ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Требиње: Оглашава слободна радна мјеста на дан 20.12.2023. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Требиње: Оглашава слободна радна мјеста на дан 20.12.2023. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 20.12. 2023. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

************

************

************

ОСНОВНИ СУД У ТРЕБИЊУ

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за пријем на праксу судијских приправника – волонтера

 

I

СУДИЈСКИ ПРИПРАВНИК - ВОЛОНТЕР у сједишту Основног суда у Требињу.........4 извршиоца

СУДИЈСКИ ПРИПРАВНИК - ВОЛОНТЕР у одјељењу Основног суда у Невесињу.......1 извршилац

 

 II

ОПШТИ УСЛОВИ:

    1. да је држављанин РС,
    2. да има општу здравствену способност,
    3. да се против њега не води кривични поступак.

 

             ПОСЕБНИ УСЛОВИ:

 

    1. завршен правни факултет

  III

        Уз пријаву на конкурс кандидати су дужни доставити:

    1. диплому о завршеном правном факултету,
    2. увјерење о држављанству (не старије од 6 мјесеци),
    3. увјерење да против кандидата није потврђена оптужница за кривично дјело (не старије од 3 мјесеца),

Изабрани кандидат ће бити дужан доставити увјерење о општој здравственој способности за обављање послова волонтера, након избора кандидата.             

  Са кандидатима који испуњавају услове конкурса, обавиће се интервју.

Рок за подношење пријава на конкурс је 15 од дана објављивања у дневном листу     „Глас Српске"

Пријаве се могу доставити непосредно Основном суду у Требињу или путем поште    на адресу: Ул. Степе Степановића 18, 89101 Требиње.

***

ЈУ СШЦ „ СВЕТОЗАР ЋОРОВИЋ"

ЈАВНИ КОНКУРС
       ЗА ИЗБОР ДИРЕКТОРА

I – Опис послова 

Директор школе руководи радом школе и одговоран је за законитост рада и успјешно обављање дјелатности школе. За свој рад одговара Влади, школском одбору и министру. Директор школе одговоран је и за обављање осталих послова утврђених Законом о систему јавних служби, Законом  о средњем образовању и васпитању и Статутом школе.

II – Мандат:   

Директор школе бира се на период од четири (4) године.

Мандат директора тече од момента ступања на дужност.

III Услови за избор:

Кандидати треба да испуњавају :

1)опште услове предвиђене Законом о раду („Службени гласник Републике Српске", број: 1/2016, 66/2018, 91/2021 – одлука Уставног суда Републике Српске број: У  66/20 од 29.09.2021 и 119/21):

  1. да је држављанин Републике Српске, односно Босне и Херцеговине,
  2. да је лице старије од 18 година,
  3. да је здраствено способан за обављање послова на наведеном радном мјесту,
  4. да није  правоснажном пресудом осуђивано , нити је против њега покренут кривични поступак за кривична дјела учињена против службене дужности , против полног интегритета, сексуалног  злостављања и искориштавања дјетета , фалсификовања јавне исправе , недозвољена производња и промет опојних дрога , омогућавање уживања опојних дрога и да се не води у Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце   .

2) посебне  услове  прописане  чланом 129. Закона о  средњем  образовању  и  васпитању  („Службени гласник Републике  Српске", број: 41/18, 35/20, 92/20 и 55/23):

  1. да  има завршен најмање први циклус студија у   трајању   од најмање четири године и остварених  најмање 240 ECTS бодова или еквивалент,
  2. да има најмање пет година   радног искуства као стручни    сарадник или наставник на предметима  који се изучавају у школи након стицања дипломе,
  3. да има предложен  програм рада и истиче се својим      радом и способностима за организовање образовно - васпитног рада школе,
  4. да испуњава услове за радно мјесто наставника и стручног сарадника у школи у којој конкурише .

IV - Потребна документација:

 

1)Процедура избора и именовања директора     биће обављена у  складу са одредбама члана 128. став 1. тачке 8. 9. и 10. и члана 130. став 2. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске", број: 41/18, 35/20, 92/20 и 55/23).

2) Кандидати су дужни доставити сљедећа документа за испуњеност општих и посебних услова:

  1. Потписану пријаву (са кратком биографијом о кретању у струци и о оствареним резултатима у образовно-васпитном раду, адресом и бројем телефона,)
  2. Извод из матичне књиге рођених;
  3. Увјерење о држављанству;
  4. Увјерење да  против кандидата није покренут кривични поступак за кривична дјела учињена против службене дужности , против полног интегритета, сексуалног злостављања и искориштавања дјетета, фалсификовање јавне исправе , недозвољена производња и промет опојних дрога , омогућавање уживања опојних дрога , које не може бити старије од шест (6) мјесеци;
  5. Диплому о завршеном високом образовању;
  6. Увјерење о положеном стручном испиту  за рад у васпитно-образовном процесу;
  7. Увјерење о радном искуству од  најмање пет година  у   васпитно-образовном   раду у   школи као стручни    сарадник или наставник , које треба да садржи податке из којих се јасно види : врста посла на којем је кандидат радио, степен стручне спреме са којом је радио, дужина оствареног радног искуства  по врстама посла;
  8. Кратку биографију у којој кандидат наводи до сада остварене резултате рада;
  9. Приједлог програма рада за четворогодишњи (мандатни) период;
  10. Друге доказе о потврђивању знања и способности.
     

3) Љекарско увјерење, од надлежне здравствене установе, о психофизичкој способности за рад  кандидат ће доставити након што буде изабран по конкурсу, а прије преузимања дужности директора, које  не може бити  старије од шест (6) мјесеци.

 

4) Школа ће, од надлежног органа за кандидата који буде изабран по конкурсу, а прије преузимања дужности директора , прибавити податке из евиденције  да кандидат није правоснажном пресудом осуђиван , за кривична  дијела учињена против службене дужности , против полног интегритета, сексуалног злостављања и искориштавања дјетета, фалсификовање јавне исправе , недозвољена производња и промет опојних дрога , омогућавање уживања опојних дрога и податке да се кандидат  не води у посебном Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце ,

V Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријаве:

1) Рок за подношење пријава је 15 (петнаест) дана од дана објављивања у дневним новинама.

2)Пријаве се могу доставити лично или поштом препоручено на сљедећу адресу: ЈУ СШЦ „ Светозар Ћоровић" , Ул. Светосавска 22,  Љубиње, са назнаком:  „Јавни конкурс за избор директора".

3)Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.
4) Достављена документа неће се враћати кандидатима, те је потребно доставити овјерене копије истих.

VI– Напомене

Школски одбор ће писменим путем обавијестити све учеснике конкурса о рјешењу о избору и именовању директора у року од осам (8)  дана од дана пријема  рјешења .

***

ЈУ ОШ  „ Јован Јовановић Змај "

Требиње

 

Ј  А  В  Н  И    К  О  Н  К  У  Р  С

 

     1. Наставник математике, 12 часова у настави, са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме до 30.6.2024. године, 1 извршилац; ;

     2. Водитељ продуженог боравка, пола норме,  са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме, а најдуже до 31.8.2024. године, 1 извршилац;

    3. Наставник физике, 2 часа у настави,  са радним искуством и положеним стручним испитом, на      одређено вријеме,  до 30.06.2024. године, 1 извршилац;

 

■ На    сва радна  мјеста  примају   се  кандидати са радним искуством од годину дана  и положеним стручним испитом.

■ Уколико за поменута радна мјеста не буде пријављених кандидата са радним искуством и положеним стручним испитом, бодоваће се кандидати без искуства и положеног стручног испита за рад у васпитно – образовном процесу.

■ Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж  ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане  овим конкурсом  и Законом о основном васпитању и образовању - чл. 114. став (5) („Службени гласник РС" бр. 81/22).

Кандидати су дужни да поред општих услова предвиђених Законом о раду („Службени гласник Републике Српске" број 1/16, 66/18, 91/21- одлука Уставног суда РС и 119/21) испуњавају и услове предвиђене Законом о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број 81/22), Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача  у основној школи  („Службени гласник Републике Српске" број 77/09, 86/10, 25/14,76/15), и Правилником о процедури пријема, критеријумима за  пријем  у радни однос и начину бодовања у основној школи („Службени гласник Републике Српске" број  74/23).

Уз ПОТПИСАНУ ПРИЈАВУ од стране кандидата на којој ће ОБАВЕЗНО  навести на које радно мјесто конкурише,   адресу и контакт телефон, кандидати достављају сљедећа документа:

1. Увјерење да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине,

2. Извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте, којом се доказује да је кандидат пунољетан,

3. Овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно  дипломе, стечене након завршених интегрисаних академских студија  у одговарајућој области (дипломе одговарајуће стручне спреме које нису  издате у Босни и Херцеговини и Републици Србији  или на територији бивше СФРЈ до 6. априла 1992. године морају бити признате),

 ■ Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању  испуњавала услове у погледу степена и  врсте стручне спреме.

4.Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан  да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

5. Овјерену фотокопију Увјерења о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,

6. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

7. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

8. Увјерење о радном искуству  од годину дана на пословима за које подносе пријаву,

9. Увјерење Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,

10 . Увјерење о радном стажу   издато од ранијег послодавца код којег је кандидат био запослен. Из увјерења треба јасно да се види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме,

11. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије погинулог борца,

12. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу   ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије  ратног војног инвалида,

13.Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђивању статуса борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије бораца.

- Љекарско увјерење не старије од шест мјесеци о психофизичкој способности за рад са ученицима доставиће кандидат који буде изабран. Прихвата се само љекарско увјерење које изда надлежна здравствена установа.

- Увјерење да није правоснажном пресудом осуђиван за кривична дјела из члана 105. став 1. Закона о основном  васпитању и образовању (Школа ће службеним путем тражити за кандидата који буде изабран, а прије заснивања радног односа).

▪ Кандидати су дужни доставити овјерене фотокопије свих докумената и те копије неће бити враћене.

ТЕСТИРАЊЕ И ИНТЕРВЈУ кандидатата обавиће се у Сриједу, 10.1.2024.године, по сљедећем  распореду:

  1. Наставник математике, на одређено вријеме: Тест у  11 часова, Интервју у 12 часова;
  2. Водитељ продуженог боравка, на одређено вријеме: Тест у 11 часова, Интервју у 12  часова;
  3. Наставник физике, на одређено вријеме: Тест у 12 часова, Интервју у 13  часова;

                                                                  

■  Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће истакнут на огласној табли Школе.

•  Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

•  За кандидате који се не појаве на тестирању  или интервјуу сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Пријаве слати на адресу:

ЈУ Основна школа „ Јован Јовановић Змај " Требиње, Октобарска бр.1
Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати  у разматрање.
Конкурс остаје отворен  8 (осам) дана од дана објављивања.

***

ЈУ ОСНОВНА МУЗИЧКА ШКОЛА „СВЕТИ РОМАН МЕЛОД"

НЕВЕСИЊЕ

 

КОНКУРС

за попуну радних мјеста

 

  1. Наставник клавира и корепетиције ...................................... 1 извршилац,  16  часова седмично, на одређено вријеме-  до краја школске 2023/2024  ), радно искуство, положен стручни испит, рад Подручном одјељењу Гацко.
  2. Наставник кларинета ...................................... 1 извршилац,  3 часа седмично, на одређено вријеме - до краја школске 2023/2024),  радно искуство, положен стручни испит, рад у  Подручном одјељењу Гацко.
  3. Наставник флауте ....................... 1 извршилац, 7 часова седмично, на одређено вријеме - до краја школске 2023/2024), радно искуство, положен стручни испит, рад у Подручном одјељењу Гацко.
  4. Наставник гитаре ....................... 1 извршилац, 22 часа седмично, на одређено вријеме - до краја школске 2023/2024), радно искуство, положен стручни испит, рад у централној школи Невесиње.

За све кандидате обавезан је рад у петодневној радној седмици.

 

ОПШТИ УСЛОВИ:

  1. да је држављанин РС или БиХ
  2. да је старији од 18 година;
  3. да је радно способан,
  4. увјерење да  није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета,злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем;
  5. да није правоснажном пресудом осуђиван за кривична дјела која га чине недостојним за рад у школи, те за кривична дјела учињена против: службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом и малољетним лицем
  6. да се не води у Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце.

ПОСЕБНИ УСЛОВИ:

1. дипломирани музичар – пијаниста, дипломирани музички извођач или педагог, са претходно завршеном средњом музичком школом, образовни профил: музички извођач – пијаниста.

3. дипломирани музичар – кларинетиста, дипломирани музички извођач или педагог, са претходно завршеном средњом музичком школом, образовни профил: музички извођач – кларинетиста.

4. дипломирани музичар – флаутиста, дипломирани музички извођач или педагог, са претходно завршеном средњом музичком школом, образовни профил: музички извођач – флаутиста,

5.  дипломирани музичар – гитариста, дипломирани музички извођач или педагог, са претходно завршеном средњом музичком школом, образовни профил: музички извођач – гитариста,

Уз пријаву на конкурс кандидати су дужни доставити доказе о испуњавању општих и посебних услова и то:

- извод из матичне књиге рођених или фотокопија личне карте,

- увјерење о држављанству БиХ или РС

- љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима издато од стране цертификоване здравствене установе које не може бити старије од 6 мјесеци (прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу а прије заснивања радног односа),

- увјерење од суда да  није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета,злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем;

- увјерење о неосуђиваности (за изабраног кандидата школа прибавља службеним путем а прије заснивања радног односа)

- увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце (за изабраног кандидата школа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа)

-  диплому о завршеном првом циклусу студијског програма и оствареним најмање 180 ECTS бодова у трајању од три године, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

- додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања, или увјерење висикошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

- увјерење о положеној педагошко – психолошкој и дидактичко – методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко – психолошку и дадактичко – методичку групу предмета;

- увјерење о оствареном радном стажу издато од ранијег послодавца,

- увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно – образовном процесу,

- увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;

- увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених, а након стицања одговарајуће стручне спреме уколико је кандидат незапослен,

- увјерење општинског/ градског органа управе надлежног за борачко – инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено – отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

- увјерење општинског /градског органа управе надлежног за борачко – инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено – отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

- увјерење општинског/ градског органа управе надлежног за борачко – инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено – отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Уколико кандидат не може из оправданих разлога прибавити додатак дипломи са просјеком оцјена, просјечна оцјена се може доказати и овјереном копијом индекса.

Уколико кандидат не може доставити увјерење о радном стажу издато од претходног послодавца, доставља копију радне књижице.

Уколико се на конкурс не пријави лице са потребним радним искуством и положеним стручним испитом, комисија ће разматрати пријаве лица без радног искуства.

Право учешћа на конкурсу имају лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање од годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане законом о основном образовању.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су до ступања на снагу Закона о основном образовању и васпитању („Сл. гласник РС" број 81/22) испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Дана 05.01.2024. године са почетком у 1100 часова у просторијама школе на адреси Трг Слободе  бб са свим кандидатима који су доставили благовремене и потпуне пријаве  обавиће се тестирање и интервју. Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу школе најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа. Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју те уколико се не појаве на тестирањи у интервјуу, сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене фотокопије свих докумената и те фотокопије неће бити враћене кандидатима.

Пријаве са потребним документима могу се предати непосредно или послати поштом на наведену адресу.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Конкурс остаје отворен осам дана од дана објављивања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана