ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Приједор: Оглашава слободна радна мјеста на дан 19.07.2023. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Приједор: Оглашава слободна радна мјеста на дан 19.07.2023. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 19.07. 2023. године.

 Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

**********

**********

 

ЈАВНИ КОНКУРС

За попуну упражњеног радног мјеста службеника у Општинској управи Општине Нови Град

 

I – Расписује се конкурс за попуну упражњеног радног мјеста у статусу службеника у Општинској управи Општине Нови Град, на неодређено вријеме и то за радно мјесто:

  • Самостални стручни сарадник за послове комуналне полиције, 1 извршилац

II - Опис послова и радних задатака

Опис послова и радних задатака дат је у члану 38. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста у Општинској управи општине Нови Град („Службени гласник општине Нови Град", број: 9/18, 12/18, 3/19, 8/19, 9/19, 1/20, 2/20, 7/20, 9/20, 1/21, 5/21, 6/21, 8/21, 11/21, 2/22, 5/22, 1/23 и 4/23).

 

III - Општи и посебни услови

  1. Општи услови:
  1. да је држављанин Републике Српске, односно Босне и Херцеговине,
  2. да је старији од 18 година,
  3. да има општу здравствену способност,
  4. да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у општинској управи,
  5. да није отпуштан из органа управе као резултат дисциплинске мјере, на било ком нивоу власти у Босни и Херцеговини, три године прије објављивања конкурса и
  6. да није у сукобу интереса, односно да не обавља дужност која је неспојива са дужношћу службеника у општинској управи.
  7. Посебни услови:
  • Самостални стручни сарадник за послове комуналне полиције:
  • ВСС – друштвеног, техничког или биотехничког смјера или први циклус студија са најмање 240 ECTS бодова;
  • најмање једна година радног искуства у траженом степену образовања;
  • положен стручни испит за рад у општинској управи;

-    познавање рада на рачунару.

Изузетно, кандидат који је у другим организацијама и органима радио, а нема положен стручни испит за рад у управи, може да се прими у радни однос уз обавезу да положи стручни испиту року од 6 (шест) мјесеци од дана запослења. Уколико кандидат не положи стручни испит у року од 6 (шест) мјесеци, престаје му радни однос.

IV - Неспојивост

Кандидати не могу обављати функцију у политичкој странци или бити на положају који је неспојив са њиховим службеним дужностима у складу са Законом о службеницима и намјештеницима у органима јединица локлане самоуправе.

V - Потребна документација

  1. Пријава за учешће на Јавном конкурсу подноси се на прописаном обрасцу - Пријава на јавни конкурс, коју кандидати могу преузети са службене интернет странице Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске (Образац бр.1)

Тачност података наведених у обрасцу пријаве на јавни конкурс кандидати потврђују својим потписом.

Све рубрике у пријавном обрасцу морају бити читко попуњене, уз обавезан својеручни потпис, којим се потврђују наводи из изјава, чији се садржај не доказује посебним документима, а односе се на испуњавање дијела општих услова Јавног конкурса.

Приликом пријаве на Јавни конкурс кандидат прилаже и доказе о испуњавању општих и посебних услова, како слиједи:

  1. Као доказе о испуњености општих услова кандидат је дужан доставити фото-копију увјерења о држављанству Републике Српске, односно Босне и Херцеговине и потписане изјаве:
  1. да није под оптужницом Међународног суда за ратне злочине почињене на подручју бивше Југославије у Хагу и да није одобио наредбу да се повинује пред Трибуналом – члан  IX став 1. Устава БиХ;
  2. да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у општинској управи;
  3. да није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Босни и Херцеговини три године прије објављивања Конкурса;
  4.  да не постоји неспојивост у складу са чланом 43-47. Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединица локалне самоуправе који регулишу неспојивост и сукоб интереса, а које су саставни дио пријаве на јавни конкурс.

Горе наведене изјаве о општим условима саставни су дио Пријаве на јавни конкурс – пријавног обрасца.

  1. Као доказ о испуњености посебних услова кандидат прилаже фото-копије:
  1. дипломе о завршеној стручној спреми;
  2. увјерења о положеном стручном испиту за рад у управи, односно изјаве којом се кандидат обавезује да ће у року од 6 (шест) мјесеци положити стручни испит уколико буде запослен или рјешења о ослобађању обавезе полагања стручног испита за рад у управи у складу са Уредбом о стручном испиту за рад у управи Републике Српске („Службени гласник Републике Српске", број: 68/11, 85/11 и 7/15);
  3. исправе о радном искуству (потврда, рјешење или други акт из којег се види на којим пословима, са којом стручном спремом и у ком периоду је стечено радно искуство);
  4. исправе или изјаве у писаној форми да испуњава и друге услове.

VI - Поступак избора кандидата

  1. Са кандидатима који буду испуњавали услове Јавног конкурса Конкурсна комисија ће обавити интервју, на основу којег се утврђује способност кандидата да ради на одређеном радном мјесту које се попуњава, његова укупна стручност, као и начин организовања и извршавања послова на том радном мјесту.
  2. О мјесту и времену одржавања интервјуа кандидати ће бити благовремено обавјештени.
  3. Прворангирани кандидат, по приједлогу Комисије, дужан је да у року од 7 (седам) дана од дана пријема обавјештења Комисије достави доказе о испуњавању општих и посебних услова у оригиналу или овјереној фото-копији, овјерене изјаве из члана В став 2) тачке 1,3. и 4.  Јавног конкурса, увјерење о општој здравственој способности и увјерење да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у општинској управи.
  4. Ако прворангирани кандидат не достави доказе у прописаном року или ако на основу достављених доказа Комисија утврди да кандидат не испуњава опште и посебне услове, позваће слиједећег кандидата по броју освојених бодова са ранг-листе успјешних кандидата да поступи у складу са ставом 3) овог члана.

VII - Рок и мјесто подношења пријава

Јавни конкурс биће објављен у „Службеном гласнику Републике Српске", дневном листу „Глас Српске" и на интернет страници Општине Нови Град  www.opstina-nograd.com.

Рок за подношење пријава је 15 дана од дана посљедње објаве.

Пријаве се достављају лично на протокол или путем поште, на адресу: Општина Нови Град, ул. Петра Кочића бр. 2, са назнаком: „Пријава на Јавни конкурс за попуну упражњеног радног мјеста службеника у Општинској управи Општине Нови Град".

Особа задужена за давање информација о Јавном конкурсу је Сања Пилиповић, Шеф Одсјека за људске ресурсе, на контакт телефон 052/720-465.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити разматране.

Број: 01-120-6/23

***

ЈАВНИ КОНКУРС

за пријем радника у радни однос на неодређено вријеме - 

Основни суд у Козарској Дубици

Радно мјесто:

  1. Спремачица и курир (1 извршилац),

Услови:

Поред општих услова прописаних законом, кандидати треба да испуњавају и посебне услове:

НК радник, завршена осмогодишња школа.

Уз пријаву на конкурс кандидати су дужни да доставе доказе о испуњавању општих и посебних услова (у оригиналу или овјереној фотокопији, не старије од 6 мјесеци):

  • доказ о завршеној основној школи
  • извод из матичне књиге рођених
  • увјерење о држављанству
  • увјерење да се не води кривични поступак не старије од 6 мјесеци.

 

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Са свим кандидатима који у потпуности испуњавају услове из конкурса, комисија за пријем ће обавити интервју, о чему ће кандидати бити благовремено обавијештени поштом или телефонским путем на контакт телефон који су сви кандидати дужни навести у пријави.

За изабраног кандидата обавезан је пробни рад у трајању од 3 (три) мјесеца.

Изабрани кандидат доставља након спроведеног јавног конкурса, а прије потписивања уговора о раду, увјерење о радној способности, а суд ће извод из казнене евиденције прибавити службеним путем за лице које буде изабрано.

Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања у дневним новинама „Глас Српске".

Пријаве се достављају поштом, са назнаком „За конкурс" или лично на адресу: Основни суд у Козарској Дубици, Давидов трг бб, Козарска Дубица.

 

Козарска Дубица, 14.07.2023. године

***

К О Н К У Р С

ЗА ИЗБОР И ПРИЈЕМ РАДНИКА

ЈУ Дјечији вртић „Радост" Приједор

 

И  РАДНО МЈЕСТО:

  1. Дипломирани васпитач предшколске дјеце – 4 извршиоца на одређено вријеме, најмање година дана радног искуства, са положеним стручним испитом.

 

II  ОПШТИ УСЛОВИ за учешће на конкурсу:

  • да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине,
  • да је пунољетан,
  • да је радно способан,
  • да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела која га чине недостојним за рад, кривична дјела учињена против слобода и права грађана, службене дужности, полног интегритета, сексуалног злостављања и искоришћавања дјеце, а то се доказује увјерењем о неосуђиваности које за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа,
  • да се не води у Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, а то се доказује увјерењем из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце у складу са прописима којима је уређена област вођења Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, које за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем,
  • да против њега није покренут кривични поступак за дјела која га чине недостојним за рад, кривична дјела учињена против слобода и права грађана, службене дужности, полног интегритета, сексуалног злостављања и искоришћавања дјетета, а то се доказује увјерењем о невођењу кривичног поступка,

III  ПОСЕБНИ УСЛОВИ за учешће на конкурсу:

 

  1. да има одговарајући ниво образовања – завршен први циклус студија на студијском програму предшколског васпитања и образовања или програму за образовање васпитача у трајању од три године и остварених најмање 180 ECTS бодова,
  2. да има најмање једну годину радног искуства са одговарајућим степеном образовања,
  3. да има положен стручни испит за васпитно образовни рад или услов за полагање стручног испита.  Васпитач који је стекао радни стаж или искуство у својој струци у трајању од годину дана, а није положио стручни испит, може засновати радни однос уколико испуњава услове прописане Законом о предшколском васпитању и образовању, али је дужно да положи стручни испит у року од десет мјесеци од дана заснивања радног односа у предшколској установи, у противном престаје му радни однос.

IV  ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЈА:

 

  1. Пријава на конкурс и кратка биографија (потписано од стране кандидата)
  2. Увјерење о држављанству (не старије од 6 мјесеци),
  3. Овјерена копија личне карте или извод из матичне књиге рођених,
  4. Љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са дјецом, издато од цертификоване здравствене установе које не може бити старије од 6 мјесеци (прилажу само изабрани кандидати на конкурсу а прије заснивања радног односа)
  5. Увјерење о невођењу кривичног поступка,
  6. Диплома о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области,
  7. Ујерење о радном стажу издато од ранијег послодавца. Увјерење о радном стажу треба да садржи  податке о врсти и опису послова дефинисаних актом којим се уређује организација и систематиација радних мјеста, степену стручне спреме и профилу и дужини оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме. Изузетно, уколико кандидат не може из оправданих разлога доставити поменути документ,  доставља овјерену копију радне књижице.
  8. Увјерење о положеном стручном испиту за васпитно – образовни рад, односно стручном испиту за остале раднике са завршеним високим образовањем уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством и положеним стручним испитом;
  9. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са прописом којим се регулише полагање стручног испита;
  10. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена. У изузетним случајевима, уколико кандидат не може из оправданих разлога прибавити  поменути документ, просјечна оцјена се може доказати и овјереном копијом индекса.
  11.  Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, а након стицања одговарајуће стручне спреме.;
  12. Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  13. Увјерење градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,
  14. Увјерење градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.
  • Кандидати достављају овјерене копије свих докумената и те копије им се неће враћати.

V  Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања у дневном листу „Глас Српске". Пријаве са потребним документима доставити лично у просторије вртића или путем поште на адресу вртића:  ЈУ Дјечији вртић „Радост" Приједор, Вука Караџића 21, 79101 Приједор.  Пријаву доставити у затвореној коверти са назнаком „За конкурс".

VI  Кандидати који испуњавају услове конкурса, а пријаве су им потпуне и благовремене, биће подвргнути интервјуу на који неће бити посебно позивани, а исти ће бити обављен у просторијама ЈУ Дјечији вртић „Радост" Приједор, ул. Вука Караџића 21, Приједор, дана 04.08.2023. године са почетком у 11 часова.

VII  Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављен на огласној табли ЈУ Дјечији вртић „Радост" Приједор, најкасније три дана прије заказаног интервјуа, а уколико се кандидат не појави на интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

 Неблаговремене и непотпуне пријаве неће бити узете у разматрање.

                                                                                                                                                                        ДИРЕКТОР,

Татјана Брдар

***

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ОКРУЖНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО ПРИЈЕДОР

Број: А-384/23

Дана, 17.07.2023. године

 

К О Н К У Р С

за попуну упражњених радних мјеста

 

НАЗИВ РАДНОГ МЈЕСТА

1. тужилачки асистент – дактилограф ................................... 2 (два) извршиоца

Радни однос се заснива на неодређено вријеме

Опис послова: креира тужилачка писмена по наредби тужиоца, формира доставнице за писмена која се достављају ван Тужилаштва, региструје пратеће прилоге уз документ, региструје све радње по наредби тужиоца, обавља послове копирања, те извршава друге задатке додјељене од стране тужиоца у складу са Правилником о систему за аутоматско управљање предметима у тужилаштвима, обавља и друге послове по налогу непосредног руководиоца.

2. референт за унос података и управљање предметима-уписничар ………............ 1 (један) извршилац

Радни однос се заснива на неодређено вријеме

Опис послова: региструје документе (поднеске) пристигле на већ постојеће предмете и документе који иницирају отварање новог предмета, односно фазе и оне који су предате лично и оне пристигле поштом, издаје потврду о пријему, креира омот списа са новом TCMS наљепницом, чува и рукује физичким омотимасписа, улаже поднеске и доставнице , обавља послове архивирања, чувања и издавања предмета на реверс, води архивску књигу и друге послове у складу са прописима о архивском пословању  и Правилником о систему за аутоматско управљање предметима у тужилаштвима и обавља и друге послове по налогу непосредног руководиоца.

УСЛОВИ ЗА ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА

 

  • Општи услови:

 

- да је кандидат држављанин Босне и Херцеговине,

- да је пунољетан

- да има општу здравствену способност,

- да се против кандидата не води кривични поступак

- да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затовра од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за раду у тужилаштву,

- да није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Босни и Херцеговини, три године прије објављивања конкурса.

  • Посебни услови

Посебни услови за радно мјесто тужилачког асистента-дактилографа:

- средња стручна спрема, IV степен

- шест мјесеци радног искуства на истим или сличним пословима

- познавање рада на рачунару.

Посебни услови за радно мјесто референта за унос података и управљање предметима-уписничар:

- средња стручна спрема, IV степен

- шест мјесеци радног искуства на истим или сличним пословима

- познавање рада на рачунару.

 

  • Потребни документи

 

Као доказ о испуњавању општих и посебних услова, кандидати уз пријаву треба да приложе оригинале или овјерене фотокопије сљедећих докумената:

 - увјерење о држављанству;

- извод из матичне књиге рођених;

- увјерење да се против кандидата не води кривични поступак (не старије од 6 мјесеци)

- диплома о стеченом звању (признате дипломе уколико су стечене ван Републике    Српске и Босне и Херцеговине у складу са Законом о високом образовању -Службени гласник Републике Српске број: 67/2020) (овјерена копија);

-увјерење или потврда о радном искуству;

- писмена изјава овјерена од стране надлежног органа, сљедеће садржине: "Под пуном моралном, материјалном и кривичном одговорношћу изјављујем да нисам осуђиван/а за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци  или  за кривично дјело које ме чини неподобним за обављање послова у тужилаштву",

- писмена изјава овјерена од стране надлежног органа, сљедеће садржине: "Под пуном моралном, материјалном и кривичном одговорношћу изјављујем да нисам отпуштан/а из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Босни и Херцеговини, три године прије објављивања конкурса".

Кандидат који буде изабран дужан је у року од седам дана доставити љекарско увјерење као и  увјерење да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чине неподобним за обављање послова у тужилаштву.

Пријаву на конкурс са доказима о испуњавању општих и посебних услова доставити у затвореној коверти, те предати лично у канцеларију 402. или 403. (четврти спрат), или поштом на адресу:

Окружно јавно тужилаштво Приједор

ул. Занатска бр.20.

79101 Приједор

Рок за подношење пријава је 15 (петнаест) дана од дана објављивања конкурса у дневном листу, на Web страници Окружног јавног тужилаштва Приједор и Завода за запошљавање Републике Српске.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Прије доношења одлуке о избору и пријему у радни однос, са пријављеним кандидатима који испуњавају услове конкурса, обавиће се интервју и писмено тестирање.

О датуму и мјесту обављања интервјуа, кандидати ће бити обавијештени накнадно, писменим путем или телефонским позивом, због чега је неопходно у пријави навести и контакт телефон.

***

BIO CONCEPT д.о.о.  

4403809220003

ИНДУСТРИЈСКА ЗОНА ББ

НОВИ ГРАД

065/520-249

066/916-658

 

О Г Л А С

 

ЗБог повећања производних капацитета и проширења дјелатности посла расписује се оглас за пријем на неодређено за следећа радна мјеста:

1.  вођа смјене три извршиоца (пожељно радно искуство)

2. возач утоваривача три извршиоца (пожељно радно искуство)

3. ложач сушаре три извршиоца (пожељно радно искуство)

4. брентиста један извршиоц (мин. Три године радног искуства)

5. ЦНЦ оператер један извршиоц (пожељно радно искуство)

Оглас остаје отворен до попуне радних мјеста

СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА 065/520-249 или 066/916-658

 

У Новом Граду 12.07.2023. године

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана