ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Приједор: Оглашава слободна радна мјеста на дан 15.11.2023. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Приједор: Оглашава слободна радна мјеста на дан 15.11.2023. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 15.11. 2023. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

****

****

****

ОСНОВНИ СУД У НОВОМ ГРАДУ

 

 

О Д Л У К А

 

Поништава се Јавни конкурс за попуњавање упражњеног радног мјеста „Стручни сарадник" – један извршилац на неодређено вријеме, објављен дана 13.09.2023. године у дневним листу „Глас Српске"  и на интернет страници Основног суда у Новом Граду.

У циљу попуњавања упражњеног радног мјеста, наведеног у ставу 1. ове Одлуке, расписаће се нови јавни конкурс, који ће се истовремено  објавити у дневном листу „Глас Српске" и на интернет страници суда њњњ.оссуд-новиград.правосудје.ба.

Ова Одлуке ступа на снагу даном доношења.

 

О б р а з л о ж е њ е

 

Основни суд у Новом Граду је дана 13.09.2023. године објавио у дневном листу „Глас Српске" и на њеб страници овог суда, Јавни конкурс за попуњавање упражњеног радног мјеста „Стручни сарадник" – један извршилац, на неодређено вријеме уз обавезни пробни рад у трајању од три мјесеца, број 076-0-СУ-23-000689 од 08.09.2023. године.

Одредбом члана 20. Уредбе о јединственим правилима и процедури јавне конкуренције за запошљавање намјештеника, прописано је да се избор кандидата мора спровести у року од 30 дана од дана истека конкурсног рока, па како је рок за подношење пријава истекао дана 28.09.2023. године, цијенећи неопходним, одлучено је да се конкурс поништи и распише нови јавни конкурс за попуну упражњеног радног мјеста.

Увидом у записник Комисије за спровођење процедуре избора кандидата по објављеном конкурсу број 076-0-СУ-23-000689 од 03.11.2023. године утврђено је да је именована Комисија обавила усмени разговор са кандидатима – улазни интервју дана 03.11.2023. године, дакле након протека рока прописаног чланом 20. Уредбе о јединственим правилима и процедури јавне конкуренције за запошљавање намјештеника.

***

Основни суд у Новом Граду

улица Надежде Петровић број 13

Нови Град

 

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуњавање упражњеног радног мјеста

         

          СТРУЧНИ САРАДНИК

- 1 (један) извршилац на неодређено вријеме (уз обавезан пробни рад у трајању од 3 мјесеца).

Општи услови:

  • да је држављанин Босне и Херцеговине,
  • да има општу здравствену способност,
  • да је пунољетан,
  • да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање 6 мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послове у суду,
  • да није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у БиХ три године прије објављивања конкурса.

Посебни услови:

  • ВСС дипломирани правник,
  • најмање 2 године радног искуства у струци,
  • положен правосудни испит,
  • познавање рада на рачунару.

Као доказ о испуњавању општих и посебних услова кандидати су дужни уз пријаву доставити доказе у виду увјерења о држављанству, извод из матичне књиге рођених, љекарско увјерење, увјерење да се против њега не води кривични поступак, диплому о завршеном правном факултету, увјерење о положеном правосудном испиту, увјерење о стеченом радном искуству у струци, те овјерену изјаву да није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере, с тим да докази не могу бити старији од шест мјесеци.

Неблаговремене и непотпуне пријаве, као и пријаве које не испуњавају опште и посебне услове биће одбачене.

Са кандидатима који испуњавају прописане услове Комисија за спровођење јавног конкурса обавиће интервју.

Након утврђених коначних резултата јавне конкуренције, Комисија за спровођење јавног конкурса ће сачинити Листу успјешних кандидата коју ће са комплетном документацијом доставити предсједници суда, као и списак  кандидата који нису остварили више од 50% највећег могућег броја бодова ради коначног одлучивања, а након проведеног поступка коначну одлуку о избору најуспјешнијих кандидата доноси предсједница суда.

Пријаве на конкурс са доказима о испуњавању општих и посебних услова могу се доставити лично у пријемну канцеларију суда или поштом на адресу Основни суд у Новом Граду, улица Надежде Петровић број 13, Нови Град.

Рок за пријављивање кандидата је 15 дана од дана објављивања конкурса у дневном листу „Глас Српске".

***

                                                                  

ЈУ Центар „Сунце" Приједор

 Краља Александра бр. 6

 79101 Приједор

 

 

 

ЈАВНИ КОНКУРС

ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

 

1. Психолога – стручни сарадника, на неодређено вријеме са положеним стручним испитом за самосталан васпитно – образовни рад са искуством ............ 1 извршилац

 

Кандидати треба да испуњавају опште услове предвиђене Законом о раду , као и услове из члана 105. Закона о средњем образовању и васпитању , Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама  и  Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем  као и Правилника о процедури пријема, критеријума за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи .

 

 I Општи услови се доказују сљедећом документацијом:

  1. Да је држављанин РС- БиХ - увјерењем о држављанству,
  2. Да је пунољетан – изводом из матичне књиге рођених,

3. Да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психичкој, физичкој и здравственој способности (не старијим од 6 мјесеци) издатим од надлежне установе, које ће доставити кандидат који буде одабран по конкурсу, а прије заснивања радног односа, 

4. Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава

5. Увјерење да није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

6. Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце.

I Посебни услови се доказују документацијом прописаном Законом о средњем образовању и васпитању као и Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем, а на основу којих ће се извршити бодовање и рангирање пријављених кандидата:

1) завршен први циклус студијског програма у трајању од најмање четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент,

2) положен стручни испит за рад у образовно-васпитном процесу,

3) љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима.

Критеријуми за бодовање кандидата:

-        просјек оцјена који је кандидат остварио током студирања,

-           дужина радног стажа,

-        вријеме проведено на евиденцији незапослених лица коју води Завод за запошљавање, након стицања одговарајуће стручне спреме.

-        резултати остварени на интервјуу и тесту.

ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Уз обавезно потписану пријаву и краћу биографију, кандидати требају доставити оригинале или овјерене фотокопије (овјера не смије бити старија од 6 мјесеци)  докумената којима се доказује испуњавање општих и посебних услова и навести адресу, контакт телефон  и радно мјесто на које конкурише.

Кандидат треба да достави уз пријаву сљедећу документацију:

  1. овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,
  2. увјерење о положеном стручном испиту, уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством и положеним стручним испитом,
  3. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
  4. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,
  5. увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством,
  6. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  7. увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,
  8. увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Пријаве са доказима о испуњавању општих и посебних услова доставити лично или путем поште на адресу школе.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања.

Неблаговремене и непотпуне пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају услове конкурса неће се узети у разматрање, већ ће се евидентирати, уз назнаку да пријава на јавни конкурс није достављена благовремено и/или да није потпуна, а након тога комисија предлаже директору школе доношење закључка којим се пријава одбацује.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу школе и то најкасније три дана прије заказаног теститања и интервјуа.

Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове утврђене овим Конкурсом, комисија за избор обавиће тестирање и интервју кандидата дана, у сриједу 29.11.2023. године са почетком у 8.00 часова, у просторијама Школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тест и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу у заказаним терминима, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Достављена документација школи по овом конкурсу се неће враћати кандидатима.

Школа ће писменим путем обавијестити све учеснике о исходу конкурса.

***

Ју Ош „Петар Петровић Његош"

 Буснови бб

79102  Приједор

 

Ј А В Н И     К О Н К У Р С
за попуну упражњеног радног мјеста

 

1.  Наставник њемачког језика  - 8 часова редовне наставе, са радним искуством и положеним стручним испитом, до 31.08.2024. године – 1 извршилац;

 

Посебни услови радног мјеста

 

Поред општих услова предвиђених Законом о раду кандидати треба да испуњавају и посебне услове предвиђене чланом 114. Закона о основном васпитању и образовању, услове предвиђене  Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем  у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи  и услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача    

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

  1. да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству;
  2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;
  3. да је радно способан, а то се доказује увјерењем о психофизичкој способности, издатим од сертификоване установе, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;
  4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела која га чине недостојним за рад у школи, те за кривична дјела учињена против:службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,
  5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце;
  6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за кривична  дјела учињена против достојанства личности,  службене дужности,злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем (доставља кандидат).

Увјерења из тачака 4.и 5. школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

Уз пријаву потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс, поред документације којом се доказује испуњеност општих услова за заснивање радног односа, потребно је доставити и сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127. Закона о основном васпитању и образовању  и Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем  у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи:

  •  диплому о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области , односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;
  • Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;
  • Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,
  • Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, а исто треба да садржи податке из којих се јасно види: врста посла; степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла, као и напомену уколико је кандидат радио са непуним радним временом ;
  • Увјерење о положеном стручном испиту за самосталан васпитно-образовни рад ;
  • Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
  • Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење, а након стицања одговарајуће стручне спреме;
  • Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулих бораца;
  • Увјерење општинског/градског органа управе недлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца;
  • Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;    

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 114. став 5) Закона о основном васпитању и образовању , као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању  испуњавала услове у погледу степена и врсте стручне спреме у складу са чланом 198.

Интервју и тестирање кандидата који испуњавају услове конкурса, а пријаве су им потпуне и благовремене, обавиће се дана 28.11.2023. године (уторак) у 09,00 часова у посторијама школе, те стога кандидати неће бити појединачно обавјештавани о термину истога.
Списак кандидата који испуњавају услове конкурса школа ће поставити на огласну таблу школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на интервју, а ако се не појаве на интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на јавни конкурс, комисија неће разматрати.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана јавног објављивања.
Пријаве са потребном документацијом достављају се лично у школу, запаковане или поштом на адресу школе, са назнаком "За конкурс".      

***

 ЈУ „Средњошколски центар Приједор" у Приједору

 Николе Пашића број 2

 ЈАВНИ  КОНКУРС

за пријем у радни однос

 

  1. Професор биологије – 20 часова, 1 извршилац, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у образовању на одређено вријеме до повратка радника са боловања;
  2. Професор математике – 10 часова, 1 извршилац, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у образовању на одређено вријеме до 31.08.2024. године;
  3. Професор за наставни предмет Естетика струке - 2 часа, 1 извршилац, приправник, на одређено вријеме до 31.08.2024. године;

 

На основу члана 5. Правилника о поступку за  пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем општи услови  које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на јавни конкурс су:

  1. Да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству,
  2. Да је пунољетан, а то доказује изводом из матичне књиге  рођених или копијом личне карте,
  3. Да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности које не може бити старије од 6 мјесеци и прилаже га само изабрани кандидат  након извршеног избора  по конкурсу, а прије заснивања радног односа,
  4. Да није осуђиван  правоснажном  пресудом  за кривична дјела  учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или  малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава. Увјерење  о неосуђиваности за изабраног  кандидата  школа ће прибавити  службеним путем, а прије  заснивања радног односа.
  5. Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце. Увјерење  о подацима из посебног регистра за изабраног  кандидата  школа ће прибавити  службеним путем, а прије  заснивања радног односа.
  6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Кандидат уз потписану пријаву и документацију из општих услова треба да достави документацију на основу које се доказује  испуњеност посебних услова и документацију  на основу  које се врши бодовање по критеријумима прописаних Правилником о поступку за  пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем , а она подразумјева:

  1. Овјерену фото-копију  дипломе о завршеном првом циклусу  студијског програма у четверогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој  је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,
  2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,
  3. Увјерење о положеном стручном испиту за радна мјеста под бројем 1 и 2.
  4. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита,
  5. Додатак дипломи  који садржи податке о просјеку оцјена  током студирања или увјерење  високошколске  установе  о просјеку оцјена током студирања

уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

  1. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном  на евиденцији незапослених лица која траже запослење, 
  2. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца за радна мјеста под бројем 1 и 2, а које треба да садржи податке о врсти посла, степену стручне спреме и дужини оствареног радног стажа по врстама посла,
  3. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко- инвалидску заштиту  о утврђеном  статусу  члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице  погинулог борца,
  4. Увјерење општинског/градског  органа надлежног за борачку-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено- отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије  ратног војног  инвалида,
  5. Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко инвалидску  заштиту  о утврђеном статусу  борца Одбрамбено-отаџбинског  рата РС,  уколико се ради о кандидату из категорије  бораца.

 

Увјерење под редним бројем 2. и 4. из посебних услова  треба да доставе кандидати за радно мјесто које захтјева положен стручни испит за рад у образовању.

За радна мјеста гдје се траже лица са положеним стручним испитом право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане Законом о средњем образовању и васпитању,.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању,  испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

Пријаве се могу доставити лично или  путем поште  препоручено на   адресу школе, са назнаком: Јавни конкурс за попуну упражњених радних мјеста (обавезно навести радно мјесто на које се конкурише) - НЕ ОТВАРАТИ.

Рок подношења пријаве је 8 дана од дана објављивања конкурса .

          Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Интервју и тестирање са кандидатима који испуњавају услове утврђене овим конкурсом, а доставили су потпуне и благовремене пријаве, ће се обавити дана 29.11.2023. године (СРИЈЕДА) у 10,00 часова у просторијама ЈУ „Средњошколски центар Приједор'' у  Приједору.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса школа ће поставити на огласну таблу и интернет страницу најкасније 3 дана прије заказаног интервјуа и тестирања.Кандидати се неће посебно позивати  на тестирање и интервју, а уколико се не појаве на тестирању или интервјуу сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс. Кандидати достављају овјерене копије  свих докумената  и те копије неће бити враћене  кандидатима .

Школа ће обавијестити кандидате који испуњавају услове конкурса о извршеном избору кандидата по конкурсу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана