ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Приједор: Оглашава слободна радна мјеста на дан 29.11.2023. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Приједор: Оглашава слободна радна мјеста на дан 29.11.2023. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 29.11. 2023. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*****

*****

*****

ЈУ Центар „Сунце" Приједор

Краља Александра бр. 6

79101 Приједор

 

КОНКУРС

за пријем радника у радни однос

 

 

  1. Дефектолог - дипломирани професор специјалне едукације и рехабилитације, на одређено вријеме, а најкасније до 31.08.2024. године .................................................... 1 извршилац;
  2.  Дефектолог - дипломирани професор специјалне едукације и рехабилитације, приправник, на одређено вријеме, а најкасније до 31.08.2024. године ............................................. 1 извршилац

 

Поред општих услова који су прописани Законом о раду , кандидати треба да испуњавају и услове прописане чланом 114. став (3) Закона о основном васпитању и образовању .

Општи услови за пријем радника у радни однос :

-        да је држављанин РС или БиХ,

-        да је пунољетан,

-        да је радно способан ( увјерење прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа)

-        да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем ( увјерење прибавља послодавац по службеној дужности за изабраног кандидата)

-             да се не налази на евиденцији која се води у Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексулане злоупотребе и искориштавања деце ( увјерење прибавља послодавац по службеној дужности за изабраног кандидата)

-               да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом.

Посебни услови за пријем радника у радни однос

-        да кандидат има завршен први циклус студијског програма у трајању од четири године и остварених

              најмање 240 ECTS бодова или еквивалент,

-        да има положен стручни испит за рад у васпитно – образовном процесу, односно у настави (односи се само за радно мјесто под редним бројем 1.)

Пријем радника ће се вршити у складу са Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос  и начину бодовања кандидата у основној школи  на основу ранг листе кандидата утврђене бодовањем по критеријумима прописаним овим правилницима.

Критеријуми за бодовање кандидата:

-        вријеме проведено на евиденцији незапослених лица, коју води Завод за запошљавање, након стицања         

             одговарајуће стручне спреме;

-        просјек оцјена током студирања;

-        резултати остварени на интервју и тесту;

-            радни стаж кандидата.

Потребна документација о испуњавању општих услова:

-        увјерење о држављанству,

-        извод из матичне књиге рођених или копија личне карте,

-        љекарско увјерење (прилаже само онај кандидат који буде први на листи, а прије заснивања радног односа)

-            увјерење да се не води кривични поступак

Уз потписану пријаву и документацију којом се доказује испуњеност општих услова, потребно је доставити и документацију којом се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање, и то:

  • овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четверогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент;
  • додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
  • увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;
  • увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно – образовном процесу (за кандидата под редним бројем 1.)
  • увјерење послодавца о радном стажу издато од ранијег послодавца, у којем морају бити наведени врста посла, степен стручне спреме и дужина радног стажа по врстама посла. Ако је кандидат радио са непуним радним временом, такво радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме.
  • Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца ;
  • Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;
  • Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања.

Тестирање и интервју ће се обавити у просторијама Ју Центар „Сунце" Приједор дана 12.12.2023. године са почетком у 11:30 часова.

Кандидати неће бити посебно позвани на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурсу.

Кандидати су дужни доставити оригинале или овјерене фотокопије свих докумената не старије од 6 мјесеци и ти документи неће бити враћени кандидатима. 

Непотпуне и неблаговремене пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају услове конкурса неће се узети у разматрање .

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања  и интервјуа.

Пријаве са доказима о испуњавању општих и посебних услова доставити лично или путем поште на адресу школе, са назнаком ,,за конкурс" и напоменом ,,не отварати".

Школа ће писменим путем обавјестити све учеснике о исходу поступка.

***

Основни суд у Приједору,

ул. Академика Јована Рашковића број 6,

Приједор.

ЈАВНИ КОНКУРС

 

I За пријем 2 (два)  судијска  приправника -волонтера на обављање приправничког стажа у одређеном трајању од двије године без закључивања уговора о раду.

 

II Општи услови које сви кандидати морају испуњавати :

-да је држављанин БиХ или РС

-да је старији  од 18.година

-да има општу здравствену способност

-да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест   мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављањем послова у суду и

-да није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Босни и Херцеговини три године прије објављивања конкурса.

III Посебни услови су:

  1. дипломирани правник без радног искуства у траженом образовању

IV  Потребна документа:

Уз пријаву на конкурс кандидати су дужни да доставе доказе о испуњавању општих и посебних услова, и то  фото-копије сљедећих докумената:

-личне карте

-дипломе о завршеној стручној спреми уз потврду  о просјеку оцјена  а испуњеност других услова из конкурса кандидати доказује изјавом која је саставни дио Пријаве на јавни конкурс а  која се може преузети у електронском облику на службеној интернет страници суда оссуд-приједорЖправосудје.ба

V Рок за подношење пријава

Рок за подношење пријава је 15 (петнаест) дана од дана објављивања у дневним новинама „Глас Српске".

VI  Остало

Изабрани кандидат ће бити дужан да у року од 7 дана о дана објављивања резултата јавне конкуренције на огласној табли суда достави Комисији оригинале или овјерене фотокопије сљедећих докумената: извод из матичне књиге рођених,увјерење о држављанству, увјерење о општој здравственој способности,дипломе о одговарајућој стручној спреми, писмену  изјаву овјерена од стране надлежног органа  сљедеће садржине: "Под пуном моралном, материјалном и кривичном одговорношћу изјављујем да нисам отпуштан/а из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Босни и Херцеговини, три године прије објављивања конкурса" (такође изјава доступна на њеб страници суда) док ће суд увјерење о неосуђиваности прибавити службеним путем за лице које буде изабрано.

Неблаговремене и непотпуне пријаве се неће узимати у разматрање.

Сви кандидати који испуњавају опште и посебне услове биће позвани на улазни интервју о чему ће бити обавјештени писаним путем.

Пријаве се достављају поштом, са назнаком „за конкурс" или лично на адресу: Основни суд у Приједору, ул. Академика Јована Рашковића број 6, Приједор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана