ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Приједор: Оглашава слободна радна мјеста на дан 19.10.2022. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Приједор: Оглашава слободна радна мјеста на дан 19.10.2022. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 19.10.2022. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

************

************

************

Компанија Mozzart, највећи приређивач игара на срећу у Југоисточној Европи, заступљена је на територији Србије, Румуније, Републике Српске, Македоније, Хрватске, Јужне Америке, Африке а од скоро и на тржишту Федерације Босне и Херцеговине. Са више од 1.000 уплатних мјеста и око 4.300 запослених, апсолутни смо регионални лидер у овој привредној грани. Наша пословна политика заснована је на модерним принципима пословања, константном унапређењу услуга и схватању иновативности и јединствености као императива. Свјесни тога да је успјех компаније немогућ без стимулативног, динамичног и удобног радног окружења које развија вјештине, знања и каријеру запослених, пажљиво смо градили своју репутацију најпожељнијег послодавца.

 

ЖЕЛИШ ЛИ И ТИ ДА ПОСТАНЕШ ДИО

MOZZART ТИМА?

 

Аплицирај за рад на нашим

уплатно – исплатним мјестима у:

Бањој Луци, Бијељини, Добоју,

Брчком, Костајници, Гацку и Источном Сарајеву

ТВОЈИ РАДНИ ЗАДАЦИ УКЉУЧУЈУ:

•        Пријем уплата и исплаћивање добитних тикета

•        Пријем уплата за апарате и исплата добитака

•        Комуникација са играчима и пружање потребних информација у вези са клађењем

•        Штампање резултата, дневних понуда, ажурирање огласне табле, укључивање преноса спортских догађаја

СТРУЧНА СПРЕМА, ЗНАЊА И ВЈЕШТИНЕ КОЈЕ ТРЕБАШ ПОСЈЕДОВАТИ?

•        Минимум III степен стручне спреме

•        Познавање рада на рачунару

•        Пожељно познавање спортских догађаја

•        Одговорност, професионалност и рад у тиму

•        Охрабрујемо све кандидате без обзира на пол и године да се пријаве на наш конкурс

ШТА МИ ТЕБИ МОЖЕМО ПОНУДИТИ

•        Почетна плата 900 конвертибилних марака

•        Могућност остваривања стимулативног дијела плате

•        Могућност напредовања у оквиру уплатног мјеста или централе

•        Додатно плаћен прековремени и ноћни рад

•        20 радних дана годишњег одмора

ПРИЈАВИ СЕ!

Ваше пријаве можете слати на е-mail: [email protected]

или се јавите на телефон 051/250-380

***

ЈУ Угоститељско-економска школа Приједор

Ул. Вука Караџића бр.16

79101 Приједор

 

ЈАВНИ КОНКУРС

ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

 

1. Наставника српског језика 13 часова, на одређено вријеме, до повратка раднице са породиљског одсуства, приправник .................................. 1 извршилац.

 

Кандидати треба да испуњавају опште услове предвиђене Законом о раду, као и услове из члана 104. Закона о средњем образовању и васпитању и Правилником  о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама.

Пријем кандидата у радни однос вршиће се на основу Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем .

 

ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Уз обавезно потписану пријаву и краћу биографију, кандидати требају доставити оригинале или овјерене фотокопије (овјера не смије бити старија од 6 мјесеци) сљедећих докумената, којима се доказује испуњавање општих и посебних услова.

 I Општи услови се доказују сљедећом документацијом:

1. Да је држављанин РС- БиХ - увјерењем о држављанству,

2. Да је пунољетан – изводом из матичне књиге рођених,

3. Да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психичкој, физичкој и здравственој способности (не старијим од 6 мјесеци) издатим од надлежне установе, које ће доставити кандидат који буде одабран по конкурсу, а прије заснивања радног односа, 

4. Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава Увјерење о неосуђиваности за изабраног кандидата школа ће затражити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

5. Увјерење да није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем. Наведено увјерење доставља кандидат.

6. Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце. Наведено увјерење школа ће затражити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

I Посебни услови се доказују документацијом прописаном Законом о средњем образовању и васпитању као и Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем, а на основу којих ће се извршити бодовање и рангирање пријављених кандидата:

1.Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању, са најмање остварених 240 ECTS бодова и стручно звање у одређеној области или еквивалент,

2.Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника  који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидатичко-методичку групу предмета,

3.Увјерење издато од Завода за запошљавање на подручју јединице локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, а након стицања стручне спреме тражене конкурсом,

4. Додатак дипломи о просјечној оцјени током студирања или увјерење издато од високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена.

5.Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску  заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца.

6.Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску  заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико  се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

7.Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску  заштиту о утврђеном статусу  борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске,  уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Право учешћа на конкурс имају лица из члана 104. став 7. и члана 106. став 9. Закона о средњем образовању и васпитању

Достављена документација и други докази ће се бодовати од стране Комисије на начин и у складу са одредбама Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем.

Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријаве

Пријаве се могу доставити поштом или лично на адресу школе, са назнаком „за конкурс” и напоменом „не отварати”.

Рок за подношење пријаве је 8 (осам) дана од дана објављивања конкурса .

Неблаговремене и непотпуне пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају услове конкурса неће се узети у разматрање.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу и то најкасније три дана прије заказаног  теститања и интервјуа.

Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове утврђене овим Конкурсом, комисија за избор обавиће тестирање кандидата дана, 03.11.2022. године са почетком у 09:00 часова, у просторијама Школе.

Интервју са кандидатима ће се обавити дана, 03.11.2022. године са почетком у 10:30 часова, у просторијама Школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тест и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу у заказаним терминима, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Достављена документација школи по овом конкурсу се неће враћати кандидатима.

 Школа ће писменим путем обавијестити све учеснике о исходу конкурса.

***                     

 ЈУ Центар „Сунце” Приједор

 Краља Александра бр. 6

 79101 Приједор

КОНКУРС

за пријем радника у радни однос

 

 

  1. Дефектолог- дипломирани професор специјалне едукације и рехабилитације, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у предшколској васпитној групи, на одређено вријеме, најкасније до 31.08.2023. године ........................................................... 1 извршилац;

 

Поред општих услова који су прописани Законом о раду , кандидати треба да испуњавају и услове прописане  чланом 52. став (2)  Закона о предшколском васпитању и образовању. У погледу стручне спреме кандидати треба да испуњавају услове прописане Правилником о о врсти стручне спреме запослених у предшколској установи.

Општи услови за пријем радника у радни однос :

-        да је држављанин РС или БиХ,

-        да је пунољетан,

-        да је радно способан ( увјерење прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа)

-        да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, искоришћавања дјеце и малољетних лица за порнографију, производње и приказивања дјечије порнографије, одузимања малољетног лица, запуштања и злостављања малољетног лица и насиља у породици или породичној заједници и друга ривична дјела ( увјерење прибавља послодавац по службеној дужности за изабраног кандидата)

-              да се не налази на евиденцији која се води у Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексулане злоупотребе и искориштавања деце ( увјерење прибавља послодавац по службеној дужности за изабраног кандидата)

-               да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, искоришћавања дјеце и малољетних лица за порнографију, производње и приказивања дјечије порнографије, одузимања малољетног лица, запуштања и злостављања малољетног лица и насиља у породици или породичној заједници и друга ривична дјела.

Посебни услови за пријем радника у радни однос

  •  да кандидат има завршен први циклус студијског програма у трајању од четири године и остварених   најмање 240ECTS бодова или еквивалент;
  • да има радно искуство у струци у трајању од најмање годину дана ;
  • положен стручни испит за рад у васпитно – образовном процесу .

 

Пријем радника ће се вршити у складу са  Правилником о процедури пријемау радни однос и начину бодовања васпитача, стручних сарадника, секретара и рачуновође у предшколској установи , а на основу ранг листе кандидата утврђене бодовањем по критеријумима прописаним овим правилником.

Критеријуми за бодовање кандидата:

-        вријеме проведено на евиденцији незапослених лица, коју води Завод за запошљавање, након стицања одговарајуће стручне спреме;

-        просјек оцјена током студирања;

-        резултати остварени на интервју;

-             дужина радног стажа.

 

Потребна документација о испуњавању општих услова:

 

-        увјерење о држављанству,

-        извод из матичне књиге рођених или копија личне карте,

-        љекарско увјерење (прилаже само онај кандидат који буде први на листи, а прије заснивања радног односа)

-             увјерење да се не води кривични поступак

 

Уз потписану пријаву и документацију којом се доказује испуњеност општих услова, потребно је доставити и документацију којом се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање, и то:

-        овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент;

-     додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

-       увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

--     увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно – образовном процесу или увјерење којим се кандидат ослобађа полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилном о полагању стручног испита у школи;

-       овјерену фотокопију радне књижице или  увјерење послодавца о радном стажу у којем морају бити наведени врста посла, степен стручне спреме и дужина радног стажа по врстама посла. Ако је кандидат радио са непуним радним временом, такво радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме.

-        Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца

-        Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида

-        Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања.

Интервју са кандидатима ће се обавити у просторијама Јавне установе Центар „Сунце” Приједор, дана 03.11.2022. године са почетком у 12 : 00 часова.

Кандидати неће бити посебно интервју, а ако се не појаве на интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурсу.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената не старије од 6 мјесеци и ти документи неће бити враћени кандидатима. 

Непотпуне и неблаговремене пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају услове конкурса неће се узети у разматрање.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања  и интервјуа.

Пријаве са доказима о испуњавању општих и посебних услова доставити лично или путем поште на адресу  школе, са назнаком ,,за конкурс” и напоменом ,,не отварати”.

Школа ће писменим путем обавјестити све учеснике о исходу поступка.

***          

ЈУ ОШМладен Стојановић”, Љубија,

ул. Драге Лукића бб,

О Г Л А С

за упражњено радно мјесто

  • Наставник биологије – 4 часа, на одређено вријеме, до 31.08.2023. године, за лице са искуством и положеним стручним испитом - 1 извршилац,

 

ОПШТИ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

Поред општих услова предвиђених Законом о раду – пречишћен текст,  кандидати требају да испуњавају и посебне услове прописане чланом 104. Закона о основном васпитању и образовању рс и  Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача .

Општи услови које кандидат треба да испуњава:
- да је држављанин РС и БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству,
- да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених  или овјереном копијом личне карте,
- да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од 6 мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа и
- да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средствава. Наведено увјерење за изабраног кандидата прибавиће школа службеним путем, а прије заснивања радног односа.

- Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злобупотребе и искоришћавања дјеце. Наведено увјерење за изабраног кандидата прибавиће школа службеним путем, а прије заснивања радног односа.

- увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Посебни услови које кандидат треба да испуњава:

-да има завршен први циклус студијског програма у одређеној области и остварених најмање 180 ECTS бодова у трајању од три године или еквивалент и

-да има положен стручни испит за рад у васпитно-образовном процесу, осим за радно мјесто под редним бројем 3 .

Напомена: Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. сав (6) Закона. Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Уз потписану пријаву и документацију којом се доказује испуњавање општих услова, потребно је доставити и документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи, која подразумијева:
1) овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,
2)  додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

3)  увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица (бодује се вријеме чекања на посао у стручној спреми траженој конкурсом),

4)  увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, а исто треба да садржи податке из којих се јасно види: - врста посла; - степен стручне спреме, и – дужина оствареног стажа по врстама посла, као и напомену уколико је кандидат радио са непуним радним временом
5)  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије борца,
6)  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида и

7) Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу, (осим за радно мјесто под редним бројем 3.)

8) Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета.

Кандидати су дужни доставити овјерене фотокопије свих докумената будући да исти неће бити враћени кандидатима.

Пријем у радни однос вршиће се у складу са одредбама Правилника који нису у супротности са Законом.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања у дневном листу “Глас Српске”. Изабрани кандидат дужан је доставити  љекарско увјерење о здравственој и радној способности ( не старије од 6 мјесеци) прије заснивања радног односа.

Пријаве са потребним документима могу се доставити лично у школу или путем поште на адресу школе, са назнаком “за конкурс”. Интервју и тестирање кандидата који испуњавају услове конкурса, а пријаве су им потпуне и благовремене, обавиће се дана 01.11.2022. године у 10,00 часова у посторијама школе, те стога кандидати неће бити појединачно обавјештавани о термину истога. Школа ће списак кандидата који испуњавају услове објавити на огласној табли школе. Кандидати који се не појаве на интервјуу и тестирању, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.
               Неблаговремене и непотпуне пријаве, као и неовјерене фотокопије приложене документације, неће бити узете у разматрање.

***

ЈУ Средњошколски центар”Никола  Тесла” КОЗАРСКА  ДУБИЦА

Доситејева  бб ,

 79240  Козарска  Дубица,

 

ЈАВНИ  КОНКУРС

ЗА  ПОПУНУ УПРАЖЊЕНИХ РАДНИХ МЈЕСТА

 

    1. Наставник практичне наставе и вјежби за занимање фармацеутски техничар ,за трећи и четври разред (аналитичка хемија, фармацеутска хемија, медицинска биохемија) ,10 часова (8 часова практичне наставе и 2 часа вјежби) , на одређено вријеме до 31.08.2023.године, лице без искуства-приправник...........1 извршилац

   2. Наставник аналитичке хемије за занимање фармацеутски техничар, 4 часа, на одређено вријеме,до 31.08.2023.године, лице без искуства-приправник ....................... 1 извршилац

 

Сви кандидати  морају испуњавати опште   услове предвиђене Законом  о  раду  ,као и услове из члана 104.Закона  о средњем  образовању и васпитању , Правилника   о врсти стручне спреме наставника и сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама

Пријем кандидата у радни однос вршиће се на основу Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем.

 

ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

   Уз обавезну потписану пријаву и краћу биографију кандидати требају доставити оригинале или  овјерене фотокопије (овјера не смије бити старија од 6 мјесеци)  слиједећих докумената, којима се доказује испуњавање општих и посебних услова.

        I   Општи услови  се доказују слиједећом документацијом:

  1. Да је држављанин РС или БиХ – увјерењем о држављанству,
  2. Да је пунољетан – изводом из матичне књиге рођених или овјереном  фотокопијом личне карте,

  3)  Да је радно способан ,а то се доказује љекарским увјерењем  о психофизичкој   способности које не може бити старије од шест мјесеци и прилаже га само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу,  а прије заснивања радног односа;  
4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дијела против  достојанства личности ,морала ,службене дужности ,трговине људима ,злостављања дјетета ,полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем . 

5) увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоуптребе и искориштавања дјеце.

6) увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности ,морала, службене дужности , полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерења под бројем 4.и 5.за изабраног кандидата школа прибавља службеним путем ,а прије заснивања радног односа, а увјерење под бројем 6. обавезно доставља кандидат  који се јавља на конкурс.

    

II     Посебни услови се доказују документацијом прописаном Законом о средњем образовању и васпитању као и документацијом  на основу које се врши бодовање по критерјумима прописаним Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем.

1.  Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању, са најмање остварених 240 ECTS бодова и стручно звање у одређеној области или еквивалент ;

2. Увјерење издато од Завода за запошљавање на подручју јединице локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, а након стицања стручне спреме тражене конкурсом;
3.Увјерење о радном стажу издато од ранијег/их послодаваца код  којег/их  је кандидат био запослен на радном мјесту које одговара стручној спреми која се тражи овим конкурсом у коме је назначено:врста посла,степен стручне спреме и дужина оствареног стажа по врстама посла – за радна мјеста за које се тражи радно исуство.

Уколико је радник радио са непуним радним временом, потребно га  је прерачунати  у пуно радно вријеме.

 

4.Увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством и положеним стручним испитом.

5. Увјерење издато од  високошколске установе или додатак дипломи о просјечној оцјени током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена , а у изузетним случајевима , уколико кандидат не може из оправданих разлога прибавити предходно наведна документе , просјечна оцјена се може доказати и овјереном фотокопијом индекса;
6. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко –инвалидску  заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;
7. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко –инвалидску  заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;
8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко –инвалидску  заштиту о утврђеном статусу  борца Одбрамбено отаџбинског рата Републике Српске  ако се ради о кандидату из категорије борца.

 Право учешћа на конкурсу на основу члана 104.став 7. Закона о средњем образовању и васпитању имају  и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане Законом о средњем образовању и васпитању.

Право учешћа на конкурсу на основу члана 106.став 9. Закона о средњем образовању и васпитању имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу профила и звања наставника

Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријаве

Пријаве се могу доставити   поштом или лично  на  адресу школе, са назнаком „за конкурс” и навести радно мјесто на које се конкурише и напомену „не отварати”.

Рок за подношење пријаве је 8 (осам) дана од дана објављивања конкурса .

Неблаговремене и непотпуне пријаве , као и пријаве кандидата који не испуњавају услове конкурса  неће се узети у разматрање.

Са кандидатима  који су доставили потпуне и благовремене пријаве,односно који испуњавају услове утврђене овим конкурсом, Комисија за пријем радника 01.11.2022.године  обавити тестирање са почетком у 09:00 часова, а  интервју са кандидатима са почетком у 10:00 часова.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу школе ,најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа,те се кандидати  неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве на тестирању и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Достављена документација школи по овом конкурсу се неће враћати кандидатима.

 Школа ће писменим путем обавјестити све учеснике о исходу конкурса .

***

ЈУ Ош”Свети Сава” Нови Град

 Николе Пашића 13

 79220 Нови Град          

КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

  1. Наставник разредне наставе -100% норме-1 извршилац, приправник,на одређено вријеме до повратка радника са боловања
  2. Наставник разредне наставе -100% норме-1 извршилац , са искуством, до краја школске 2022/2023 године
  3. Наставник математике – 1 извршилац, приправник, 16 часова ( 66,67 % норме ) на одређено вријеме, до краја школске 2022/2023 године
  4. Наставник енглеског језика- 1  извршилац , 6 часова, (25% норме) – приправник, на одређено вријеме до краја школске 2022/2023 године
  5. Наставник хемије-1 извршилац, 2 часа,(8,33% норме), приправник, на одређено вријеме до краја школске 2022/2023
  6. Водитељ продуженог боравка – 2 извршиоца- 100% норме, са искуством, на одређено вријеме, до краја школске 2022/2023 године
  7. Водитељ продуженог боравка – 1 извршиоца- 50% норме, са искуством, на одређено вријеме, до краја школске 2022/2023 године
  8. Наставник ликовне културе  - 18 часова-1 извршилац, са искуством и положеним стручним испитом, на неодређено вријеме.

        Поред општих услова предвиђених Законом о раду , кандидати треба да испуњавају посебне услове предвиђене Законом о основном васпитању и образовању , Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача  и Правилником о процедури, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

Изузетно од услова право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 114. Став 5. Закона о основном васпитању и образовању, као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Општи услови:

  1. да је држављанин РС и БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству
  2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте
  3. да је радно способан, што се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности (не старије од 6 мјесеци),  које  прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по  конкурсу а прије заснивања радног односа,
  4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног или другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава
  5. увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце
  6. увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанстава личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерења из тачака 4 и 5 за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем а прије заснивања радног односа.

Уз потписану пријаву и наведену документацију за испуњавање општих услова  кандидати треба да  доставе  и документацију којом се доказује испуњеност посебних услова  и документацију предвиђену Правилником о процедури, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи на основу којег ће се извршити бодовање и рангирање пријављених кандидата, која подразумијева:

  1. овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,
  2. додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
  3. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца са подацима о врсти посла, степену стручне спреме  и дужини оствареног радног стажа по врстама посла,ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним стажом
  4. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица за незапослена лица која се налазе на тој евиденцији (закључно са даном издавања увјерења)
  5. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС,ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,
  6. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС,ако се ради о кандидату из категорије бораца
  7. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС,ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца.

 

Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса Комисија за избор обавиће се тестирање и интервју. Интервју  и тестирање ће се одржати дана  31.10.2022. године у 11:00  часова у просторијама школе. Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну плочу школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју. За кандидате који се не појаве на тестирању  или  интервјуу сматраће се да су одустали од пријаве на Конкурс.

Пријем кандидата у радни однос вршиће се на основу Правилника о процедури, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи .

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања у дневном листу „ Глас Српске”.

Пријаве са потребном документацијом са назнаком „ за конкурс (навести радно мјесто за које се конкурише)”, доставити путем поште на адресу школе.            

Приложени документи уз пријаву неће се враћати кандидатима у складу са чланом 6. Правилника о процедури критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

***

ЈУ Гимназија “Свети Сава” Приједор

Ул. Николе Пашића бр. 6.

79101 Приједор

К  О  Н  К  У  Р  С

за пријем   радника на упражњено радно мјесто

 

Рачуновођа школе , 1 извршилац на  одређено вријеме до повратка радника са функције.

  • За горе наведено  радно мјесто потребна је  одговарајућа  лиценца  у складу са Законом којим се уређује област рачуноводства.
  • За радно мјесто  за које  се тражи лице са радним искуством и у складу са Законом  наводимо да се на ово радно мјесто може  јавити и лице које је стекао  радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом.
  • Радни однос се заснива по окончању конкурсног поступка.

За испуњавање општих и посебних услова, кандидати морају приложити сљедећу документацију:

          I  Општи услови  су:

           1) да је држављанин РС или  БиХ, а то се доказује, увјерењем  о држављанству;

           2)да је пунољетан, а то се доказује, изводом  из матичне књиге рођених или  копијом  личне карте;

          3) да је радно способан, а то се доказује, љекарским увјерењем,  које не може бити старије од шест  мјесеци и које  прилаже само изабрани кандидат, након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

           4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава. Увјерење о неосуђиваности  Школа прибавља службеним путем за изабраног кандидата, а  прије заснивања радног односа.

         5) увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце. Увјерење Школа прибавља службеним путем за изабраног кандидата, а  прије заснивања радног односа.

        6) увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

II Посебни услови

  1. На основу члана  124. став 3. Закона о средњем образовању и васпитању, члана 6. Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем кандидати су  у обавези  доставити ,овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма економије, финансија или рачуноводства  у трајању од најмање   четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова,
  2. одговарајућа  лиценца  у складу са законом којим се уређује област рачуноводства .
  3. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
  4.  Увјерење издато од  Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, која траже запослење,
  5. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца .Увјерење треба да садржи податке из којих се јасно види: врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла.
  6.  Увјерење  општинског/градског органа управе надлежног за борачко- инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

9.  Увјерење  општинског/градског органа управе надлежног за борачко- инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

10. Увјерење  општинског/градског органа управе надлежног за борачко- инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца  Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

  • Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.
  •   Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, обавиће се   дана  02.11.2022. године  у просторијама Школе.
  • Тестирање кандидата ће се обавити у 10:00  часова
  • Интервју са кандидатима у 11:00 часова.

Школа ће сачинити списак кандидата који испуњавају  услове конкурса  и исте поставити на огласну плочу Школе , најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа, тако да се  кандидати неће  посебно позивати на тестирање и   интервју.

 Уколико  се не појаве на  тестирању или интервјуу, сматраће се да су одсутали од пријаве на конкурс.

  • Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити разматране.
  • Конкурс је отворен 8  дана од дана  јавног објављивања  .
  • Лично потписане пријаве са доказима о испуњавању  општих и посебних услова конкурса доставити  у затвореној коверти . На  предњој страни коверте  обавезно  навести: ЈУ Гимназија “Свети Сава” Приједор, Ул. Николе Пашића бр. 6. 79101 Приједор  - Комисији  за избор (навести , радно мјесто на које се конкурише) а са друге стране коверте навести своје име и презиме, адресу становања и број телефона. Пријаве се могу доставити  лично на протокол Школе или путем поште.

***

ЈУ ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ «РАДОСТ» ПРИЈЕДОР

Вука Караџића 21

79101 Приједор

 

К О Н К У Р С

ЗА ИЗБОР И ПРИЈЕМ РАДНИКА

 

РАДНО МЈЕСТО:

1. Дипломирани васпитач предшколске дјеце – 1 извршилац на неодређено вријеме најмање година дана радног исуства, са положеним стручним испитом.

2. Дипломирани васпитач предшколске дјеце – 3 извршиоца на одређено вријеме, најмање година дана радног искуства, са положеним стручним испитом.

 

II  ОПШТИ УСЛОВИ:

  • да је држављанин РС и Би Херцеговине,
  • да је пунољетан,
  • да је радно способан,
  • да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, искориштавања дјеце и малољетних лица за порнографију, одузимања малољетног лица, запуштања и злостављања малољетног лица и насиља у породици или породичној заједници и друга кривична дјела, а то се доказује увјерењем о неосуђиваности,
  • да се не води у посебном Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, а то се доказује увјерењем из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце у складу са прописима којима је уређена област вођења Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,
  • да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, искориштавања дјеце и малољетних лица за порнографију, производње и приказивања дјечије порнографије, одузимања малољетног лица, запуштања и злостављања малољетног лица и насиља у породици или породичној заједници и друга кривична дјела,
  • Увјерења из тачака 4) и 5) за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа.

III  ПОСЕБНИ УСЛОВИ

  1. да има одговарајући ниво образовања – завршен први циклус студија на студијском програму предшколског васпитања и образовања или програму за образовање васпитача у трајању од три године и остварених најмање 180 ECTS бодова,
  2. да има најмање једну годину радног искуства са одговарајућим степеном образовања,
  3. да има положен стручни испит за васпитно образовни рад или услов за полагање стручног испита уз изјаву да ће исти положити у року од 10 мјесеци од дана заснивања радног односа.

IV  ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЈА:

  1. Пријава на конкурс и кратка биографија,
  2. Увјерење о држављанству (не старије од 6 мјесеци),
  3. Овјерена копија личне карте или извод из матичне књиге рођених,
  4. Љекарско увјерење о психофизичкој способности које не може бити старије од 6 мјесеци (прилажу само изабрани кандидати на конкурсу а прије заснивања радног односа)
  5. Увјерење о невођењу кривичног поступка,
  6. Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,
  7. Увјерење о стеченом радном искуству;
  8. Увјерење о положеном стручном испиту, односно изјаву да ће исти положити у року од 10 мјесеци од дана заснивања радног односа;
  9. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита;
  10. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена или овјерена фотокопија индекса,
  11. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,
  12. Увјерење градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  13. Увјерење градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,
  14. Увјерење градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.
  • Кандидати достављају овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

V  Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања у дневном листу „Глас Српске”. Пријаве са потребним документима доставити лично у просторије вртића или путем поште на адресу вртића:  ЈУ Дјечији вртић „Радост” Приједор, Вука Караџића 21, 79101 Приједор . Пријаву доставити у затвореној коверти са назнаком „За конкурс”.

VI   Кандидати који испуњавају услове конкурса, а пријаве су им потпуне и благовремене, биће подвргнути интервјуу, а о времену и мјесту истог кандидати ће бити обавјештени.

Документа која нису трајног карактера (увјерење о држављанству) не могу бити старија од шест мјесеци.

Кандидати који се не појаве на интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће бити узете у разматрање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана