ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Источно Сарајево: Оглашава слободна радна мјеста на дан 15.11.2023. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Источно Сарајево: Оглашава слободна радна мјеста на дан 15.11.2023. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 15.11. 2023. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

****

****

****

ЈУ ОСНОВНА ШКОЛА "ПАЛЕ"

ПАЛЕ

 

расписује:

 

К О Н К У Р С

за попуну упражњеног радног мјеста

 

  1. Наставник српског језика, пуна норма, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, на одређено вријеме до повратка раднице са боловања и породиљског одсуства - 1 (један) извршилац.
  1. Општи и посебни услови за пријем у радни однос

Поред општих услова прописаних Законом о раду („Службени гласник РС", бр. 1/16, 66/18,119/21) и члановима  5. и 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи (’‘Службени гласник РС’’ бр. 74/23) кандидат треба да испуњава услове прописане чланом 114. Закона о основном васпитању и образовању Републике Српске („Службени гласник Републике Српске"  број: 81/22), чланом 6. Правилника о начину организовања проширеног програма („Службени гласник РС" бр. 37/19,13/20 и 72/21)  и чланом 3.  Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача („Службени гласник РС" бр. 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15) .

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 114. став 5. Закона о основном васпитању и образовању (’‘Службени гласник РС’’ бр. 81/22). Такође, право учешћа на конкурсу имају и кандидати који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

 

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

1) Да је држављанин РС или БиХ што доказује увјерењем о држављанству,

2) Да је пунољетан што доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,
3) Да је радно способан што доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, издатим о стране цертификоване здравствене установе, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4) Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

5) Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела која га чине недостојним за рад у школи, те за кривична дјела учињена против: службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 6) Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце.

 

Увјерења из тачака 5) и 6) за изабраног кандидата Школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

Уз  потписану пријаву и документацију којом  доказује испуњеност општих услова, потребно је доставити документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање кандидата:

 

1) Диплому о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области.

2) Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу  предмета,

3) Увјерење о положеном стручном испиту за самосталан васпитно-образовни рад,.

4) Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у основној школи.

5) Додатак дипломи или увјерење високошколске установе који садржи податке о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

6) Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица а након стицања одговарајуће стручне спреме,

7) Увјерење о радном стажу издато од претходног послодавца, са подацима о опису радног мјеста или ситематизацији радног мјеста, степену стручне спреме и звању и  дужини оствареног радног стажа по врстама посла, уколико је кандидат радио са непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме.

8) Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог  борца,

9) Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

10) Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије борца.

У изузетним случајевима кандидати могу доставити документе из ставова 3) и 4) члана 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске" бр: 74/23)

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављен на огласној табли Школе.

Тестирање  и интервју са кандидатима који доставе потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса обавиће се у просторијама Школе:

- 30.11.2023. године са почетком у 13.00 часова - тестирање и

истог дана са почетком у 14.00 часова – интервју.

Кандидати се неће  посебно позивати  на  тестирање и интервју, а  уколико се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

У пријави на Конкурс обавезно је да кандидати наведу тачну адресу становања и број телефона.

Конкурс  остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања у дневним новинама „Глас Српске".

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Пријаве доставити у затвореној коверти са назнаком ‘’Пријава на конкурс’’ на адресу Школе, Милана Симовића број 26, 71 420 Пале, препорученом пошиљком или лично у Школи. На коверти навести радно мјесто на које се кандидат пријављује.

***

ОКРУЖНИ ПРИВРЕДНИ СУД

У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

 

расписује

 

ЈАВНИ КОНКУРС

За пријем у радни однос на неодређено вријеме

 

 

  1. Секретар суда ________________________ 1 (један) извршилац

 

Кандидати треба да испуњавају слиједеће опште и посебне услове

 

Општи услови:

- да је држављанин БиХ;

- да је пунољетан;

- да има општу здравствену способност;

- да се против кандидата не води кривични поступак;

- да није осуђен за кривично дјело на безусловну казну затвора од  најмање 6 мјесеци или за кажњиво дјело које га чини неподобним за обављање послова у државној служби.

 

Посебни услови:

- ВСС- Завршен правни факултет (8 семестара 240 ECTS), дипломирани правник;

- положен правосудни испит или испит за раднике органа управе за ВСС;

- најмање 5 година радног искуства у струци, одговарајуће искуство на истим или сличним пословима и одговарајуће искуство на организационим пословима;

-познавање рада на рачунару.

 

Уз Пријаву са кратком биографијом кандидати треба да доставе слиједећу документацију:

- извод из матичне књиге рођених,

- увјерење о држављанству,

- диплому о завршеном факултету,

- увјерење да се против кандидата не води кривични поступак,

- увјерење о положеном државном или правосудном испиту,

- доказ о потребном рандом искуству,

- доказ о познавању рада на рачунару.

Документацију доставити у оригиналу или овјереним копијама не старијим од 6 мјесеци.

Доказ о општој здравственој способности обавезан је доставити само изабрани кандидат.

Моле се кандидати да уз пријаву не достављају додатне материјале који нису тражени конкурсом.

У поступку пријема кандидата провест ће се интервју са кандидатима који испуњавају услове, а по потреби писмена провјера знања (тест).

 

Пријаве се подносе на писарници суда лично или путем поште на адресу:

Окружни привредни суд у Источном Сарајеву,

Војводе Радомира Путника бб,

71123 Источно Сарајево

 

Пријаве се подносе у затвореној коверти са назнаком „Пријава на конкурс".

 

Конкурс остаје отворен 15 (петнаест) дана од дана објављивања у дневном листу.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се узети у разматрање.

Конкурс ће се објавити у дневним новинама Глас Српске и на њеб страници суда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана