ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Приједор: Оглашава слободна радна мјеста на дан 26.08.2020. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Приједор: Оглашава слободна радна мјеста на дан 26.08.2020. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 26.08.2020. године.

 

  Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени ао незапослено лице

*****************

***************************

ГИМНАЗИЈА “СВЕТИ САВА” ПРИЈЕДОР

Ул. Николе Пашића бр. 6.

79101 ПРИЈЕДОР

КОНКУРС

за пријем радника на упражњена радна мјеста

1. Професор за наставни предмет њемачки језик 3 часа, 1 извршилац на одређено вријеме, до 31.8.2021. године,

2. Професор за наставни предмет исламска вјеронаука, 3 часа, 1 извршилац на одређено вријеме до 31.8.2021. године.

3. Професор за наставни предмет католичка вјеронаука 1 час, 1 извршилац на одређено вријеме, до 31.8.2021. године,

4. Професор за наставни предмет православна вјеронаука 10 часова, 1 извршилац на неодређено вријеме, и

5. Рачуновођа школе пуна норма часова, 1 извршилац на неодређено вријеме.

- За горе наведена радна мјеста се примају лица са радним искуством, положеним стручним испитом за рад у настави а за радно мјесто рачуновођа школе потребна је одговарајућа лиценца у складу са законом којим се уређује област рачуноводства.

- За радна мјеста за која се траже лица са радним искуством и у складу са Законом наводимо да се на ова радна мјеста могу јавити и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом.

- Такође у складу са законском обавезом наводимо да право учешћа на конкурс имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

- Радни однос се заснива по окончању конкурсног поступка.

          За испуњавање општих и посебних услова, кандидати морају приложити сљедећу документацију:

          I Општи услови су:

 1) да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује, увјерењем о држављанству;

 2) да је пунољетан, а то се доказује, изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;

 3) да је радно способан, а то се доказује, љекарским увјерењем, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат, након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

 4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава. Увјерење о неосуђиваности школа прибавља службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа.

5) увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце. Увјерење школа прибавља службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа.

6) увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

II Посебни услови

1. На основу чланова 104. и 124. Закона о средњем образовању и васпитању, члана 6. Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем и чланова 2 и 3. Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у Гимназији кандидати су у обавези доставити, овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању, са најмање остварених 240 ECTS бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

2. Кандидати су у обавези доставити увјерење о положеном стручном испиту за рад у образовно-васпитном процесу, а за радно мјесто рачуновођа школе потребна је одговарајућа лиценца у складу са законом којим се уређује област рачуноводства .

Уз пријаву (потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс, потребно је доставити и сљедеће:

1. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко- методичкој групи предмета, дужан је доставити кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

2. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита,

3. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

4. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, која траже запослење,

5. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца. Увјерење треба да садржи податке из којих се јасно види: врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла.

6. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко- инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

7. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко- инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко- инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

- Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

- Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, те испуњавају услове конкурса ће се обавити дана 8.9.2020. године у просторијама школе.

• Тестирање кандидата ће се обавити у 10 часова

• Интервју са кандидатима у 11 часова.

Школа ће сачинити списак кандидата који испуњавају услове конкурса и исте поставити на огласну плочу школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа, тако да се кандидати неће посебно позивати на тестирање и интервју. Уколико се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

- Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити разматране.

- Конкурс је отворен 8 дана од дана јавног објављивања .

- Лично потписане пријаве са доказима о испуњавању општих и посебних услова конкурса доставити у затвореној коверти . На предњој страни коверте обавезно назначити: ЈУ Гимназија “Свети Сава” Приједор, Ул. Николе Пашића бр. 6. 79101 Приједор - Комисији за избор (навести , радно мјесто на које се конкурише) а са друге стране коверте навести своје име и презиме, адресу становања и број телефона. Пријаве се могу доставити лично на протокол школе или путем поште.

***

ЈУ “СРЕДЊОШКОЛСКИ ЦЕНТАР ПРИЈЕДОР”, ПРИЈЕДОР

Николе Пашића 4

79101 Приједор

ИСПРАВКА КОНКУРСА

 

 Исправља се конкурс број 781/20 објављен дана 19.8.2020. године у дневним новинама “Глас Српске” у дијелу који се односи на радно мјесто под редним бројем 4. и сада гласи:

 

 4. Професор стручних предмета здравствене струке - доктор стоматологије - 18 часова, 1 извршилац, приправник, на одређено вријеме до повратка радника са породиљског боловања.

***

ЈУ ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКА ШКОЛА ПРИЈЕДОР

Николе Пашића бр.4

79101 ПРИЈЕДОР

ЈУ Електротехничка школа Приједор расписује

КОНКУРС

о пријему радника у радни однос

1. Професора за предмет: Екологија и заштита животне средине – 2 часа, са искуством - на одређено вријеме до 31.8.2021. године.

2. Професора за предмет: Демократија и људска права – 2 часа, са искуством – на одређено вријеме до 31.8.2021. године.

          Поред општих услова, прописаних Законом о раду и посебних услова прописаних Законом о средњем образовању и васпитању, кандидат треба да испуњава услове предвиђене Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама .

                   За дио конкурса који се односи на лица са радним искуством, право учешћа имају и лица из члана 104. став 7. Закона о средњем образовању и васпитању .

(1)     Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на конкурс:

1.       да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2.       да је пунољетан, а то доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,

3.       да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци, и приже га само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4.       да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,

5.       увјерење о подацима из посебног регистра правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавање дјеце,

6.       увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

(2)     Увјерење из става 1. т.4. и 5. овог члана за изабраног кандидата школа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 Посебни услови:

Уз потписану пријаву (потписану од стране кандидат који се пријављује на конкурс за пријем у радни однос наставника или стручног сарадника, а на основу Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем кандидати су обавезни приложити:

1.       Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

2.       Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студије није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

3.       Увјерење о положеном стручном испиту,

4.       Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

5.       Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

6.       Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца

7.       Увјерење општинско/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

8.       Увјерење општинско/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије борца;

9.       Увјерење општинско/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и исте се неће враћати

кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса, након прегледа достављене

документације, школа поставља на огласној табли школе, најкасније три дана прије

заказаног тестирања и интервјуа.

Тестирање и интервју са кандидатима који испуњавају услове конкурса, обавиће се у четвртак, 10.9.2020. године, са почетком у 9 часова у просторијама школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Пријаве у затвореној коверти могу се доставити лично на протокол школе или слати на адресу школе са назнаком “ЗА КОНКУРС”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана