ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Приједор: Оглашава слободна радна мјеста на дан 24.03.2021. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Приједор: Оглашава слободна радна мјеста на дан 24.03.2021. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 24.03.2021. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

********************

************************

ЈУ ОСНОВНА ШКОЛА “ЈОСИФ ПАНЧИЋ”, КОЗИЦА

ДОЊА КОЗИЦА БР. 129, 79263 ОШТРА ЛУКА

Тел.: 052/481-648

 

ИСПРАВКА дијела текста КОНКУРСА

за попуну упражњеног радног мјеста

објављеног у дневним новинама “Глас Српске” 17.03. 2021. године.

Мијења се, због уочене техничке грешке, и сад гласи:

 

1.       Наставник њемачког језика - 8 часова, 1 извршилац, на одређено вријеме, приправник, до повратка радника са боловања.

Исправка ће се објавити у дневним новинама “Глас Српске” у сриједу, 24.3.2021. године и званичној интернет страници Завода за запошљавање РС.

Рок за подношење пријава је осам (8) дана од објављивања у дневним новинама “Глас Српске”.

Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса обавиће се тестирање у петак, 9.4.2021. год. у 10 часова у просторијама школе и интервју након завршеног тестирања.

Пријаве са потребном документацијом могу се доставити лично или слати на адресу школе, са назнаком “за конкурс”.

***

ЈУ СРЕДЊОШКОЛСКИ ЦЕНТАР НИКОЛА ТЕСЛА

КОЗАРСКА ДУБИЦА

ДОСИТЕЈЕВА ББ , 79240 КОЗАРСКА ДУБИЦА тел. ++387 52 416-306

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста

 

1.       Наставник за предмет: куварство, 2 часа, на одређено вријеме, до 31.8.2021. године, радник без искуства-приправник ............................. 1 извршилац

 

Сви кандидати морају испуњавати опште услове предвиђене Законом о раду, као и услове из члана 104. Закона о средњем образовању и васпитању, Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама.

Пријем кандидата у радни однос вршиће се на основу Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем (“Сл. гласник РС” број 24/19).

 

Потребна документација

 Уз обавезну потписану пријаву и краћу биографију кандидати треба да доставе оригинале или овјерене фотокопије (овјера не смије бити старија од 6 мјесеци) сљедећих докумената, којима се доказује испуњавање општих и посебних услова.

 И Општи услови се доказују сљедећом документацијом:

2.       Да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине - увјерењем о држављанству,

3.       Да је пунољетан - изводом из матичне књиге рођених или овјереном фотокопијом личне карте,

 3) Да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности које не може бити старије од шест мјесеци и прилаже га само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дијела против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

5) увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце.

6) увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерења под бројем 4. и 5. за изабраног кандидата школа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа, а увјерење под бројем 6. обавезно доставља кандидат који се јавља на конкурс.

II Посебни услови се доказују документацијом прописаном Законом о средњем образовању и васпитању, као и документацијом на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем.

1. Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању, са најмање остварених 240 ECTS бодова и стручно звање у одређеној области или еквивалент;

 2. Увјерење издато од Завода за запошљавање на подручју јединице локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, а након стицања стручне спреме тражене конкурсом;

 3. Увјерење издато од високошколске установе или додатак дипломи о просјечној оцјени током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена, а у изузетним случајевима, уколико кандидат не може из оправданих разлога прибавити претходно наведена документа, просјечна оцјена се може доказати и овјереном фотокопијом индекса;

 

 4. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

 5. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

 6. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије борца.

Право учешћа на конкурсу на основу члана 106. став 9. Закона о средњем образовању и васпитању имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

 

Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријаве

Пријаве се могу доставити лично или поштом на сљедећу адресу школе, са назнаком “за конкурс” и навести радно мјесто на које се конкурише и напомену “не отварати”.

Рок за подношење пријаве је 8 (осам) дана од дана објављивања конкурса посредством Завода за запошљавање РС.

Сва документа треба да буду овјерене копије (осим пријаве), јер се оне неће враћати кандидатима.

Неблаговремене и непотпуне пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају услове конкурса неће се узети у разматрање, већ ће се евидентирати, уз констатацију да пријаве на јавни конкурс нису достављене благовремено и/или да нису потпуне, а након тога комисија предлаже директору школе доношење закључка којим се пријава одбацује.

Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове утврђене овим конкурсом, комисија за пријем радника ће 6.0.2021. године обавити тестирање са почетком у 9 часова, а интервју са кандидатима са почетком у 10 часова, уз обавезно поштовање епидемиолошких мјера.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа, те се кандидати неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве на тестирању и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Школа ће писменим путем обавијестити све учеснике о исходу конкурса.

***

 

ЈУ СРЕДЊОШКОЛСКИ ЦЕНТАР “НИКОЛА ТЕСЛА”, КОЗАРСКА ДУБИЦА

ДОСИТЕЈЕВА ББ, 79 240 КОЗАРСКА ДУБИЦА, тел.: 052/416-306

 

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за избор и именовање директора ЈУ Средњошколски центар Никола Тесла Козарска Дубица

 

I - Предмет

Школски одбор ЈУ Средњошколски центар “Никола Тесла”, Козарска Дубица, расписује јавни конкурс за избор и именовање директора ЈУ Средњошколски центар “Никола Тесла” Козарска Дубица.

 

II - Опис послова

Директор школе руководи радом школе и одговоран је за законитост рада и успјешно обављање дјелатности школе. За свој рад одговара Влади, школском одбору и министру.

Директор школе одговаран је и за обављање осталих послова утврђених Законом о систему јавних служби, Законом о средњем образовању и васпитању и Статутом школе.

 

III - Мандат

Директора школе именује Влада на приједлог министра.

Мандат директора траје 4 (четири) године и почиње 23.6.2021. године.

Школски одбор министру доставља документацију и списак кандидата који испуњавају услове конкурса за именовање директора, у року од осам дана од дана разматрања пријава,

На приједлог министра Влада именује за директора једног од кандидата са списка из претходне алинеје.

 

IV - Статус

Директор школе заснива радни односи и своја права из рада и по основу рада остварује у складу са општим и посебним законима, колективним уговорима, Статутом школе те Правилником о раду.

 

V - Услови за учешће на конкурсу

За директора школе може бити изабрано лице које испуњава услове утврђене Законом о раду, Законом о средњем образовању и васпитању и Статутом школе, и то:

1. Општи услови:

 - да је држављанин РС, односно БиХ

 - да је старији од 18 година

- да има општу здравствену способност за рад на наведеном радном мјесту

- да није осуђивано правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, нити је против њега покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 

2. Посебни услови:

- Да има завршен најмање први циклус студија у трајању од најмање четири године и остварених  најмање 240 ECTS бодова или еквивалент;

- Да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у школи након стицања дипломе;

- Да има предложен програм рада и истиче се својим радом и способностима за организовање

васпитно-образовног процеса у школи;

- Да испуњава услове за радно мјесто наставника и стручног сарадника у школи у којој конкурише.

Поред општих и посебних услова, за директора не може бити изабрано лице на које се односи члан IX став 1. Устава Босне и Херцеговине.

 

VI - Сукоб интереса

Кандидати за избор и именовање директора школе не могу обављати дужност, активност или бити на положају који доводи до сукоба интереса како је прописано одредбама Закона о спречавању сукоба интереса у органима власти Републике Српске.

 

VII - Потребна документација

Као доказ о испуњавању општих и посебних услова кандидату су дужни приложити:

1. Потписану пријаву са биографијом са подацима о кретању у струци и до сада оствареним резултатима рада;

2. Увјерење о држављанству;

3. Извод из матичне књиге рођених;

4 Љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима (не старије од 6 мјесеци);

5. Диплома о стеченој стручној спреми или еквиваленту;

6. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;

7. Потврда, односно увјерење да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у школи након стицања дипломе;

8. Увјерење, односно потврда да испуњава услове за радно мјесто наставника и стручног сарадника у школи у којој конкурише;

9. Приједлог програма рада за мандатни период:

10. Увјерење да лице није осуђивано правоснажном пресудом на безусловну казну затвора школа ће тражити службеним путем за изабраног кандидата;

11. Увјерење да се против њега не води кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем (не старије од 6 мјесеци):

12. Овјерену изјаву да на кандидата не односи члан IX став 1. Устава БиХ:

13. Овјерену изјаву да кандидат не обавља дужност, активност или је на положају који би довели до сукоба интереса предвиђених Законом о спречавању сукоба интереса;

Сва документа се достављају у оригиналу или као овјерене копије (овјера не смије бити старија од 6 мјесеци) и неће се враћати кандидатима.

 

VIII - Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријаве

Пријаве се могу доставити лично или поштом препоручено на следећу адресу:

ЈУ Средњошколског центра, са назнаком јавни конкурс за избор и именовање директора ЈУ Средњошколски центар “Никола Тесла” Козарска Дубица (не отварати). На полеђини коверте навести име, презиме и адресу становања кандидата.

Рок за подношење пријаве је 15 дана од дана објављивања конкурса у дневним новинама које излазе на подручју РС и БиХ, путем Завода за запошљавање РС.

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата неће се узети у разматрање.

 

IX - Напомене

Школски одбор ће размотрити пријаве свих кандидата и доставити министру документацију и списак кандидата који испуњавају услове конкурса за именовање директора школе, у року од осам дана од дана разматрања пријава.

Школски одбор ће писменим путем обавијестити све учеснике конкурса о одлуци о именовању директора у року од осам дана од дана пријема одлуке од ресорног министра.

***

ЈАВНИ КОНКУРС

За попуну упражњених радних мјеста руководећих службеника у Општинској управи Општине Нови Град

 

I - Расписује се конкурс за попуну упражњених радних мјеста у статусу руководећих службеника у Општинској управи општине Нови Град, за радна мјеста:

2.       Начелник Одјељења за општу управу

3.       Начелник Одјељења за буџет и финансије

4.       Начелник Одјељења за привреду и пољопривреду

5.       Начелник Одјељења за друштвене дјелатности

6.       Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове.

 

II - Опис послова и радних задатака

 

Опис послова и радних задатака дат је у члановима 28, 30, 32, 34. и 36. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста у Општинској управи општине Нови Град (“Службени гласник општине Нови Град”, број: 9/18, 12/18, 3/19, 8/19, 9/19, 1/20, 2/20, 7/20, 9/20 и 1/21).

 

III - Општи и посебни услови

 

1)      Општи услови:

1.       да је држављанин РС, односно БиХ,

2.       да је старији од 18 година,

3.       да има општу здравствену способност,

4.       да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у општинској управи,

5.       да није отпуштан из органа управе као резултат дисциплинске мјере, на било ком нивоу власти у Босни и Херцеговини, три године прије објављивања конкурса и

6.       да није у сукобу интереса, односно да не обавља дужност која је неспојива са дужношћу службеника у општинској управи.

 

2)      Посебни услови за радна мјеста 1-5:

1.       ВСС - друштвеног, техничког или биотехничког смјера или први циклус студија са најмање 240 ECTS бодова;

2.       најмање три године радног искуства у траженом степену образовања,

3.       положен стручни испит за рад у општинској управи и

4.       познавање рада на рачунару.

 

Изузетно, кандидат који је у другим организацијама и органима радио, а нема положен стручни испит за рад у управи, може да се прими у радни однос уз обавезу да положи стручни испиту року од 6 (шест) мјесеци од дана запослења. Уколико кандидат не положи стручни испит у року од 6 (шест) мјесеци, престаје му радни однос.

IV - Неспојивост

Кандидати не могу обављати функцију у политичкој странци или бити на положају који је неспојив са њиховим службеним дужностима у складу са Законом о службеницима и намјештеницима у органима јединица локалне самоуправе.

V - Потребна документација

1)      Пријава за учешће на јавном конкурсу подноси се на прописаном обрасцу - Пријава на јавни конкурс, коју кандидати могу преузети са службене интернет странице Министарства управе и локалне самоуправе РС (Образац бр. 1)

Тачност података наведених у обрасцу пријаве на јавни конкурс кандидати потврђују својим потписом.

Кандидат који се пријављује на више радних мјеста доставља једну пријаву - пријавни образац, у којој наводи на које се позиције пријављује са осталом траженом документацијом како је наведено у тексту јавног конкурса.

Све рубрике у пријавном обрасцу морају бити читко попуњене, уз обавезан својеручни потпис, којим се потврђују наводи из изјава, чији се садржај не доказује посебним документима, а односе се на испуњавање дијела општих услова јавног конкурса.

 

Приликом пријаве на јавни конкурс кандидат прилаже и доказе о испуњавању општих и посебних услова, како слиједи:

 

2)      Као доказе о испуњености општих услова кандидат је дужан доставити фотокопију увјерења о држављанству РС, односно БиХ и потписане изјаве:

1.       да није под оптужницом Међународног суда за ратне злочине почињене на подручју бивше Југославије у Хагу и да није одбио наредбу да се повинује пред Трибуналом - члан ИЏ став 1. Устава БиХ;

2.       да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у општинској управи;

3.       да није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Босни и Херцеговини три године прије објављивања конкурса;

4.       да не постоји неспојивост у складу са чланом 43-47. Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединица локалне самоуправе који регулишу неспојивост и сукоб интереса, а које су саставни дио пријаве на јавни конкурс.

Горе наведене изјаве о општим условима саставни су дио пријаве на јавни конкурс - пријавног обрасца.

 

3)      Као доказ о испуњености посебних услова кандидат прилаже фотокопије:

1.       дипломе о завршеној стручној спреми;

2.       увјерења о положеном стручном испиту за рад у управи, односно изјаву којом се кандидат обавезује да ће у року од 6 (шест) мјесеци положити стручни испит уколико буде запослен или рјешења о ослобађању обавезе полагања стручног испита за рад у управи у складу са Уредбом о стручном испиту за рад у управи РС (“Службени гласник РС”, број: 68/11, 85/11 и 7/15);

3.       исправе о радном искуству (потврда, рјешење или други акт из којег се види на којим пословима, са којом стручном спремом и у ком периоду је стечено радно искуство);

4.       исправе или изјаве у писаној форми да испуњава и друге услове.

 

VI - Поступак избора кандидата

4.       Са кандидатима који буду испуњавали услове јавног конкурса конкурсна комисија ће обавити интервју, на основу којег се утврђује способност кандидата да ради на одређеном радном мјесту које се попуњава, његова укупна стручност, као и начин организовања и извршавања послова на том радном мјесту.

5.       О мјесту и времену одржавања интервјуа кандидати ће бити благовремено обавијештени.

6.       Прворангирани кандидат, по приједлогу комисије, дужан је да у року од 7 (седам) дана од дана пријема обавјештења комисије достави доказе о испуњавању општих и посебних услова у оригиналу или овјереној фотокопији, овјерене изјаве из члана В став 2) тачке 1,3. и 4. јавног конкурса и увјерење о општој здравственој способности.

7.       Ако прворангирани кандидат не достави доказе у прописаном року или ако на основу достављених доказа комисија утврди да кандидат не испуњава опште и посебне услове, позваће сљедећег кандидата по броју освојених бодова са ранг-листе успјешних кандидата да поступи у складу са ставом 3) овог члана.

8.       Послодавац ће по службеној дужности за прворангираног кандидата прибавити доказ да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у општинској управи.

9.       Ако прворангирани кандидат не достави доказе у прописаном року или ако на основу достављених доказа комисија утврди да кандидат не испуњава опште или посебне услове, позваће сљедећег кандидата по броју освојених бодова са ранг-листе успјешних кандидата, да достави тражене доказе.

 

VII - Рок и мјесто подношења пријава

Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања јавног конкурса у “Службеном гласнику РС”.

Јавни конкурс биће објављен у “Службеном гласнику РС”, дневном листу “Глас Српске” и на интернет страници општине Нови Град http://www.opstina-novigrad.com /.

Пријаве се достављају лично на протокол или путем поште, на адресу: општина Нови Град, ул. Петра Кочића бр. 2, са назнаком: Пријава на јавни конкурс за попуну упражњеног радног мјеста руководећег службеника.

Особа задужена за давање информација о јавном конкурсу је Љиљана Јанковић, самостални стручни сарадник за људске ресурсе, на контакт телефон 052/720-906.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити разматране.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана