ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Требиње: Оглашава слободна радна мјеста на дан 13.04.2022. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Требиње: Оглашава слободна радна мјеста на дан 13.04.2022. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 13.04.2022. године.

 Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

************

***************

ЈУ ОШ „Свети Василије Острошки и Тврдошки" 

Требиње

К О Н К У Р С

за пријем наставника

 

1.Наставник математике – 12 часова у настави на одређено вријеме због повећаног обима посла, а најдуже до 31.08.2022. године, са најмање годину дана радног искуства  и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу.

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став (6) Закона о основном васпитању и образовању која су стекла радни стаж ван школе у трајању најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане овим законом.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим да ступања на снагу Закона о основном образовању и васпитању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Кандидати су дужни да поред општих услова предвиђених Законом о раду („Службени гласник Републике Српске" број 1/16, 66/18 и 119/21) испуњавају и услове предвиђене Законом о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 и 63/20), Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача  у основној школи („Службени гласник Републике Српске" број 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15) и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске" број 74/18 и  26/19 ).

Уз потписну пријаву од стране кандидата на којој ће обавезно бити назначена адреса и контакт телефон, кандидати достављају сљедећа документа:

1. Увјерење да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине,

2. Извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте, којом се доказује да је кандидат пунољетан,

3. Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области (дипломе одговарајуће стручне спреме које нису издате у Босни и Херцеговини и Републици Србији  или на територији бивше СФРЈ до 6. априла 1992. године морају бити нострификоване),

4.   Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета ако кандидат у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета.

5.  Овјерену фотокопију Увјерења о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу.

6. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи.

7. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

8. Увјерење Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,

9. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца код којег је кандидат био запослен:

-  на радном мјесту који одговара стручној спреми и профилу који се тражи овим Конкурсом,

- на радном мјесту у школи на другим пословима, а који одговарају стручној спреми која се тражи овим Конкурсом,

- на радном мјесту ван васпитно-образовног рада, а који одговарају стручној спреми и профилу који се тражи овим Конкурсом.

Из увјерења треба јасно да се види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме.

10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице  погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

11. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

11. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије  борца,

12. Љекарско увјерење не страрије од шест мјесеци о психичкој и физичкој способности за рад са дјецом  доставиће кандидати који буду изабрани,

13.Увјерење да није правоснажном пресудом осуђиван за кривична дјела из члана 105. став (1) Закона о основном  васпитању и образовању (Школа ће службеним путем тражити за кандидате који буду изабрани, а прије заснивања радног односа).

14. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце (Школа ће службеним путем тражити за кандидате који буду изабрани, а прије заснивања радног односа).

15. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.
-  Кандидати су дужни доставити овјерене фотокопије свих докумената и те копије неће бити враћене.

- Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, тестирање и интервју, обавиће се дана 29.04.2022. године ( петак ) у 08:00 (тест) и 09:00 (интервју) у ЈУ ОШ „Свети Василије Острошки и Тврдошки" Требиње.

- Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе.

- Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању и интервјуу, сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

Пријаве слати на адресу:

ЈУ ОШ „Свети Василије Острошки и Тврдошки", Горичка бр. 19, 89101 Требиње.
Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање, већ ће се евидентирати уз констатацију да нису достављене благовремено или нису потпуне.
Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

***

ЈУ ОШ „Веселин Маслеша"

Фоча                    

К  О  Н  К  У  Р  С

  1. ВОДИТЕЉ  ПРОДУЖЕНОГ БОРАВКА    - 1 извршилац -   на 50% радног времена, са радним искуством и  положеним стручним  испитом  за самосталан васпитно-образовни рад, на одређено вријеме од дана пријема до краја наставног процеса у школској  2021/2022. години;
  2. НАСТАВНИК РУСКОГ ЈЕЗИКА  - 1 извршилац – на 4 часа – приправник на одређено вријеме у трајању од 12 мјесеци од дана потписивања уговора.

Поред општих услова прописаних  Законом о раду и чланом 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за  пријем у радни однос и начину бодовања кандидата  у основној школи („Службени гласник Републике Српске",  број 74/18 и 26/19)  кандидат треба да испуњава и услове прописане чланом 104. Закона о основном васпитању и образовању  („Службени гласник Републике Српске", број 44/17,31/18, 84/19,35/20 и 63/20),чланом 3. Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача („Службени гласник Републике Српске", број 77/09,86/10, 25/14 и 76/15)  и чланом  6. Правилника о начину организовања проширеног програма  („Службени гласник Републике Српске", број 37/19, 13/20 и 72/21).

 Право учешћа на конкурсу имају и кандидати који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број 44/17,  31/18, 84/19, 35/20 и 63/20) испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.   

Изузетно, право учешћа на конкурсу имају  и кандидати  који  су  стекли  радни стаж ван школе у трајању од

најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању.

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су :

  1. да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем  о држављанству,
  2. да је пунољетан, а то се доказује изводом  из матичне књиге  рођених или копијом личне карте,
  3. да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој  способности за рад са ученицима  које не може бити старије од шест (6) мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након завршеног избора  по конкурсу, а прије заснивања радног односа,
  4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,
  5. да по  подацима из  посебног Регистра није правоснажно осуђиван за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,
  6. да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерење из тачке 4) и 5) за изабраног кандидата Школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

          Уз потписану пријаву и документацију којом доказују испуњеност општих услова, потребно је доставити документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање кандидата:

  1. Диплому о завршеном  првом  циклусу  студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области  или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,
  2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,
  3. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу (само за радно мјесто под редним бројем 1.),
  4. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи (само за радно мјесто под редним бројем 1.),
  5. Додатак  дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
  6. Увјерење  издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење, након стицања одговарајуће стручне спреме,
  7. Увјерење  о радном стажу издато од ранијег послодавца, са подацима о дужини радног стажа, на којим пословима је остварен радни стаж и са којом стручном спремом (само за радно мјесто под редним бројем 1.),
  8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,
  10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије  борца.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављен на огласну таблу  Школе.

У пријави на конкурс кандидати обавезно треба да наведу тачне адресе становања и бројеве контакт телефона (по могућности бројеве мобилних телефона)      

Тестирање и интервју са кандидатима,   који   доставе   потпуне и благовремене  пријаве, односно који  испуњавају услове конкурса, обавиће се у просторијама Школе, и то:

  • 29.04.2022. године, тестирање са почетком у 11.00 часова,
  •    29.04.2022. године,  интервју са почетком у   12.00 часова.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, па ако се не појаве на истим, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Конкурс  остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања у дневним новинама „Глас Српске".

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Пријаве доставити у затвореној коверти са назнаком  „Пријава на конкурс" на адресу: ЈУ Основна школа „Веселин Маслеша" Фоча , Карађорђева 68а, 73300 Фоча, препоручено или директно у школу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана