа  да се против кандидата не води кривични поступак, односно о неосуђиваности у смислу тачке ИВ 1) алинеје 4. и 5. (не старије од 6 мјесеци),
  6. писмена изјава овјерена од стране надлежног органа, сљедеће садржине: "Под пуном моралном, материјалном и кривичном одговорношћу изјављујем да нисам отпуштан/а из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Босни и Херцеговини, три године прије објављивања конкурса
  7. диплома, односно увјерење о стеченом звању (признате дипломе о неопходној стручној спреми уколико су стечене ван Републике рпске и Босне и Херцеговине),
  8. увјерење о положеном стручном  испиту,
  9. увјерење или потврда о радном искуству (ако кандидат има радно искуство).

V НАЧИН ПРИЈАВЉИВАЊА НА ЈАВНИ КОНКУРС

Пријаву на конкурс са доказима о испуњавању општих и посебних услова доставити лично у канцеларију Службе за опште, правне и кадровске послове – протокол,  или поштом на адресу: ЈЗУ Болница Требиње, Ул.др Левија број 2, 89101 Требиње.

Рок за подношење пријава је 15 (петнаест) дана дана од дана објављивања конкурса на Веб страници  ЈЗУ Болница Требиње и Завода за запошљавање Републике Српске и у писаном издању дневног листа „Глас Српске"

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

 

VI  ИНТЕРВЈУ СА ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА И ОБАВЈЕШТЕЊЕ О ИЗБОРУ

Прије доношења одлуке о избору и пријему у радни однос, са пријављеним кандидатима који испуњавају услове конкурса, обавиће се интервју.

О датуму и мјесту обављања интервјуа, кандидати ће бити обавијештени накнадно, писменим путем или телефонским позивом, због чега је неопходно у пријави навести и контакт телефон.

О избору, кандидати ће бити  писмено обавјештени.

***

ЈУ ОШ „Свети Василије Острошки и Тврдошки"

Tребиње

 

ИЗМЈЕНА ДИЈЕЛА КОНКУРСА

објављеног 11.10.2023. године

 

Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, тестирање и интервју, обавиће се дана 27.10.2023. године ( петак ) по сљедећем распореду: математика у 09:00 (тест) и 10:00 (интервју) у ЈУ ОШ „Свети Василије Острошки и Тврдошки" Требиње.

***

ЈУ  ОШ„Вук Караџић" 

Требиње

 

К О Н К У Р С

 

1.      Наставник ликовне културе  - 1 час на одређено вријеме – до 31.08.2024. године;

 

- Потребно је да сви кандидати имају радно искуство и положен стручни испит за рад у васпитно-образовном процесу.

-Уколико за поменута радна мјеста не буде пријављених кандидата са радним искуством и положеним стручним испитом, бодоваће се кандидати без искуства и положеног стручног испита за рад у васпитно-образовном процесу.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном образовању и васпитању.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим да ступања на снагу Закона о основном образовању и васпитању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Кандидати су дужни да поред општих услова предвиђених Законом о раду („Службени гласник Републике Српске" број 1/16) испуњавају и услове предвиђене Законом о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број 81/22), Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача  у основној школи, Правилником о процедури пријема,критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи(„Службени гласник Републике Српске" број 74/23 ).

Уз потписну пријаву од стране кандидата на којој ће обавезно бити назначена адреса и контакт телефон, кандидати достављају сљедећа документа:

1. Увјерење да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине,

2. Извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте, којом се доказује да је кандидат пунољетан,

3. Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у одређеној области и остварених најмање 180 ECTS бодова у трајању од три године  (дипломе одговарајуће стручне спреме које нису издате у Босни и Херцеговини и Републици Србији  или на територији бивше СФРЈ до 6. априла 1992. године морају бити нострификоване),

4.   Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета ако кандидат у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета.

5.  Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу.

6. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

7. Увјерење Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,

8. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца код којег је кандидат био запослен:

-  на радном мјесту који одговара стручној спреми и профилу који се тражи овим Конкурсом,

- на радном мјесту у школи на другим пословима, а који одговарају стручној спреми која се тражи овим Конкурсом,

- на радном мјесту ван васпитно-образовног рада, а који одговарају стручној спреми и профилу који се тражи овим Конкурсом.

Из увјерења треба јасно да се види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме.

 9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице  погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

11. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије  борца,

- Љекарско увјерење (о психичкој и физичкој способности за рад са дјецом)  доставиће кандидати који буду изабрани,

- Увјерење да није правоснажном пресудом осуђиван за кривична дјела из члана 115.  Закона о основном образовању и васпитању (Школа ће службеним путем тражити за кандидате који буду изабрани, а прије заснивања радног односа).                    )
-  Кандидати су дужни доставити овјерене фотокопије свих докумената и те копије неће бити враћене.

 

- Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, тестирање и интервју, обавиће се дана 10.11.2023. године

са почетком у:

   08:00 – тест   и    09:00 – интервју;

 у  ЈУ ОШ „ Вук Караџић „ Требиње.

 

- Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе.

- Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појави на тестирању и интервјуу, сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

Пријаве слати на адресу:

 ЈУ ОШ „Вук Караџић", Милоша Црњанског бр. 4 Требиње.
Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.
Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

***

ЈУ ОШ  "Ристо Пророковић"

Невесиње 

К  О  Н  К  У  Р  С

  1. Наставник музичке културе – 10 часова редовне наставе – са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме, а најдуже до 31.8.2024. године …. 1 извршилац и
  2. Дефектолог/специјални едукатор рехабилитатор, за рад у посебном одјељењу – са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме, а најдуже до 31.8.2024. године … 1 извршилац.

 

НАПОМЕНА: Уколико за поменута радна мјеста не буде пријављених кандидата са радним искуством и положеним стручним  испитом, бодоваће се кандидати без радног искуства и положеног стручног испита за рад у васпитно-образовном процесу.

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

Кандидати  су  дужни  да  поред општих услова предвиђених Законом о раду  ("Службени гласник Републике Српске'' број: 1/16, 66/18, 91/21 – Одлука Уставног суда Републике Српске и 119/21) испуњавају и услове предвиђене  Законом о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске" број: 81/22), Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача (’‘Службени гласник Републике Српске'' број: 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15) и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске, број: 74/23).

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 114. став (5) Закона о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске", број: 81/22) – лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању.

Право учешћа имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог Закона испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.                                             

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на конкурс су:

1. Увјерење да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине,

2. Извод из матичне књиге рођених или овјерену фото-копију личне карте, којом се доказује да је кандидат пунољетан,

3. Да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, издатим од стране цертификоване здравствене установе, које не може бити старије од шест мјесеци и које  прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4. Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела која га чине недостојним за рад у школи, те за кривична дјела учињена против: службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, а то се доказује увјерењем о неосуђиваности које за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа;

5. Да се не води у Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, а то се доказује увјерењем о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце у складу са прописима којима је уређена област вођења Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, које за изабраног кандидата установа  прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа;

6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем;

Уз потписану пријаву и документацију којом кандидат доказује испуњеност општих услова, потребно је доставити и документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске", број: 74/23):

1. Диплому о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области (дипломе одговарајуће стручне спреме које нису издате у Босни и Херцеговини и Републици Србији или на територији бивше СФРЈ до 6. априла 1992. године морају бити нострификоване),

2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан  да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

3. Увјерење о положеном стручном испиту за самосталан васпитно-образовни рад;

4. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са прописом којим се уређује област полагања стручног испита у основној школи;

5. Додатак дипломи, који садржи податак о просјеку оцјена током студирања  или увјерење високо школске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

У изузетним случајевима, уколико кандидат не може из оправданих разлога прибавити Додатак дипломи, просјечна оцјена се може доказати и овјереном копијом индекса.

6. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену  проведеном на евиденцији незапослених лица, а након стицања одговарајуће стручне спреме;

7. Увјерење о радном стажу издато од претходног послодавца које треба да садржи податке о:

-  опису радног мјеста или систематизацији радног мјеста,

- степену стручне спреме и звању,

- дужини оствареног радног стажа по врстама посла.

Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме.

У изузетним случајевима, уколико кандидат не може доставити Увјерење о радном стажу издато од претходног послодавца, доставља копију радне књижице.

8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

10. Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

-  Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије им се неће враћати.

- Листу кандидата који испуњавају услове конкурса, након прегледа достављене документације, Школа ће поставити на огласној табли Школе, а по могућности  и на интернет страници Школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Тестирање и интервју са кандидатима, који  доставе потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се дана 09.11.2023. године у просторијама Школе:

-  тестирање са почетком у 08:00 часова,

- интервју са почетком у 09:00 часова.

- Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и  интервју, а уколико се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Школа ће обавијестити све кандидате са листе о извршеном избору кандидата по конкурсу.

Пријаве слати на адресу:

ЈУ Основна школа „Ристо Пророковић" Невесиње, Ул. Обрена Ивковића бб, 88280 Невесиње, са назнаком „ЗА КОНКУРС".

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.
Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

***

ЈУ ОСНОВНА МУЗИЧКА ШКОЛА

Ф 0 Ч А

К О Н К У Р С

На одређено вријеме

(до повратка радника са боловања)

        

   1.Наставник теоретских предмета, завршена музичка академија и звање:

- професор музике са завршеним теоретским одсјеком,

-дипломирани музички педагог,

-дипломирани музички педагог солфеђа и музичке културе,

- дипломирани композитор,

-дипломирани музиколог,

-дипломирани етномузиколог,

-дипломирани диригент.

- 1(један) извршилац – 24 часа, до повратка радника са боловања, а најдуже за једно полугодиште.  

   Пријављени кандидати треба да, осим услова утврђеним Законом о раду, испуњавају и услове прописане у члану 105. Закона о основном образовању и васпитању:

   -  имају ниво образовања – завршен први циклус студијског програма  и стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно високу стручну спрему;

   -  имају љекарско увјерење, од надлежне здравствене  установе, о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима;

    - да нису осуђивани правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства      личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем;

     - увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце;

   Уз пријаву на расписани конкурс (са биографијом), кандидати достављају сљедећа документа или овјерене фотокопије:

    1.Диплому о завршеном образовању;

    2.Родни лист;

    3.Увјерење о држављанству;

   4.Увјерење о положеном стручном испиту;

   5.Љекарско увјерење о психофизичкој и здравственој способности за рад са ученицима – доставиће само изабрани кандидат по конкурсу , а прије заснивања радног односа;

      У складу са Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи (''Службени гласник Републике Српске'' број 102/14, 45/16 и 26/19 ), биће вршено бодовање кандидата, по утврђеним критеријумима.

      Уколико испуњава опште услове, у радни однос биће примљен кандидат који оствари највећи број бодова по критеријима  утврђеним поменутим Правилником.   

  Кандидати, уз потписану пријаву и  документацију, треба да доставе и:

   -   Доказ о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, у форми увјерења или      потврде, издате од завода за запошљавање на подручју јединице локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен;

  1. Доказ о просјечној оцјени током студирања, у форми увјерења издатог од стране високошколске установе или додатком на дипломи о завршеном образовању;
  2. Доказ о оствареном  радном стажу (уколико има радног стажа), у форми увјерења издатог од стране васпитно- образовне установе или увјерење о стажу из кога се јасно види:
  1.  Врста посла,
  2. Степен стручне спреме и
  3. Дужина оствареног радног стажа по врстама посла.
  1. Увјерење о статусу ратног војног инвалида, уколико се ради о кандидату из те категорије;
  2. Увјерење о статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из те категорије;

      Кандидат доставља и овјерену фотокопију радне књижице.

      Увјерење о неосуђиваности, од надлежног центра јавне безбједности, затражиће Школа, након што кандидат буде изабран, а прије заснивања радног односа.

  1. Достављена документација не може бити старија од 6 мјесеци;
  2. Уговор о раду почиње тећи од датума пријема;
  3. Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања;
  4. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање;
  5. Списак кандидата који испуњавају услове биће објављен на огласној табли школе, најкасније три дана прије прије заказаног интрвјуа и тестирања;
  6. Кандидати се неће посебно позивати на тестирање;
  7. Документација послата уз пријаву на конкурс се не враћа.
  8. Тестирање кандидата и интервју, обавиће се 02.11.2023. године у 10,00 часова у школи.      

Пријаве на конкурс доставити на адресу: ЈУ Основна музичка школа      Фоча, ул.Немањина бб, 73 300 Фоча.

                     

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана