ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Приједор: Оглашава слободна радна мјеста на дан 24.08.2022. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Приједор: Оглашава слободна радна мјеста на дан 24.08.2022. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 24.08.2022. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*********

**********

ЈУ Основна школа „Бранко Ћопић"

Приједор, Рудничка 13      

 

Предмет: Исправка конкурса

Дана 17.08.2022. у дневном листу „Глас Српске" објављен је конкурс за попуну одређених радних мјеста, а између осталих и за позиције:

  1. Водитељ продуженог боравка – пуно радно вријеме, на одређено вријеме, до 30.06.2022. године, са искуством – положен стручни испит, и
  2. Водитељ продуженог боравка – пола радног времена, на одређено вријеме, до 30.06.2022. године, са искуством – положен стручни испит.

Грешком је за горе назначене позиције наведено вријеме трајања уговора о раду до 30. 06.2022. године, а треба да стоји: 30.06.2023. године.

***

ЈУ Угоститељско-економска школа Приједор

Ул. Вука Караџића бр.16

791010 Приједор

 

ИСПРАВКА КОНКУРСА

 

Текст конкурса објављеног у сриједу, 17. августа 2022. године у дневним новинама

„ Глас Српске" под тачком 3. мијења се гласи:

- Професор физичког васпитања - 1 извршилац, 8 часова, на одређено вријеме, до 31.8.2023. године, положен стручни испит за рад у васпитно-образовном процесу.

***

ЈУ Угоститељско-економска школа Приједор

Ул. Вука Караџића бр.16

79101 Приједор

 

ЈАВНИ КОНКУРС

ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

 

1. Наставника стручних предмета у струци: економија право и трговина, 2 часа, практична настава-право, на одређено вријеме, до 31.8.2023. године, са положеним стручним испитом  за рад у образовно-васпитном процесу .......................... 1 извршилац.

 

Кандидати треба да испуњавају опште услове предвиђене Законом о раду, као и услове из члана 104. Закона о средњем образовању и васпитању и Правилником  о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним чколама.

Пријем кандидата у радни однос вршиће се на основу Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем.

ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Уз обавезно потписану пријаву и краћу биографију, кандидати требају доставити оригинале или овјерене фотокопије (овјера не смије бити старија од 6 мјесеци) сљедећих докумената, којима се доказује испуњавање општих и посебних услова.

 

 I Општи услови се доказују сљедећом документацијом:

    1.Да је држављанин РС- БиХ - увјерењем о држављанству,

    2.Да је пунољетан – изводом из матичне књиге рођених,

3. Да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психичкој, физичкој и здравственој способности (не старијим од 6 мјесеци) издатим од надлежне установе, које ће доставити кандидат који буде одабран по конкурсу, а прије заснивања радног односа, 

4. Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава Увјерење о неосуђиваности за изабраног кандидата школа ће затражити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

5. Увјерење да није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем. Наведено увјерење доставља кандидат.

6. Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце. Наведено увјерење школа ће затражити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

II Посебни услови се доказују документацијом прописаном Законом о средњем образовању и васпитању као и Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем, а на основу којих ће се извршити бодовање и рангирање пријављених кандидата:

1. Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању, са најмање остварених 240 ECTS бодова и стручно звање у одређеној области или еквивалент,

2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника  који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидатичко-методичку групу предмета,

3. Увјерење издато од Завода за запошљавање на подручју јединице локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, а након стицања стручне спреме тражене конкурсом,

4. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца код којег је кандидат био запослен на радном мјесту које одговара стручној спреми која се тражи овим конкурсом у коме је назначено: врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног стажа по врстама посла.

5. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у образовно-васпитном процесу,

6. Додатак дипломи о просјечној оцјени током студирања или увјерење издато од високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена.

7. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску  заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца.

8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску  заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико  се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску  заштиту о утврђеном статусу  борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС,  уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Право учешћа на конкурс имају лица из члана 104. став 7. и члана 106. став 9. Закона о средњем образовању и васпитању

Достављена документација и други докази ће се бодовати од стране Комисије на начин и у складу са одредбама Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем.

 Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријаве

Пријаве се могу доставити поштом или лично на сљедећу адресу: ЈУ УГОСТИТЕЉСКО-ЕКОНОМСКА ШКОЛА, ул. Вука Караџића 16, 79101 Приједор, са назнаком „за конкурс" и напоменом „не отварати".

Рок за подношење пријаве је 8 (осам) дана од дана објављивања конкурса.

Неблаговремене и непотпуне пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају услове конкурса неће се узети у разматрање, већ ће се евидентирати, уз назнаку да пријава на јавни конкурс није достављена благовремено и/или да није потпуна, а након тога комисија предлаже директору школе доношење закључка којим се пријава одбацује.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу и то најкасније три дана прије заказаног  теститања и интервјуа.

Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове утврђене овим Конкурсом, комисија за избор обавиће тестирање кандидата дана, 06.09.2022. године са почетком у 09:00 часова, у просторијама Школе.

Интервју са кандидатима ће се обавити дана, 06.09.2022. године са почетком у 10:30 часова, у просторијама Школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тест и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу у заказаним терминима, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Достављена документација школи по овом конкурсу се неће враћати кандидатима.

Школа ће писменим путем обавијестити све учеснике о исходу конкурса.

***

ЈУ „Електротехничка школа", Приједор

Николе Пашића 4, 79101 Приједор

          На основу члана  128. став 1. тачка 15. Закона о средњем образовању и васпитању, школски одбор Јавне установе  „Електротехничке школе" Приједор,  доноси

О Д Л У К У

о поништавању конкурса за избор и именовање директора школе

 

1.Поништава се јавни конкурс за избор и именовање директора Јавне установе „Електротехничке школе" Приједор, објављен  дана 22.06.2022. године у дневном листу ''Глас Српске'', по налогу Министарства просвјете и културе РС, а због процедуралне грешке.

2. Одлука о поништењу конкурса ће бити објављена  у дневном листу ''Гласу Српске'' дана 24.08.2022. године.

О б р а з л о ж е њ е

 

          Дана 22.06.2022. године у дневном листу „Глас Српске" објевљен је конкурс за избор и именовање директора Јавне установе „Електротехничке школе" Приједор. По налогу Министарства просвјете и културе Републике Српске број 07.05/611-142/22 од 08.08.2022. године наведени конкурс се поништава због процедуралне грешке. Одлука о поништењу конкурса ће бити објављена у „Гласу Српске" дана 24.08.2022. године.

***

 ЈУ ОШ „Свети Сава" Козарска Дубица

 Доситејева бб

79240  Козарска Дубица

   

КОНКУРС

за попуну упражњеног радног  мјеста

  1. Наставник за наставни предмет њемачки језик - 4 часа, на одређено вријеме, до повратка радника са боловања, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу ................................ 1 извршилац;
  2. Наставник разредне наставе, пуна норма часова, на одређено вријеме, лице без радног искуства, до повратка радника са породиљског одсуства, а најдуже до 5.3.2023.године  ............................................................ 1 извршилац;
  3. Наставник разредне наставе, пуна норма часова, на неодређено вријеме, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу .......................... 1 извршилац;
  4. Наставник за наставни предмет  географија - 16 часова, на одређено вријеме, до повратка радника са боловања, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу .... 1 извршилац.

 

 Општи и посебни услови које треба да испуњавају кандидати  предвиђени су Законом о раду, Законом о основном васпитању и образовању, а пријем у радни однос извршиће се у складу са Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

Одредбама Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сараднка и васпитача  прописана је врста стручне спреме  и која лица могу да буду ангажована на наведена радна мјеста, односно које услове кандидат треба да испуњавају у погледу стручне спреме. 

1.Општи услови које кандидати треба да испуњавају :

1. да је државњанин РС, односно БиХ, што се доказује увјерењем о

 држављанству,

2. да је пунољетан, што се доказује изводом из матичне књиге рођених, или копијом  личне карте,

3. да је радно способан, што се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности,  које не може бити старије од 6 мјесеци, а које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава што се доказује увјерењем о неосуђиваности,

5. увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјетета,

6. увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности , морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерења из  тачке 4. и  5.  општих услова за изабраног кандидата школа ће прибавити службени путем,  прије заснивања радног односа, а увјерење о невођењу поступка ( тачка 6. ) кандидат је дужан доставити уз пријаву на конкурс.

Уз пријаву ( са кратком биографијом, адресом, контакт телефоном и назначеном позицијом на коју се конкурише) потписану од стране кандидата који се пријављује на конкурс и документацију тражену општим условима овог конкурса , потребно је доставити  и сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 115. Закона о основном васпитању и образовању  и Правилника о процедури и критеријумима  за пријем  у радни односи начину бодовања кандидата у основној школи :

1.овјерену фото-копију дипломе о  завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области , или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

2.увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичкој-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у токлу студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,
3.увјерење о положеном стручном испиту  за рад у васпитно-образовном процесу ( за радна мјеста под тачком 1, 3 и 4 конкурса),

4.увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи, уколико је за то радно мјесто услов увјерење о положеном стручном испиту),

5.додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
6.увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незаполсених лица која траже запослење,
7.увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца које треба да садржи податке из којих се јасно види врста посла,степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа, ( за радна мјеста под тачком 1, 3 и 4 конкурса),

8. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулуг бораца,
9.увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту  борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,
10.увјерење општинског/градског  органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу  борца одбрамбено-отаџбинског рата РС-е, уколико се ради о кандидату из категорије борца,

Кандидати су  дужни доставити овјерене копије свих  тражених докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Право учешћа на овом конкурсу имају и лица из члана 104.став 6) Закона о основном васпитању и образовању , односно лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане овим законом, као и кандидати који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању, испуњавали услове у погледу степена и врсте  стручне спреме у скаду са чланом 177.Закона.

Непотпуне и неблаговремене пријаве кандидата неће се разматрати.

Тестирање кандидата који су доставили благовремене и потпуне пријаве за радно мјесто по расписаном  конкурсу ће се обавити дана   7.9.2022. године ( сриједа ) са почетком у  12  часова у просторијама школе, након чега  ће се обавити и интервју.

Списак кандидата који испуњавају услове по расписаном конкурсу биће објављени на огласној табли школе најкасније три дана прије заказаног интервјуа и тестирања.                 

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју. Уколико се кандидат не појави на заказаном тестирању и интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен осам ( 8) дана од дана објављивања у дневном, листу „ Глас Српске".

Пријаве и доказе о испуњености услова конкурса доставити путем поште на адресу школе, са назнаком „За конкурс „.НАПОМЕНА: Кандидати су приликом доласка у школу дужни поштовати све мјере и препоруке ЈЗУ Института за јавно здравство РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана