ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Приједор: Оглашава слободна радна мјеста на дан 08.02.2023. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Приједор: Оглашава слободна радна мјеста на дан 08.02.2023. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 08.02. 2023. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*****

*****

*****

ЈУ ОСНОВНА ШКОЛА »БРАНКО ЋОПИЋ»

ДОЊИ  ДУБОВИК

К Р У П А   Н А   У Н И

 

 

К О Н К У Р С

ЗА УПРАЖЊЕНА РАДНА МЈЕСТА

 

СЛОБОДНА РАДНА МЈЕСТА НА ОДРЕЂЕНО РАДНО ВРИЈЕМЕ :

- Наставник  за наставни предмет хемија, са искуством и положеним

  стручним испитом, до повратка раднице са породиљског одсуства; 4 часа

- Наставник  за наставни предмет ликовна култура, са искуством и положеним

  стручним испитом, до краја шк.2022/23.године.                                 5 часова

 

ОПШТИ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

  

Поред  општих услова утврђених  Законом којим се уређују радни односи и посебних услова прописаних у члану 114. став (1)  Закона о основном васпитању и образовању, кандидати треба да испуњавају услове предвиђене  Правилником о стручним профилима и звањима  наставника, стручних сарадника и васпитача . 

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 114.став 5. Закона о основном васпитању и образовању  .


                   Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању  испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме. Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са чланом 127.  Закона о основном васпитању и образовању  и одредбама Правилника о процедури пријема, критеријумима за  пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

Уз пријаву на расписани конкурс потписану од стране кандидата који се пријављује на конкурс, потребно је да кандидати доставе и документацију на основу које се доказује испуњеност општих  услова и то:
1) Да је држављанин РС или  БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству;
2)  Да је пунољетан, што се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте;

3)  Да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности,  које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

4)  Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава, што се доказује увјерењем о неосуђиваности које ће школа прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа;
5) Да није уписан у Регистар лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, што се доказује увјерењем о подацима из посебног Регистра које ће школа прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа      и


6) Да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом, или малољетним лицем, што се доказује увјерењем које је кандидат дужан доставити.

Кандидати су дужни да доставе  и документацију на основу које се  доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање  по критеријумима прописаним  чланом 127.  Закона о основном васпитању и образовању   и Правилником о процедури пријема, критеријумима за  пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи  и то:

1) Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у  којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;
2) Увјерење о положеној педагошко – психолошкој и дидактичко – методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко – психолошку и дидактичко – методичку групу предмета;
3) Увјерење о положеном стручном испиту;
4) Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
5) Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење и
6) Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца.

            Уколико се ради о кандидату из категорије члана породице погинулог борца,  ратног војног инвалида и борца Одбрамбено- отаџбинског рата кандидат је дужан доставити и документацију за одређивање предности у случају да два или више кандидата имају једнак број бодова и то:

1) Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;
2) Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном  статусу  ратног војног инвалида  Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

 3) Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном  статусу борца  Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима. Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата се неће разматрати.

Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса обавиће се 23.02.2023. године  са почетком рада у 1200 часова у просторијама матичне школе у Доњем Дубовику.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу Школе, најмање  три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

            Рок за подношење пријава је 8 (осам) дана од дана објављивања у Гласу Српске.

Кандидати се неће посебно позивати на  тестирање и интервју, а ако се кандидат не појави на  тестирању и интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Пријаве са доказима о испуњавању услова конкурса доставити искључиво у затвореној коверти са назнаком: „Пријава на конкурс"– Комисији за избор,  са назнаком за које радно мјесто се  конкурише, слати на адресу: ЈУ Основна школа «Бранко Ћопић» Доњи Дубовик – 79227 Крупа на Уни, Браће Мандић 4.

***

ЈУ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ «БРАНКО ЋОПИЋ»

   ДОЊИ  ДУБОВИК, КРУПА НА УНИ

На основу члана 149. став 1. тачка 6. и члана 150. став 3. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске".број:81/22), члана 2.  Правилника о условима и поступку избора и разрјешења директора основне школе (Службени гласник Републике Српске број:49/18), и  Одлуке Школског одбора Школе број:45/23 од 26.01.2023. године, Школски одбор  ЈУ Основна школа «Бранко Ћопић» Доњи Дубовик, општина Крупа на Уни,   р а с п и с у ј е,

 

КОНКУРС


ЗА ИЗБОР И ИМЕНОВАЊЕ ДИРЕКТОРА ЈУ ОСНОВНА ШКОЛА «БРАНКО ЋОПИЋ»

ДОЊИ ДУБОВИК, ОПШТИНА КРУПА НА УНИ

I - Опис послова

Директор школе руководи радом школе и одговоран је за законитост рада и успјешно обављање дјелатности школе. За свој рад одговара Влади Републике Српске, Школском одбору и Министру просвјете и културе Републике Српске.


Директор школе одговоран је и за обављање осталих послова утврђених Законом о систему јавних служби и Статутом школе.

II – Мандат

         Мандат директора школе траје  четири године и почиње од дана ступања на дужност.

 

        Школски одбор Министру доставља документацију и списак кандидата који испуњавају услове конкурса за именовање директора, у року од осам дана од дана разматрања пријава.

На приједлог министра Влада именује за директора једног од кандидата са списка из претходне алинеје.

Министарство просвјете и културе доставља школском одбору одлуку Владе Републике Српске о именовању директора у року од осам дана од дана пријема одлуке.                                                                                                                                   

Школски одбор писаним путем обавјештава све учеснике конкурса о одлуци Владе о именовању директора у року од осам дана од дана пријема одлуке.

III – Статус


           Директор школе заснива радни однос и своја права из рада и по основу рада остварује у складу са општим и посебним законима, колективним уговором, Статутом Школе, те Правилником о раду.

 

ОПШТИ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

IV - Услови за учешће на конкурсу


          За директора Јавне установе Основне школе «Бранко Ћопић» Доњи Дубовик, општина Крупа на Уни, може бити изабрано лице које испуњава услове утврђене, Законом о раду  ( "Службени гласник РС" број: 1/16, 66/18 и 119/21), Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број:81/22) и Правилника о условима и поступку избора и разрјешњења директора основне школе ( "Службени гласник РС"  број: 49/18).

За директора  може бити изабран наставник или стручни сарадник који испуњава опште и посебне услове.

1   Општи услови
- да је држављанин БиХ
- да је пунољетан
- да има општу здравствену и психофизичку  способност за рад са ученицима.


2. Посебни услови:


                За директора школе може да буде изабран наставник или стручни сарадник који:


1) Има завршен први циклус студија у трајању од четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент или испуњава услове у складу са чланом 198. став 1. и 2.  Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број:81/22).


2) Има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе из тачке 1). Радни стаж на пословима директора школе урачунава се у радни стаж тражен чланом 150 став 2. тачка 2.  Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број:81/22).
3) Није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, против којег није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 

V – Потребна документација


             Кандидат који конкурише за радно мјесто директора школе уз потписну пријаву на конкурс прилаже сљедећа документа којима доказују испуњеност општих и посебних услова:


1) Диплому о завршеној стручној спреми;
2) Потврду којом доказује да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у школи након стицања дипломе;
3) Љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима, које прилаже само именовани кандидат прије ступања на дужност, а које не може бити старије од шест мјесеци;
4) Увјерење да није осуђиван правноснажном пресудом на безусловну казну затвора;
5) Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем;
6) Приједлог програма рада директора у наредном четворогодишњем мандату;
7) Препоруку ранијег послодавца, односно наставничког вијећа школе у којој је кандидат запослен;
8) Кратку биографију са подацима о претходним пословима и развоју каријере у струци и оствареним резултатима у раду;

9) Извод из матичне књиге рођених и

10) Увјерење о држављанству.

 

Увјерење из тачке 4) школа ће прибавити службеним путем за именованог кандидата, а прије ступања на дужност.

 Кандидати су дужни да уз потписану пријаву доставе документа у оригиналу или овјереном препису у складу са законом.

VI – Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријаве

Пријаве се могу доставити лично или поштом на сљедећу адресу:
ЈУ Основна школа «Бранко Ћопић» Доњи Дубовик – 79227 Крупа на Уни, Трг Браће Мандић 4,  са назнаком: „Пријава на конкурс за избор директора школе"        (НЕ ОТВАРАТИ).

 

           Конкурс остаје отворен 15 дана од дана објављивања  у дневном листу „Глас Српске".

 

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.


           Достављена документа школи по овом конкурсу неће се враћати кандидатима.

 

VII – Начин и рок обавјештења

Школски одбор писаним путем обавјештава све учеснике конкурса о Одлуци Владе о именовању директора ЈУ Основна школа «Бранко Ћопић» Доњи Дубовик,  Крупа на Уни у року од осам дана од дана пријема Одлуке.

***

ЈУ ОШ „Свети Сава" Козарска Дубица

Доситејева бб

 Козарска Дубица 79 240

 

КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

 

1.  Наставник за наставни предмет биологија - 16 часова, на одређено вријеме, до повратка радника са боловања, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу .................................................................. 1 извршилац;

 

Општи и посебни услови које треба да испуњава кандидат предвиђени су одредбама Закона о раду и  Закона о основном васпитању и образовању, а пријем у радни однос извршиће се у складу са Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

Одредбама Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сараднка и васпитача  прописана је врста стручне спреме и која лица могу да буду ангажована на наведено радно мјесто, односно које услове кандидат треба да испуњава у погледу стручне спреме.

 

I Општи услови конкурса које кандидат треба да испуњава:

 

1.  да је држављанин РС, односно БиХ, што се доказује увјерењем о држављанству, које не може бити старије од 6 мјесеци,

2.  да је пунољетан, што се доказује изводом из матичне књиге рођених,  или копијом личне карте,

3.  да је радно способан, што се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од 6 мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4.  да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава, што се доказује увјерењем о неосуђиваности,

5.  увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјетета,

6.  увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена простив достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

 

Увјерења из тачке 4. и 5. општих услова за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним  путем прије заснивања радног односа, а увјерење о невођењу поступка ( тачка 6. ) кандидат је дужан доставити уз пријаву на конкурс.

Уз пријаву ( са кратком биографијом, адресом, контакт телефоном и назначеном позицијом на коју конкурише) потписану  од стране кандидата који се пријављује на конкурс и документацију тражену општим условима овог конкурса, потребно је доставити и сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова на основу којих се врши бодовање по критеријумима из члана 127. Закона о основном васпитању и образовању и Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи:

1.  Овјерену фото – копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области, или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области:

2.  Увјерење о положеној педагошкој- психолошкој и дидактичко - методичкој групи предмета, које је  дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко – психолошку и дидактичко – методичку групу предмета;

3.  Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно – образовном процесу;

4.  Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита  или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилнико о полагању стручног испита у школи;

5.  Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

6.  Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиднецији незапослених лица која траже запослење  након стицања дипломе;

7.  Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца које треба да садржи податке из којих се јасно види врста посла, степенм стручне спреме и дужина оствареног радног стажа;

8.  Увјерење општинског / градског органа управе надлежног за борачко  - инвалидску заштиту о утвђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено – отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из  категорије породице погинулог борца;

9.  Увјерење општинског / градског органа управе надлежног за борачко  - инвалидску заштиту  борца Одбрамбено – отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из  категорије  ратног војног инвалида;

10.         Увјерење општинског / градског органа управе надлежног за борачко  - инвалидску заштиту о утвђеном статусу борца Одбрамбено – отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из  категорије борца;

Кандидат је дужнан доставити овјерене копије свих тражених докумената и те копије неће му бити враћене.

Право учешћа на овом конкурсу имају и лица из члана 114., став 5) Закона о основном васпитању и образовању  , односно лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане овим законом, као и кандидати који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању  испуњавали услове у погледу степена и вресте стручне спреме у складу са чланом 125., став 5) и чл.198. Закона.

Непотпуне  и неблаговремене пријаве кандидата неће се разматрати.

Тестирање  и интервју кандидата који су доставили благовремене и потпуне пријаве за радно мјесто по расписаном конкурсу ће се обавит дана  22.2.2023. године ( сриједа ) са почетком у 12 часова у просторијама школе.

Списак кандидата који испуњавају услове по расписаном конкурсу биће објављени на огласној табли школе најкасније три дана прије заказаног интервјуа и тестирања.

Кандидати се неће посебно позивати  на тестирање и  иинтервју. Уколико се кандидат не појави на заказаном тестирању и интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања у дневном листу „Глас Српске".

Пријаве и доказе о испуњености услова конкурса доставити путем поште на адресу:

ЈУ ОШ „Свети Сава" Козарска Дубица, Доситејева бб, Козарска Дубица 79 240, са назнаком  „ЗА КОНКУРС".

***

ЈУ Основна школа „Ћирило и Методије"

Трнопоље, Трнопоље бб, 79202 Козарац

 

 

  КОНКУРС

за попуну упражњених  радних мјеста

 

1.Наставник њемачког језика   – 1 извршилац – 13 часова, са положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, на одређено вријеме до повратка радника са неплаћеног одсуства, а најдуже до 31.08.2023 године;

 

2   Наставник техничког образовања – 1 извршилац – 5 часова, са положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу,  на одређено вријеме до 31.08.2023. године.

 

            Услови за учешће у конкурсу:

Поред општих услова предвиђених Законом о раду , кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 114. Закона о основном   васпитању и образовању   и Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача.

Право учешћа на конкурсу имају и и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Право учешћа на конкурсу под тачкама 1. и 2. имају и приправници чије пријаве ће бити разматране само  уколико не буде кандидата са положеним стручним испитом.

Пријем у радни однос извршиће се у складу са чланом 127. Закона о основном васпитању и образовању и одредбама  Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи

     Уз потписану пријаву на конкурс потребно је доставити доказе о испуњавању општих услова и то:

1.  Увјерење о држављанству,

2.  Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте,

3.  Љекарско увјерење (прилаже само изабрани кандидат, а прије заснивања радног односа),

4.  Увјерење да нису осуђивани правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава (за изабраног кандидата увјерење ће прибавити школа службеним путем);

5.  Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце (за изабраног кандидата увјерење ће прибавити школа службеним путем).

6.  Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем (увјерење из суда доставља кандидат);

 

Поред доказа о испуњавању општих услова потребно је доставити доказе о испуњавању посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање кандидата и то:

7.  Овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

8.  Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студирања није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

9.  Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,

10.         Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;

11.          Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

12.         Уверење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

13.         Увјерење о радном стажу  издату од ранијег послодавца

 

Уколико се ради о кандидату из категорије члана породице погинулог борца,  ратног војног инвалида и борца Одбрамбено- отаџбинског рата кандидат је дужан доставити:

 

1.Увјерење градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

2.Увјерење градског органа управе надлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

3.Увјерење градског органа управе надлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије борца.

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на јавни конкурс неће се разматрати.

Тестирање и интервју кандидата који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који  испуњавају услове конкурса  биће у уторак, 21.02.2023. године у 10.00 часова,

у просторијама школе.

Кандидати који не приступе тесту и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласној табли школе три дана прије заказаног тестирања и интервуја.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима, осим на лични захтјев. 

 

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања.

Пријаве са потребном документацијом доставити лично или путем поште на адресу: ЈУ Основна школа „Ћирило и Методије" Трнопоље, 79202 Козарац, са назнаком „за конкурс".

***

На основу члана 59. Закона о локалној самоуправи („Службени гласник Републике Српске", број 97/16, 36/19 и 61/21), а у вези са чланом 97. Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе („Службени гласник Републике Српске", број 97/16), те члановима 3. и 4. Правилника о пријему у радни однос и стручном оспособљавању приправника у Општинској управи општине Нови Град („Службени гласник општине Нови Град", број 2/18), члана 66. Статута општине Нови Град („Службени гласник општине Нови Град", број 2/17), начелник општине Нови Град  р а с п и с у ј е

 

ЈАВНИ КОНКУРС

За пријем приправника са ВСС у Општинској управи Општине Нови Град

 

I - Конкурс  се расписује за пријем приправника са ВСС у трајању од 1 (једна) године и то за:

3 Дипломирани економиста, 180 ECTS бодова, 1 извршилац

 

II - Општи и посебни услови

 

- Општи услови:

1. да је држављанин РС, односно БиХ,

2.  да је старији од 18 година,

3.  да има општу здравствену способност,

4.  да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у општинској управи.

 

- Посебни услови:

  Дипломирани економиста, 180 ECTS бодова

 

III - Потребна документација

Уз потписану Пријаву на јавни конкурс, кандидати су дужни приложити доказе о испуњавању општих и посебних услова:

 

1)  Као доказе о испуњености општих услова кандидат је дужан доставити:

- увјерење о држављанству РС, односно БиХ

- овјерена фото-копију личне карте

- увјерење о здравственој способности (доставља прворангирани кандидат након завршене конкурсне процедуре)

- увјерење о неосуђивању.

 

2)  Као доказ о испуњености посебних услова кандидат прилаже фото-копије:

1. овјерене копија дипломе о завршеној стручној спреми;

2. просјек оцјена;

3. увјерења да се налази на евиденцији Завода за запошљавање РС, Биро Нови Град, са тачно наглашеном дужином чекања на запослење у струци.

 

IV - Поступак избора кандидата

 

Са кандидатима који буду испуњавали услове Јавног конкурса Конкурсна комисија ће обавити интервју.

О мјесту и времену одржавања интервјуа кандидати ће бити благовремено обавјештени.

 

V - Рок и мјесто подношења пријава

 

Рок за подношење пријава је 15 дана од дана посљедње објаве.

Јавни конкурс биће објављен у дневном листу „Глас Српске" и на интернет страници Општине Нови Град  http://www.opstina-novigrad.com/.

Пријаве се достављају лично на протокол или путем поште, на адресу: Општина Нови Град, ул. Петра Кочића бр. 2, са назнаком: „Пријава на Јавни конкурс за пријем приправника са ВСС у Општинској управи Општине Нови Град".

Особа задужена за давање информација о Јавном конкурсу је Сања Пилиповић, Шеф Одсјека за људске ресурсе, на контакт телефон 052/720-465.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити разматране.

 

Број: 01-120-3/23

02.02.2023. године

Нови Град

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ     

Мирослав Дрљача, дипл.инж.шум. 

  **

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ Основна школа „Јован Дучић"

Ламовита, Ламовита бб,79 204

тел.: 052/355-122,

е-mail: оs[email protected]

 

КОНКУРС

ЗА ПОПУНУ СЛОБОДНОГ  РАДНОГ МЈЕСТА

 

1   ПСИХОЛОГ, 1 извршилац, 50% радног времена, на неодређено радно  вријеме приправник

 

Поред услова пропиосаних Законом о раду, кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 114. став 1. и 3. Закона о основном вапситању и образовању (Службени гласник РС", бр.81/22) .

Пријем у радни однос извршиће се у складу са Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос и начину бодовња кандидата  у основној школи („Службени гласник РС", бр.74/18 и 26/19)

Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на конкурс су:

1. Да је држављаним РС или БиХ , што доказује увјерењем о држављанству,

2. Да је пунољетан, што доказује изводом из матичне кљиге рођенијх или овјереном копијом личне карте,

3. Да је радно способан, што доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од 6 мјесеци, (прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу а прије заснивања радног односа),

4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена пртив достојанства личности, морала, службене дужености, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,злоупотреба опојених средстава ;

5. да није  правоснажно осуђиван за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце;

6. да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личости, морала , службене дужности, полног инегритета, злостављаа дјетета, полног и другог насиља над дјететом и малољетним лицем

- Увјерење везано за тачку 4. и 5.  за изабрног кандидата школа ће прибавити службеним путема прије заснивања радног односа.

Уз потписану пријаву на конкурс (са кратком биографијом и контакт телефоном) и документацијом којом се доказује испуњеност општих услова, потребно је доставити:

1. Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу стидјског програма, у којој је наведено стручно звање у одрређеној области или еквивалент, односно дипломустечену након завршених интегрисаних академских студија у одговрајућој области;

2. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење издато од стране високошколске установе о просјеку оцјена које је кандидат остварио током студирањаако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

3. Увјерење или потврду од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

4. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рада РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

5.  Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рада РС, ако се ради о кандидату из категорије  борца;

6. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рада РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

 

Право учешћа на конкурс имају и лица која су по прописима важећим до ступања Закона на снагу, испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Тестирање и интервју ће се обавити у школи у Ламовитој дана 21.02.2023.  године са почетком у 10,00 часова са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе .

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервују.

Кандидати који  се не појаве на  тестирању и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у дневном листу „Глас Српске". Пријаве и доказе о испуњавању услова конкурса доставити поштом на адресу: ЈУ Основна школа „Јован Дучић", 79204 Ламовита, са назнакон „За конкурс" или лично секретару школе.

              

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана