ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Добој: Оглашава слободна радна мјеста на дан 6.12.2023. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Добој: Оглашава слободна радна мјеста на дан 6.12.2023. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 6.12. 2023. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*****

*****

******

 

ЈУ ТУРИСТИЧА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ТЕСЛИЋ

СВЕТОГ САВЕ 15

74 270 ТЕСЛИЋ

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуњавање упражњеног радног мјеста у ЈУ „ТОТ"

 

Директор ЈУ „ТОТ" расписује Јавни конкурс за попуњавање упражњеног  радног мјеста у ЈУ „ТОТ" на неодређено вријеме, и то:

 

  1. Самостални стручни сарадник за информативне и аналитичке послове ........................................................... 1 извршилац

 

II ОПШТИ УСЛОВИ

  1. Да је држављанин Републике Српске/БиХ,
  2. Да је старији од 18 година,
  3. Да има општу здравствену способност,
  4. Да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање 6 мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у Јавној установи и
  5. Да се не води кривични поступак.

III ПОСЕБНИ УСЛОВИ

  • Висока стручна спрема туристичког или друштвеног смјера
  • Знање једног страног језика
  • Положен стручни испит за рад у органима државне управе или писмена изјава којом се обавезује да че стручни испит положити у року од 6 мјесеци од дана ступања у радни однос.
  • Познавање рада на рачунару.

 

IV ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Уз пријаву на Конкурс кандидат је дужан приложити доказе о испуњавању општих и посебних услова Конкурса:

  1. Увјерење о држављанству,
  2. Извод из матичне књиге рођених,
  3. Свједочанство/увјерење о траженој стручној спреми,
  4. Увјерење о радном искуству у траженој стручној спреми.
  5. Увјерење да није осуђиван на безусловну казну затвора у трајању од најмање 6 (мјесеци) или за кривично дјело које га чини неподобним за рад у Јавној установи,
  6. Увјерење о невођењу кривичног поступка.

 

Сва документа се достављају у оригиналу или овјереном препису у складу са Законом.

Увјерење о здравственој способности доставиће примљени кандидат по завршетку изборне процедуре.

Са свим кандидатима који испуњавају услове обавиће се интервју, о чему ће кандидат бити благовремено обавијештен.

 

V РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА

Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања Конкурса у дневном листу „Глас Српске", огласној табли Завода и огласној табли Установе (задњи рок пријаве рачуна се од последње објаве).

Пријаве се могу доставити непосредно у канцеларији ЈУ „ТОТ" (зграда биоскопа) сваким радним даном или путем поште у затвореној коверти, на адресу ЈУ „Туристичка организација општине Теслић", улица Светог Саве 15, 74270 Теслић са назнаком „Пријава на Јавни конкурс".

Некомплетне и неблаговремене пријаве се неће узимати у разматрање.

Документа приложена у пријави се неће враћати кандидатима.

***

ОСНОВНИ СУД У ШАМЦУ

КРАЉА АЛЕКСАНДРА И КАРАЂОРЂЕВИЋА ББ

76 230 ШАМАЦ

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за пријем у радни однос

дактилографа-записничара на одређено вријеме

 

Члан 1.

Основни суд у Шамцу расписује Јавни конкурс за пријем у радни однос 1 (једног) радника (М/Ж) на одређено вријеме (до повратка раднице са трудничког /породиљског одсуства) на послове дактилографа-записничара, уз пробни рад у трајању од 3 (три) мјесеца.

Члан 3.

а)      Општи услови:

  1. да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине.
  2. да је старији од 18 година.
  3. да има општу здравствену способност.
  4. да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у суду.
  5. да није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у БиХ три године прије објављивања конкурса.
  6. да се против њега не води кривични поступак.

 

б)      Посебни услови:

  1. да има завршен IV степен средње стручне спреме.
  2. најмање 6 (шест) мјесеци радног искуства на истим или сличним пословима у траженом степену образовања.
  3. положен стручни испит за рад у органима управе.
  4. познавање рада на рачунару.

 

Уз пријаву за конкурс кандидати су дужни да доставе доказ о испуњавању општих услова, и то: Увјерење о држављанству, Извод из МКР (родни лист), потписану и овјерену изјаву о испуњавању услова из члана 3. тачка а) подтачка 4. и 5. и увјерење о не вођењу кривичног поступка.

 

Поред доказа о испуњавању општих услова кандидати су дужни доставити и доказе о испуњавању посебних услова, и то: оригинал или овјерену фотокопију дипломе о завршеној средњој стручној спреми- IV степен, доказ о познавању рада на рачунару, доказ о радном искуству на истим или сличним пословима у траженом степену образовања у трајању од најмање 6 (шест) мјесеци, оригинал или овјерену копију увјерења о положеном стручном испиту за рад у органима управе.

Напомена:

Љекарско увјерење прилаже накнадно кандидат који буде изабран путем јавног конкурса.

Уколико су кандидати кроз редовно похађање наставе имали предмет информатику, не морају прилагати посебан доказ о познавању рада на рачунару.

Увјерење о положеном стручном испиту за рад у органима управе, није елиминационе природе.

Члан 4.

Кандидати који задовоље квалификационе услове биће позвани на интервју и провјеру радних способности у складу са Правилником о пријему у радни однос и провјеру радних способности у Основном суду у Шамцу о чему ће бити обавијештени телефонским путем на контакт број који су дужни доставити уз пријаву или на е-маил адресу.

Не одазивање кандидата на провјеру радних способности и интервју сматра ће се одустајањем кандидата од јавног конкурса.

Интервју као и провјера радне способности са кавалификованим кандидатима обавиће Комисија за пријем у радни однос након добијања предходне сагласности Министарства правде РС.

Члан 5.

Правила провођења интервјуа и провјере радне способности биће објављена на огласној табли и њеб страници Суда.

Члан 6.

Пријава на конкурс са доказима о испуњавању општих и посебних услова може се доставити путем пријемне канцеларије Основног суда у Шамцу или путем поште у затвореној коверти, на адресу: Основни суд у Шамцу, ул. "Краља Александра И Карађорђевића" бб, 76 230 Шамац, са назнаком "Пријава на конкурс-не отварати".

Члан 7.

Конкурс ће бити објављен у дневним новинама "Глас Српске" ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске, филијала Добој, огласној табли суда и њеб страници суда.

Конкурс остаје отворен 15 дана од дана објављивања у Гласу Српском.

Члан 8.

Неблаговремене и непотпуне пријеве неће се узимати у разматрање.

О резултатима конкурса сви кандидати ће бити обавијештени писменим путем.

***

ЈУ ОШ "СВЕТИ САВА" МОДРИЧА

ЦАРА ЛАЗАРА 29

74 480 МОДРИЧА

 

К О Н К У Р С

за пријем радника у радни однос

 

  1. Секретар школе са искуством и положеним стручним испитом ……1  извршилац (На одређено вријеме до 31.12.2024. године-( пуно радно вријеме)

2. Наставник њемачког језика са искуством и положеним
           стручним испитом ... 1извршилац (На одређено вријеме до повратка раднице са боловања – (18 часова)

 

Општи услови:

Став 1.

1. Да је држављанин Републике Српске или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2. Да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,

3. Да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, издатим од цертификоване здравствене установе, које не може бити старије од шест мјесеци а које прилаже само изабрани кандидат након избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4. Да није осуђиван правознажном пресудом за кривична дјела која га чине недостојним за рад у школи, те за кривична дјела учињена против службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављање дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, а то се доказује увјерењем о неосуђиваности које за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа ,

5. Увјерење о подацима из посебног Регистра да се не води у Регистру лица правознажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, а то се доказује увјерењем о поадацима из посебног Регистра лица правознажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориставање дјеце у складу са прописима којима је уређена област вођења Регистра лица правознажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем а прије заснивања радног односа,

6. Увјерење да против њега није поккренут кривични поступак за кривична дјела учињена против службене дужности, злоупотребе опојних средстава полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

 

Став 2.

Уз потписану пријаву на конкурс, кандидати су дужни доставити доказе о испуњавању општих услова као и посебних услова а потребно је доставити и следећу документацију:

 

1. Диплому о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидатичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидатичко –методичку групу предмета,

3. Увјерење о положеном стручном испиту за самосталан васпитно-образовни рад односно стручном испиту за остале раднике са завршеним високим образовањем уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством и положеним стручним испитом,

4. Увјерење да се кандидат ослобађа полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

5. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

6. Увјерење о времену проведеном на евиденцији незапослених лица коју води Завод за запошљавање на подручју јединице локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен;

7. Уувјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца ако је расписан конкурс за пријем у радни однос са радним искуством,

8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца,

10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одрадбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату ратног војног инвалида,

11. У изузетним случајевима, уколико кандидат не може из оправданих разлога прибавити докумет из става 2. тачке 5.просјечна оцјена се може доказати и овјереном копијом индекса.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Тестирање и интервју кандидата који успуњавају услове конкурса, обавиће се дана 18.12.2023. године у просторији школе, стим да ће се тестирање обавити у 9,00 часова а интервју исти дан у 11,00 часова.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

Рок за пријављивање кандидата је 8 дана од дана објављивања у средству јавног информисања.

Пријаве са документима се достављају у ЈУ Основна школа "Свети Сава" Модрича, ул. Цара Лазара бр.29. сваким радним даном од 8,00 -14,00 часова.

На пријави кандидат треба да напише контакт телефон и е-маил адресу.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Кандидати који се не појаве на тестирању и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса, након прегледа достављење документације, школа поставља на огласној табли школе, а по могућности на интернет страници школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

***

ОКРУЖНИ СУД У ДОБОЈУ

СВЕТОГ САВЕ 22

74 000 ДОБОЈ

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста

 

 

ДАКТИЛОГРАФ - АСИСТЕНТ - на неодређено вријеме - 1 (један) извршилац.

 

Опис послова радног мјеста:

 

  1. дневно преузима од референата за управљање предметима предмете и доставља судијама у рад,
  2. обавља све послове на препису и сравњењу материјала и отклањању евентуалних грешака,
  3. врши дактилографске послове по диктату и CMS систему,
  4. учествује као записничар на претресима, расправама на јавним сједницама и рочиштима,
  5. врши снимање у судници,
  6. израђује транскрипте записника са главног претреса,
  7. доставља списе на потпис предсједнику и члановима вијећа,
  8. поступа по наредбама у списима, сређује списе, води попис трошкова исплаћених из предрачунских средстава суда и стара се о уредности списа који су им додијељени у рад,
  9. сравњава преписану пошту и отклања евентуалне грешке,
  10. попуњава обрасце рјешења о накнадама свједоцима и судијама поротницима,
  11. врши умножавање материјала на фотокопирном апарату,
  12. обавља и друге послове по наредби предсједника суда, судија, секретара суда и шефа писарнице.

 

Општи услови:

  1. да је држављанин Босне и Херцеговине или Републике Српске,
  2. да је старији од 18 година,
  3. да има општу здравствену способност,
  4. да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у републичком органу управе,
  5. да није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Босни и Херцеговини три године прије објављивања конкурса.

 

Посебни услови:

  1. завршена средња управна или друга средња школа,
  2. шест мјесеци радног искуства на истим или сличним пословима,
  3. познавање рада на рачунару.

 

Уз пријаву на јавни конкурс кандидати су дужни приложити доказе о испуњавању општих и посебних услова и то фотокопије сљедећих докумената:

а) личну карту или пасош,

б) диплому о завршеној средњој школи,

в) увјерење или потврду о радном искуству на истим или сличним пословима.          

          Кандидате који испуњавају опште и посебне услове из јавног конкурса Комисија за спровођење поступка избора радника ће позвати на писмено тестирање.

          Писмено тестирање ће се састојати од тестирања познавања рада на рачунару, преписа куцаног текста и диктата текста.

          Након завршеног писменог тестирања са кандидатима који положе тест са минималном оцјеном задовољава, Комисија за спровођење поступка избора радника исти дан обавиће разговор. Разговор кандидата ће се оцјењивати на основу вјештине комуникације, познавања посла и радног искуства.

          Након утврђених коначних резултата Комисија ће сачинити коначну листу кандидата коју ће доставити предсједнику суда на одлуку.

          Предсједник суда доноси одлуке о избору кандидата и она мора бити образложена.

Изабрани кандидат је дужан да у року од седам дана након објаве резултата спроведеног јавног конкурса, а прије заснивања радног односа Комисији за спровођење поступка избора радника достави оригинале или овјерене фотокопије сљедећих докумената:

 

  1. увјерење о држављанству Босне и Херцеговине или Републике Српске,
  2. увјерење о општој здравственој способности,
  3. увјерење о невођењу кривичног поступка,
  4. увјерење о некажњавању,
  5. изјаву да није отпуштен из државних органа као резултат дисциплинске мјере,
  6. диплому о завршеној средњој школи и
  7. увјерење или потврду о радном искуству на истим или сличним пословима.

 

Јавни конкурс ће бити објављен у дневном листу „Глас Српске" и на интернет страници овог суда: http://oksud-doboj.pravosudje.ba/. Рок за подношење пријаве је 15 дана од дана објављивања у дневном листу „Глас Српске".

 

Пријава за учешће на јавном конкурсу подноси се на прописаном обрасцу – Пријава на јавни конкурс/интерни оглас која се налази на интернет страници овог суда: http://oksud-doboj.pravosudje.ba/. Пријаву попуњену на рачунару заједно са доказима о испуњавању услова доставити лично или слати на адресу: Окружни суд у Добоју, улица Светог Саве 22 или путем електронске поште скенирано на е-маил адресу: о[email protected].

 

Пријаве које нису правилно попуњене и поднесене на прописаном обрасцу, непотпуне и неблаговремене неће бити узете у разматрање.

***

ЈУ СШЦ "МИХАЈЛО ПУПИН" ДЕРВЕНТА

СВЕТОГ САВЕ ББ

74 400 ДЕРВЕНТА

 

У складу са чланом 132. став 3. тачка 18. Закона о средњем образовању и васпитању  („Службени гласник Републике Српске" број : 41/18, 35/20, 92/20, 55/23) , поступајући по рјешењу Републичког инспектора за просвјету и спорт, број: 24.120/616-412-85-4/23 од 17.11.2023. године, директор школе доноси сљедећу

 

О Д Л У К У

 

Поништава се Конкурс за попуну упражњеног радног мјеста наставника енглеског језика, пуна норма, са радним искуством, на одређено вријеме, до повратка радника са неплаћеног одсуства, број извршилаца 1, објављен у дневним новинама „Глас Српске" од 18.10.2023.године.

***

ЈУ СШЦ "МИХАЈЛО ПУПИН" ДЕРВЕНТА

СВЕТОГ САВЕ ББ

74 400 ДЕРВЕНТА

 

ЈАВНИ КОНКУРС

ЗА ПОПУНУ УПРАЖЊЕНИХ РАДНИХ МЈЕСТА

 

Директор Јавне установе Средњошколски центар „Михајло Пупин" Дервента расписује Јавни конкурс за попуну упражњених радних мјеста и то:

 

Наставник енглеског језика, пуна норма, са радним искуством, на одређено вријеме, до повратка радника са неплаћеног одсуства (06.10.2024. године). Број извршилаца 1.

 

2. Услови за учешће на конкурсу

 

Општи услови:

 

- да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, што се доказује увјерењем о држављанству,

- да је пунољетан, што то се доказује изводом из матичне књиге рођених,

- да има општу здравствену способност за рад,а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од 6 мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу а прије заснивања радног односа,

- да лице није осуђивано правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, које прилаже изабрани кандидат, а прије заснивања радног односа.

Поред општих услова кандидати морају да испуњавају и посебне услове прописане Законом о средњем образовању и васпитању и Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем.

          Школа може, на тражено радно мјесто, ангажовати лице које је стекло радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњава остале услове прописане Законом о средњем образовању и васпитању.

          Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овога закона испуњавали услове у погледу профила и звања наставника енглеског језика.

 

3. Потребна документација

Кандидати уз пријаву на јавни конкурс дужни су доставити оргинале или овјерене копије свих докумената и то:

- Увјерење о држављансту,

- Извод из матичне књиге рођених ,

- Љекарско увјерење не старије од шест мјесеци (прилаже само онај кандидат који буде изабран, након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа),

- Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем ( не старије од шест мјесеци ),

- Увјерење да лице није осуђивано правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних дрога, (које прилаже изабрани кандидат, а прије заснивања радног односа),

- Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце, (прилаже изабрани кандидат, прије заснивања радног односа).

Поред наведене документације кандидати достављају и документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање према одредбама Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у средњој школи, и то:

- овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ЕТЦС бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, или дипломе којом доказује испуњеност услова у складу са Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама и Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у гимназији,

- додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

- увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица ,

- увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца,

- увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

- увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије борца,

- увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

 

4. Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријава

 

Пријаве се могу доставити лично или поштом препоручено на следећу адресу:

ЈУ СШЦ Михајло Пупин", ул. Светог Саве 1А, Дервента, са назнаком Јавни конкурс за попуну упражњених радних мјеста.

 

Рок за подношење пријаве је 8 дана од дана објављивања конкурса.

 

Неблаговремене и непотпуне пријаве канидата неће се узети у разматрање.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати који испуњавају услове утврђене овим конкурсом, дужни су приступити интервјуу и тестирању, који ће са кандидатима обавити Комисија за избор. Интервју са кандидатима и тестирање ће се одржати дана 21.12.2023. године у 10 часова, у просторијама школе.

Кандидати се неће посебно позивати на интервју и тестирање, а ако се не појаве на интервјуу и тестирању сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

 

5. Напомене

Школа ће писменим путем обавјестити све учеснике о исходу конкурса у року од осам (8) дана од дана доношења одлуке.

***

ЈУ ОШ "АЛЕКСА ШАНТИЋ" ВУКОСАВЉЕ

ОМЛАДИНСКА 3

74 470 ВУКОСАВЉЕ

 

ОДЛУКА

  1. Професор/наставник ликовне -1 извршилац - 12 часова седмично, на одређено вријеме, до повратка радника са боловања-са радним искуством
  2. Наставник/професор музичке културе - 1 извршилац - 6 часова, на одрђено вријеме а најдуже до 31.08.2024. године-са радним искуством

 

Поред општих услова прописаних Законом о раду и чланом 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске" број: 74/23) кандидат треба да испуњава услове прописане чланом 114. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број: 81/22), Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача („Службени гласник Републике Српске" број: 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15).

Право учешћа на конкурс имају и лица из члана 114.став 5. Закона о основном васпитању и образовању (Службени гласник Републике Српске,број:81/22) и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог Закона испуњавали услове који се односе на степен и врсте стручне спреме.

 

1.Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:
1) да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,
2) да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,
3) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, издатим од стране цертификоване здравствене установе, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,
4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела која га чине недостојним за рад у школи, те за кривична дјела учињена против: службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, а што се доказује увјерењем о неосуђиваности које за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа,
5) да се не води у Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, а то се доказује увјерењем о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце у складу са прописима којима је уређена област вођења Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,која за изабараног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа,
6) увјерење да против њега није покренут кривични поступак за кривична дјела учињена против службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,
Увјерење из тачке 4) и 5) за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

2. Уз потписану пријаву и документацију из члана 1.овог правилника потребно је доставити и документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање кандидата по критеријумима прописаним овим правилником:
1) диплому о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

2) Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,
3) увјерење о положеном стручном испиту за самосталан васпитно-образовни рад,

4)увјерење да се кандиат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са прописом којим се уређује област полагања стручног испита у основној школи,
5) додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
6) увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији  незапослених лица, а након стицања одговарајуће стручне спреме,
7) увјерење о радном стажу издато од претходног послодавца,
8) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
9) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,
10) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

3)У изузетним случајевима,уколико кандидат не може из оправданих разлога прибавити документ из става 2.тачка 5. овог члана, просјечна оцјена се може доказати и овјереном копијом индекса.

4)Изузетно од става 2. тачка 7. овог члана,уколико кандидат не може доставити увјерење о радном стажу издато од претходног послодавца,доставља копију радне књижице.

5)Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије се нече враћати.

Тестирање и интревју кандидата који су доставили потпуну и благовремену пријаву, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се у УТОРАК 19.12.2023. године: тест у 9:00 часова, а интервју у 10:00 часова.
Листу кандидата који испуњавају услове конкурса школа ће поставити на огласну таблу шќоле три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.
Кандидати се неће посебно позивати и уколико се не појаве на тестирању или интервјуу сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.
Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања.
Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Пријаве на Конкурс могу се доставити лично или путем поште на адресу ЈУ Основна школа „Алекса Шантић" Вукосавље, улица Омладинска 3., 74470 Вукосавље.

***

ЈУ ОШ "ЛИЈЕШЋЕ" БРОД

ЛИЈЕШЋЕ ББ

74 450 БРОД

 

ЈАВНИ КОНКУРС

ЗА ИЗБОР И ИМЕНОВАЊЕ ДИРЕКТОРА ЈУ ОСНОВНА ШКОЛА „ЛИЈЕШЋЕ"

ЛИЈЕШЋЕ, БРОД

 

I – Предмет

Школски одбор ЈУ Основна школа „Лијешће" Лијешће, Брод расписује Јавни конкурс за избор и именовање директора ЈУ Основна школа „Лијешће" Лијешће, Брод.

II – Опис послова

Директор школе руководи радом школе и одговаран је за законитост рада и успјешно обављање дјелатности школе. За свој рад одговара Влади, Школском одбору и министру. Директор школе одговоран је и за обављање осталих послова утврђених Законом о основном васпитању и образовању и Статутом школе.
 

III – Посебни услови радног мјеста

За директора Јавне установе Основна школа „Лијешће" у Лијешћу, Лијешће, Брод може бити изабрано лице које испуњава услове утврђене Законом о раду (Сл.гл. Републике Српске број: 01/16, 66/18, 91/21 и 119/21.),  Законом о основном васпитању и образовању (Сл.гл. Републике Српске број: 81/22.) и Правилником о условима и поступку избора и разрјешења директора основне школе (Сл.гл. Републике Српске број: 70/23).
За директора може бити изабрано лице које испуњава опште и посебне услове за пријем у радни однос.

(1) Општи услови:
- да има општу здравствену способност за рад и
- да је старији од 18 година и
- да је држављанин БиХ - Републике Српске  

(1) Посебни услови:

1) има завршен први циклус студија у трајању од четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент или да испуњава услове из члана 198. став 1.; 2.и 3. Закона о основном васпитању и образовању (Сл.гл. Републике Српске број: 81/22.)
2) има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе из тачке 1) овог става
3) није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, против којег није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, и
4) има предложен програм рада и истиче се у реализацији или организацији ВОП-а у Школи.

За директора школе не може бити изабрано лице на који се односи члан IX став 1. Устава БиХ, тј. ниједно лице које служи казну изречену од Међународног суда за бившу Југославију и ниједно лице које је под оптужницом тог суда, а није се повиновало налогу да се појави пред Судом.

IV – Потребна документција

Уз потписану пријаву кандидати су дужни доставити овјерене копије или оригинале сљедећих докумената :
- диплому о завршеном првом циклусу студија или еквивалент,односно диплому о стручној спреми,
- увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно – образовном процесу,
- потврду којом доказује да има најмање пет година радног стажа као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе,
- љекарско увјерење о психофизичкој способности, издато од стране цертификоване здравствене установе, које не може бити старије од 6 мјесеци а које прилаже само именовани кандидат прије ступања на дужност
- увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, које ће Школа прибавити службеним путем за именованог кандидата, а прије ступања на дужност,
- увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,
- увјерење о држављанству,
- извод из матичне књиге рођених,
- потписан приједлог програма рада директора у наредном четверогодишњем мандату ,
- препоруку ранијег послодавца, односно препоруку наставничког вијећа школе у којој је кандидат запослен
- кратку биографију са подацима о претходним пословима и развоју каријере у струци и оствареним резултатима у раду и
- овјерену изјаву кандидата да није обухваћен одредбом члана IX став 1. Устава Босне и Херцеговине,

Достављена документација се неће враћати кандидатима.

V – Рок за подношење пријава кандидата на конкурс и начин достављања пријаве

 

Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања конкурса у дневном листу "Глас Српске " .
Пријаве се могу достављати лично или путем поште на адресу: ЈУ Основна школа „Лијешће" Лијешће бб, 74450 Брод са назнаком „Пријава на конкурс за избор директора школе" – не отварати.
Неблаговремене и непотпуне пријаве, као и неовјерене фотокопије приложене документације неће се узети у разматрање.

VI – Мандат

Школски одбор разматра пријаве кандидата који испуњавају услове конкурса, потом списак кандидата са потребном документацијом доставља министру просвјете и културе у року од 8 дана од дана разматрања пријава.
На приједлог Министра Влада именује једног од кандидата са списка.
Директор школе именује се на период од четири године (2024 - 2028) и почиње даном ступања на дужност.

VII – Начин и рок обавјештавања кандидата о резултатима конкурса

Школски одбор ће писменим путем обавјестити све учеснике конкурса о одлуци Владе Републике Српске о именовању директора у року од осам (8) дана од дана пријема одлуке.

***

ЈУ ОШ "ДОЊИ ЖАБАР" ДОЊИ ЖАБАР

ТРГ МЛАДОСТИ 4

76 273 ДОЊИ ЖАБАР

 

ЈАВНИ  КОНКУРС

ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

 

 

НА ОДРЕЂЕНО  ВРИЈЕМЕ – 31.8.2024.године

 

  1. Наставник техничког образовања, (2 часа редовне наставе седмично) са радним искуством и положеним стручним испитом за самосталан васпитно-образовни рад… 1 извршилац

 

Услови конкурса

 

          Пријављени кандидати морају да испуњавају услове прописане Законом о раду ("Службени гласник Републике Српске", бр. 1/16, 66/18, 91/21 и 119/21), услове прописане Законом о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске", бр. 81/22), услове из Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача ("Службени гласник Републике Српске бр.77/09, 86/10, 25/14, 76/15).

 

Кандидати достављају следеће документе:

 

  1. потписану пријаву са кратком биографијом и контакт телефоном (у пријави обавезно навести тачну адресу становања и контакт телефон);
  2. увјерење о држављанству (датум издавања да није старији од шест мјесеци);
  3. извод из матичне књиге рођених или копију личне карте;
  4. љекарско увјерење о психо-физичкој способности за рад;
    (које не може бити старије од шест мјесеци, прилаже само кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа).
  5. увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела која га чине недостојним за рад у школи,те за кривична дјела учињена против службене дужности,злоупотребе опојних средстава,полног интегритета,злостављања дјетета,полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, а то се доказује увјерењем о неосуђиваности које за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа;
  6. увјерење да се не води у Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,а то се доказује увјерењем о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце у складу са прописима којима је уређена област вођења Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,која за изабараног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа;
  7. увјерење да против њега није покренут кривични поступак за кривична дјела учињена против службене дужности,злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем;
  8. диплому о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;
  9. увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;
  10. увјерење о положеном стручном испиту за самосталан васпитно-образовни рад;
  11. увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са прописом којим се уређује област полагања стручног испита у основној школи;
  12. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
  13. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, а након стицања одговарајуће стручне спреме;
  14. увјерење о радном стажу издато од претходног послодавца;
  15. увјерење општинског / градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако  се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;
  16. увјерење општинског / градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида
  17. увјерење општинског / градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије борца.

          Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 114. став (5) Закона о основном васпитању и образовању, односно лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци као и они који су стекли радни стаж у школи ван наставног процеса, уколико испуњавају остале услове прописане Закона о основном васпитању и образовању.

          Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме у складу са чланом 198. Закона

          У изузетним случајевима,уколико кандидат не може због оправданих разлога прибавити документ из тачке 12. просјечна оцјена се може доказати и овјереном копијом индекса.

У изузетним случајевима,уколико кандидат не може због оправданих разлога прибавити документ из тачке 14. радни стаж се може доказати копијом радне књижице.
 

          Дана, 21.12.2023. године у просторијама школе обавиће се тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса.

          Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве, сматра се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

Тестирање кандидата у 13.00 часова.

Интервју са кандидатима у 13.30 часова.

 

Рок за подношење пријава је 8 дана од дана објављивања.

Све пријаве достављати лично или путем поште на адресу: ЈУ Основна школа „Доњи Жабар" Трг младости бр. 4, 76 273 Доњи Жабар.

 

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и копије се не враћају кандидатима.

 

          Пријем у радни однос вршиће се у складу са чланом 127. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број: 81/22) и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске" број: 74/23).

***

ЈУ "МЕДИЦИНСКА ШКОЛА" ДОБОЈ

ПОП ЉУБИНА 31

74 000 ДОБОЈ

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за пријем радника у радни однос

 

Наставник српског језика, непуна норма, 15 часова, на одређено вријеме, до повратка раднице са боловања, са радним искуством ................................................1 извршилац.

Уколико се на конкурс не јаве кандидати са радним искуством разматраће се и пријаве приправника.

 

Поред општих услова предвиђених Законом о раду („Службени Гласник Републике Срспке" број 1/18 и 66/18) кандидати треба да испуњавају и посебне услове предвиђене Законом о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" број 41/18, 35/20 и 92/20), Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама („Службени гласник Републике Срспке" број 29/12, 80/14, 83/15) и Правилника о о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем („Службени гласник Републике Српске" број 24/19).

Пријем у радни однос извршиће се у складу са Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем.

 

Уз потписану пријавџ кандидат је дужан доставити:

1. увјерење о држављанству,

2. извод из матичне књиге рођених или копију личне карте,

3. љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима које не може бити старије од шест мјесеци, и прилаже га само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4. увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава, (школа ће прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа),

5. увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце (школа ће прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа),

6. увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем (не старије од 6 мјесеци),

7. овјерену копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четверогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

8. увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

9. увјерење о положеном стручном испиту,

10. увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дјела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита,

11. додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

12. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, за незапослена лица која се налазе на тој евиденцији,

13. увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца,

14. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

15. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца,

16. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

Право учешћа на конкурсу на основу члана 106. став (5) Закона о средњем образовању и васпитању ("Службени гласник Републике Српске", број 41/18, 35/20, 92/20 и 55/23) имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане Законом о средњем образовању и васпитању ("Службени гласник Републике Српске", број 41/18, 35/20, 92/20 и 55/23).

          Право учешћа на конкурсу на основу члана 106. став (9) Закона о средњем образовању и васпитању ("Службени гласник Републике Српске", број 41/18, 35/20, 92/20 и 55/23), имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

          Сви документи се достављају лично или путем поште као овјерене копије на адресу: Поп Љубина 31, 74000 Добој, у затвореној коверти на којој је потребно назначити „за конкурс" и за које радно мјесто наставник конкурише. Иста се неће враћати кандидатима.

          Непотпуне и неблаговремене пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају услове конкурса, неће се разматрати.

          Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на сајт школе и на огласну таблу школе најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа, те се кандидати неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

          Тестирање кандидата који испуњавају услове предвиђене конкурсом одржаће се у просторијама школе, 19.12.2023. године у 10.00 часова.

 

Након тестирања обавиће се интервју.

 

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања.

***

ЈУ ОШ "ВАСО ПЕЛАГИЋ" ПЕЛАГИЋЕВО

ВУКА КАРАЏИЋА 76

76 256 ПЕЛАГИЋЕВО

 

ЈАВНИ  КОНКУРС

ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

 

  1. Наставник српског језика, на одређено радно вријеме - до повратка раднице са боловања, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, пуна норма .... 1 извршилац
  2. Наставник српског језика, на одређено радно вријеме - до краја школске 2023/2024. године, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, непуна норма 10 часова,....1 извршилац

Услови конкурса

          Пријављени кандидати морају да испуњавају услове прописане Законом о раду ("Службени гласник Републике Српске", бр. 1/16, 66/18, 91/21 и 119/21), услове прописане Законом о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске", бр. 81/22), услове из Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача ("Службени гласник Републике Српске бр.77/09,86/10,25/14,76/15), те Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске" број 74/23).

 

Кандидати достављају следеће документе:

  1. потписану пријаву са кратком биографијом и контакт телефоном (у пријави обавезно навести тачну адресу становања и контакт телефон);
  2. увјерење о држављанству (не старије од шест мјесеци);
  3. извод из матичне књиге рођених или копију личне карте;
  4. љекарско увјерење о психо-физичкој способности за рад;
    (доставља само кандидат који буде изабран, а прије заснивања радног односа). Љекарско увјерење не може бити старије од шест мјесеци.
  5. Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела која га чине недостојним за рад у школи,те за кривична дјела учињена против:службене дужности,злоупотребе опојних средстава,полног интегритета,злостављања дјетета,полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, а што се доказује увјерењем о неосуђиваности које за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа,
  6. увјерење да се не води у Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,а то се доказује увјерењем о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце у складу са прописима којима је уређена област вођења Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,која за изабараног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа,
  7. увјерење да против њега није покренут кривични поступак за кривична дјела учињена против службене дужности,злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,
  8. овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;
  9. увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета
  10. увјерење о положеном стручном испиту (само за радна мјеста са радним искуством и положеним стручним испитом);
  11. увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са прописом којим се уређује област полагања стручног испита у основној школи ;
  12. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
  13. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење, а након стицања одговарајуће стручне спреме;
  14. увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца (за радна мјеста са радним искуством и положеним стручним испитом);
  15. увјерење општинског / градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако  се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;
  16. увјерење општинског / градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида и
  17. увјерење општинског / градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије борца.

 

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 114. став 5. Закона о основном васпитању и образовању (у случају да се расписује конкурс за лица са радним искуством), као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању  испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

  • У изузетним случајевима,уколико кандидат не може због оправданих разлога прибавити документ из тачке 12, просјечна оцјена се може доказати и овјереном копијом индекса.
  • У изузетним случајевима, уколико кандидат не може због оправданих разлога прибавити документ из тачке 14, односно не може доставити увјерење о радном стажу издато од претходног послодавца,доставља копију радне књижице.

 

Напомена: У случају да се на предметни конкурс не пријави лице са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, право учешћа на конкурсу има и приправник, а у случају да се не пријави лице у својству приправника, право учешћа има кандидат у складу са одредбама Упутства о ангажовању неверификованих лица на мјесто наставника („Службени гласник РС" бр. 34/2023), те одредбама Закона о раду ("Службени гласник Републике Српске", бр. 1/16,66/18, 91/21 и 119/21).

 

          Дана, 21.12.2023. године у просторијама школе обавиће се тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса.

 

          Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу Школе најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

          Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве, сматра се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

 

Тестирање кандидата у  9 часова.

Интервју са кандидатима у 10 часова.

Рок за подношење пријава је 8 дана од дана објављивања.

Све пријаве достављати лично или путем поште на адресу: ЈУ Основна школа „Васо Пелагић" Пелагићево, Вука Караџића 76, Пелагићево.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и копије се не враћају кандидатима.

Пријем у радни однос вршиће се у складу са чланом 127. Закона о основном  васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број:81/22) и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске" број 74/23).

***

ОПШТИНА МОДРИЧА

ВИДОВДАНСКА 1

74 480 МОДРИЧА

 

ЈАВНИ  КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста у Општинској управи Модрича

 

I Конкурс се расписује за попуну упражњених радних мјеста у Општинској управи Модрича, на неодређено вријеме.

 

1.Урбанистичко-грађевински инспектор ................................... 1 (један) извршилац,

2.Самостални стручни сарадник за омладину, спорт, образовање и културу .............................................................................................. 1 (један) извршилац,

3.Самостални стручни сарадник за стамбено рјешавање и допунска права

................................................................ 1 (један) извршилац,

4.Виши стручни сарадник за евиденције о лицима која су регулисала војну обавезу .......................................................................  1(један) извршилац

 

II Опис послова радних мјеста:

Запослени на радним мјестима из тачке И имају статус службеника и обављају послове утврђене Правилником о организацији и систематизацији радних мјеста Општинске управе Модрича („Службени гласник општине Модрича", број: 12/21, 20/21, 5/22, 3/23 и 12/23).

 

III Општи услови за пријем у радни однос:

1. да је држављанин Републике Српске, односно Босне и Херцеговине,

2. да је старији од 18. година,

3. да има општу здравствену способност,

4. да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у општинској управи, 

5. да није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем   нивоу власти у БиХ три године прије објављивања конкурса,

6. да није под оптужницом Међународног суда за ратне злочине почињене на подручју  бивше Југославије у Хагу и да није одбио наредбу да се повинује пред Трибуналом - члан IX став 1. Устава БиХ,

7. да не постоји неспојивост и сукоб интереса у складу са чланом  43. до  47. Закона о службеницима и намјештеницима у јединицама локалне самоуправе („Службени  гласник Републике Српске", број: 97/16).

 

IV  Посебни услови :

а) за позицију под редним бројем 1:

-висока стручна спрема, грађевински или архитектонски факултет – дипломирани инжењер грађевинарства или дипломирани инжењер архитектуре или први циклус студија са најмање 240 ECTS бодова, 

-најмање три године радног искуства у траженом степену образовања,

-положен стручни испит за рад у органу управе,

-познавање рада на рачунару,

 

б) за позицију под редним бројем 2:

-висока стручна спрема, факултет друштвеног смјера или први циклус студија са најмање 240 ECTS бодова, 

-најмање двије године радног искуства у траженом степену образовања,

-положен стручни испит за рад у органу управе,

-познавање рада на рачунару,

 

в) за позицију под редним бројем 3:

 

-висока стручна спрема, друштвеног смјера или први циклус студија са најмање 240 ECTS бодова,

-најмање двије године радног искуства у траженом степену образовања,

-положен стручни испит за рад у органу управе,

-познавање рада на рачунару,

 

г) за позицију под редним бројем 4:

-виша стручна спрема, друштвеног смјера или први циклус студија са остварених најмање 180 ECTS бодова,дипломирани економиста 

-најмање три године радног искуства у траженом степену образовања,

-положен стручни испит за рад у органу управе,

-познавање рада на рачунару,

 

V  Потребна документа и поступак избора:

(1)Пријава за учешће на јавном конкурсу подноси се на прописаном обрасцу„Пријава на јавни конкурс"(образац број 1.),који је доступан на интернет страници општине Модрича или интернет страници Министарства управе и локалне самоуправе, а исти се може преузети и лично у шалтер сали Општинске управе Модрича.

 

(2)Уз наведени образац, као доказ о испуњавању општих услова, кандидат прилаже фотокопију увјерења о држављанству РС, односно БиХ и изјаву кандидата,

1.да није под оптужницом Међународног суда за ратне злочине почињене на подручју бивше Југославије у Хагу и да није одбио наредбу да се повинује пред  Трибуналом – члан IX тачка 1. Устава БиХ,

2.да није осуђен за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање 6 (шест) мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у општинској управи,

3.да није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у БиХ три године прије објављивања конкурса и

4.да није у сукобу интереса, односно да не обавља дужност која је неспојива са дужношћу службеника у општинској управи, у складу са чланом 43. до 47. Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе, која је саставни дио пријаве на јавни конкурс.

 

(3) Као доказ о испуњавању посебних услова кандидат прилаже:

1.фотокопију дипломе о завршеном факултету (кандидат који је високо образовање стекао по Болоњском систему студирања уз диплому доставља и додатак дипломи. Ако високошколска установа додатак дипломи није уопште издавала, кандидат је дужан да уз диплому о стеченом образовању достави увјерење високошколске установе да додатак дипломи није издаван, односно да се не издаје),

2.увјерење о положеном стручном испиту за рад у органу управе или изјава којом се кандидат обавезује да ће у року од 6 мјесеци од дана запослења положити стручни испит,

3.исправа којом се доказује радно искуство у траженом степену образовања (потврда, увјерење или други акт послодавца из којег се види на којим пословима, са којом стручном спремом и у ком периоду је стечено радно искуство) и

4.исправу-доказ да познаје рад на рачунару (ако кандидат нема доказ о познавању рада на рачунару врши се провјера од стране стручне комисије општинске управе, прије обављеног интервјуа).

(4) Са кандидатима који буду испуњавали опште и посебне услове конкурса, Конкурсна комисија обавиће интервју, о чему ће кандидати бити благовремено обавијештени.

(5) Прворангирани кандидат дужан је да у року од седам дана од дана пријема обавјештења комисије, достави доказе о испуњавању општих и посебних услова у оригиналу или овјереној фотокопији из тачке В став 2. подтачка 2., и овјерену изјаву за подтачке 1, 3 и 4. Јавног конкурса, као и увјерење о здравственој способности.

Ако прворангирани кандидат у прописаном року не достави напријед наведене доказе или ако на основу достављених доказа Комисија утврди да кандидат не испуњава опште и посебне услове, позваће сљедећег кандидата по броју освојених бодова са листе успјешних кандидата да достави горе наведене доказе о испуњавању општих и посебних услова и одговарајуће овјерене изјаве.

VI Рок за подношење пријаве

Рок за подношење пријаве је 15 дана од дана објављивања јавног конкурса.

Јавни конкурс ће бити објављен у „Службеном гласнику Републике Српске" и дневном листу „Глас Српске". Ако конкурс не буде објављен истовремено, рок ће се рачунати од дана посљедњег објављивања.

 

Пријаве се могу доставити лично или путем поште, на адресу:

Општина Модрича, улица Видовданска 1. са назнаком „Пријава на конкурс за попуну упражњених радних мјеста у општинској управи Модрича, са бројем позиције на коју кандидат аплицира".

 

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

За давање додатних обавјештења о јавном конкурсу задужен је службеник Наташа Алаџић Стевановић, контакт телефон: 053/810-511 локал 181.

***

ЈУ ОМШ "МАРКОС ПОРТУГАЛ" ДОБОЈ

ВИДОВДАНСКА ББ

74 000 ДОБОЈ

КОНКУРС

ЗА ПОПУНУ РАДНИХ МЈЕСТА

 

Рачуновођа – (1) извршилац

        (1) извршилац – на одређено радно вријеме на годину дана

 

Услови:

  1. Први циклус студијског програма економије, финансија или рачуноводства у трајању од четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент,
  2. Одговарајућа лиценца у складу са законом којим се уређује област рачуноводства,

 

Сви кандидати морају испуњавати опште услове предвиђене Законом о раду („Службени гласник Републике Српске" број 1/16 и 66/18)

Пријем у радни однос вршиће се у складу са чланом 125. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број: 81/22) и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске" број 74/23).

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на конкурс су:

  1. да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то доказује увјерењем о држављанству,
  2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,
  3. да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способнопсти, издатим од стране цертификоване здравствене установе, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,
  4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела која га чине недостојним за рад у школи, те за кривична дјела учињена против:службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, а то се доказује увјерењем о неосуђиваности које за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа,
  5. да се не води у Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, а то се доказује увјерењем о подацима из Посебног регистра лица  правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце у складу са прописима којима је уређена област вођења Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, која за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа,
  6. увјерење да против њега није покренут кривични поступак за кривична дјела учињена против службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Уз потписану пријаву и документацију из предходног члана потребно је доставити и документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

 

Документација подразумијева:

  1. Диплому о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,
  2. Лиценцу у складу са законом којим се уређује област рачуноводства,
  3. Додатак  дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена, а након стицања одговарајуће стручне спреме,
  4. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, а након стицања одговарајуће стручне спреме,
  5. Увјерење о радном стажу издато од предходног послодавца,
  6. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  7. Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,
  8. Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

У изузетним случајевима, уколико кандидат не може из оправданих разлога прибавити увјерење о просјеку оцјена, просјечна оцјена се може доказати овјереном копијом индекса.

Уколико кандидат не може доставити увјерење о радном стажу издато од предходног послодавца, доставља копију радне књижице.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије им се неће враћати.

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на конкурс комисија не разматра.
Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса обавиће се 18.12.2023. године у 10:00 часова у просторијама школе.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса, након прегледа достављене документације, школа поставља на огласној табли школе.

Ако се кандидат не појави на тестирању и интервјуу сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

Пријаве доставити на адресу: ЈУ Основна музичка школа „Маркос Португал" Добој, Видовданска бб, 74 00 Добој, са назнаком „ЗА КОНКУРС".

***

ЈУ ОШ "ОБУДОВАЦ" ОБУДОВАЦ

76 235 ОБУДОВАЦ

 

ЈАВНИ  КОНКУРС

за попуњавање упражњених радних мјеста

 

  1. Наставник техничког образовања – 1 извршилац, са положеним стручним испитом, 8 часова непосредног рада са ученицима, на одређено вријеме до 31.8.2024. године,
  2. Наставник информатике – 1 извршилац, са положеним стручним испитом, 8 часова непосредног рада са ученицима, на одређено вријеме до 31.08.2024. године.

 

Општи услови и посебни услови за пријем у радни однос:

Кандидати морају испуњавати опште услове за заснивање радног односа предвиђене Законом о раду („Сл.гласник РС", број:1/06 и 66/18), услове прописане чланом 114 и 116 Закона о основном васпитању и образовању („Сл.гласник РС" број: 81/22) и Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача („Сл.гласник РС" број: 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15). Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона о основном васпитању и образовању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

 

Уз пријаву са кратком биографијом (потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс за пријем у радни однос и обавезном адресом становања и бројем телефона) кандидат је дужан да достави:

  1. Увјерење о држављанству
  2. Извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте
  3. Овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области
  4. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена
  5. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење
  6. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца
  7. Увјерење о положеном стручном испиту
  8. Увјерење да није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.
  9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  10.  Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,
  11. Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије бораца.
  12.  Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава.
  13. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце.

 

-Кандидати који буду изабрани дужни су приложити љекарско увјерење о психичкој способности (не старије од 6 мјесеци) прије заснивања радног односа

- Увјерење из тачке 11. и 12. прибавиће Школа службеним путем за изабране кандидате, а прије заснивања радног односа.

 

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената, с тим да датум издавања докумената не смије бити старије од 6 мјесеци и исти се неће враћати кандидатима.      

Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве односно који испуњавају услове конкурса ће се обавити у просторијама ЈУ Основне школе ''Обудовац'' у Обудовцу дана 21.12.2023. године у 11 сати.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса, након прегледа достављене документације биће постављен на огласну таблу школе најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

Ако се кандидат не појави на тестирању или интервјуу сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Рок за подношење пријаве је 8 дана од дана објављивања путем дневних новина „Глас Српске" .

Пријаве се могу доставити лично или путем поште на адресу:

ЈУ Основна школа „Обудовац" 76235 Обудовац

Избор кандидата ће се извршити у складу са Законом о основном образовању и васпитању и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

***

ЈУ "УГОСТИТЕЉСКА И ТРГОВИНСКА ШКОЛА" ДОБОЈ

ЦАРА ДУШАНА 18

74 000 ДОБОЈ

 

Ј А В Н И   К О Н К У Р С

ЗА ПРИЈЕМ РАДНИКА У РАДНИ ОДНОС

 

Рачуновођа школе - са радним искуством и важећом лиценцом на одређено вријеме до повратка радника са породиљског одсуства.

 

I      Поред општих услова предвиђених Законом о раду („Службени гласник РС" број 1/16, 66/18, 91/21 – Одлука Уставног суда Републике Српске и 119/21), кандидат треба да испуњава и посебне услове прописане Законом о средњем образовању и васпитању („Службени гласник РС" број 41/18, 92/20 и 55/23), као и услове прописане Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем („Службени гласник РС" број 24/19).

II    У погледу врсте стручне спреме кандидати треба да испуњавају услов из одредбе члана 124 став 3 Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" број 41/18, 92/20 и 55/23)

 

Уз потписану пријавџ кандидати су дужни доставити овјерене фотокопије сљедећих докумената:

1. Диплому о стеченој стручној спреми,

2.Увјерење високошколске установе или додатак дипломи о просјечној оцјени оствареној током студија,

3. Извод из матичне књиге рођених или копија личне карте,

4.Увјерење о државаљанству,

5.Увјерење о невођењу кривичног поступка издато од стране надлежног суда,

6.Увјерење о некажњавању и увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце издато од стране надлежног МУП-а прибавиће школа службеним путем прије заснивања радног односа,

7.Љекарско увјерење о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци (прилаже га само изабрани кандидат прије заснивања радног односа),

8.Увјерење о времену проводеном на евиденцији за незапослена лица након стицања стручне спреме тражене конкурсом издато од стране Завода за запошљавање на подручју јединице локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен,

9.Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, које треба да садржи податке из којих се јасно види: врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио са непуним радним временом, то вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме.

10. Лиценцу за рачуновођу у складу са Законом којим се уређује област рачуноводства (важећа лиценца),

11.Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко - инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено - отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату породице погинулог борца,

12.Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко - инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено - отаџбинског рата РС , ако се ради о кандидату из категорије борца,

13.Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко - инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено - отаџбинског рата РС , ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати, док се документација неће враћати пријављеним кандидатима.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако не приступе тестирању и интервјуу сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс

Тестирање и интервју са кандидатима који испуњавају услове предвиђене конкурсом обавиће се дана 18.12.2023. године са почетком у 9.30 часова у кабинету број 5.

Списак кандидата који испуњавају услове биће постављен на огласној табли школе најкасније три дана прије одржавања тестирања кандидата.

Пријаве се достављају лично или путем поште на адресу школе Улица Цара Душана број 18, 74000 Добој са назнаком „За конкурс – рачуновођа".

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у дневном листу „Глас Српске".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана