ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Источно Сарајево: Оглашава слободна радна мјеста на дан 25.08.2021. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Источно Сарајево: Оглашава слободна радна мјеста на дан 25.08.2021. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 25.08.2021. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода  www.zzzrs.net   или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

****

****

ЈУ ОШ “РУДО”

РУДО

расписује

КОНКУРС

за пријем радника

1.       Водитељ продуженог боравка, 50% радног времена, са радним искуством и положеним стручним испитом, 1 извршилац на одређено вријеме до краја наставног процеса.

2.       Водитељ продуженог боравка, 75% радног времена, са радним искуством и положеним стручним испитом, 1 извршилац на одређено вријеме до краја наставног процеса.

Поред општих услова прописаних Законом о раду (“Службени гласник Републике Српске” број 1/16 и 66/18) кандидат треба да испуњава посебне услове прописане чланом 104, 105. и 106. Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник РС” број 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 и 63/20), услове из члана 2. и 3. Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача (“Службени гласник Републике Српске” број: 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15).

За радно мјесто водитеља у продуженом боравку потребно је да кандидати испуњавају услове из члана 6. Правилника о начину организовања проширеног програма (“Службени гласник Републике Српске” број 37/19, 13/20, 72/21).

Право учешћа на конкурсу имају и кандидати који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане законом.

Право учешћа на конкурсу имају и кандидати који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске” број 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 и 63/20) испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Уз пријаву потписану од стране кандидата потребно је приложити документа:

- Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

- Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

- Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

- Увјерење о радном искуству, издато од ранијег послодавца, које садржи врсту посла, степен стручне спреме и дужину радног стажа по врстама посла,

- Увјерење о положеном стручном испиту,

- Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

- Увјерење општинског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

- Увјерење општинског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

- Увјерење општинског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца,

- Увјерење о држављанству,

- Извод из матичне књиге рођених,

- Љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима, доставиће примљени кандидат прије заснивања радног односа.

Увјерење о неосуђиваности за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Тестирање кандидата који су доставили потпуне и благовремене пријаве и који испуњавају услове конкурса обавиће се 6.9.2021. године у 13 часова, а интервју у 14 часова. Школа ће истаћи на огласној табли списак кандидата који испуњавају услове конкурса. Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на њима, сматраће се да одустају од пријаве на конкурс.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Конкурс остаје отворен 8 дана по објављивању. Пријаве са доказима о испуњавању услова доставити у затвореној коверти са назнаком “Пријава на конкурс” на адресу: ЈУ Основна школа “Рудо”, ул. Цара Душана бр. 35А, Рудо, 73260.

***

ЈУ ОШ “ЉУТИЦА БОГДАН”

КАЛИНОВИК

расписује

КОНКУРС

- Наставник ликовне културе – 1 извршилац, 5 часова, на одређено вријеме до повратка радника са боловања, приправник

Поред општих услова предвиђених Законом о раду (“Службени гласник Републике Српске” бр. 1/16 и 66/18) и чланом 5 Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи (“Службени гласник Републике Српске” бр. 74/18 и 26/19), кандидати морају испуњавати и посебне услове предвиђене чланом 104 Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске” бр. 44/17) и чланом 3 Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача (“Службени гласник РС” бр. 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15). Потребна документација:

• Уз потписану пријаву од стране кандидата на којој ће обавезно бити назначена адреса и контакт телефон, кандидати достављају следећа документа:

• Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте;

• Увјерење о држављанству;

• Овјерена фотокопија дипломе о стеченом звању;

• Увјерење или додатак дипломи о просјеку оцјена који је кандидат остварио током студирања (увјерење мора бити издато од високошколске установе);

• Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица

• Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за

борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

• Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за

борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца

Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца;

• Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за

борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

• Увјерење да није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем;

• Љекарско увјерење (дужан је доставити кандидат који буде

изабран путем конкурса, а прије заснивања радног односа). Љекарско увјерење не може бити старије од 6 мјесеци.

• Увјерење о неосуђиваности и увјерење о подацима из

посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце (затражиће основна школа по службеној дужности након што кандидат буде изабран путем конкурса, а прије заснивања радног односа).

 

Рок за подношење пријава је 8 дана од дана објављивања у дневним новинама “Глас Српске”.

Са кандидатима који испуњавају услове конкурса биће обављен тест и интервју (10.9.2021. у 12 часова тест, у 13.30 интервју), који представљају критеријуме за бодовање приликом утврђивања листе кандидата за пријем у радни однос. (Правилник о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи (“Службени гласник Републике Српске” бр. 74/18 и 26/19)

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса, након прегледа достављене документације, биће постављен на огласној табли школе, најкасније три дана прије заказаног теста и интервјуа, а кандидат који се не појави на тестирању или интервјуу сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Кандидати су у пријави на конкурс дужни навести контакт телефон и адресу.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве закључком ће бити одбачене.

Пријаве са траженом документацијом предати лично или послати поштом препоручено на адресу: ЈУ Основна школа “Љутица Богдан”, Српских добровољаца број 5, 71230 Калиновик.                                               

***

 

ЈУ ОШ "МИЛАН ИЛИЋ ЧИЧА ШУМАДИЈСКИ"

ХАН ПИЈЕСАК

ПОНИШТАВА

дио конкурса који се односи на упражњено радно мјесто водитељ продуженог боравка, објављеног у дневним новинама "Глас Српске" бр. 15630, дана 11.8.2021. год. јер је дошло до промјене у расподјели радног времена и норме на поменутом радном мјесту.

 

ЈУ ОШ "МИЛАН ИЛИЋ ЧИЧА ШУМАДИЈСКИ"

ХАН ПИЈЕСАК

расписује

КОНКУРС

за пријем радника

1)      Водитељ продуженог боравка са радним искуством и положеним стручним испитом - један извршилац, 75% норме до 30.6.2022. год.

 

Поред општих услова прописаних Законом о раду ("Службени гласник РС" број: 01/16 и 66/18) и чланом 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи ("Службени гласник Републике Српске" број: 74/18 и 26/19), кандидат треба да испуњава услове прописане чланом 104. Закона о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске" број: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 и 63/20), чланом 2. и 3. Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача ("Служени гласник Републике Српске" број: 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15). Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

 

Бодовање кандидата ће се вршити по критеријуму Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи ("Службени гласник Републике Српске" број: 74/18 и 26/19) и на основу Одлуке Уставног суда бр. У-83/14 ("Службени гласник Републике Српске" број 18/16).

 

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

1)      да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2)      да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

3)      да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије закључивања радног односа,

4)      да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављањем дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,

5)      да по подацима из посебног Регистра није правоснажно осуђиван за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,

6)      да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерење из тачке 4) и 5) за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа

Уз потписану пријаву и документацију којом се доказује испуњавање општих услова, потребно је доставити и документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи ("Службени гласник РС" број: 74/18 и 26/19, у даљем тексту: Правилник), која подразумијева:

1)      Диплому о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

2)      Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

3)      Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

4)      Увјерење о положеном стручном испиту,

5)      Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

6)      Увјерење издато од Завода за запошљавања као доказ о времену проведеном на евиденцији незапослених лица (бодује се укупно вријеме чекања на посао у стручној спреми и профилу траженим конкурсом),

7)      Увјерење о радном стажу издато од претходног послодавца, а које садржи податке о: врсти посла; степену стручне спреме; дужини оствареног радног стажа по врстама посла, као и напомену уколико је кандидат радио са непуним радним временом, те је то радно вријеме потребно прерачунати у пуно радно вријеме,

8)      Увјерење надлежног органа о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

9)      Увјерење надлежног органа о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

10) Увјерење надлежног органа о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије борца.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Тестирање кандидата који су доставили потпуну и благовремену пријаву, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се у просторијама школе у четвртак 16.9.2021. год. у 13 часова, интервју истог дана у 14.30 часова.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса школа ће поставити на огласну таблу или по могућности на интернет страницу школе три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати и уколико се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања.

Пријаве доставити у затвореној коверти са назнаком "Пријава на конкурс" на адресу: ЈУ Основна школа "Милан Илић Чича Шумадијски" Хан Пијесак, ул. Александра Карађорђевића 10, 71360 Хан Пијесак.

***

ЈУ ОШ "МОКРО"

МОКРО

 

расписује

КОНКУРС

за сљедећа радна мјеста:

1. Водитељ у продуженом боравку - 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом, пуна норма, на одређено вријеме до 30.6.2022. године;

2. Водитељ у јутарњем чувању - 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом, 50% норме седмично, на одређено вријеме до 30.6.2022. године;

3. Наставник физике - 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом, 6 часова седмично, на одређено вријеме до 31.8.2022. године;

4. Наставник ликовне културе - 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом, 5 часова седмично, на одређено вријеме до 31.8.2022. године;

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

Поред општих услова прописаних Законом о раду ("Службени гласник Републике Српске", бр. 1/16 и 66/18) и члановима 5. и 6. Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи ("Службени гласник Републике Српске", бр. 74/18 и 26/19), кандидат треба да испуњава услове прописане чланом 104. Закона о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске", бр. 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 и 63/20), чланом 2. и 3. Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача ("Службени гласник Републике Српске", бр. 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15) и чланом 6. Правилника о начину организовања проширеног програма ("Службени гласник Републике Српске", бр. 37/19, 13/20 и 72/21), зависно од радног мјеста на које кандидат конкурише.

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став 6. Закона о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске", бр. 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 и 63/20).

Право учешћа на конкурсу имају и кандидати који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске", бр. 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 и 63/20) испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

1) Да је држављанин РС или БиХ, што доказује увјерењем о држављанству,

2) Да је пунољетан, што доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

3) Да је радно способан, што доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4) Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава, што доказује увјерењем о неосуђиваности које ће школа прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа,

5) Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце, које ће школа прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа,

6) Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Уз потписану пријаву и документацију којом доказује испуњеност општих услова, потребно је доставити документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање кандидата:

1) Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одређеној области,

2) Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

3) Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,

4) Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

5) Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

6)У вјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, са подацима о врсти посла, степену стручне спреме и дужини оствареног радног стажа по врстама посла, уколико је кандидат радио са непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме,

7) Увјерење издато од стране Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица за незапослена лица која се налазе на тој евиденцији,

8) Увјерење општинског-градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

9) Увјерење општинског-градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

10) Увјерење општинског-градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Тестирање кандидата који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се дана 6.9.2021. године, са почетком у 9 часова, а интервју ће бити обављен истог дана са почетком у 11 часова у просторијама ЈУ ОШ "Мокро" у Мокром.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве на њима, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса истаћи на огласну таблу школе.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије им неће бити враћене.

Конкурс остаје отворен осам дана од дана објављивања. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Пријаве доставити у затвореној коверти са назнаком "Пријава на конкурс" на адресу ул. Мокро бб, 71428 Мокро, препорученом пошиљком или директно у школу.

***

ЈУ СРЕДЊОШКОЛСКИ ЦЕНТАР РУДО

РУДО

расписује

 

КОНКУРС

за пријем радника у радни однос на одређено

1. Професор српског језика – 5 часова , 1 извршилац

2. Професор психологије – 2 часа, 1 извршилац

3. Професор православне вјеронауке – 5 часова, 1 извршилац

4. Професор физике – 4 часа, 1 извршилац

Конкурс за горе наведена мјеста се расписује за лица са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме до 31.8.2022. године.

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

Кандидати поред општих услова прописаних Законом о раду (“Службени гласник РС” број 1/16 и 66/18), којим се уређују радни односи, треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 104. Закона о средњем образовању и васпитању (“Сл. Гл. РС” бр. 41/18), Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у средњој школи (“Сл. Гл. РС” бр. 24/19) и Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама (“Сл. Гл. РС” број 29/12, 80/14 и 83/15) и Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у гимназији (“Службени гласник Републике Српске” број 34/15 и 83/15).

Уз пријаву (потписану од стране кандидата) са бројем телефона и адресом становања, потребно је доставити:

1. извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте,

2. увјерење о држављанству не старије од шест мјесеци,

3. љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима (не старије од 6 мјесеци, доставља кандидат прије заснивања радног односа који буде изабран),

4. увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,

5. увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце,

6. увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

Увјерење под тачком 4. и 5. за изабраног кандидата школа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа.

7. овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са остварених најмање 240 EC­TS бодова или еквивалент и стручно звање у одређеној области,

8. додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

9. увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави,

10. увјерење од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, након стицања одговарајуће стручне спреме,

11. увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита,

12. увјерење о положеној педагошко-андрагошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

13. увјерење о радном стажу ранијег послодавца у којем је јасно назначена врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног стажа,

14. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

15. увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

16. увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

 

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане законом, као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу закона испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

Рок за достављање пријаве је 8 (осам) дана од дана објављивања.

Школа ће отварати доспјеле коверте у понедјељак у 12 часова и на огласној табли објавити списак кандидата који испуњавају услове конкурса, а тестирање и интервју ће се обавити 8.9.2021. године. У просторијама школе у 12 часова са кандидатима који испуњавају услове тражене конкурсом.

Све копије докумената треба да буду овјерене. Достављена документација се неће враћати кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Пријаве слати на адресу:

ЈУ Средњошколски центар Рудо

Улица Цара Душана број 35, 73260 Рудо.

Са назнаком “за конкурс”

***

ЈУ СШЦ "ВАСИЛИЈЕ ОСТРОШКИ"

СОКОЛАЦ

расписује

 

КОНКУРС

за избор и именовање директора школе ЈУ СШЦ "Василије Острошки" Соколац

I Предмет

Школски одбор ЈУ СШЦ "Василије Острошки" Соколац расписује јавни конкурс за избор и именовање директора ЈУ СШЦ "Василије Острошки" Соколац.

II Опис послова

Директор руководи радом школе и одговоран је за законитост рада и успјешно обављање дјелатности школе. Директор за свој рад одговара Влади, школском одбору и министру.

III Мандат

Мандат директора траје четири године и тече од дана ступања на дужност.

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

IV Услови које кандидат мора да испуњава:

За директора школе може да буде изабрано лице које поред општих услова предвиђених Законом о раду ("Службени гласник Републике Српске" број 01/16 и 66/18)

- да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине,

- да је пунољетан,

- да има општу здравствену способност за рад,

- да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, нити је против њега покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и друго насиља над дјететом или малољетним лицем;

такође је потребно да испуњава и посебне услове прописане чланом 129. Закона о средњем образовању и васпитању ("Службени гласник Републике Српске" број 41/18, 35/20 и 92/20) и то:

1. Да има завршен најмање први циклус студија у четворогодишњем трајању и најмање остварених 240 EC­TS бодова или еквивалент,

2. Да има положен стручни испит за обављање васпитно-образовног рада,

3. Да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у школи након стицања дипломе из тачке 1.

4. Да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, нити је против њега покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и друго насиља над дјететом или малољетним лицем,

5. Да има предложен програм рада и истиче се својим радом и способностима за организовање образовно-васпитног рада школе, и

6. Да испуњава услове за радно мјесто наставника и стручног сарадника за које конкурише.

Напомена:

• За директора школе не може бити изабрано лице на које се односи члан IX став 1. Устава Босне и Херцеговине (као доказ прилаже се овјерена изјава да кандидат није лице на које се односи члан)

V Потребна документација

Уз потписану пријаву (са кратком биографијом са подацима о претходним пословима и развоју каријере у струци и оствареним резултатима у раду) на расписани конкурс, кандидати су дужни да доставе сљедеће документе о испуњености општих и посебних услова:

Општи услови:

1) увјерење о држављанству (не старије од 6 мјесеци),

2) извод из матичне књиге рођених,

3) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности за рад са ученицима, које не може бити старије од шест мјесеци и прилаже га само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу,

4) да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора нити за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава (за изабраног кандидата школа прибавља службеним путем),

5)      увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце (за изабраног кандидата школа прибавља службеним путем),

6) увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Уз потписану пријаву (са кратком биографијом са подацима о претходним пословима и развоју каријере у струци и оствареним резултатима у раду) и документацију за опште услове које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на јавни конкурс, кандидати треба да доставе и документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова, и то:

1) овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 EC­TS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент

2) увјерење о положеном стручном испиту за рад у образовно-васпитном процесу;

3) увјерење којим се доказује најмање пет (5) година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у школи након стицања дипломе;

4) предложен програм рада за наредни четворогодишњи мандат;

5) препоруку ранијег послодавца.

• Након избора, директор школе мора проћи едукацију по програму који прописује министар.

• Процедура избора и именовања директора биће обављена у складу са одредбама члана 128. став 1. тачка 8, тачка 9. и тачка 10. и члана 130. Закона о средњем образовању и васпитању (“Службени Гласник Републике Српске” број 41/18, 35/20 и 92/20).

Напомена:

За директора школе не може бити изабрано лице на које се односи члан IX став 1. Устава Босне и Херцеговине (као доказ прилаже се овјерена изјава да кандидат није лице на које се односи овај члан).

VI Рок и начин подношења пријава

Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања овог конкурса. Пријаве на конкурс лично доставити или слати на адресу: ЈУ Средњошколски центар “Василије Острошки” Соколац; улица Омладинска бр. 2, 71350 Соколац. На коверти обавезно назначити “Пријава на конкурс”, са назнаком за позицију за коју су конкурише, а додатне информације могу се добити на број телефона: 057/400-682 или 057/400-670.

VII Начин и рок обавјештавања кандидата о резултатима конкурса

За све кандидате који испуњавају горе наведене услове и који су доставили потпуне и благовремене пријаве, Школски одбор ће размотрити и доставити министру документацију и списак кандидата који испуњавају услове конкурса за именовање директора школе у року од 8 дана од дана разматрања пријава.

Школски одбор ће писмено обавијестити пријављене кандидате на расписани конкурс о одлуци Владе у вези са именовањем директора у року од 8 (осам) дана од дана пријема одлуке од надлежног министарства.

Конкурс остаје отворен 15 дана од дана објављивања.

VIII Напомена

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање

Пријаве на конкурс лично доставити или слати на адресу: ЈУ Средњошколски центар “Василије Острошки” Соколац, улица Омладинска бр. 2, 71350 Соколац. На коверти обавезно назначити “Пријава на конкурс”, са назнаком за позицију за коју су конкурише, а додатне информације могу се добити на број телефона: 057/400-682 или 057/400-670.

Конкурс остаје отворен 15 дана од дана објављивања.

***

ЈУ ОШ "ПЕТАР ПЕТРОВИЋ ЊЕГОШ"

ИСТОЧНА ИЛИЏА

расписује

КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста

Опис радних мјеста

 

• Водитељ продуженог боравка, пуна норма, 5 извршилаца са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме, а најдаље до 30.6.2022. године.

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

Поред општих услова предвиђених Законом о раду ("Службени гласник Републике Српске" број: 1/16 и 66/18) кандидати треба да испуњавају и услове предвиђене чланом 104. Закона о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске", број: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20, 63/20), као и услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача ("Службени гласник Републике Српске" број: 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15).

Кандидати треба да испуњавају услове из члана 6. Правилника о начину организовања проширеног програма ("Службени гласник Републике Српске" број: 37/19, 13/20).

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане овим конкурсом и Законом о основном васпитању и образовању - чл. 104. став (6) ("Службени гласник Републике Српске" број: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20, 63/20).

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске" број: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20, 63/20) испуњавала услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Уз пријаву потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс, потребно је доставити сљедеће документе којима се доказују општи услови које кандидат треба да испуњава:

1. Увјерење о држављанству Републике Српске или Босне и Херцеговине;

2. Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте;

3. Љекарско увјерење о радној способности - не старије од шест мјесеци (прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа);

4. Увјерење о неосуђиваности за кривична дјела учињена против полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава (школа ће прибавити службеним путем за изабраног кандидата прије заснивања радног односа).

5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце (школа ће прибавити службеним путем за изабраног кандидата прије заснивања радног односа).

6. Увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и дугог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 

Документација на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 115. Закона о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске" број: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20, 63/20) и члана 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи ("Службени гласник Републике Српске" број: 74/18 и 26/19) је:

1. Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

3. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;

4. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;

5. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

6. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

7. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца из којег се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла;

8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије борца.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Тестирање кандидата који су доставили потпуне и благовремене пријаве обавиће се дана 9.9.2021. у 9 часова, а интервју ће се обавити истог дана у 11 часова у просторијама школе.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу школе, а по могућности и на интернет страницу школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

Уколико се не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања.

Пријаве доставити у затвореној коверти са назнаком "Пријава на конкурс" на адресу:

ЈУ Основна школа "Петар Петровић Његош" Источна Илиџа,

Бановић Страхиње 8.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана