ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Источно Сарајево: Оглашава слободна радна мјеста на дан 30.09.2020. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Источно Сарајево: Оглашава слободна радна мјеста на дан 30.09.2020. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 30.09.2020. године.

  Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице

*************

******************

ОПШТИНА ТРНОВО

 

расписује

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуну упражњеног радног  мјеста у Општинској управи општине Трново

 

I  Расписује  се  јавни конкурс за попуну упражњеног радног мјеста на неодређено вријеме. 

1. Рецепционар – техничко обезбјеђење  -1 (један) извршилац

 

II  Запослени из тачке 1 овог конкурса обавља послове утврђене Правилником о организацији и систематизацији радних мјеста Општинске управе, општине Трново.

 

 III  Статус: намјештеник

 

IV Општи услови:

     - да је држављанин Републике Српске, односно Босне и Херцеговине,

     - да је старији од 18 година,

     - да има општу здравствену способност,

     - да се против њега не води кривични поступак,

     - да није осуђиван за кривично дјело које га чини  неподобним за обављање послова

       у Општинској управи, јединице  локалне самоуправе.

      - да није у сукобу интереса, односно да не обавља дужности која је неспојива  са дужношћу  која обавља у општинској  управи.

       - да није отпуштано из  из органа управе  као резултат  дисциплинске  мјере на било ком нивоу власти  у БиХ,  три године  прије објављивања  конкурса.

 

V  Посебни услови

1.  - средња стручна спрема, IV степен, 

   -  најмање 6 (шест)  мјесеци  радног искуства,

 

VI   Уз  пријаву на конкурс  са краћом биографијом кандидати су дужни доставити доказе  о испуњавању општих и посебних услова и то:

     - увјерење о држављанству,

     - извод из МКР,

     - увјерење о некажњавању,

     - доказ да се  не води кривични поступак,

     - диплому о завршеној школској спреми,

     - доказ о радном искуству,

     - доказ о здравственој способности (само кандидат који буде изабран)

     - овјерена  изјава да није у сукобу интереса

     - овјерена изјава да није отпуштано из државне службе као резултат дисциплинске мјере на било ком  нивоу власти у БиХ, три године  прије објављивања конкурса.

Јавни конкурс ће бити објављен у  “Гласу Српске”  и огласној табли општине..

 

 VII  Рок за подношење пријава

Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање

Са кандидатима који буду испуњавали услове обавиће се интервју.

Пријаве се могу доставити  лично на протокол општине Трново, или путем поште на адресу Општина Трново, Трновског батаљона 86, 71220 Трново, са назнаком  “за комисију за пријем”.

За додатне информације о јавном конкурсу, контакт особа  Новка Лучић , тел. 057/610-237.

Прописани образац за пријаву кандидата  може се преузети на шалтеру писарнице општине Трново, као и  са веб странице Општине. 

***

ЈУ ОШ “ЈОВАН ДУЧИЋ”

ЧАЈНИЧЕ                                                                                                

 расписује

 

КОНКУРС

за попуну слободног радног  мјеста

 

1. Секретар  школе -  /приправник / - 1 извршилац , годину дана, по програму  подршке  запошљавања младих финансирање  100 % за дјецу погинулих бораца, стицања радног искуства са ВСС у статусу приправника.

 

Радник ступа на  рад даном потписивања уговора  о раду на одређено радно вријеме, приправник.

Пријављени кандидати треба да, осим услова утврђених Законом о раду, а у  складу са  чланом 129. Закона о основном васпитању и образовању, имају:

       а)  завршен први циклус студијског програма  у трајању од 4 године и остварених најмање 240 ECTS  бодова или еквивалент, са завршеним правним факултетом .

        б) љекарско увјерење, од надлежне здравствене установе, о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима.

Право учешћа на конкурсу имају и кандидати који су, по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске”, број 44/17, 31 /18, 84/19, 35/20 и 63/20), испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

          Рад у школи не може обављати лице које је правоснажном пресудом осуђивано за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, злоупотребе опојних средстава, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.                     

           Уз пријаву на конкурс (са биографијом), потписану од стране кандидата који се пријављује, кандидати   обавезно  достављају овјерене фотокопије докумената, којима доказују испуњеност општих  и посебних услова услова, и то:

          1. Увјерења о држављанству;

          2. Извода из МК рођених или личне карте;

          3. Дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области  (диплома мора бити призната уколико није стечена на територији СФРЈ до 6. априла 1992. године, БиХ и Републици Србији);

       4. Љекарског увјерења о психофизичкој и здравственој способности за рад са ученицима које не може бити старије од шест (6) мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након завршеног избора  по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

5.   Увјерења  да  против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

6.   Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава и увјерење о  подацима из  посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце,  за изабраног кандидата, школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

У пријави на конкурс кандидати обавезно треба да наведу тачне адресе становања и бројеве контакт телефона (по могућности бројеве мобилних телефона).

У складу са Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи (“Службени гласник Републике Српске” број: 74/18  и 26/19) биће вршено бодовање кандидата, по већ  утврђеним критеријумима.

 

Кандидати треба да доставе и овјерене фотокопије документације на основу које се врши бодовање, и то:

1.   За просјечну оцјену током студирања - документ у форми додатка дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или у форми увјерења високошколске установе о просјеку оцјена током студирања;

2.   За вријеме проведено на евиденцији незапослених лица -  документ у форми увјерења издатог од Завода за запошљавање за подручје јединице локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен (рачуна се укупно вријеме  чекања на посао у стручној спреми и профилу  затраженим  конкурсом, закључно са даном издавања увјерења о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење);

              - 

*** Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављен на огласну таблу  школе.

*** Тестирање и интервју са кандидатима, који доставе потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се у просторијама школе:

13.10.2020. године, тестирање са почетком у 13 часова,

13.10.2020. године,  интервју са почетком у  14 часова

 

*** Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, па ако се не појаве на истим, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

 

*** Уколико два или више кандидата, након бодовања, остваре исти број бодова, рангирање ће се извршити по прописаним приоритетима и школа ће од тих кандидата, уколико буде потребно, тражити и додатну документацију, а у складу са Правилником о процедури пријема, критеријумима за  пријем у радни однос и начину бодовања кандидата  у основној школи.

*** Конкурс  остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

 Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

 Документација послата уз пријаву на конкурс се не враћа.

Пријаве на конкурс доставити на адресу школе, Игумана Василија бб

73 280  Чајниче, препоручено или директно у школу.

***

ЈУ СРЕДЊОШКОЛСКИ ЦЕНТАР “ПАЛЕ”

ПАЛЕ

расписује

 

КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

 

1.   Професор стручних предмета за занимања грађевински и архитектонски техничар,

      (грађевинске конструкције, грађевински материјали, нацртна геометрија, примјена рачунара,

       пројектовање у високоградњи), пуна норма, 1 извршилац, на одређено вријеме ради замјене

      радника који је именован за помоћника директора, а најдуже до 31.8.2021. године, са радним

      искуством и положеним стручним испитом за рад у настави;

 

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

 

Право учешћа на конкурсу имају кандидати који осим услова утврђених Законом о раду (“Службени гласник Републике Српске” број 01/16 и 66/18), испуњавају и посебне услове прописане чланом 104. Закона о средњем образовању и васпитању (“Службени гласник Републике Српске” број 41/18 и 35/2020), и Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама (“Службени гласник Републике Српске” број 29/12, 86/2013, 80/14 и 83/15).

 

Уз  пријаву потписану од стране кандидата за наведени конкурс кандидати су дужни да приложе:

 

1.   Увјерење о држављанству;

2.   Извод из матичне књиге рођених или овјерену фотокопију личне карте;

3.   Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у       четворогодишњем трајању са остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент и стручно       звање у одређеној области;

4.   Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење       високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци       о просјеку оцјена;

5.   Увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима које издаје надлежна здравствена       установа и које не може бити старије од шест мјесеци а које је дужан доставити изабрани       кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

6.   Увјерење  о положеном стручном испиту за рад у настави;

7.   Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених        лица;

8.   Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца у коме је јасно назначена врста посла,        степен стручне спреме и дужина радног стажа.

9.   Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о        утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике      Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

10.  Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о  утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске

       ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

11.  Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о  утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о    кандидату из категорије борца;

12.   Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које     је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-       психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

13.  Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против  достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета,    полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 

Увјерење да лице није правоснажном пресудом осуђивано за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, злоупотребе опојних средстава, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем (увјерење о неосуђиваности) за изабраног кандидата школа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Процедура пријема у радни однос кандидата регулисана је Законом о средњем образовању и васпитању (“Службени гласник Републике Српске” број 41/18 и 35/2020) и Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем (“Службени гласник Републике Српске”, бр. 24/19).

Право учешћа на конкурс имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове. Наведено лице је дужно да положи стручни испит у року од десет мјесеци од дана заснивања радног односа у школи. Ово лице нема статус приправника, а стручни испит полаже под истим условима предвиђеним за приправника.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу  Закона о средњем образовању и васпитању (“Службени гласник Републике Српске”, број: 41/18 и 35/2020) испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

 

Рок за достављање пријава је 8 (осам) дана од дана објављивања конкурса. Тестирање кандидата који испуњавају услове тражене конкурсом биће обављено у просторијама школе, дана 14.10.2020. године, у 10 часова, а интервју ће бити обављен у просторијама школе истог дана у 11 часова.

 

Све копије тражених докумената треба да буду овјерене. Достављена документација се неће враћати кандидатима. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити узете у разматрање и биће одбачене.

Кандидати неће бити посебно позивани на тестирање и интервју, а уколико се не појаве сматраће се да су одустали од пријаве на јавни конкурс.

Пријаве, са назнаком “За конкурс” доставити поштом или непосредно на адресу: ЈУ “Средњошколски центар Пале” Пале, ул. Његошева бр. 7, 71 420 Пале.

***

ОКРУЖНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО

У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

објављује

 

ЈАВНИ ОГЛАС

о попуни радних мјеста у

Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву

 

I – Назив и позиција радног мјеста

1.   Приправник - волонтер – дипломирани правник .……………………… број извршилаца три (3)

-     Приправник - волонтер закључује уговор о стручном оспособљавању и усавршавању на

      одређено вријеме које не може бити дуже од двије (2) године

 

II – Опис послова

Позиција I-1 – Приправници-волонтери закључују уговор о стручном оспособљавању и усавршавању ради стицања практичног искуства на свим пољима рада у тужилаштвима и стицања услова за полагање правосудног испита. Приправници-волонтери се у одређеном периоду своје службе упућују на практичан рад у основне и окружне судове. Едукација тужилачких приправника-волонтера одвија се у складу са Правилником о обављању приправничког стажа тужилачких приправника у Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву и програмом почетне обуке, коју утврђује Центар за едукацију судија и тужилаца.

 

III – Општи услови

1.   Да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине,

2.   Да је старији од 18 година,

3.   Да има општу здравствену способност,

4.   Да се против њега не води кривични поступак и

5.   Да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора у трајању дужем од шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у тужилаштву.

 

IV – Посебни услови

За позицију I-1:  ВСС дипломирани правник

 

V– Доказ о испуњавању услова (потребна документација)

За испуњавање општих и посебних услова, кандидати морају сљедеће документе приложити у оригиналу или овјереној копији:

- увјерење о држављанству;

- увјерење да се не води кривични поступак (доставиће само изабрани кандидати по            завршетку конкурсне процедуре);

- за испуњавање општег услова из тачке III - 5 доставља се овјерена писмена изјава             кандидата;

- диплому о завршеном правном факултету (овјерена копија дипломе или увјерење о             завршеном школовању);

-    доказ о општој здравственој способности – љекарско увјерење (доставиће само изабрани           кандидати по завршетку конкурсне процедуре).

 

Напомена за све кандидате: Уколико кандидат поднесе лажне документе приликом пријављивања на конкурс, са истим ће бити прекинут уговор о стручном оспособљавању и усавршавању.

 

VI – Адреса за подношење пријаве и рок за пријаву на оглас

Пријаве са доказима о испуњавању општих и посебних услова се могу доставити лично или путем поште на адресу: Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву, ул. Карађорђева бр.5, 71123 Источно Сарајево, са назнаком “Пријава на конкурс за приправника - волонтера”.

 

Рок за подношење пријава кандидата је осам (8) дана од дана објављивања јавног огласа у дневном листу “Глас Српске”.

 

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

 

О времену и мјесту интервјуа кандидати ће бити обавијештени накнадно телефонским путем или писменим путем, те је потребно у пријави обавезно навести и контакт телефон.

 

VII – Програм подршке запошљавању младих са ВСС у статусу приправника у 2020. години

Изабрани кандидати ће, након пријема на позицију приправника – волонтера, моћи да остваре права из Програма у оквиру обављања стручног оспособљавања и усавршавања у Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву уколико буду испуњавали услове прописане Програмом подршке запошљавању младих са ВСС у статусу приправника Завода за запошљавање Републике Српске.

***

УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

 

 објављује

 

КОНКУРС

 

Организациона јединица: Факултет за производњу и менаџмент Требиње

  

1. За избор сарадника у звање вишег асистента за ужу научну област Статистика и вјероватноћа. .................................................................................................1 извршилац

 

Војводе Степе Степановића бб,  89 101 Требиње

 

Организациона јединица: Саобраћајни факултет Добој

         

1. За  избор наставника у звање ванредног професора или доцента за ужу научну  област Транспортно инжењерство ......................................................................... 1 извршилац

 

Војводе Мишића 52, 74 000 Добој

 

Организациона јединица: Правни факултет Пале

 

1. За избор наставника у звање редовног професора или ванредног професора за ужу научну област Кривично и кривично процесно право ..................................... 1 извршилац

 

Алексе Шантића 3, 71 420 Пале

 

Организациона јединица: Економски факултет Пале

 

1. За избор наставника у звање ванредног професора или доцента за ужу научну област Пословне финансије .........................................................................1 извршилац

 

Алексе Шантића 3, 71 420 Пале

 

Организациона јединица: Пољопривредни факултет Источно Сарајево

 

1. За избор наставника у звању ванредног професора или доцента за ужу научну област   Шумарство ............................................................................ 1  извршилац

 

 2. За избор наставника у звању ванредног професора или доцента за ужу научну област   Шумарство ................................................................ 1  извршилац

 

Вука Караџића 30, 71 123 Источно Сарајево

 

Организациона јединица: Филозофски факултет Пале

 

Катедра за компаративистику

 

1. За избор наставника у звање доцента за ужу научну област Опште студије књижевности .....................................................................1 извршилац

 

Катедра за психологију

 

1. За избор сарадника у звање асистента за ужу научну област Општа психологија ...................................................................1 извршилац

Алексе Шантића 1, 71 420 Пале

 

Организациона јединица: Технолошки факултет Зворник

 

1. За избор наставника у звање редовног професора или ванредног професора за ужу научну област Храна и пиће ........................................................1 извршилац

 

2. За избор наставника у звање редовног професора или професора за ужу научну област Храна и пиће .................................................................................1 извршилац

 

3. За избор сарадника у звање вишег асистента за ужу научну област Биологија ћелије, микробиологија ...........................................................................1 извршилац

 

Каракај, 75 400 Зворник

 

Организациона јединица: Педагошки факултет Бијељина

 

1. За избор наставника у звање редовног професора или ванредног професора за ужу научну област Специфичне књижевности. ......................................1 извршилац

 

Семберских ратара 1Е, 76 300 Бијељина

 

Поред општих услова, кандидати морају да испуњавају посебне услове утврђене у члану 77., односно 78. Закона о високом образовању (“Службени гласник РС”, број 73/10, 104/11, 84/12, 108/13, 44/15, 90/16 и 31/18, 26/19).

 

Уз пријаву на конкурс кандидати прилажу:

-  овјерене копије диплома о стеченој високој спреми и магистратури, односно доказ о завршеном првом и другом циклусу студија (за избор у  звање вишег асистента) и овјерену копију дипломе доктора наука (за избор у научно-наставна звања),

- извод из матичне књиге рођених,

- доказ о избору у звање (ако је раније биран),

- кратку биографију и библиографију као и доказе о испуњености услова за избор у  звање у које се бира из члана 77. односно 78. Закона о високом образовању (“Службени гласник РС” број 73/10, 104/11, 84/12, 108/13, 44/15, 90/16 и 31/18, 26/19) као и по један примјерак свега наведеног у библиографији.

 

Са кандидатима који су поднијели уредне, потпуне и благовремене пријаве на конкурс биће обављен интервју.

Пријаве се подносе у року од 15 дана од дана објављивања конкурса на адресе организационих јединица.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

 

 

ПОНИШТЕЊЕ КОНКУРСА

 

Поништава се конкурс објављен у дневном листу “Глас Српске” дана 29.7.2020. године, како слиједи:

избор наставника у звање ванредног професора или доцента за ужу научну област “Шумарство (предмети: Типологија шума и Заштићена шумска подручја)”, на Пољопривредном факултету Источно Сарајево Универзитета у Источном Сарајеву;

избор наставника у звање ванредног професора или доцента за ужу научну област “Шумарство (предмети: Заштита шума и Патологија шумског дрвећа)”, на Пољопривредном факултету Источно Сарајево Универзитета у Источном Сарајеву.

 

Поништава се конкурс објављен у дневном листу “Глас Српске” дана 8.7.2020. године у дијелу који се односи на избор наставника у звање редовног професора за ужу научну област  “Онтологија”, на Филозофском факултету Пале Универзитета у Источном Сарајеву.

 

Поништава се Конкурс објављен у дневном листу “Глас Српске” дана 29.7.2020. године у дијелу који се односи на избор наставника у звање редовног професора за ужу научну област “Математичка анализа и примјене”, на Педагошком факултету Бијељина Универзитета у Источном Сарајеву.

 

Поништава се Конкурс објављен у дневном листу “Глас Српске” дана 3.6.2020. године у дијелу који се односи на избор наставника у звање редовног професора за ужу научну област  “Рачуноводство и ревизија”, на Факултету пословне економије Бијељина Универзитета у Источном Сарајеву.

 

Поништава се Конкурс објављен у дневном листу “Глас Српске” дана 8.6.2020. године у дијелу који се односи на избор наставника у звање редовног професора за ужу научну област  “Теоријска економија”, на Економском факултету Брчко Универзитета у Источном Сарајеву.

***

УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

 

 објављује

 

 

ИСПРАВКУ   КОНКУРСА

У конкурсу који је објављен дана 29.7.2020. године  у дневном листу “Глас Српске” врши се исправка  техничке грешке у дијелу који се односи на избор наставника у звању ванредног професора за ужу научну област Стоматологија, орална хирургија и медицина ..........1 извршилац на Медицинском факултету Фоча

 на начин како слиједи:

 

тако што умјесто:

1. Избор наставника у звању ванредног професора за ужу научну област Стоматологија, орална медицина и хирургија, ужа област образовања Болести зуба и ендодонција ...........1 извршилац;

треба да стоји:

1. Избор наставника у звању ванредног професора за ужу научну област Стоматологија, орална хирургија и медицина ..................................1 извршилац.

***

ЈУ ОШ “ЈОВАН ДУЧИЋ”

ЧАЈНИЧЕ

расписује

 

КОНКУРС

за попуну слободних радних мјеста  за школску 2020/21. годину

 

1. Наставник/професор   математике, 12 часова Централна школа на одређено радно вријеме   до 31.8.2021. године, са радним искуством и положеним стручним испитом;

2. Наставник/ професор  историје, 6 часова на одређено радно вријеме до  31.8.2021. године, са радним искуством  и положеним стручним испитом;

  Радник ступа на  рад даном потписивања уговора  о раду на одређено радно вријеме .

 Пријављени кандидати треба да, осим услова утврђених Законом о раду, а у  складу са чланом 104. Закона о основном васпитању и образовању, имају:

       а)  завршен први циклус студијског програма за слободно радно мјесто и остварених најмање 180 ЕСТС бодова у трајању од  три године или еквивалент;

       б)  положен стручни испит за рад у васпитно-образовном процесу;

       в) љекарско увјерење, од надлежне здравствене установе, о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима.

          Право учешћа на конкурсу имају и кандидати који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом.

          Право учешћа на конкурсу имају и кандидати који су, по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске”, број 44/17, 31 /18, 84/19, 35/20 и 63/20), испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

          Рад у школи не може обављати лице које је правоснажном пресудом осуђивано за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, злоупотребе опојних средстава, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.                     

Кандидати треба да испуњавају и услове, из члан 2. и 3. Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача (“Службени гласник Републике Српске”, број 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15), односно да им је у дипломи наведен стручни профил, прописан  за радно мјесто  на које конкуришу.

 

 Кандидати који конкуришу за радно мјесто под редним бројем 3. треба да испуњавају и услове из члана 6. Правилника о начину организовања проширеног програма, (“Службени гласник Републике Српске”, број 37/19 и 13/20).

 

Уз пријаву на конкурс (са биографијом), потписану од стране кандидата који се пријављује, кандидати   обавезно  достављају овјерене фотокопије докумената, којима доказују испуњеност општих  и посебних услова услова, и то:         

1.   Увјерења о држављанству;

2.   Извода из МК рођених или личне карте;

3.   Дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у       одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних      академских студија у одговарајућој области  (диплома мора бити призната уколико није       стечена на територији СФРЈ до 6. априла 1992. године, БиХ и Републици Србији);

4.   Увјерења о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, (које      је дужан доставити кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и      дидактичко-методичку групу предмета);

5.   Увјерења о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;

6.   Увјерења да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио       разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;

7.  Љекарског увјерења о психофизичкој и здравственој способности за рад са ученицима које не       може бити старије од шест (6) мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након

      завршеног избора  по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

8.   Увјерења  да  против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против       достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета,       полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

9.   Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против       достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета,       полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава и       увјерење о  подацима из  посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела       сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,  за изабраног кандидата, школа ће      прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

У пријави на конкурс кандидати обавезно треба да наведу тачне адресе становања и бројеве контакт телефона (по могућности бројеве мобилних телефона).

У складу са Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи (“Службени гласник Републике Српске” број: 74/18  и 26/19) биће вршено бодовање кандидата, по већ  утврђеним критеријумима.

 

Кандидати треба да доставе и овјерене фотокопије документације на основу које се врши бодовање, и то:

1.   За просјечну оцјену током студирања - документ у форми додатка дипломи који садржи     податке о просјеку оцјена током студирања или у форми увјерења високошколске установе о      просјеку оцјена током студирања;

2.   За вријеме проведено на евиденцији незапослених лица - документ у форми увјерења   издатог од Завода за запошљавање за подручје јединице локалне самоуправе гдје је кандидат   пријављен (рачуна се укупно вријеме  чекања на посао у стручној спреми и профилу       затраженим  конкурсом, закључно са даном издавања увјерења о времену проведеном на    евиденцији незапослених лица која траже запослење);

3.   За дужину радног стажа - документ  у форми увјерења о радном стажу, издатог од ранијег послодавца, које садржи податке из којих се јасно види:

 - врста посла;

 -  степен стручне спреме и

 - дужина оствареног радног стажа по врстама посла.

*** Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављен на огласну таблу  школе.

*** Тестирање и интервју са кандидатима, који доставе потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се у просторијама школе:

13.10.2020. године, тестирање са почетком у 13 часова,

13.10.2020. године,  интервју са почетком у   14 часова

 

*** Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, па ако се не појаве на истим, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

 

*** Уколико два или више кандидата, након бодовања, остваре исти број бодова, рангирање ће се извршити по прописаним приоритетима и школа ће од тих кандидата, уколико буде потребно, тражити и додатну документацију, а у складу са Правилником о процедури пријема, критеријумима за  пријем у радни однос и начину бодовања кандидата  у основној школи.

*** Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

 Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

 Документација послата уз пријаву на конкурс се не враћа.

Пријаве на конкурс доставити на адресу школе, Игумана Василија бб

73 280 Чајниче, препоручено или директно у школу.

***

ИСТРАЖИВАЧКО РАЗВОЈНИ ЦЕНТАР ДОО

ИСТОЧНО САРАЈЕВО

расписује:

 

КОНКУРС

за пријем радника у радни однос

 

1.   Дипломирани инжењер архитектуре или грађевинарства – приправник ............  1 извршилац;

2.   Дипломирани инжењер електротехнике – приправник .......................................... 1 извршилац;

3.   Дипломирани инжењер машинства – приправник ................................................... 1 извршилац;

 

Поред општих услова прописаних Законом, кандидати морају испуњавати и сљедеће посебне услове:

 

- Диплома о завршеном образовању;

- Увјерење да се налази пријављен код надлежне Службе - Завода за запошљавање;

- Познавање енглеског језика (није елиминаторно),

- Посједовање возачке дозволе “Б” категорија (пожељно),

- Знање рада на рачунару (пожељно);

 

Опис послова;

Послови инжењера - приправника у трајању од годину дана.

 

Особине:

- Способност испуњавања више радних задатака истовремено у задатим временским роковима са минималним надзором и додатном стручном помоћи,

- Организационе способности, комуникативност и аналитичност;

- Спремност на тимски рад и способност извјештавања

 

Нудимо:

- Стабилне финансијске и радне услове

- Могућност сталног запослења, напредовања и усавршавања

 

Уколико сматрате да испуњавате услове наведене у конкурсу и заинтересовани сте за расписану позицију, молимо да нам биографију - ЦВ (обавезно са сликом) и мотивационо писмо, заједно са траженом документацијом, доставите :

 

- на и-мејл адресу [email protected]  и инфоЖинзагроуп.еу  са напоменом, пријава на конкурс за “Уписати за коју позицију се пријављујете”;

- директно на протокол Друштва ИРЦ д.о.о. Источно  Сарајево, ул. Вука Караџића 30, Источно Ново Сарајево.

Рок за слање пријава је 10 дана од дана објаве.

 

Кандидати који уђу у ужи избор биће обавијештени писменим путем у року од 10 дана од затварања конкурса.

Непотпуне и неблаговремене пријаве нећемо узимати у разматрање.

***

ИСТРАЖИВАЧКО РАЗВОЈНИ ЦЕНТАР ДОО

ИСТОЧНО САРАЈЕВО

 расписује:

 

КОНКУРС

 

за пријем радника у радни однос

 

-  Дипломирани правник – приправник ....................................,.........1 извршилац;

 

Поред општих услова прописаних Законом, кандидати морају испуњавати и сљедеће посебне услове:

 

- Диплома о завршеном образовању - звање дипломирани правник;

- Увјерење да се налази пријављен код надлежне службе - Бироа за запошљавање;

- Познавање енглеског језика (није елиминаторно),

- Посједовање возачке дозволе “Б” категорија (пожељно),

- Знање рада на рачунару (пожељно);

 

Опис послова;

Послови правника - приправника у трајању од годину дана.

 

Особине:

- Способност испуњавања више радних задатака истовремено у задатим временским

роковима са минималним надзором и додатном стручном помоћи,

- Организационе способности, комуникативност и аналитичност;

- Спремност на тимски рад и способност извјештавања

 

Нудимо:

- Стабилне финансијске и радне услове

- Могућност сталног запослења, напредовања и усавршавања

 

Уколико сматрате да испуњавате услове наведене у конкурсу и заинтересовани сте за расписану позицију, молимо да нам биографију- ЦВ (обавезно са сликом) и мотивационо писмо, заједно са траженом документацијом, доставите:

 

- на и-мејл адресу [email protected]  и инфоЖинзагроуп.еу са напоменом, пријава на

конкурс за “Уписати за коју позицију се пријављујете”;

- директно на протокол Друштва ИРЦ д.о.о. Источно Сарајево, ул. Вука Караџића 30, Источно Ново Сарајево.

Рок за слање пријава је 10 дана од дана објаве.

 

Кандидати који уђу у ужи избор биће обавијештени писменим путем у року од 10 дана од затварања конкурса.

 

 Непотпуне и­ неблаговремене пријаве нећемо узимати у разматрање.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана