ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Требиње: Оглашава слободна радна мјеста на дан 24.03.2021. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Требиње: Оглашава слободна радна мјеста на дан 24.03.2021. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 24.03.2021. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

********************

************************

Број:

Датум 24.3.2021 год.

ОСНОВНИ СУД У ТРЕБИЊУ

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста у Основном суду у Требињу

1. Дактилограф .................. 1 (један) извршилац на неодређено вријеме, уз провјеру и пробни рад до три мјесеца;

2. Домар зграде правосудних институција: Основног суда у Требињу, Окружног суда у Требињу и Окружног тужилаштва у Требињу ............. 1 (један) извршилац на неодређено вријеме, уз пробни рад до три мјесеца

Општи услови:

- да је држављанин РС,

- да има општу здравствену способност,

- да се против њега не води кривични поступак.

Посебни услови:

За дактилографа:

- завршена средња школа, IV степен стручне спреме,

- завршен најмање I степен курса за компјутере

За домара зграде правосудних институција:

- Завршена средња школа IV степен, техничког смјера или школа за радничка занимања - III степен стручне спреме, КВ електричар, КВ водоинсталатер

- завршен курс противпожарне заштите,

- најмање 6 мјесеци радног искуства на истим и сличним пословима.

Потребни документи: (Оригинал или овјерене копије)

- увјерење о држављанству (не старије од 6 мјесеци),

- родни лист (не старији од 6 мјесеци),

- увјерење да против подносиоца пријаве није потврђена оптужница за кривично дјело (не старије од 3 мјесеца),

- доказ о одговарајућој школској спреми

Изабрани кандидати ће бити дужни доставити увјерење о општој здравственој способности за обављање послова радног мјеста, након избора кандидата.

Избор између пријављених кандидата за дактилографа, који буду испуњавали опште и посебне услове, извршиће се након обављеног тестирања (провјере радних способности у куцању) и интервјуа, а избор између пријављених кандидата који испуњавају опште и посебне услове за домара зграде правосудних институција извршиће се након интервјуа са кандидатима.

Рок и адреса доставе:

Сва тражена документа треба доставити у року од 15 дана од дана објављивања јавног конкурса у дневном листу “Глас Српске”.

Документи се могу доставити непосредно Основном суду у Требињу или путем поште, на адресу: Ул. Степе Степановића бр. 18, 89101 Требиње, са назнаком “Јавни конкурс”.

Непотпуне, неуредне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Документација се враћа само на властити захтјев.

***

ЈУ ОШ “ЈОВАН ЈОВАНОВИЋ ЗМАЈ”

ТРЕБИЊЕ

 

КОНКУРС

за избор директора

 

 

I - ЈУ Основна школа “Јован Јовановић Змај” Требиње, Октобарска бр. 1, расписује конкурс за избор директора школе.

II - Услови

За директора ЈУ Основне школе “Јован Јовановић Змај” Требиње може бити изабрано лице које испуњава услове утврђене Законом о раду, Законом о основном васпитању и образовању, Правилником о условима и поступку избора и разрјешења директора основне школе и Статутом школе.

Општи услови:

- да је лице старије од 18 година,

- да је држављанин БиХ - Републике Српске,

- да има општу здравствену способност за рад.

Посебни услови:

1. да има завршен први циклус студија у трајању од четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент, или да испуњава услове из члана 177. став 2. Закона о основном васпитању и образовању,

2. Да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе из тачке 1. ових услова,

3. Да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, против којег није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

III - Потребна документација

Као доказ о испуњавању општих и посебних услова за радно мјесто директора ЈУ Основне школе “Јован Јовановић Змај” Требиње кандидати, уз потписану пријаву на конкурс, прилажу оригиналне или овјерене копије сљедећих докумената:

1. Извод из матичне књиге рођених,

2. Увјерење о држављанству, не старије од шест мјесеци од дана издавања од стране надлежног органа,

3. Диплому о завршеној стручној спреми,

4. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,

5. Потврду којом доказује да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у школи након стицања дипломе,

6. Љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима (доставиће изабрани кандидат, прије заснивања радног односа), издато од стране овлаштене здравствене установе, које не може бити старије од шест мјесеци,

7. Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора школа ће прибавити службеним путем за именованог кандидата прије ступања на дужност,

8. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

9. Приједлог програма рада директора у наредном четворогодишњем мандату,

10. Препоруку ранијег послодавца, односно наставничког вијећа школе у којој је кандидат запослен,

11. Кратку биографију са подацима о претходним пословима и развоју каријере у струци и оствареним резултатима у раду.

 

Напомена: Наставници и стручни сарадници из члана 177. став 1. Закона о основном васпитању и образовању могу равноправно конкурисати за директора школе.

IV - Рок за подношење пријава

Пријаве се могу доставити у затвореној коверти лично или препорученом пошиљком на адресу Школе са назнаком “Пријава на конкурс за директора школе”.

Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања конкурса.

V - Вријеме за које се врши именовање директора

Директор ЈУ Основне школе “Јован Јовановић Змај” Требиње бира се на период од четири године, а мандат почиње тећи од дана ступања на дужност.

VI - Начин и рок обавјештавања кандидата о резултатима конкурса

Школски одбор ће писаним путем обавијестити све учеснике конкурса о одлуци Владе о именовању директора у року од осам (8) дана од дана достављања одлуке.

VII - Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Рок за подношење пријава је 15 (петнаест) дана од дана објављивања конкурса у дневном листу “Глас Српске”.

 

Достављена документација неће се враћати кандидатима.

 

Пријаве са потребним документима се подносе на адресу: ЈУ Основна школа “Јован Јовановић Змај” Требиње, Октобарска бр. 1.

***

СШЦ “СВЕТОЗАР ЋОРОВИЋ”

ЉУБИЊЕ

 

КОНКУРС

за пријем у радни однос на одређено вријеме

 

1. Професор статистике 2 часа седмично у Љубињу .......................... 1 извршилац са искуством и положеним стручним испитом за рад у настави до 36.6.2021. године.

2. Професор процеса развоја софтвера 2 часа седмично у Берковићима ............... 1 извршилац са искуством и положеним стручним испитом за рад у настави до 30.6.2021. године.

3. Координатор праксе ван школе за занимање економски техничар у Берковићима ........... 1 извршилац на ½ радног времена са искуством и положеним стручним испитом за рад у образовно-васпитном процесу до 31.8.2021. године.

 

Поред општих услова предвиђених Законом о раду (“Службени гласник Републике Српске” бр. 01/16 и 66/18), кандидати треба да испуњавају и посебне услове из:

Закона о средњем образовању и васпитању, члан 104. и 105. (“Службени гласник Републике Српске” бр. 41/18, 35/20 и 92/35), Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама (“Службени гласник Републике Српске” бр. 29/12, 80/14 и 83/15).

Право учешћа на конкурсу имају лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању (“Службени гласник Републике Српске” бр. 41/18, 35/20 и 92/20) испуњавали услове у погледу профила и звања наставника и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове конкурса.

 

Кандидати су дужни доставити доказе за испуњавање наведених услова и то:

- пријаву (потписану од стране кандидата) са кратком биографијом, адресом и контакт телефоном,

- увјерење о држављанству,

- извод из матичне књиге рођених ,

- увјерење суда да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем;

- диплому о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент (дипломе стечене ван БиХ и Републике Србије послије 6. априла 1992. године требају бити нострификоване),

- увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави,

- увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита.

Љекарско увјерење, од надлежне здравствене установе, о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима се доставља након што кандидат буде изабран на конкурсу, а прије заснивања радног односа (не старије од 6 мјесеци).

Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава школа ће прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа.

Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце школа ће прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа.

Пријем кандидата у радни однос вршиће се у складу са одредбама Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем (“Службени гласник Републике Српске” број 24/19), те је за бодовање потребно доставити сљедеће документе:

- Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи на постоје подаци о просјеку оцјена),

У изузетним случајевима, уколико кандидат из оправданих разлога на може прибавити документ о просјеку оцјена током студирања, просјечна оцјена се може доказати овјереном фотокопијом индекса,

- Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица за незапослена лица која се налазе на тој евиденцији (након стицања стручне спреме тражене конкурсом),

- Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца које треба да садржи податке из којих се јасно види: врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла (за кандидате са искуством),

- Увјерење општинског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

- Увјерење општинског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

- Увјерење општинског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије борца.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса школа ће објавити 8.4.2021. године на огласној табли школе и до тада пријаве требају бити у школи.

Са кандидатима који су благовремено доставили пријаве и испуњавају услове конкурса обавиће се тестирање и интервју 12.4.2021. године у просторијама школе у године у 10 сати.

Кандидати се неће посебно позивати и они који се не појаве на тестирању у заказано вријеме сматраће се да су одустали од пријаве.

Конкурс остаје отворен осам дана од дана објављивања.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Пријаве са одговарајућом документацијом лично или путем поште доставити на адресу: Јавна установа Средњошколски центар “Светозар Ћоровић”, Светосавска 22, Љубиње, са назнаком “Пријава на конкурс за ( навести радно мјесто на које се конкурише)”.

***

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ КАЛИНОВИК

 

ЈАВНИ КОНКУРС

 

I - За пријем у радни однос на неодређено вријеме у Општинску управу општине Калиновик, у статусу службеника на упражњена радна мјеста:

1) Самостални стручни сарадник за организацију и планирање цивилне заштите - 1 (један) извршилац и

2) Самостални стручни сарадник за област социјалне заштите - 1 (један) извршилац.

 

II - Опис послова

Опис послова и радних задатака службеника пете категорије - другог звања из тачке 1) и службеника пете категорије - првог звања из тачке 2) утврђени су чланом 7. тачке 7) и 18) Правилника о организацији и систематизацији радних мјеста Општинске управе општине Калиновик (“Службени гласник општине Калиновик” бр. 2/21).

 

III - Општи услови

1. да је држављанин Републике Српске, односно БиХ,

2. да је старији од 18 година,

3. да има општу здравствену способност,

4. да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у општинској управи,

5. да није отпуштан из органа управе као резултат дисциплинске мјере, на било којем нивоу власти у БиХ, три године прије објављивања конкурса,

6. да није под оптужницом Међународног суда за ратне злочине почињене на подручју бивше Југославије у Хагу и да није одбио наредбу да се повинује пред Трибуналом, члан ИЏ став 1. Устава БиХ,

7. да није у сукобу интереса, односно да не обавља дужност која је неспојива са дужношћу службеника у општинској управи.

 

IV - Посебни услови

Позиција под бројем 1)

- ВСС, први циклус студија са најмање 180 ECTS бодова, факултет за криминалистику, криминологију и сигурносне студије - бечелор криминалистике;

- двије године радног искуства у траженом степену образовања;

- положен стручни испит за рад у општинској управи.

- познавање рада на рачунару.

 

Позиција под бројем 2)

- ВСС, са 240 ECTS бодова, дипломирани правник;

- минимално три године радног искуства у установи социјалне заштите,

- положен стручни испит за рад у органима управе,

- познавање енглеског језика,

- познавање рада на рачунару.

 

V - Потребна документа

Пријава на јавни конкурс доставља се на прописаном обрасцу (Пријава на јавни конкурс), који је доступан на интернет страници општине Калиновик, а може се преузети и у шалтер-сали општине Калиновик.

Уз пријаву на конкурс кандидати су дужни доставити доказ о испуњавању општих и посебних услова, и то:

 Као доказе о испуњавању општих услова кандидати прилажу фотокопију увјерења о држављанству РС, односно БиХ и изјаве кандидата:

1) да није под оптужницом Међународног суда за ратне злочине почињене на подручју бивше Југославије у Хагу и да није одбио наредбу да се повинује пред Трибуналом, члан ИЏ став 1. Устава БиХ,

2) да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у општинској управи,

3) да није отпуштан из органа управе као резултат дисциплинске мјере, на било којем нивоу власти у БиХ, три године прије објављивања конкурса,

4) да није у сукобу интереса, односно да не обавља дужност која је неспојива са дужности службеника у општинској управи (од чл. 43. до чл. 47. Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе), саставни су дио пријаве на јавни конкурс.

Као доказе о испуњавању посебних услова кандидат прилаже фотокопије:

1) дипломе о завршеној стручној спреми (кандидат који је високу спрему стекао по болоњском систему студирања уз диплому доставља и додатак дипломи, у складу са одредбама прописа из области високог образовања),

2) увјерење о положеном стручном испиту за рад у управи,

3) доказе о радном искуству у струци (потврда, увјерење или други акт из кога се види на којим пословима је, са којом стручном спремом и у ком периоду је стечено радно искуство).

Доказ о здравственој способности доставиће само изабрани кандидати.

 

VI - Са свим кандидатима који буду испуњавали услове јавног конкурса, Конкурсна комисија обавиће интервју, о чему ће кандидати бити благовремено обавијештени.

Прворангирани кандидат, по приједлогу Комисије, дужан је у року од седам дана од дана пријема обавјештења комисије доставити доказе о испуњавању општих и посебних услова у оригиналу или овјереној фотокопији, и то:

1. увјерење о држављанству РС, односно БиХ;

2. увјерење о здравственој способности;

3. увјерење да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у општинској управи;

4. диплому о завршеној стручној спреми;

5. увјерење о положеном стручном испиту;

6. исправа којом се доказује радно искуство у струци (потврда, увјерење или други акт из кога се види на којим пословима, са којом стручном спремом и у ком периоду је стечено радно искуство),

7. увјерења школа и других институција које се баве преношењем знања страних језика (кандидати за позицију бр. 2), као и овјерене изјаве из тачке V - Потребна документа, подтачке 1), 3) и 4).

 Ако прворангирани кандидати не доставе доказе у прописаном року или ако на основу достављених доказа Комисија утврди да кандидати не испуњавају тражене услове, позваће сљедеће кандидате по броју освојених бодова са ранг-листе успјешних кандидата да доставе тражене доказе.

 

VII - Рок, начин и мјесто за подношење пријава и друге информације релевантне за објављивање конкурса.

Јавни конкурс ће бити објављен у дневном листу “Глас Српске” и “Службеном гласнику Републике Српске”.

 Рок за подношење пријава је 15 дана од дана посљедњег објављивања конкурса, ако конкурс не буде објављен истовремено.

Документи приложени уз пријаву на конкурс неће се враћати кандидатима. Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се узимати у разматрање.

Особа задужена за давање додатних обавјештења о јавном конкурсу је Милинко Лаловић, тел. 057/623-131.

Пријаве се подносе на прописном обрасцу - Пријава на јавни конкурс, уз коју се прилажу докази о испуњавању општих и посебних услова. Пријаве се могу доставити лично на протоколу - пријемном шалтеру или поштом на адресу: Општина Калиновик, Карађорђева бр. 37, са назнаком “Комисији за спровођење поступка за попуну упражњених радних мјеста у статусу службеника”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана