ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Источно Сарајево: Оглашава слободна радна мјеста на дан 1.11.2023. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Источно Сарајево: Оглашава слободна радна мјеста на дан 1.11.2023. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 1.11. 2023. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*******

*******

*******

ОКРУЖНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО

У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

 

објављује

 

ЈАВНИ О Г Л А С

о пријему приправника – волонтера у

Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву

 

I – НАЗИВ И ПОЗИЦИЈА РАДНОГ МЈЕСТА

  1. Приправник – волонтер – дипломирани правник .………………………     број  

извршилаца два (2)

- Приправник-волонтер закључује уговор о стручном оспособљавању и усавршавању на одређено вријеме које не може бити дуже од двије (2) године

II – ОПИС ПОСЛОВА

Позиција I-1 – Приправници-волонтери закључују уговор о стручном оспособљавању и усавршавању ради стицања практичног искуства на свим пољима рада у тужилаштвима и стицања услова за полагање правосудног испита. Приправници-волонтери се у одређеном периоду своје службе упућују на практичан рад у основне и окружне судове. Едукација тужилачких приправника-волонтера одвија се у складу са Правилником о обављању приправничког стажа тужилачких приправника у Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву и програмом почетне обуке, коју утврђује Центар за едукацију судија и тужилаца.

III – ОПШТИ УСЛОВИ

1)  Да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине,

2)  Да је старији од 18 година,

3)  Да има општу здравствену способност,

4)  Да се против њега не води кривични поступак и

5)  Да није осуђиван за кривично ђело на безусловну казну затвора у трајању дужем од шест мјесеци или за кривично ђело које га чини неподобним за обављање послова у тужилаштву.

 

IV – ПОСЕБНИ УСЛОВИ

За позицију I-1:   ВСС дипломирани правник

V – ДОКАЗ О ИСПУЊАВАЊУ УСЛОВА (ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЈА)

За испуњавање општих и посебних услова, кандидати морају сљедеће документе приложити у оригиналу или овјереној копији:

-        увјерење о држављанству;

-        увјерење да се не води кривични поступак;

-        за испуњавање општег услова из тачке III - 5 доставља се овјерена писмена изјава кандидата;

-        диплому о завршеном правном факултету (овјерена копија дипломе или увјерење о завршеном школовању);

-   доказ о општој здравственој способности – љекарско увјерење (доставит ће само изабрани кандидати по завршетку конкурсне процедуре).

Напомена за све кандидате: Уколико кандидат поднесе фалсификоване документе приликом пријављивања на конкурс, са истим ће бити прекинут уговор о стручном оспособљавању и усавршавању.

 

VI – АДРЕСА ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ И РОК ЗА ПРИЈАВУ НА ОГЛАС

Пријаве са доказима о испуњавању општих и посебних услова се могу доставити лично или путем поште на адресу: Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву, ул. Карађорђева бр.5, 71123 Источно Сарајево, са назнаком „Пријава на конкурс за приправника - волонтера".

Рок за подношење пријава кандидата је осам (8) дана од дана објављивања јавног огласа у дневном листу „Глас Српске".

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

О времену и мјесту интервјуа кандидати ће бити обавјештени накнадно телефонским путем или писменим путем, те је потребно у пријави обавезно навести и контакт телефон.

***

ЈУ ОСНОВНА ШКОЛА "ЈОВАН ДУЧИЋ"

ЧАЈНИЧЕ

 

р а с п и с у ј е

 

К О Н К У Р С

ЗА ИЗБОР ДИРЕКТОРА

ЈАВНЕ УСТАНОВЕ  ОСНОВНА ШКОЛА „ЈОВАН ДУЧИЋ" ЧАЈНИЧЕ

 

I – Опис послова

Директор школе руководи радом школе и одговоран је за законитост рада и успјешно обављање дјелатности школе. За свој рад одговара Школском одбору и Министру просвјете и културе Републике Српске.

Директор школе одговаран је и за обављање осталих послова утврђених Законом о систему јавних служби и Статутом школе.

II - Мандат

Директор школе се бира на период од 4 (четири) године.

III – Статус

Директор школе заснива радни однос  и своја права из рада и по основу рада остварује у складу са општим и посебним законима, колективним уговорима, Статутом Јавне установе Основне школе „Јован Дучић" Чајниче, те Правилником о раду.

IV - Услови за учешће на конкурсу

За директора  може бити изабран наставник или стручни сарадник који испуњава опште и посебне услове.

  1. Општи услови:

 - да је држављанин Републике Српске/Босне и Херцеговине,

 - да је пунољетан,

 - да је здравствено способан.

  1. Посебни услови:
  • да има завршен први циклус студија у трајању од четири године и најмање 240 ECTS бодова или еквивалент, односно да испуњава услове из члана 198. став 2. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске",  број 81/22),
  • да има најмање пет година радног стажа  као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе из тачке 1. овог става,
  • да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора,
  • да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног или другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 

Кандидати који конкуришу за директора школе уз пријаву на Конкурс достављају и следећу документацију на основу које се доказује испуњеност општих и посебних услова:

  • извод из матичне књиге рођених,
  • увјерење о држављанству,
  • љекарско увјерење о психифизичкој способности, издато од стране цертификоване здравствене установе,које не може бити старије од шест мјесеци  и прилаже само изабрани кандидат, а прије ступања на дужност,
  • диплома о завршеном првом циклусу или еквивалент, односно диплому о завршеној стручној спреми,
  • потврда којом доказује да има најмање  пет година радног стажа   као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе,
  • увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора (Школа ће службеним путем прибавити за именованог кандидата, а прије ступања на дужност),
  • увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, 
  • потписан приједлог програма рада директора у наредном четворогодишњем мандату,
  • препоруку ранијег послодавца, односно наставничког вијећа школе у којој је кандидат запослен,
  • кратку биографију са подацима о претходним пословима и развоју каријере у струци и оствареним резултатима у  раду.

 

Мандат директора траје 4 године и почиње од дана ступања  на дужност.

Конкурс остаје отворен 15 дана од дана објављивања.

Сва документа која кандидат прилаже морају бити оригинали  или овјерене фотокопије.

Достављена документација се не враћа кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Школски одбор ЈУ Основна школа „Јован Дучић" Чајниче, након разматрања приспјелих  пријава  кандидата,  доставиће Министру просвјете и културе Републике Српске документацију и списак свих кандидата који испуњавају услове Конкурса за избор директора Школе.

Све учеснике конкурса Школски одбор ће писаним путем обавијестити о одлуци Владе о именовању директора Школе, а у року од осам дана од дана пријема одлуке.

Пријаве са потребном документацијом доставити лично или путем поште на адресу Јавна установа Основна школа „Јован Дучић" Чајниче, Игумана Василија бб, 73280 Чајниче, са назнаком  ,,Пријава за избор директора школе."

***

ЈУ ОСНОВНА ШКОЛА "БОШКО БУХА"

ШТРПЦИ - УВАЦ

 

расписује

 

 КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста

 

I

  1. Наставник математике - 1 извршилац, пуно радно вријеме, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно образовном процесу, на одређено вријеме - до повратка радника са боловања;

II Поред општих услова прописаних Законом о раду и члана 5. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске", број: 74/23), кандидати треба да испуњавају услове прописане чланом 114. став (1) Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске", број: 81/22).

Кандидати треба да испуњавају и услове прописане чланом 2. Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача („Службени гласник Републике Српске", број: 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15).

III Право учешћа на конкурс имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

IV Изузетно, право учешћа на конкурс имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању.

V Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

1) да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2) да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или  копијом личне карте,

3) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, издатим од стране цертификоване здравствене установе,  које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела која га чине недостојним за рад у школи, те за кривична дијела учињена против: службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиња над дјететом или малољетним лицем, а то се доказује увјерењем о неосуђиваности које за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, прије заснивања радног односа,

5) да се не води у Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, а то се доказује увјерењем о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавањња дјеце у складу са прописима којима је уређена област вођења Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, које за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа,

6) увјерење да против њега није покренут кривични поступак за кривична дјела учињена против службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

VI Уз потписану пријаву  и документацију којом  доказују испуњеност општих услова, потребно је доставити и документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

Документација из претходног става  подразумијева:

  1. диплому о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,
  2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,
  3. увјерење о положеном стручном испиту за самосталан васпитно – образовни рад,
  4.  увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;
  5. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
  6. увјерење издато од  Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији  незапослених лица, а након стицања одговарајуће стручне спреме,
  7. увјерење о радном стажу издато од претходног послодавца,
  8. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  9. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,
  10.  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

У изузетним случајевима, уколико кандидат не може из оправданих разлога прибавити документ из претходног става тачка 5) , просјечна оцјена се може доказати и овјереном копијом индекса.

Изузетно од става 3. тачка 7) , уколико кандидат не може доставити увјерење о радном стажу издато од претходног послодавца, доставља копију радне књижице.

Увјерење о радном стажу из претходног става тачка 7) треба да садржи податке о:

  1. опису радног мјеста или систематизацији радног мјеста,
  2. степену стручне спреме и звању,
  3. дужини оствареног радног стажа по врстама посла.

Уколико је кандидат радио са непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме.

VII Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије им неће бити враћене.

VIII Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављен на огласну таблу школе.

IX У пријави на конкурс кандидати обавезно треба да наведу тачне адресе становања и бројеве контакт телефона (по могућности бројеве мобилних телефона).

X Комисије ће отварати пристигле коверте 13.11.2023. године у 13 часова и на огласној табли ће бити објављен списак кандидата који испуњавају услове конкурса.

Тестирање и интервју кандидата који су доставили потпуну и благовремену пријаву односно који испуњавају услове конкурса обавиће се у просторијама школе дана 16.11.2023. године у сљедећем термину: тестирање у 13 часова, интервју у 13:30 часова.

XI Кандидати се неће посебно позивати и уколико се не појаве на тестирању или интервјуу сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

XII Конкурс  остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања у дневним новинама „Глас Српске".

XIII Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на конкурс Комисија не разматра, већ их евидентира, уз констатацију да пријаве на конкурс нису достављене благовремено или нису потпуне, а након тога предлаже директору школе доношење закључка којим се пријава одбацује.

XIV Пријаве доставити у затвореној коверти са назнаком „Пријава на конкурс под редним бројем __" на адресу: ЈУ ОШ „Бошко Буха" Штрпци, улица Штрпци број 60, 73265 Увац.

***

ЈУ ШКОЛА ЗА ОСНОВНО МУЗИЧКО ОБРАЗОВАЊЕ

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО

 

доноси

 

ИСПРАВКУ

дијела Конкурса за попуну упражњених радних мјеста

 

У Конкурсу за попуну упражњених радних мјеста , расписаном 18.10.2023. године а посредством ЈУ Завода за запошљавање Републике Српске, Филијала Источно Сарајево, објављује се Исправка дијела Конкурса под редним бројем 6. Наставник соло пјевања 1 извршилац на одређено вријеме, а која гласи:

  1. Наставник соло пјевања – 1 извршилац , пуна норма, са радним искуством у струци и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу на одређено вријеме до повратка раднице са неплаћеног одсуства, а најдуже до 13.09.2024. године.

Исправка Конкурса остаје отворена 8 /осам/ дана од дана јавног објављивања, а кандидати који су се на Конкурс пријавили прије ове исправке нису дужни поново да се пријављују на конкурс и достављају документацију.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Тестирање и интервју кандидата који су доставили потпуну и благовремену пријаву, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се у  уторак  14.11.2023. године – тестирање у 11.00 часова , интервју у 12.00 часова;

Списак кандидата који испуњавају услове конкурс школа ће поставити на огласној табли школе;

Кандидати се неће посебно позивати  и уколико се не појави на тестирању или интервјуу сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на јавни конкурс, комисија неће разматрати.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана јавног објављивања.

Пријаве доставити у затвореној коверти са назнаком „Пријава на конкурс" на адресу:

ЈУ Школа за основно музичко образовање

Ђенерала Драже Михајловића бр.40                          

71123 Источно Ново Сарајево                

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана