ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Источно Сарајево: Оглашава слободна радна мјеста на дан 14.12.2022. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Источно Сарајево: Оглашава слободна радна мјеста на дан 14.12.2022. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 14.12.2022. године.

 Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

****

 ОПШТИНА КАЛИНОВИК

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ

расписује

 

Ј А В Н И  К О Н К У Р С

за пријем приправника у Општинску управу општине Калиновик

 

I -У Општинској управи општине Калиновик, у оквиру реализације „Програма подршке запошљавању младих са ВСС  у статусу приправника у 2022. години" Завода за запошљавање РС, извршиће се пријем приправника, лица са  завршеном високом стручном спремом – први циклус студија са остварених најмање 240 ECTS бодова, и то:

 

  1. Дипломирани политиколог ............................................. један (1)  извршилац.  

 

 

II ОПИС ПОСЛОВА    

Приправник се прима у радни однос на одређено вријеме, на период од 12 мјесеци, ради стицања радног искуства у струци и стручног оспособљавања.

 

 

III – ОПШТИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ ПРИПРАВНИКА У РАДНИ ОДНОС

Приправник мора испуњавати сљедеће опште услове.

  • да је држављанин Републике Српске, односно БиХ,
  • да је старији од 18 година,
  • да има општу здравствену способност (достављају изабрани кандидати по окончању конкурсне процедуре),
  • да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у Општинској управи јединице локалне самоуправе,
  • да није отпуштан из органа управе као резултат дисциплинске мјере  на било ком нивоу власти у БиХ, три године прије објављивања конкурса,
  • да није у сукобу интереса, односно да не обавља дужност која је неспојива са дужношћу службеника у општинској управи.

 

IV –  ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ

Уз пријаву, која се подноси на посебном образцу који се налази у пријемној канцеларији Општинске управе општине Калиновик и на званичној интернет старници општине Калиновик кандидат доставља доказе о испуњености општих и посебних услова наведених у јавном конкурсу.

  1. Као доказ о испуњавању општих услова кандидат прилаже фотокопију увјерења о држављанству РС, односно БиХ (овјерену од стране надлежног органа) и изјаве кандидата које су саставни  Пријаве на јавни конкурс за пријем приправника да кандидат:
  • није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у општинској управи јединице локалне самоуправе,
  • није отпуштан из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било ком нивоу власти у БиХ, три године прије објављивања конкурса,
  • да се на њега не односе одредбе Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе које регулишу неспојивост и сукоб интереса.
  1. Као доказ о испуњавању посебних услова кандидат је дужан приложити фотокопију:
  • дипломе о завршеном факултету,
  • увјерења о просјеку оцјена у току студирања или додатка дипломи из кога се може видјети просјек оцјена у току студирања,
  • увјерења да се налази у евиденцији Завода за запошљавање РС.

 

V –ПОСТУПАК ПРИЈЕМА

Поступак пријема приправника у радни однос јавним конкурсом проводи Комисија, коју именује Начелник општине из реда запослених у Општинској управи општине Калиновик након објаве јавног конкурса

Комисија је дужна да утврди благовременост и потпуност пристиглих пријава, изврши контролу испуњености општих и посебних услова, обави интервју са кандидатима који испуњавају услове, изврши бодовање кандидата и утврди редослијед кандидата, тј. приоритетну ранг-листу.

Прворангирани кандидат, по приједлогу Комисије за спровођење јавног конкурса, је дужан да у року од седам дана, од дана пријема обавјештења комисије, достави доказе о испуњавању општих и посебних услова у оригиналу или овјерену фотокопију, као и увјерење о општој здравственој способности.

Ако прворангирани кандидат не достави напријед наведене доказе у прописаном року или ако на основу достављених доказа Комисија утврди да кандидат не испуњава опште и посебне услове, позваће сљедећег кандидата по броју освојених бодова са листе успјешних кандидата да достави горе наведене доказе.

Са изабраним кандидатом закључиће се уговор о обављању приправничког стажа, у трајању предвиђеном законом.

 

VIРОК И НАЧИН ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА

Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања Јавног конкурса у дневном листу „Глас Српске".

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Јавни конкурс ће за вријеме трајања рока за пријаву бити објављен и на званичној њеб-страници општине Калиновик.

Пријаве на Јавни конкурс достављају се лично на писарницу општине или путем поште, на адресу: Општина Калиновик, Начелник општине, са назнаком „Пријава на конкурс – Комисији за спровођење поступка пријема", Карађорђева, бр. 37, 71230 Калиновик.

Особа задужена за давање додатних обавјештења о Јавном конкурсу је Милинко Лаловић, контакт телефон: 057/623-131.

***

ЈУ ОСНОВНА ШКОЛА "СВЕТИ САВА"

ТРНОВО

 

расписује

 

ЈАВНИ КОНКУРС
ЗА ИЗБОР И ИМЕНОВАЊЕ ДИРЕКТОРА
  ЈАВНЕ УСТАНОВЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „ СВЕТИ САВА" ТРНОВО

 

I – Предмет
Школски одбор Јавне установе Основне школе „Свети Сава" Трново расписује јавни конкурс за избор и именовање директора Јавне установе Основне школе „Свети Сава" Трново.

II - Опис послова
Директор школе руководи радом школе и одговоран је за законитост рада и успјешно обављање дјелатности школе. За свој рад одговара Влади, Школском одбору и министру. Директор школе одговоран је и за обављање осталих послова утврђених Законом о систему јавних служби и Статутом школе.

III – Мандат
Директор ЈУ Основне школе „Свети Сава’’ Трново, бира се на период од 4 (четири) године. Мандат се рачуна од дана ступања на дужност.
Школски одбор министру доставља документацију и списак кандидата који испуњавају услове конкурса за именовање директора, у року од осам дана од дана разматрања пријава.

На приједлог министра, Влада именује за директора једног од кандидата са списка кандидата који испуњавају услове.


ОПШТИ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

IV - Услови за учешће на конкурсу
За директора Јавне установе Основне школе „ Свети Сава" Трново  може бити изабрано лице које испуњава услове утврђене Законом о раду, Законом о основном васпитању и образовању и Правилником о условима и поступку избора и разрјешења директора основне школе, и то:


1. Општи услови:
1) да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине,

2) да је старији од 18 година,
3) да има општу здравствену способност за рад.

 

2. Посебни услови:
За директора школе може да буде изабран наставник или стручни сарадник који:
1) има завршен први циклус студија у трајању од четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент или испуњава услове у складу са чланом 198. став  1. и 2. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број: 81/22).
2) има најмање 5 (пет) година радног стажа као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе из тачке 1).
3) није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, против којег није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

3. Поред општих и посебних услова које кандидат мора да испуњава, на кандидата за мјесто директора не смије се односити члан 9. став (1) Устава БиХ , односно, кандидат не може бити ниједно лице које служи казну изречену од стране Међународног суда за бившу Југославију и ниједно лице које је под оптужницом тог Суда, а није се повиновало налогу да се појави пред Судом.
 

V – Потребна документација
Кандидат који конкурише за радно мјесто директора школе уз потписну пријаву на конкурс прилаже сљедећа документа, којим доказује испуњеност општих и посебних услова:
1) диплому о завршеној стручној спреми,
2) потврду којом доказује да има најмање пет година радног стажа као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у школи након стицања дипломе односно доказ о оствареном радном стажу на пословима директора школе који се урачунава у радни стаж тражен у тачки 2. посебних услова конкурса;
3) љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима, које прилаже само именовани кандидат прије ступања на дужност,
4) увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора,

5) увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,
6) приједлог програма рада директора у наредном четворогодишњем мандату,
7) препоруку ранијег послодавца, односно наставничког вијећа школе у којој је кандидат запослен,
8) кратку биографију са подацима о претходним пословима и развоју каријере у струци и оствареним резултатима у раду,
9) извод из матичне књиге рођених,

10) увјерење о држављанству,

11) овјерену изјаву кандидата да се на њега не односи одредба члана 9. став (1) Устава БиХ.
 

Увјерење из тачке 4) школа ће прибавити службеним путем за именованог кандидата, а прије ступања на дужност.
Кандидати су дужни да уз потписану пријаву доставе документа у оригиналу или овјереној фото-копији (не старије од 6 мјесеци).

VI – Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријаве
Пријаве се могу доставити лично или поштом на сљедећу адресу:
Јавна установа Основна школа „ Свети Сава" Трново, Трновског батаљона 33, 71 220 Трново са назнаком: „Јавни конкурс за избор и именовање директора школе" (НЕ ОТВАРАТИ).
Рок за подношење пријаве је 15 дана од дана објављивања конкурса у дневним новинама које се објављују у Републици Српској и БиХ.
Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.
Достављена документа школи по овом конкурсу неће се враћати кандидатима.

VII – Начин и рок обавјештења кандидата
Школски одбор писаним путем обавјештава све учеснике конкурса о одлуци Владе о именовању директора Јавне установе Основне школе „Свети Сава" Трново у року од осам дана од дана пријема одлуке.

***

ЈУ ОСНОВНА ШКОЛА "СВЕТИ САВА"

РОГАТИЦА

расписује

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

 

  1. Наставник физике, 1 извршилац за 6 часова седмично, на одређено вријеме од дана пријема до 30.06.2023. године са радним искуством и положеним стручним испитом и
  2. Наставник биологије, 1 извршилац за 4  часа седмично, на одређено вријеме од дана пријема до 30.06.2023. године са радним искуством и положеним стручним испитом.

  

Поред општих услова прописаних Законом о раду („Службени гласник Републике Српске", број: 1/16, 66/18, 91/21-Одлука Уставног суда Републике Српске и 119/21) и чланом 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске" број: 74/18 и 26/19), кандидат треба да испуњава услове прописане чланом 114. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број: 81/22) и чланом 3. тачка м) и тачка њ) Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача („Службени гласник Републике Српске" број: 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15).

Изузетно, право учешћа на конкурс имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, као и лица која су стекла радни стаж у школи ван наставног процеса, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању.

Право учешћа на конкурс имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број: 81/22), испуњавали услове који се односе на степен и врсту стручне спреме.

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

  1. да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,
  2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,
  3. да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не

може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

  1. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности,

морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,

  1. да по подацима из посебног Регистра није  правоснажно осуђиван за кривична дјела сексуалне

злоупотребе и искоришћавања дјеце,

  1. да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства  личности,

морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 

Увјерење из тачке 4) и 5)  за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа. 

Уз потписану пријаву и документацију којом доказују испуњеност општих услова, потребно је доставити документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање кандидата:  

  1. овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено

стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

  1. увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је

дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

  1. увјерење о положеном стручном испиту,

4)   увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стучног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

5) додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

6)  увјерење издато од  Завода за запошљавање о времену проведеном на  евиденцији  незапослених лица која траже запослење,

7)   увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца,

8) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

9) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

10) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на јавни конкурс комисија не разматра, већ их евидентира, уз констатацију да пријаве на јавни конкурс нису достављене благовремено и/или нису потпуне, а након тога предлаже директору школе доношење закључка којом се пријава одбацује.

 

Тестирање кандидата који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса обавиће се у четвртак, 29.12.2022. године у 9,00 часова у просторијама Школе.

 

Интервју кандидата који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса обавиће се у четвртак, 29.12.2022. године у 11.00 часова у просторијама Школе.

 

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса школа ће поставити на огласну таблу, а по могућности и на интернет страницу школе три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

 

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

 

Кандидат који се не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

 

Пријаве доставити у затвореној коверти са назнаком „Пријава на конкурс" на адресу Јавна установа Основна школа „Свети Сава" Рогатица, Преображењска бб, 73220 Рогатица.

***

ЈУ ОСНОВНА ШКОЛА "ПАЛЕ"

ПАЛЕ

расписује:

 

К О Н К У Р С

за попуну упражњених радних мјеста

 

  1. Професор разредне наставе, пуна норма, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, на одређено вријеме до 31.12.2023. године- један извршилац.
  2. Наставник математике- 4 часа седмично – са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, на одређено вријеме до 31.8.2023. године –1 извршилац.
  3. Наставник физике- 4 часа седмично- са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, на одређено вријеме до 31.8.2023. године –1 извршилац.

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

Поред општих услова прописаних Законом о раду („Службени гласник РС", бр. 1/16, 66/18,119/21) и члановима  5. и 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи (’‘Службени гласник РС’’ бр. 74/18 и 26/19) кандидат треба да испуњава услове прописане чланом 114. Закона о основном васпитању и образовању Републике Српске („Службени гласник Републике Српске"  број: 81/22) члановима 2. и 3.  Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача (’‘Службени гласник РС’’ бр. 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15) .

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 114. став 5. Закона о основном васпитању и образовању (’‘Службени гласник РС’’ бр. 81/22). Такође, право учешћа на конкурсу имају и кандидати који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

 

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

1) Да је држављанин РС или БиХ што доказује увјерењем о држављанству,

2) Да је пунољетан што доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,
3) Да је радно способан што доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4) Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава.

5) Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце.

6) Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерење из тачке 4) и 5) за изабраног кандидата Школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Уз  потписану пријаву и документацију којом  доказује испуњеност општих услова, потребно је доставити документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање кандидата:

1) Овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивавалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области.

2) Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу  предмета,

3) Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу.

4) Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи.

5) Додатак дипломи или увјерење високошколске установе који садржи податке о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

6) Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

7) Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, са подацима о врсти посла, степену стручне спреме и дужини оствареног радног стажа по врстама посла, уколико је кандидат радио са непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме.

8) Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог  борца,

9) Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

10) Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије борца.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављен на огласној табли Школе.

Тестирање  и интервју са кандидатима који доставе потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса обавиће се у просторијама Школе:

- 28.12.2022. године са почетком у 10.00 часова – тестирање, и 11.00 часова интервју.

Кандидати се неће  посебно позивати  на  тестирање и интервју, а  уколико се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

У пријави на Конкурс обавезно је да кандидати наведу тачну адресу становања и број телефона.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Пријаве доставити у затвореној коверти са назнаком ‘’Пријава на конкурс’’ на адресу Школе, Милана Симовића број 26, 71 420 Пале, препорученом пошиљком или лично у Школи. На коверти навести радно мјесто на које се кандидат пријављује.

***

ЈУ СРЕДЊОШКОЛСКИ ЦЕНТАР РУДО

РУДО

Цара Душана број 35

73260 Рудо

расписује

 

КОНКУРС

за пријем радника у радни однос

 

1.Професор психологије ............................... 2 часа седмично,       1 извршилац

2.Професор физичког васпитања ................. пуна норма,           1 извршилац до повратка радника са боловања.

 

Конкурс за горе наведена мјеста се расписује за лица са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме до повратка радника са боловања, односно најдаље до краја наставне године.

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

Кандидати поред општих услова прописаних Законом о раду ( „Службени гласник РС, број 1/16, 66/18, 91/21-одлука УС и 119/21) којим се уређују радни односи, треба да испуњавају и посебне услове прописане  чланом 104. Закона о средњем образовању и васпитању („Сл.гл.РС",бр.41/18, 35/20 и 92/20) , Правилником  о поступку за пријем  у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем („Сл.гл.РС",бр.24/19) и Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама („Сл.гл.РС",број 29/12, 80/14 и 83/15) и Правилника о стручним профилима и звањима наставника и стручних сарадника у гимназији („Службени гласник Републике Српске",број 120/20).

Уз пријаву (потписану од стране кандидата) са бројем телефона и адресом становања потребно је доставити :

1.извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте, 

2.увјерење о држављанству не старије од шест мјесеци,

3.љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима (не старије од 6 мјесеци, доставља  кандидат прије заснивања радног односа који буде изабран)

4.увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,

5.увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце,

6.увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерење под тачком 4. и 5. за изабраног кандидата школа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа.

7.Оригинал или овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом  циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са остварених најмање 240 ECTS бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

8.додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

9.увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави  назначено конкурсом,

10.увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених  лица, након стицања одговарајуће стручне спреме,

11.увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита,

12.увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

13.увјерење о радном стажу ранијег послодавца у којем је јасно назначена врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног стажа

14.увјерење општинског/градског органа управе  надлежног за борачко- инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

15.увјерење општинског/градског органа  надлежног за борачко- инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

16.увјерење општинског/градског органа  надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

У складу са чланом 104. став (7) Закона, право учешћа на конкурс имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од  најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане законом, као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу закона  испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

Рок за достављање пријаве је 8 (осам) дана од дана објављивања.

Школа ће отварати доспјеле коверте у понедељак 26.12.2022.године у 09:50 ч. и на огласној табли школе објавити списак кандидата који испуњавају услове конкурса , а тестирање и интервју ће се обавити у сриједу 28.12.2022. године у просторијама школе за предмет психологију у 9,30 ч., за предмет физичко васпитање у 9,30 ч., са кандидатима који  испуњавају услове тражене конкурсом.

Све копије докумената треба да буду овјерене. Достављена документација се неће враћати кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирање и интервју, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

***

ЈПУ ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ "БАМБИ"

РОГАТИЦА

расписује:

 

Ј  А  В  Н  И    К  О  Н  К  У  Р  С

за попуну упражњених радних мјеста у ЈПУ Дјечији вртић „ Бамби" Рогатица

 

 

I  – Директор ЈПУ Дјечији вртић „ Бамби" Рогатица расписује Јавни конкурс за попуну упражњених радних мјеста  у ЈПУ Дјечији вртић „ Бамби" Рогатица, и то радна мјеста:

 

  1. Васпитач ............................. 1 извршилац,  на неодређено вријеме,
  2. Васпитач ............................. 6 извршилаца, на одређено вријеме (шест мјесеци)

               

II – Општи услови:

Општи услови за све кандидате су:

  1. да су држављани Републике Српске односно БиХ,
  2. да су старији од 18 године,
  3. да  су радно способан,
  4. да нису осуђивани правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима,  злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, искоришћавање дјеце и малољетних лица за порнографију, производњу и приказивање дјеције порнографије, одузимање малољетног лица, запуштање и злостављње малољетног лица и насиља у породици или породичној заједници и друга кривична дјела
  5. да се не воде у посебном Регистру лица правоснажно осуђених  за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавањем  дјеце,
  6. да против њих није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, икоришћавање дјеце и ,алољетних лица за порнографију, производњу и приказивање дјечије порнграфије,одузимања малољетног лица, запуштње и злоставање малољетног лица и насиље у породици или породичној  заједници и друга кривична дјела

 

Увјерење из тачке  4. и 5. за изабране кандидате Установа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

III-    Посебни услови:

 -ВСС- Завршен најмање први циклус студијског програма или еквивалент и стечено високо образовање на студијском програму предшколског васпитања и образовања или на програму за образовање васпитача.

- положен стручни испит за васпитно-образовне раднике у предшколској установи

 

IV – Потребна документа:

     Уз потписану пријаву за учешће на Јавном конкурсу која садржи и кратку биографију, кандидати су дужни приложити доказе  о испуњености општих и посебних услова из конкурса,као и доказе односно документација на основу које се врши бодовање  по критеријумима прописаним Правилника о процедури пријема у радни однос и начину бодовања васпитача, стручних сарадника, секретара и рачуновође у предшколској установи како слиједи:

 

  1. увјерење о држављанству),
  2. извод из матичне књиге рођених или копија личне карте,
  3. љекарско увјерење увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са дјецом које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа.
  4. увјерење да није осуђиван/а,
  5. увјерење да по подацима из Посебног Регистра није правоснажно осуђиван за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,
  6. увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,
  7. овјерену фотокопију дипломе или увјерења о дипломирању о завршеном првом циклусу студијског програма,
  8. увјерење о положеном стручном испиту за васпитно-образовне раднике у предшколској установи
  9. додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена, или овјерену фотокопију индекса,
  10. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење, 
  11. овјерену фотокопију радне књижице или увјерење о радном стажу  издато од ранијег послодвца
  12. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

13. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

   14.увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту оутврђеном статусу борцу Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

 

Увјерења из тачке 4. и 5.Установа ће прибавити службеним путем.

Кандидати достављају овјерене копије свих докумената  и те копије се неће враћати кандидатима.

 

V - Рок за подношење пријава:

Рок за подношење пријава је осам дана од дана објављивања Јавног конкурса у дневном листу „Глас Српске" и огласној табли ЈПУ Дјечији вртић „Бамби Рогатица.

Ако конкурс не буде објављен истовремено, рок за подношење пријава рачунаће се од дана посљедњег објављивања.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити узете у разматрање.

Пријаве се могу доставити лично  на протокол установе или путем поште на адресу ЈПУ Дјечији вртић „Бамби" Рогатица, Трг ослободилаца 14,73 220 Рогатица, са назнаком „Пријава на конкурс".

Дана,   27.12.2022. године, (уторак) у 12 часова у просторијама ЈПУ Дјечији вртић „Бамби" Рогатица, Трг ослободилаца 14,  обавиће се интервју са каднидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса. Списак кандидата који испуњавају услове биће објављен и поставиће се на огласној табли установе.  Кандидати се  неће посебно позивати на интервју, а ако се не појаве, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

***

ЈУ ОСНОВНА ШКОЛА "СВЕТИ САВА"

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО

 

расписује

 

 КОНКУРС

за пријем радника у радни однос

 

  1. Наставник разредне наставе  - 1 извршилац  са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, на одређено вријеме, до повратка наставника са боловања,
  2. Наставник математике           - 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, на одређено вријеме, до повратка наставника са боловања,
  3. Водитељ продуженог боравка        - 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, на неодређено вријеме,
  4. Наставник физичког васпитања      - 1 извршилац – 3 часа са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, на одређено вријеме, до 31.08.2023. год,
  5. Наставник енглеског језика             - 1 извршилац – 4 часа са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, на одређено вријеме, до 31.08.2023. године,
  6. Наставник њемачког језика             - 1 извршилац – 4 часа приправник на одређено вријеме, годину дана,
  7. Наставник техничког образовања  - 1 извршилац – 5 часова са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, на одређено вријеме, до 31.08.2023. године.

 

Поред општих услова прописаних Законом о раду и чланом 6. Правилника о процедури пријема,  критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске" број: 74/18 и 26/19) кандидат треба да испуњава  услове прописане чланом 114. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број 81/22), чланом 2., 3. и 5. тачка а)  Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача („Службени гласник Републике Српске" број: 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15) и чланом 6. Правилника о начину организовања проширеног програма („Службени гласник Републике Српске", број: 37/19, 13/20 и 72/21).

Право учешћа на конкурс имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Изузетно, право учешћа на конкурс имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању.

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

1) да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2) да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или  копијом личне карте,

3) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем  које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,

5) да по подацима из посебног Регистра није правоснажно осуђиван за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,

6) да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерење из тачке 4) и  5) за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

Уз потписану пријаву  и документацију којом  доказују испуњеност општих услова, потребно је доставити документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање кандидата:  

  1. диплому о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,
  2. увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,
  3. увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу (за кандидате са радним искуством),
  4. увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да

је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

  1. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања

или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

  1. увјерење издато од  Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији  незапослених лица која траже запослење, након стицања одговарајуће стручне спреме,
  2. увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, са подацима о дужини радног стажа, на којим пословима је остварен радни стаж и са којом стручном спремом (за кандидате са радним искуством),
  3. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-

инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

  1. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-

инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

  1. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-

инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Тестирање кандидата који су доставили потпуну и благовремену пријаву, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се у четвртак, 29. децембра  2022. године у 13:00 часова а интервју у петак, 30. децембра 2022. године у 11:00 часова.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса школа ће поставити на огласну таблу и интернет страницу школе три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати и уколико се не појаве на тестирању или интервјуу сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Пријаве доставити у затвореној коверти са назнаком „Пријава на конкурс" на адресу: ЈУ Основна школа „Свети Сава" Источно Ново Сарајево, ул. Карађорђева 1, 71 123 Источно Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана