ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Приједор: Оглашава слободна радна мјеста на дан 20.12.2023. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Приједор: Оглашава слободна радна мјеста на дан 20.12.2023. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 20.12. 2023. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

************

************

************

 

ЈУ МУЗИЧКА ШКОЛА „САВО БАЛАБАН"

Бранислава Нушића бр. 9

79 101 ПРИЈЕДОР

                                                                                

К  О  Н  К  У  Р  С

за  попуну упражњених  радних  мјеста

 

  1. Професор хармонике – дипломирани музичар - акордеониста - VII степен стручне спреме – пуна норма - са радним  искуством и положеним  стручним  испитом на одређено вријеме до 31.08.2024. године
  2. Професор клавира– дипломирани музичар - пијаниста - VII степен стручне спреме – пуна норма -  са радним искуством и положеним стручним испитом  на одређено вријеме до 31.08.2024. године
  3. Професор клавира– дипломирани музичар - пијаниста - VII степен стручне спреме – пуна  норма -  са радним искуством и положеним стручним испитом  на одређено вријеме до  повратка раднице  са породиљског  одсуства до 30.09.2024. године

ОПШТИ  УСЛОВИ:

  1.  1) да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује                                                                                          

увјерењем о држављанству,

 2) да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом  личне карте,

 3) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци, и  прилаже  га само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

 4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,

5)  увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце,

6) увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом  или малољетним лицем.

      (2)  Увјерење  из  става 1. тачка 4)  и 5) за изабраног кандидата школа  прибавља  службеним путем, а прије заснивања радног односа.

      (3) Уз потписану пријаву  и документацију из  општих услова потребно је доставити  документацију  на основу које се доказује  испуњеност  посебних услова  и документацију на основу које се врши бодовање.

Документација из става 3) подразумијева:

  1. овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма  у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,
  2. увјерење о положеном стручном испиту,
  3. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
  4. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која  траже запослење,
  5. увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца,
  6. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС,  уколико  се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  7. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида  Одбрамбено-отаџбинског рата РС,  уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,
  8. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца  Одбрамбено-отаџбинског рата РС,  уколико се ради о кандидату из категорије борца.

     (4) Право учешћа на конкурсу  имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу  Закона о основном васпитању и образовању  испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме, као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

     (5) Право учешћа на конкурсу  имају и лица  која су стекла радни стаж  ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају  остале услове  прописане  Законом о основном васпитању и образовању  и Законом о средњем образовању и васпитању.

     (6) За све кандидате који испуњавају горе наведене услове тестирање и интервју ће се одржати   04.01.2024. године са почетком у  10 часова, у просторијама школе.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса, након прегледа достављене документације,  школа ће поставити  на огласној табли школе, а по могућности и на интернет страницу  школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидат  који се не појави на тестирању  и интервјуу сматраће се да је одустао од пријаве.

 

    (7) Кандидати  су дужни доставити овјерене копије свих докумената и исти се не враћају.

Неблаговремене  и непотпуно достављене пријаве се неће разматрати.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у ГЛАСУ СРПСКЕ.     

Пријаве са потпуном документацијом  доставити  лично или  слати на адресу школе.

***

Република Српска
ЈУ Основна школа „Петар Петровић Његош''
Буснови, Приједор

 

Ј А В Н И     К О Н К У Р С

   за избор директора ЈУ ОШ „Петар Петровић Његош" Буснови

 

I – Предмет

Школски одбор Јавне установе Основна школа „Петар Петровић Његош „ Буснови , Приједор расписује Јавни конкурс за избор и именовање директора Јавне установе Основне школе „Петар Петровић Његош" Буснови.

II – Опис послова

Директор руководи радом школе и одговоран је за законитост рада и успјешно обављање дјелатности школе. Директор за свој рад одговара Влади, школском одбору и министру.

Директор школе одговоран је и за обављање осталих послова утврђених Законом о систему јавних служби и Статутом школе.

III – Мандат

Директор Јавне установе Основна школа „Петар Петровић Његош" Буснови, Приједор се бира на период од 4  (четири) године и почиње од дана ступања на дужност.Школски одбор министру доставља документацију и списак кандидата који испуњавају услове конкурса за именовање директора у року од осам дана од дана разматрања пријава.
На приједлог министра Влада именује за директора једног од кандидата са списка достављеног од стране школског одбора.


Посебни услови радног мјеста

IV – Услови за учешће на конкурсу

За директора Јавне установе Основна школа „Петар Петровић Његош" Буснови, Приједор може бити изабрано лице које испуњава услове утврђене Законом о раду, Законом о основном образовању и васпитању , Статутом школе и Правилником о условима и поступку  избора и разрјешења директора основне школе, и то:


Општи услови:

1. да је држављанин БиХ – РС , а то се доказује увјерењем о држављанству,

2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

3. да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа.
Посебни услови:


1.  да има завршен први циклус студија у трајању од четири године и остварених  најмање 240  ECTS бодова или еквивалент, или да испуњава услове у складу са чланом 150 став 1. и 2. Закона о основном васпитању и образовању (Службени гласник РС", број:81/22),
2.  да има најмање пет година радног стажа као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе из тачке 1. овог става,
3.  да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, против којег није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.


На мјесто директора школе равноправно могу конкурисати и лица из члана 198 став 2. Закона о основном васпитању и образовању (Службени гласник РС", број: 81/22),односно наставници и стручни сарадници који су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме за радно мјесто директора.


Поред општих и посебних услова за директора школе не може бити изабрано лице на које се односи  члан IX, став 1. Устава БиХ, тј. ниједно лице које служи казну изречену од Међународног суда за бившу Југославију и ниједно лице које је под оптужницом тог суда, а није се повиновало налогу да се појави пред Судом.


V – Потребна документација

Као доказ о испуњавању општих и посебних услова кандидати су дужни да, уз пријаву на конкурс, приложе сљедећа документа:


1. Увјерење о држављанству ( не старије од шест мјесеци),

2. Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте,

3. Доказ, односно диплому о стеченом степену стручне спреме,

4. Потврду којом доказује да има најмање пет година радног стажа након стицања дипломе као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе.

5. Љекарско увјерење о психофизичкој способности , издато од стране цертификоване здравствене установе, које не може бити старије од шест мјесеци  које прилаже само именовани кандидат, а прије ступања на дужност,

6. Увјерење да није осуђиван правоснажном судском пресудом на безусловну казну затвора школа ће прибавити службеним путем за именованог кандидата, а прије ступања на дужност.

7. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем ( не старије од 6 мјесеци),
8.  Потписан приједлог програма рада директора у нарденом четворогодишњем мандату,
9. Препорука ранијег послодавца или  наставничког вијећа школе у којој је кандидат запослен,
10. Кратку биографију са подацима о претходним пословима и развоју каријере у струци и оствареним резултатима у раду.

Увјерење из тачке 6, школа ће прибавити службеним путем за именованог кандидата, а прије ступања на дужност.

Документи којима се доказује  испуњеност општих и посебних услова достављају се у оригиналу или овјереној копији и неће се враћати кандидатима.

VI -  Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријава

Рок за подношење пријаве је 15 ( петнаест) дана  од дана објављивања конкурса посредством завода за запошљавање у дневним новинама које излазе на подручју Републике Српске и Бих.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Пријаве са потребном документацијом доставити путем поште на адресу: Јавна установа Основна школа „Петар Петровић Његош" Буснови, 79101 Приједор (са назнаком „ЈАВНИ КОНКУРС  ЗА ИЗБОР ДИРЕКТОРА ЈАВНЕ УСТАНОВЕ ОСНОВНА ШКОЛА" ПЕТАР ПЕТРОВИЋ ЊЕГОШ" БУСНОВИ).

VII – Начин и рок  обавјештавања кандидата о резултатима конкурса
Школски одбор ће писменим путем обавијестити све учеснике конкурса о одлуци Владе о именовању директора ЈУ ОШ „ Петар Петровић Његош"  Буснови у року од 8 ( осам) дана од дана пријема одлуке Владе о именовању.

***

ЈУ ОСНОВНА ШКОЛА „ПЕТАР КОЧИЋ" ПРИЈЕДОР

  1. КОРПУСА ББ

ТЕЛ. 052/237-759

 

К О Н К У Р С

за попуну радних мјеста

  1. Наставник музичке културе са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме до краја школске 2023/2024. године ......................................... 1 извршилац

Поред општих услова прописаних Законом о раду („Службени гласник РС", број 1/16, 66/18, 91/21 - одлука Уставног суда Републике Српске и 119/21) кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 114, чланом 115. став 1. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник РС", бр. 81/22), услове предвиђене чл. 5. и 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник  Републике Српске", број 74/23) и услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача („Службени гласник РС", број 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15).

Пријем у радни однос извршиће се у складу са одредбама Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начином бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник РС", број 74/23).   

Право учешћа на конкурсу изузетно имају и лица из члана 125. став 4) Закона о основном васпитању и образовању ("Службени гласник РС", број 81/22) уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању, о чему су као доказ дужни доставити увјерење о радном стажу у струци у трајању од најмање 12 мјесеци.

Право учешћа на конкурсу имају и кандидати који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник РС", број 81/22) испуњавали услове који се односе на степен и врсту стручне спреме.

Кандидати који буду изабрани по конкурсу, прије заснивања радног односа ће доставити:

  • љекарско увјерење цертификоване здравствене установе о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима које не може бити старије од шест мјесеци.

Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на конкурс су:

  1. да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству;
  2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;
  3. да је радно способан, а то се доказује увјерењем о психофизичкој способности издатим од стране цертификоване здравствене установе, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;
  4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела која га чине недостојним за рад у школи, те за кривична дјела учињена против: службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интергритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, а то се доказује увјерењем о неосуђиваности;
  5. да се не води у Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, а то се доказује увјерењем о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце;
  6. увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за кривична дјела учињена против службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, које доставља кандидат.

Увјерења из тачака 4. и 5. школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 Уз пријаву потписану од стране кандидата (са адресом и контакт телефоном) потребно је доставити  документацију на основу које се доказује испуњеност општих и посебних услова, као и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127. став 6. Закона о основном васпитању и образовању („Сл.гласник РС", бр. 81/22) и члана 6. Правилника о процедури и критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник РС", број 74/23):

  1. Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;
  2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;
  3. Увјерење о држављанству;
  4. Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте;
  5. Увјерење о положеном стручном испиту за самостално васпитно-образовни рад;
  6. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са прописом којим се уређује област полагања стручног испита у основној школи;
  7. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
  8. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, а након стицања одговарајуће стручне спреме;
  9. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца које треба да садржи податке о: опису радног мјеста или систематизацији радног мјеста, степену стручне спреме и звању и дужини оствареног радног стажа по врстама посла;
  10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;
  11. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;
  12. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца;
  13. Увјерење надлежног суда да против кандидата није покренут кривични поступак за кривична дјела учињена против службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

У изузетним случајевима, уколико кандидат не може из оправданих разлога прибавити документ из тачке 7. - посебни услови конкурса, просјечна оцјена се може доказати и овјереном копијом индекса. Изузетно од тачке 9. – посебни услови конкурса, уколико кандидат не може доставити увјерење о радном стажу издато од претходног послодавца, доставља овјерену копију радне књижице.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на јавни конкурс, комисија неће разматрати.

Тестирање и интервју ће се обавити дана 04.01.2024. године са почетком у 10,00 часова у просторијама школе, са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса школа ће поставити на огласну таблу школе најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

 

Ако се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања.

Пријаве са потребном документацијом достављају се лично или поштом на  адресу школе: Јавна установа Основна школа „Петар Кочић" Приједор, V корпуса бб,  са назнаком „ЗА КОНКУРС".

***

ЈУ ОСНОВНА ШКОЛА „МЛАДЕН СТОЈАНОВИЋ"

ЉУБИЈА-ПРИЈЕДОР

ДРАГЕ ЛУКИЋ ББ

ТЕЛ. 052/360-014

О Г Л А С

за упражњено радно мјесто

 

  1. Наставник разредне наставе, 1 извршилац, са радним  искуством и положеним

          стручним испитом, на одређено вријеме, до повратка радника са боловања,

ОПШТИ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

Поред општих услова предвиђених Законом о раду – пречишћен текст, ("Службени гласник  Републике Српске" број 1/16 и 66/18), кандидати требају да испуњавају и посебне услове прописане чланом 114. Закона о основном спитању и образовању рс, ("Службени гласник  РС" број 81/22 , у даљем тексту: Закон) и  Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача ("Службени гласник  Републике Српске" број 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15).

Општи услови које кандидат треба да испуњава:
- да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,
- да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених  или овјереном копијом личне карте,
- да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од 6 мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа и
- да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средствава. Наведено увјерење за изабраног кандидата прибавиће школа службеним путем, а прије заснивања радног односа.

  • Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злобупотребе и искоришћавања дјеце. Наведено увјерење за изабраног кандидата прибавиће школа службеним путем, а прије заснивања радног односа.
  • увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Посебни услови које кандидат треба да испуњава:

-да има завршен први циклус студијског програма у одређеној области и остварених најмање 180 ECTS бодова у трајању од три године или еквивалент и

Напомена: Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 114. став (5) Закона. Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Уз потписану пријаву и документацију којом се доказује испуњавање општих услова, потребно је доставити и документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник РС", број 74/18 26/19, у даљем тексту: Правилник), која подразумијева:
1) овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,
2)  додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

3)  увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица (бодује се вријеме чекања на посао у стручној спреми траженој конкурсом),

4)  увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, а исто треба да садржи податке из којих се јасно види: - врста посла; - степен стручне спреме, и – дужина оствареног стажа по врстама посла, као и напомену уколико је кандидат радио са непуним радним временом
5)  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије борца,
6)  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида и

7) Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,

8) Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета.

Кандидати су дужни доставити овјерене фотокопије свих докумената будући да исти неће бити враћени кандидатима.

Пријем у радни однос вршиће се у складу са одредбама Правилника који нису у супротности са Законом.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања у дневном листу "Глас Српске". Изабрани кандидат дужан је доставити  љекарско увјерење о здравственој и радној способности ( не старије од 6 мјесеци) прије заснивања радног односа.

Пријаве са потребним документима могу се доставити лично у школу или путем поште на адресу:  ЈУ ОШ "Младен Стојановић", Љубија, ул. Драге Лукића бб, са назнаком "за конкурс". Интервју и тестирање кандидата који испуњавају услове конкурса, а пријаве су им потпуне и благовремене, обавиће се дана 03.01.2024. године у 10,00 часова у посторијама школе, те стога кандидати неће бити појединачно обавјештавани о термину истога. Школа ће списак кандидата који испуњавају услове објавити на огласној табли школе. Кандидати који се не појаве на интервјуу и тестирању, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.
               Неблаговремене и непотпуне пријаве, као и неовјерене фотокопије приложене документације, неће бити узете у разматрање.

***

ЈУ ГИМНАЗИЈА „СВЕТИ САВА"

НИКОЛЕ ПАШИЋА 6

ПРИЈЕДОР

ТЕЛ. 052/212-003

К  О  Н  К  У  Р  С

за пријем   радника на упражњено радно мјесто

  1. Професор  за наставне предмете филозофија (6)  и  етика (6) часова   на одређено вријеме до 31.8.2024. године.

 

  • За наведено  радно мјесто  се прима лица са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у  васпитно-образовном процесу.
  • За радна мјеста  за која се траже лица са радним искуством и у складу са Законом  наводимо да се на ова радна мјеста могу јавити и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом.
  • Такође у складу са законском обавезом наводимо да право учешћа на  конкурс имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу  Закона о средњем образовању и васпитању (Сл. гласник РС 41/18) испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.    

За испуњавање општих и посебних услова, кандидати морају приложити сљедећу документацију:

I  Општи услови  које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на јавни конкурс су:

           1) да је држављанин РС или  БиХ, а то се доказује, увјерењем  о држављанству;

           2)да је пунољетан, а то се доказује, изводом  из матичне књиге рођених или  копијом  личне карте;

          3) да је радно способан, а то се доказује, љекарским увјерењем,  које не може бити старије од шест  мјесеци и које  прилаже само изабрани кандидат, након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

           4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава. Увјерење о неосуђиваности  Школа прибавља службеним путем за изабраног кандидата, а  прије заснивања радног односа.

         5) увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце. Увјерење Школа прибавља службеним путем за изабраног кандидата, а  прије заснивања радног односа.

        6) увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

II Посебни услови

На основу члана 104. Закона о средњем образовању и васпитању, („ Сл. гласник РС" број: 104/41 ,35 , 92/2020 и 55/2023), члана 6. Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем ( „ Сл. гласник Републике Српске", број: 24/19) и члана 3. Правилника о стручним профилима и звањима наставника и стручних сарадника у гимназији („ Службени гласник РС", број: 120/2020) кандидати су  у обавези  доставити :

  1. Уз пријаву (потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс:
  2. овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању, са најмање остварених 240 ECTS бодова, у којој је неведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,
  3.  увјерење о положеном стручном испиту за рад у образовно-васпитном процесу,
  4. увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко- методичкој групи предмета, дужан  је доставити кандидат  који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,
  5. увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се  регулише полагање стручног испита,
  6. додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
  7.  увјерење издато од  Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, која траже запослење,
  8. увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца .Увјерење треба да садржи податке из којих се јасно види: врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла.
  9.  увјерење  општинског/градског органа управе надлежног за борачко- инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  10. увјерење  општинског/градског органа управе надлежног за борачко- инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.
  11. увјерење  општинског/градског органа управе надлежног за борачко- инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца  Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

 Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, обавиће се дана 03.01.2024. године  у просторијама Школе.

Тестирање кандидата ће се обавити у 11:00  часова

Интервју са кандидатима у 12:00 часова.

Школа ће сачинити списак кандидата који испуњавају  услове конкурса  и исти  поставити на огласну плочу Школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа, тако да се  кандидати неће  посебно позивати на тестирање и   интервју.

 Уколико  се не појаве на  тестирању или интервјуу, сматраће се да су одсутали од пријаве на конкурс.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити разматране.

Конкурс је отворен 8  дана од дана  јавног објављивања у дневним новинама.

Лично потписане пријаве са доказима о испуњавању  општих и посебних услова конкурса доставити  у затвореној коверти . На  предњој страни коверте  обавезно  навести: ЈУ Гимназија "Свети Сава" Приједор, Ул. Николе Пашића бр. 6. 79101 Приједор  - Комисији  за избор (навести , радно мјесто на које се конкурише) а са друге стране коверте навести своје име и презиме, адресу становања и број телефона. Пријаве се могу доставити  лично на протокол Школе или путем поште.

                                                                                  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана