ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Добој: Оглашава слободна радна мјеста на дан 31.08.2022. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Добој: Оглашава слободна радна мјеста на дан 31.08.2022. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 31.08.2022. године.

 Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

****

****

ЈУ ОШ "ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ" БЛАТНИЦА
74 275 БЛАТНИЦА

 

О Д Л У К А

о поништењу дијела конкурса објављеног 17.08.2022. у Гласу Српске

 

I

Поништаве се дио конкурса број, 343/22 од 15.08.2022 године објављен у дневном листу ''Глас Српске'' дана сриједа 17.08.2020. који се односи на радна мјеста под редним бројем 5.:

  5.  Водитељ продуженог боравка 4 извршиоца на одређено радно вријеме, а најдуже до краја наставног процеса у школској 2022/2023 години

 

II

Ова Одлука  ступа на снагу даном  објављивања у ''Гласу Српске''.

 

О б р а з л о ж е њ е:

Конкурс је расписан по Закону о основновном васпитању и образовању који је у вријеме расписиванја конкурса био на снази. Приликом усвајања новог Закона о основном васпитању и образовању који је на снази од 25.08.2022 године дошло је до измјена око пријема радника на мјесто водитеља продуженог боравка.

***

ЈПУ ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ "ПАЛЧИЋ" ТЕСЛИЋ

КНИНСКА ББ

74 270 ТЕСЛИЋ

 

Ј А В Н И  К О Н К У Р С

за попуњавање упражњеног радног мјеста у ЈПУ Дјечији вртић „Палчић" Теслић

 

Директор ЈПУ Дјечији вртић „Палчић" Теслић расписује Јавни конкурс за попуњавање упражњеног радног мјеста у ЈПУ Дјечији вртић „Палчић".

 

  1. Дипломирани васпитач предшколске дјеце – 1 извршилац, на неодређено вријеме, најмање година дана радног искуства, са положеним стручним испитом.

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на конкурс и документација на основу које се доказују општи услови су:

 

Општи услови:
1. да је држављанин Републике Српске или  Босне и Херцеговине,
2. да је старији од 18 година, односно да је пунољетан,
3. да је радно способан,
4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела која га чине недостојиним за рад, кривична дјела учињена против слобода и права грађана, достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, полног интегритета, сексуалног злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, искориштавања дјеце и малољетних лица за порнографију, производње и приказивања дјечије порнографије, одузимања малољетног лица, запуштања и злостављања малољетног лица и насиља у породици или породичној заједници и друга кривична дјела, а то се доказује увјерењем о неосуђиваности,

  1. да се не води у посебном Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, а то се доказује увјерењем о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце у складу са прописима којима је уређена област вођења Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,
  2. да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, искориштавања дјеце и малољетних лица за порнографију, производње и приказивања дјечије порнографије, одузимање малољетног лица, запуштања и злостављања малољетног лица и насиља у породици или породичној заједници и друга кривична дјела, а то се доказује увјерењем о невођењу кривичног поступка.

Увјерења из става 1. тачка 4) и 5) за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

Посебни услови:

- Висока стручна спрема, завршен први циклус студијског програма или еквивалент и да су стекли високо образовање на студијском програму предшколског васпитања и образовања или програму за образовање васпитача, најмање једна година радног искуства са одговарајућим степеном образовања и положен стручни испит за васпитно-образовни рад или услов за полагање стручног испита уз изјаву да ће исти положити у року од 10 мјесеци од дана заснивања радног односа, љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са дјецом (доставља кандидат који буде изабран).

 

Уз потписану пријаву кандидати су дужни доставити:

  1. да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,
    2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,
    3. овјерену копију дипломе о завршном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,
    4. увјерење о положеном стручном испиту или увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита, изузев за васпитача који је стекао радни стаж или искуство у својој струци уи трајању од годину дана, а није положио стручни испит дужан је положити стручни испит у року од 10 мјесеци од дана заснивања радног односа из члана 65а. став 1) Закона о предшколском васпитању и образовању,
    5. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања , уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена или овјерена фото-копија индекса,                                                   
    6.увјерење издато од Завода за запошљавање Републике Српске, о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,
    7. овјерена фото-копија радне књижице или увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца

8. увјерење општинског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

9. увјерење општинског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,                                                                                                                                    10. увјерење општинског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Кандидати достављају овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.


Пријаве се могу доставити лично у просторије Установе или путем поште на адресу: Јавна предшколска установа Дјечији вртић „Палчић" Теслић, Книнска бб , 74270 Теслић, са назнаком: „КОМИСИЈИ ЗА ИЗБОР".
Непотпуне и неблаговремене пријаве се неће разматрати, а достављени документи се не враћају.

Са кандидатима који буду испуњавали услове конкурса биће обављен интервју у просторијама Установе, у петак, 16.09.2022. године, у 12 часова.


Рок за подношење пријава је 8 дана од дана објављивања на огласу Завода за запошљавање и у дневном листу „Глас Српске".

***

ЈУ ОШ "19.АПРИЛ" ДЕРВЕНТА

СВЕТОГ САВЕ 4

74 400 ДЕРВЕНТА

 

ПОНИШТАВА ДИО КОНКУРСА

Број 448/22 од 15.08.2022. године

 

 Поништава се  се конкурс број 448/22 од 15.08.2022. године у дијелу који се односи на попуну радног мјеста Водитељ продуженог боравка-пуна норма , са радним искуством и положеним стручним испитом , на одређено вријеме – до 30.06.2023. године, 5 извршилаца, објављен дана 17.08.2022. године у „Гласу Српске", због измјене законских прописа.

 

У осталом дијелу конкурс остаје на снази.

***

"МП ПАНДУРЕВИЋ" Д.О.О.

ПОЛОЈ 131А

74 485 МИЛОШЕВАЦ

 

ОГЛАС ЗА ПОСАО

 

Позиција: Референт подршке купцима – цустомер сервице (м/ж) ангажован на пословима продаје услуге сјечења на ласеру и плазми

 

Компанија „МП Пандуревић" д.о.о. Милошевац, Модрича успјешно се бави производњом елемената од кованог гвожђа већ дуги низ година, а чија традиција датира још од 1906. године. Током година компанија се брзо развијала и постајала препознатљива по својим производима, јединственошћу и квалитетом, купцима широм БиХ, али и у иностранству. Првенствено се линија производа огледала у производњи кованих и инокс ограда, као и елемената за израду истих, те производњи таласастог плетива и сита за сепарације. У новије вријеме компанија се окренула модернизацији и аутоматизацији производње, путем куповине савремених машина које омогућавају да постане конкурентна на домаћем и иностраном тржишту. Производе се велике металне конструкције, балконске конструкције, те пожарна степеништа за инострана тржишта.

 

Опис радних активности:

  1. Праћење, евидентирање и контрола свих захтјева купаца,
  2. Просљеђивање захтјева одговарајућем одјелу сектора техничке припреме на развијање понуде,
  3. Формирање званичне понуде и просљеђивање купцу,
  4. Управљање наруџбама,
  5. Праћење услова отпреме и комуникација са сектором отпреме,
  6. Припрема документације потребне за закључивање Уговора,
  7. Праћење наплате потраживања,
  8. Континуирана коминикација и рад са постојећом базом купаца,
  9. Проналажење нових купаца,
  10. Сарадња и координација са осталим секторима у компанији.

 

Услови:

  1. ССС/ВСС – економског смјера,
  2. Потребно радно искуство на истим или сличним пословима 1 година
  3. познавање рада на рачунару (MS Office , Е-mail)
  4. пожељно познавање енглеског језика,
  5. возачка дозвола Б категорије,
  6. способност одговорног индивидуалног рада, као и ефикасног рада у тиму,
  7. особа треба да је комуникативана са јаким вјештинама презентације и преговарања.

 

Нудимо:

  1. Стални радни однос,
  2. Могућност напредовања,
  3. Обука и усавршавање,
  4. Рад у младом и стручном тиму

 

Заинтересовани кандидати Мотивацијско писмо и CV могу слати на:

e-mail: [email protected] или

телефон: 053/870-117, 053/250-508

***

 

ОКРУЖНИ СУД У ДОБОЈУ

СВЕТОГ САВЕ 22

74 000 ДОБОЈ

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за пријем у радни однос на неодређено вријеме 

 

  1. ИКТ службеник ............................ извршилаца 1 

                        

Опис послова радног мјеста

  1. врши инсталирање, конфигурисање и одржавање ИКТ опреме (хардвера), системских и апликацијских програма (софтвера) у суду у складу са важећим стандардима,
  2. рјешава проблеме са локалном рачунарском мрежом у суду,
  3. стара се о сигурности приступа ИКТ опреми из његове надлежности,
  4. организује и планира активности на проширивању мрежних капацитета суда,
  5. обезбјеђује исправност и нормално функционисање свих комуникационих линија и комуникационих уређаја у суду,
  6. обавља редовне задатке у систему за управљање судским предметима (CMS систему) у суду,
  7. администрира корисничке налоге судија и административног особља,
  8. администрира податке похрањене на серверима датотека,
  9. обезбјеђује услове и врши редовну израду сигурносних копија електронских података (бацкуп), смјештених на серверима датотека у суду, у складу са важећим процедурама,
  10. израђује копије снимљеног материјала, формира и води уредну евиденцију о снимљеним материјалима,
  11. ажурира Web страницу суда уз консултацију са предсједником суда и службеником за информисање,
  12. контролише аудио и видео снимање суђења, и стара се о исправности техничке опреме за снимање,
  13. одржава и води уредну документацију сервера, радних станица, локалне рачунарске мреже и софтверских лиценци у власништву суда,
  14. одржава и води уредну документацију ИКТ опреме у власништву суда и стара се о сервисирању исте,
  15. учествује у процесу годишњег планирања инвестиција и одржавања из области ИКТ-а у суду,
  16. у случају сложенијих проблема захтијева помоћ од стране вишег нивоа ИКТ подршке,
  17. испоставља редовне извјештаје одјељењу за ИКТ ВСТС-а БиХ о стању и кориштењу свих ИКТ система на подручју које покрива, са посебном напоменом о уоченим проблемима и начину њиховог рјешавања,
  18. пружа други ниво подршке основним судовима који се налазе на подручју Окружног суда у Добоју као и Окружном јавном тужилаштву у Добоју у рјешавању серверских, мрежних и других ИКТ проблема по захтјеву лица одговорног за ИКТ послове у основним судовима на подручју Окружног суда Добој и Окружном јавном тужилаштву Добој (ЛИТС лице),
  19. обавља послове заштите на раду у складу са Законом о заштити на раду и подзаконским актима,
  20. обавља и друге послове по налогу предсједника и секретара суда.

 

Општи услови:

  • да је држављанин БиХ,
  • да је пунољетан,
  • да има општу здравствену способност,
  • да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кажњиво дјело које га чини неподобним за обављање послова у државним органима,
  • да није отпуштен из државних органа као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Босни и Херцеговини три године прије објављивања конкурса,

 

Посебни услови:

  • Завршена висока стручна спрема техничког смјера,
  • најмање 3 (три) године радног искуства на пословима информационе технологије
  • Добро познавање Windows серверских оперативних система (као и клијент верзија), Мицрософт Ецханге и Мицрософт Оффице пакет.
  • Познавање концепата мрежа (LAN/WAN) и TCP/IP мрежног протокола.

 

За кандидате који буду примљени у радни однос обавезан је пробни рад у складу са Законом.

 

Уз пријаву на јавни конкурс кандидати су дужни приложити доказе о испуњавању општих  и посебних услова и то фотокопије сљедећих докумената:

 

а) личну карту или пасош,

б) диплому о завршеном факултету техничког смјера,

ц) увјерење о положеном стручном испиту за рад у органима управе,

ц) доказ о радном искуству на пословима информационе технологије,

 

Изабрани кандидат је дужан да у року од седам дана након објаве резултата спроведеног јавног конкурса, а прије заснивања радног односа достави Комисији за спровођење поступка избора радника оргинале или овјерене фотокопије сљедећих докумената: увјерење о држављанству Републике Српске или БиХ, извод из матичне књиге рођених, увјерење о општој здравственој способности, увјерење о невођењу кривичног поступка, увјерење о некажњавању, изјаву да није отпуштен из државних органа као резултат дисциплинске мјере, диплому о завршеном факултету техничког смјера, увјерење о положеном стручном испиту за рад у органима управе и доказ о  радном искуству на пословима информационе технологије.

           

            Кандидате који испуњавају опште и посебне услове из јавног конкурса Комисија за спровођење поступка избора радника ће позвати на разговор.

 

Јавни конкурс ће бити објављен у дневном листу ''Глас Српске'' и на интернет страници овог суда а рок за подношење пријаве је 15 дана од дана објављивања.

 

Пријаве за учешће на јавном конкурсу подносе се на прописаном обрасцу  – Пријава на јавни конкурс која се налази у просторијама суда и на интернет страници овог суда https://oksud-doboj.pravosudje.ba/ Пријаве са доказима о испуњавању услова слати на адресу: Окружни суд у Добоју, улица Светог Саве број 22.

 

Пријаве које нису поднесене на прописаном образцу, непотпуне и  неблаговремене  неће бити узете у разматрање.

***

ЈУ ОШ "ДОЊИ ЖАБАР" ДОЊИ ЖАБАР

ТРГ МЛАДОСТИ 4

76 273 ДОЊИ ЖАБАР

 

ИСПРАВКА ЈАВНОГ КОНКУРСА

 

Дана 17.08.2022. године у дневном листу "Глас Српске" објављен је Јавни конкурс за пријем у радни однос број: 610-2/22.

 

У објављеном конкурсу на неодређено вријеме уочена је техничка грешка на позицији број 1.

 

Исправљен текст сада гласи:

  1. Наставник биологије, приправник ½ радног времена ...................... 1 извршилац

 

Све пристигле пријаве на конкурс остају у процедури.

 

Рок за подношење пријава се продужава за 8 дана од дана објављивања ове исправке.

 

Дана 15.09.2022. године у просторијама школе обавиће се тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве на позицију наставник биологије, односно који испуњавају услове конкурса.

 

Остале одредбе Јавног конкурса остају непромијењене.

 

***

ЈУ ОШ "ДОЊИ ЖАБАР" ДОЊИ ЖАБАР

ТРГ МЛАДОСТИ 4

76 273 ДОЊИ ЖАБАР

 

ЈАВНИ  КОНКУРС

ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

 

 

НА ОДРЕЂЕНО  ВРИЈЕМЕ - ДО 31.8.2023. године

 

 

  1. Наставник разредне наставе, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу…................................1 извршилац

 

 

Услови конкурса

Пријављени кандидати морају да испуњавају услове прописане Законом о раду ("Службени гласник Републике Српске", бр. 1/16, 66/18, 91/21 и 119/21), услове прописане Законом о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске", бр. 44/17, 31/18, 84/19, 35/20, 63/20), услове из Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача ("Службени гласник Републике Српске бр.77/09,86/10,25/14,76/15).

 

Кандидати достављају следеће документе:

  1. потписану пријаву са кратком биографијом и контакт телефоном (у пријави обавезно навести тачну адресу становања и контакт телефон);
  2. увјерење о држављанству (не старије од шест мјесеци);
  3. извод из матичне књиге рођених или копију личне карте;
  4. љекарско увјерење о психо-физичкој способности за рад;
    (доставља само кандидат који буде изабран, а прије заснивања радног односа).
    Љекарско увјерење не може бити старије од шест мјесеци.
  5. увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце (школа ће тражити службеним путем, а прије заснивања радног односа);
  6. увјерење да није правоснажном пресудом осуђиван на кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета,полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава, ( школа ће тражити службеним путем, а прије заснивања радног односа);
  7. увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета,полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,
  8. овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;
  9. увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета који је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета
  10. увјерење о положеном стручном испиту;
  11. увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;
  12. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
  13. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,
  14. увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца;
  15. увјерење општинског / градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако  се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;
  16. увјерење општинског / градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида и
  17. увјерење општинског / градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије борца.

 

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став 6. Закона о основном васпитању и образовању (у случају да се расписује конкурс за лица са радним искуством), као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

 

Дана, 15.9.2022. године у просторијама школе обавиће се тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса.

 

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу Школе најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве, сматра се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

 

Тестирање кандидата у  10,00 часова.

Интервју са кандидатима у 11,00 часова.

 

Рок за подношење пријава је 8 дана од дана објављивања.

Све пријаве достављати лично или путем поште на адресу: ЈУ Основна школа „Доњи Жабар" Трг Младости бр. 4, 76 273 Доњи Жабар.

 

Непотпуне и неблаговреме пријаве неће се разматрати.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и копије се не враћају кандидатима.

 

Пријем у радни однос вршиће се у складу са чланом 115. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20, 63/20 ) и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске" број 74/18, 26/19).

***

ЈУ ОШ "ИВО АНДРИЋ" ЂУЛИЋИ

ЂУЛИЋИ 515

74 270 ТЕСЛИЋ

 

Оглашавање неважећег дијела конкурса од 17.8.2022. године

 

Дана 17.08.2022. године у дневним новинама ''Глас Српске'' објављен је конкурс за упражњена радна мјеста у ЈУ Основна школа ''Иво Андрић'' Ђулићи, Теслић.

 

Поништавамо (оглашавамо неважећим) дио конкурса за радно мјесто под редним бројем 4. Водитељ продуженог боравка на одређено вријеме до 30.6.2023. године, због измјене законских прописа о пријему радника на то радно мјесто.

***

ЈУ ОШ "РАДОЈЕ ДОМАНОВИЋ" ОСЈЕЧАНИ ГОРЊИ

74 225 ОСЈЕЧАНИ

 

Поништење конкурса за попуну радног мјеста

 

 

Поништава се конкурс број 439/2022 од 12.08.2022.године, објављен у дневним новинама „Гласу Српске" дана 17.08.2022. године, за попуну радних мјеста:

 

  1. Водитељ продуженог боравка – 1 извршилац на пуно радно вријеме, са положеним стручним испитом, на одређено вријеме до 30.06.2023. године
  2. Водитељ продуженог боравка –  1 извршилац на 50 % радног времена, са положеним стручним испитом, на одређено вријеме до 30.06.2023. године

***

ЈУ ОШ "НИКОЛА ТЕСЛА" ДЕРВЕНТА

ТРГ ОСЛОБОЂЕЊА 6

74 000 ДЕРВЕНТА

 

Одлука

о поништењу дијела конкурса број 804/22, објављеног 17.8.2022. године

 

I ДЈЕЛИМИЧНО СЕ ПОНИШТАВА ЈАВНИ КОНКУРС објављен у дневном листу „Глас Српске" дана 17.08.2022. године, и то у дијелу који се односи на пријем у радни однос:

  • Професор разредне наставе - водитељ у продуженом боравку, на одређено радно вријеме до 30.6.2023. године, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу – 6 извршилаца и
  • Професор разредне наставе у ПО Горњи Вишњик - на одређено радно вријеме, до повратка радника са функције, а најдуже до 31.8.2023. године, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу - 1 извршилац.

II Наведени дио конкурса се поништава због измјена законских прописа.

III У осталом дијелу конкурс остаје непромијењен.

IV Одлука ступа на снагу даном доношења.

***

ЈУ ОШ "СВЕТИ САВА" ДОБОЈ

СТЕВАНА СИНЂЕЛИЋА 10

74 000 ДОБОЈ

 

Поништење дијела Конкурса објављеног дана 17.8.2022. године

 

Поништава се дио Конкурса објављеног у дневном листу Глас српске дана 17.8.2022. године и то у тачки И, подтачке: 9, 10. и 11. а који текст Конкурса гласи:

  1. Водитељ продуженог боравка, на одређено вријеме до повратка радника са боловања, а најдуже до 30.6.2023. године, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу – 1 извршилац,
  2. Водитељ продуженог боравка, на одређено вријеме до повратка раднице са породиљског одсуства, а најдуже до 30.6.2023. године (30% радног времена) и на одређено вријеме до 30.6.2023. године (70% радног времена), са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу – 1 извршилац,
  3. Водитељ продуженог боравка, на одређено вријеме до 30.6.2023. године, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу – 5 извршилаца.

 

Остали текст конкурса остаје непромијењен.

 

Поништавање дијела Конкурса, објавиће се у дневном листу Глас српске посредством Завода за запошљавање.

***

 

ЈУ СШЦ "ЈОВАН ДУЧИЋ" ТЕСЛИЋ

КАРАЂОРЂЕВА ББ

74 270 ТЕСЛИЋ

 

ОДЛУКА

о поништењу дијела конкурса

                                                                    

I

Поништава се дио јавног конкурса за попуну упражњених радних мјеста број: 902/22 објављен дана 11.8.2022. године у дневним новинама „Глас Српске" и то за радно мјесто наведено под бројем 12. наставник фармацеутске групе предмета: медицински биохемија, фармацеутска хемија и санитарна хемија (дипломирани фармацеут, професор хемије) - 1 извршилац, 6 часова, на одређено радно вријеме до 31.8.2023. године, лице са радним искуством и положеним стручним испитом, због техничке грешке приликом спровођења процедуре конкурса.

 

II

Одлука ступа на снагу даном доношења.

III

Одлуку објавити у дневном листу „Глас Српске" путем Завода за запошљавање Републике Српске.

***

ЈУ СШЦ "ЈОВАН ДУЧИЋ" ТЕСЛИЋ

КАРАЂОРЂЕВА ББ

74 270 ТЕСЛИЋ

 

ЈАВНИ КОНКУРС

ЗА ПОПУНУ УПРАЖЊЕНИХ РАДНИХ МЈЕСТА

 

  1. Наставник фармацеутске групе предмета: медицински биохемија, фармацеутска хемија и санитарна хемија (дипломирани фармацеут, професор хемије) - 1 извршилац, 6 часова, на одређено радно вријеме до 31.8.2023. године, лице са радним искуством и положеним стручним испитом.

 

 

Поред општих услова предвиђених Законом о раду („Службени гласник РС" број: 01/16) кандидати требају да испуњавају и посебне услове предвиђене Законом о средњем образовању и васпитању („Службени гласник РС" број: 41/18 и 35/20), Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама („Службени гласник РС" број: 29/12, 80/14 и 83/16), Правилника о стручним профилима и звањима наставника и стручних сарадника у гимназији („Сл. гласник РС" број: 120/20) и Правилника о критеријумима и процедури пријема радника у радни однос у средњој школи („Службени гласник РС" број: 24/19).

 У случају да је на конкурсу тражено радно искуство, а не пријави се кандидат са радним искуством, разматраће се и пријаве кандидата без радног искуства-приправника.

 

 Општи услови које кандидати треба да испуњавају:

 

  1. да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, што доказују увјерењем о држављанству,
  2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,
  3. да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,
  4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем
  5. увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце
  6. увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем

Увјерења из тачке 6. (које се издаје у основном суду надлежном по мјесту пребивалишта кандидата) кандидат доставља приликом пријаве на конкурс, док ће увјерења из тачке 4. и 5. за изабраног кандидата школа прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

Уз потписану пријаву на конкурс кандидати су обавезни доставити и сљедећу документацију:

  1. овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент (лица која су завршила други циклус студијског програма достављају овјерене фото-копије дипломе за оба циклуса студијског програма),
  2. увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко – методичку групу предмета,
  3. увјерење о положеном стручном испиту, уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством и положеним стручним испитом,
  4. увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита,
  5. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена (лица која су завршила други циклус студијског програма достављају додатак дипломи за оба циклуса студијског програма),
  6. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење
  7. увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, уколико са кандидат пријављује на расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством.Увјерење треба да садржи сљедеће податке:

врста посла, степен стручне спреме и дужина радног стажа по врстама посла.

  1. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца.
  2. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије борца;
  3. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

 

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" број: 41/18, 35/20 и 92/20), испуњавали услове у погледу профила  и звања наставника.

 

Пријаве се могу доставити лично или поштом препоручено на следећу адресу: ЈУ Средњошколски центар "Јован Дучић", ул. Карађорђева бб, 74 270 Теслић, са назнаком пријава за јавни конкурс за попуну упражњеног радног мјеста (навести за које радно мјесто се кандидат пријављује).

 

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у дневним новинама „Глас Српске".

 

Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се у просторијама школе у уторак, 13.9.2022. године у 13.00 часова. Школа ће истакнути на огласној табли списак кандидата који испуњавају услове конкурса. Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс. Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима. Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на конкурс комисија неће разматрати, већ само евидентирати и донијети закључак којим се пријава одбацује.

***

ЈУ СШЦ "ЈОВАН ДУЧИЋ" ТЕСЛИЋ

КАРАЂОРЂЕВА ББ

74 270 ТЕСЛИЋ

 

КОНКУРС

ЗА ИЗБОР И ИМЕНОВАЊЕ ДИРЕКТОРА ШКОЛЕ

 

I - Опис послова

 

Директор руководи школом и одговоран је за законитост рада и за успјешно обављање дјелатности школе.

За свој рад одговара Влади, Школском одбору и министру.

 

II – Мандат

 

Мандат директора траје четири године и почиње од дана ступања на дужност.

 

III - Статус

 

Директор школе заснива радни однос и своја права из рада и по основу рада остварује у складу са општим и посебним законима, колективним уговорима, Статутом школе.

 

IV- Општи и посебни услови за пријем у радни однос

 

За директора може бити изабрано лице које испуњава опште и посебне услове.

 

Општи услови:

- да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине,

- да је пунољетан и

- да има општу здравствену способност за рад.

 

Посебни услови:

- да има завршен најмање први циклус студија у трајању од најмање четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент,

- да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у школи након стицања дипломе из тачке 1) овог става,

- да није осуђивано правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, нити је против њега покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

- да има предложен програм рада и истиче се својим радом и способностима за организовање образовно-васпитног рада школе,

- да испуњава услове за радно мјесто наставника и стручног сарадника у школи у којој конкурише.

 

За директора не може бити изабрано лице на које се односи члан ИЏ став 1. Устава Босне и Херцеговине. тј. ниједно лице које служи казну изречену од Међународног суда за бившу Југославију и ниједно лице које је под оптужницом тог Суда, а није се повиновало налогу да се појави пред Судом.

 

V Сукоб интереса
 

Кандидати за избор и именовање директора школе не могу обављати дужност, активност или бити на положају који доводи до сукоба интереса како је прописано одредбама Закона о спречавању сукоба интереса у органима власти Републике Српске („Службени гласник Републике Српске" бр. 73/08), нити могу бити на функцији у политичкој странци - члан 5. Закона о министарским, владиним и другим именовањима Републике Српске („Службени гласник Републике Српске", бр. 25/03).

 

VI - Потребна документација

 

Као доказ о испуњавању општих и посебних услова кандидати су, уз потписану пријаву на конкурс, дужни доставити:

 

- Увјерење о држављанству,

- Извод из матичне књиге рођених,

- Љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад, које прилаже само именовани кандидат прије ступања на дужност,

- Диплому о завршеној стручној спреми,

- Увјерење којим доказује да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник, на предметима који се изучавају у школи након стицања дипломе,

- Доказ о испуњавању услова за радно мјесто наставника и стручног сарадника у школи у којој конкурише,

- Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

- Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора,

- Приједлог програма рада директора у мандатном периоду,

- Биографију са подацима о кретању у струци и оствареним резултатима рада,

- Овјерену изјаву да се на кандидата не односи члан IX став 1. Устава Босне и Херцеговине, односно да није лице које служи казну изречену од Међународног суда за бившу Југославију и није лице које је под оптужницом тог суда, а није се повиновало налогу да се појави пред Судом,

- Овјерену изјаву да кандидат не обавља дужност, активност или је на положају који би довели до сукоба интереса предвиђених Законом о спречавању сукоба интереса-

- Други докази о знању и способностима.

 

Тражена конкурсна документација доставља се у оригиналу или овјереној фото-копији.

 

VII – Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријаве

Пријаве се могу доставити лично или поштом препоручено на сљедећу адресу:

ЈУ Средњошколски центар „Јован Дучић" Теслић у Теслићу, Карађорђева б.б, 74 270 Теслић, са назнаком „Јавни конкурс за избор и именовање директора школе (НЕ ОТВАРАТИ)."

Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања конкурса у дневним новинама, „Глас Српске",а посредством  Завода за запошљавање Републике Српске.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати, а достављена документација неће се враћати кандидатима.

 

VIII – Напомене

Школски одбор ЈУ Средњошколског центра „Јован Дучић" Теслић у Теслићу, након разматрања приспјелих пријава кандидата, министру просвјете и културе ће доставити документацију и списак кандидата који испуњавају услове конкурса за именовање директора, у року од осам дана од дана разматрања пријава.

 

Школски одбор ће писаним путем обавијестити све кандидате о одлуци Владе о именовању директора школе, у року од осам дана од дана пријема одлуке.

***

ЈУ ОШ "ВУК СТЕФАНОВИЋ КАРАЏИЋ" ДОБОЈ
СРПСКИХ СОКОЛОВА 2

74 000 ДОБОЈ

 

Поништење дијела огласа од 17.08.2022. године

 

Поништава се дио огласа који је објављен дана 17.08.2022. године и то под сљедећим тачкама: 3 и 4

 

-           Професор разредне наставе за водитеља продуженог боравка (пуна норма) на одређено вријеме до краја наставног процеса у школској 2022/23. години - са положеним стручним испитом и радним искуством - 4 извршиоца

 

-           Професор разредне наставе за водитеља продуженог боравка (70% норме) на одређено вријеме до краја наставног процеса у школској 2022/23. години - са положеним стручним испитом и радним искуством - 1 извршилац

 

Дио огласа се поништава због измјене законских прописа.

 

Остале тачке огласа остају непромијењене.

***

ЈУ ОШ "ЛИЈЕШЋЕ" БРОД

ЛИЈЕШЋЕ ББ

74 450 БРОД

 

ОБАВЈЕШТЕЊЕ О ПОНИШТЕЊУ КОНКУРСА

 

 

Поништава се конкурс број 592/2022 од 15.08.2022. године а који је објављен  17.08.2022. године и исправка која је објављена 24.08.2022. године у Гласу Српске и Заводу за запошљавање РС.

 

Конкурс се поништава због доношења новог Закона о основном васпитању и образовању.
***

ЈУ "ЕКОНОМСКА ШКОЛА" ДОБОЈ

ЦАРА ДУШАНА 18

74 000 ДОБОЈ

 

К О Н К У Р С

за попуну упражњених радних мјеста у школи

 

  1. Професор математике, 4 часа, са положеним стручним испитом, на одређено вријеме до повратка радника са јавне функције;
  2. Професор српског језика, са положеним стручним испитом, 3 часа на одређено вријеме до краја школске године а најдаље до 31.08.2023. године;
  3. Професор географије, са положеним стручним испитом, 4 часа, на одређено вријеме до краја школске године, а најдаље до 31.08.2023. године;
  4. Професор етике 2 часа, са положеним стручним испитом, на одређено вријеме, до повратка радника са боловања;

 

ОПШТИ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

Општи услови за пријем у радни однос су :

1. Да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, што се доказује увјерењем  о држављанству;

2. Да је пунољетан, што се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;

3. Да је радно способан, што се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од 6 (шест) мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

4. Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицима, злоупотребе опојних средстава, доказ о некажњавању Школа ће прибавити службени путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа,

5. Да се не налази на евиденцији која се воде у Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, доказ ће школа прибавити службеним путем за изабраног кандидата а прије заснивања радног односа.

6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 

Осим општих услова предвиђених Законом о раду („Службени гласник Републике Српске" број 1/18 и 66/18), кандидати треба да испуњаваху и посебне услова предвиђене Законом о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" број 41/18, 35/20 и 92/20), и Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама ( „Службени гласник Републике Српске" број 29/12), и Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем („Службени гласник Републике Српске" број 24/19).

Пријем у радни однос извршиће се у складу са Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем

У складу са чланом 104. став 7) и 8) Закона о средњем образовању и васпитању (за радна мјеста код којих се тражи положен стручни испит) право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

 

Уз потписану пријаву са кратком биографијом, е-mail адресом и контакт телефоном од стране кандидата који се пријављује на конкурс за пријем у радни однос, потребно је доставити документацију на основу које се доказују испуњеност општих и посебних услова и документација на основу које се врши бодовање критеријума за пријем и то:

  1. Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четверогодишњем трајању са најмање 240 бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент;
  2. Увјерење о положеном стручном испиту;
  3. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита;
  4. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
  5. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;
  6. Увјерење о радном стажу стеченом након стицања стручне спреме тражене конкурсом, издато од ранијег(их) послодавца, а које треба да садржи податке из којих се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла;
  7. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко – инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено –отаџбинског рата Републике Српске , ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;
  8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко – инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено –отаџбинског рата Републике Српске , ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;
  9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђивању статуса борца Одбрамбено отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије борца.

Кандидати достављају овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

 

Сви кандидати су дужни у пријави на конкурс навести тачну адресу и број телефона.

 

Непотпуне и неблаговремене пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају услове конкурса, неће се разматрати.

 

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе, најкасније 3 дана прије заказаног тестирања и интервјуа па се кандидати неће посебно позивати, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс

 

Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили благовремене и потпуне пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, биће обављен дана 13.09.2022. године (уторак) у просторијама школе са почетком у 10.00 часова.

 

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања у дневном листу „Глас Српске".

 

Пријаве са потребним документима доставити лично или на адресу школе: ЈУ Економска школа Добој, ул. Цара Душана бр.18., 74 000 Добој, у затвореној коверти са назнаком „Пријава на конкурс".

***

ЈУ "СТРУЧНА И ТЕХНИЧКА ШКОЛА" ДЕРВЕНТА

СВЕТОГ САВЕ 1

74 400 ДЕРВЕНТА

 

ЈАВНИ КОНКУРС

ЗА ПОПУНУ УПРАЖЊЕНИХ РАДНИХ МЈЕСТА

 

 

- Директор Средње школе „ЈУ Стручна и техничка школа" из Дервенте расписује Јавни конкурс за попуну упражњеног радног мјеста и то:

- Наставник  Сточарства са исхраном

- (дипломирани инжењер пољопривреде општи смјер или дипломирани инжењер пољопривреде , смјер сточарство)  

– (Норма 6 часова)

- Са радним искуством, потребан положен стручни испит за рад у настави

- На одређено вријеме (до повратка радника са неплаћеног одсуства, односно до 06.04.2023.године)

- Број извршилаца 1.

 

Услови за учешће на конкурсу

 

Општи услови:

1. да је држављанин Босне и Херцеговине и Републике Српске,а то се доказује увјерењем о држављанству

2. да је пунољетан,а то се доказује изводом из матичне књиге рођених

3. да је радно способан ,а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од 6 мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу а прије заснивања радног односа.

4. да лице није осуђивано правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

5.Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце, за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

6.увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Поред општих услова кандидати морају да испуњавају и посебне услове прописане Законом о средњем образовању и васпитању и Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем.

 

Потребна документација:

Кандидати уз пријаву (у пријави обавезно навести адресу и број телефона) на јавни конкурс дужни су доставити овјерене копије свих докумената и то:

 

- Пријава на конкурс

- Увјерење о држављансту, (не старије од 6 мјесеци)

- Извод из матичне књиге рођених,

- Љекарско увјерење не старије од шест мјесеци (прилаже само онај кандидат који буде изабран, након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа),

- Увјерење да лице није осуђивано правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,злоупотребе опојних средстава ( за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа).

-Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце ( за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа).

-Увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности,морала,службене дужности, полног интегритета,злостављања дјетета ,полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, не старије од 6 мјесеци.

 

Поред наведене документације кандидати достављају и документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање према одредбама Правилника о поступку за пријем  у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем („Службени гласник Републике Српске" број: 24/19) , и то:

- овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент

-увјерење о положеној педагошко психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко –методичку групу предмета ,

- увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави,

- Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у скаладу са Правилником којим се регулише полагање стручног испита,

- додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

- увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

- увјерење о радном стажу издато од ранијих  послодаваца, ( обавезно увјерење да садржи врсту посла коју је радник обављао и стручну спрему потребну за тај посао),

- увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

- увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије борца,

- увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

 

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" број: 41/18,35/20 и 92/20), испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став 7. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" број: 41/18,35/20 и 92/20)

 

Напомена: Уколико се на конкурс не пријаве кандидати са положеним стручним испитом, разматраће се и пријаве кандидата без положеног стручног испита.

 

Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријава:

 

Пријаве се могу доставити лично или поштом препоручено на следећу адресу:

„ЈУ Стручна и техничка школа", ул. Светог Саве  бр 1., Дервента, са назнаком Јавни конкурс за попуну упражњеног радног мјеста.

Рок за подношење пријаве је 8 дана од дана објављивања конкурса.

 

Неблаговремене и непотпуне пријаве канидата неће се узети у разматрање.

 

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе.

Кандидати који испуњавају услове утврђене овим конкурсом, дужни су приступити интервјуу и тестирању, који ће са кандидатима обавити Комисија за избор.

Интервју са кандидатима и тестирање ће се одржати дана 14.09. 2022. године у 08 часова у просторијама школе.

 

Кандидати се неће посебно позивати на интервју и тестирање, а ако се не појаве, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима

 

Напомена:

Школа ће писменим путем обавјестити све учеснике о исходу конкурса у року од осам (8) дана од дана доношења одлуке.

***

ЈУ ОШ "МИЛАН РАКИЋ" БУКОВИЦА ВЕЛИКА

74 213 БУКОВИЦА ВЕЛИКА

 

Поништава дио Конкурса

 

 

Због промјене Закона поништава се дио конкурса број 268/22 од 08.08.2022.године, објављеног у „Гласу Српске" 11.08.2022.године, за попуну радног мјеста под ставком број:

 

  1. -Водитељ продуженог боравка (75%) на одређено радно вријеме, са положеним стручним испитом до 30.06.2023.године,
  2. -Водитељ јутарњег чувања (50%) на одређено радно вријеме, са положеним стручним испитом до 30.06.2023.године,
  3. -Водитељ јутарњег чувања (50%) на одређено радно вријеме, са положеним стручним испитом до 30.06.2023.године.

***

ЈУ ОШ "ПЕТАР ПЕТРОВИЋ ЊЕГОШ" БОЉАНИЋ

БРЂАНИ ББ

74 322 БОЉАНИЋ

 

О д л у к а

о поништавању конкурса:

 

 

Члан 1.

Поништава се Јавни конкурса ЈУ ОШ „Петар Петровић Његош" Бољанић објавњен у дневним новинама „Глас Српске" дана 17.08.2022. године за радно мјесто:

 

1. Водитељ продуженог боравка – 1 извршилац, на пуно радно вријеме, са положеним стручним испитом, на одређено вријеме до 30.06.2023. године

 

Члан 2.

Ова одлука ступа на снагу даном доношења.

 

Образложење:

Поништава се Конкурс објављен дана 17.08.2022.године у „Гласу Српске" због техничких разлога.

***

ЈУ ОШ "ВУК КАРАЏИЋ" ТЕСЛИЋ

СВЕТОГ САВЕ 78

74 270 ТЕСЛИЋ

 

ОДЛУКА

О ПОНИШТЕЊУ ДИЈЕЛА КОНКУРСА

 

I

Поништава се дио конкурса за попуну упражњених радних мјеста број 542/22 објављен дана 24.08.2022. године у дневним новинама „Глас Српске" и то за радно мјесто под редним бројем 4. Водитељ продуженог боравка, два извршиоца на пуно радно вријеме, лице са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме до 30.06.2022. године.

II

Одлука ступа на снагу даном доношења.

 

III

Конкурс се поништава због процедуралне грешке. Одлуку објавити у дневном листу „Глас Српске" путем Завода за запошљавање Републике Српске.

 

***

 

ЈУ ОШ "ВУК КАРАЏИЋ" ТЕСЛИЋ

СВЕТОГ САВЕ 78

74 270 ТЕСЛИЋ

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за избор директора школе ЈУ Основна школа ''Вук Караџић'' Теслић

 

I

Предмет

Школски одбор Јавне установе Основне школе ''Вук Караџић'' Теслић расписује Јавни конкурс за избор директора Јавне установе Основне школе ''Вук Караџић'' Теслић.

 

II

Опис посла

Директор школе руководи радом школе и одговоран је за законитост рада и за успјешно обављање дјелатности школе. Директор за свој рад одговара Влади, Школском одбору и министру.

III

Мандат

Директор Јавне установе Основне школе ''Вук Караџић'' Теслић бира се на период од 4 (четири) године и почиње од дана ступања на дужност.

Школски одбор министру доставља документацију и списак кандидата који испуњавају услове конкурса за именовање директора, у року од осам дана од дана разматрања пријава.

На приједлог министра Влада именује за директора једног од кандидата са списка достављеног од стране Школског одбора.

 

IV

Услови за учешће на конкурсу

 

За директора Јавне установе Основне школе ''Вук Караџић'' Теслић може бити изабрано лице које испуњава услове утврђене Законом о раду , Законом о основном васпитању и образовању, Статутом школе и Правилником о условима и поступку избора и разрјешења директора основне школе и то:

Општи услови:

  1. Да је држављанин РС/БиХ,
  2. Да је старији од 18 година, и
  3. Да има општу здравствену способност за рад.

Посебни услови:

  1. Да има завршен први циклус студија у трајању од четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент,
  2. Да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи, након стицања дипломе из тачке 1. овог става,
  3. Да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, против којег није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

На мјесто директора школе равноправно могу конкурисати лица из члана 177. став (2) Закона о основном васпитању и образовању.

Поред општих и посебних услова за директора не може бити изабрано на које се односи члан IX став 1. Устава БиХ, тј. Ниједно лице које служи казну изречену од Међународног суда за бившу Југославију и ниједно лице које је под оптужницом тог суда, а није се повиновало налогу да се појави пред Судом.

V

Потребна документација

Уз пријаву на Конкурс, кандидати су дужни приложити доказе о испуњавању општих и посебних услова и то:

  1. Извод из матичне књиге рођених,
  2. Увјерење о држављанству,
  3. Диплому о завршеној стручној спреми,
  4. Потврду којом доказује да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у школи након стицања дипломе,
  5. Љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима, које прилаже само именовани кандидат прије ступања на дужност,
  6. Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, школа ће прибавити службеним путем за именованог кандидата а прије ступања на дужност,
  7. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,
  8. Приједлог програма рада директора у наредном четворогодишњем мандату,
  9. Препоруку ранијег послодавца, односно наставничког вијећа школе у којој је кандидат запослен,
  10. Кратку биографију са подацима о претходним пословима и развоју каријере у струци и оствареним резултатима у раду,
  11. Овјерену изјаву кандидата да није обухваћен одредбом члана ИЏ став 1. Устава БиХ.

Документи којима се доказује испуњавање општих и посебних услова достављају се у оригиналу или овјереној фото-копији.

Достављена документација (која је наведена у конкурсу) се неће враћати кандидатима.

VI

Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријава

 

Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања конкурса у дневним новинама које излазе на подручју Републике Српске и БиХ.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Пријаве се достављају лично или поштом, на адресу школе „ЈУ Основна Школа „Вук Караџић" Теслић, Светог Саве 78, 74270 Теслић" са назнаком: „Јавни конкурс за избор директора Јавне установе Основне школе „Вук Караџић" Теслић – не отварати".

VII

Начин и рок обавјештавања кандидата о резултатима конкурса

 

Школски одбор ће писменим путем обавијестити све учеснике конкурса о одлуци Владе о именовању директора у року од осам дана од дана пријема одлуке.

***

 

ЈУ ОШ "СВЕТИ САВА" БРОД

ВУКА КАРАЏИЋА ББ

74 450 БРОД
 

О Д Л У К А

о поништењу конкурса

 

I

Поништава се конкурс расписан 17.8.2022. године за сљедећа радна мјеста

1. ВОДИТЕЉ ПРОДУЖЕНОГ БОРАВКА

- 2 извршиоца – пуно радно вријеме, рад на одређено вријеме до завршетка наставног процеса у школској 2022/23. години, радник са искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу.

- 1 извршилац – пуно радно вријеме, рад на одређено вријеме до повратка раднице са боловања, а најдуже до 28.12.2022. године, радник са искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу.

- 1 извршилац – на пола радног времена, рад на одређено вријеме до завршетка наставног процеса у школској 2022/23. години, радник са искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу.

 

2. ВОДИТЕЉ ЈУТАРЊЕГ ЧУВАЊА - 2 извршиоца на пуно радно вријеме (по пола радног времена у свакој смјени), рад на одређено вријеме до завршетка наставног процеса у школској 2022/23. години, радник са искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу.

 

II

Конкурс се поништава због новонастале ситуације, односно због усклађивања са законском регулативом - ступање на снагу новог Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске"  бр.81/22 од 25.08.2022).

 

III

Обавјештење о поништењу конкурса објавити у Гласу Српске и огласној табли Завода за запошљавање Брод.

 

IV

Одлука ступа на снагу даном доношења.

 

О б р а з л о ж е њ е

Конкурс за упражњена радна мјеста у ЈУ Основној  школи „Свети Сава"  Брод расписан је 17.8.2022. године.

У међувремену ступио је на снагу нови Закон о основном васпитању и образовању, у којем су измјењени услови за радна мјеста за која је конкурс расписан.

С обзиром да је конкурс расписан за попуну радних мјеста за школску 2022/23. годину, а одредбе новог Закона су обавезујуће за исту, конкурс се поништава и биће расписан у складу са одредбама новог Закона о основном васпитању и образовању.

Сходно напријед наведеном, донесена је ова одлука.

***

ЈУ "САОБРАЋАЈНА И ЕЛЕКТРО ШКОЛА" ДОБОЈ

ЦАРА ДУШАНА 18

74 000 ДОБОЈ

 

Обавјештење

 

Поништава се Конурс у дијелу гдје је тражен наставник српског језика 2 часа, на одређено вријеме број: 03-1348 од 15.08.2022. године, објављен дана 17.08.2022. године у дневном листу Глас Српске, због допуне норме технолошком вишку из ЈУ Техничке школе Добој.

***

 

ЈУ "САОБРАЋАЈНА И ЕЛЕКТРО ШКОЛА" ДОБОЈ

ЦАРА ДУШАНА 18

74 000 ДОБОЈ

 

КОНКУРС

О ПРИЈЕМУ РАДНИКА У РАДНИ ОДНОС

 

На одређено радно вријеме

 

  1. Предавач  за предмет: Демократија и људска права.......... 12 часова
         (до повратка раднице са породиљског боловања)
  2. Предавач за предмет: Енглески језик ………………………. .2 часа
         (до 31.08.2023. године)
  3. Предавач за Стручно-теоријску  и практичну наставу у рачунарству и            информационим технологијама ……………………………13 часова

(до 31.08.2023. године )

 

I Поред општих услова предвиђених Законом о раду („Службени гласник РС" број 01/2016), кандидат треба да испуњава и посебне услове прописане Законом о средњем образовању и васпитању („Службени гласник РС" број: 41/18, 35/20 и 92/20), као и услове Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем („Службени гласник РС" број: 24/19).

            II У погледу врсте стручне спреме наставници треба да испуњавају услове у складу са Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школкама („Сл.гласник РС" бр.29/12), те Правилником о измјенама и допунама Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама („Сл.гласник РС" број: 80/14 и 83/15).

Право учешћа на Конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу новог Закона о средњем образовању и васпитању, испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

 

* Кандидати су дужни доставити:

  1. Пријаву на конкурс
  2. Увјерење о држављанству (да је држављанин РС или БиХ),
  3. Извод из матичне књиге рођених (да је пунољетан) или копија личне карте,
  4. Овјерену фотокопију дипломе о стеченој стручној спреми,
  5. Увјерење високошколске установе или додатак дипломи о просјечној оцјени током студирања ,
  6. Увјерење Завода за запошљавање на подручју јединице локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен, о времену проведеном на евиденцији незапослених лица након стицања стручне спреме тражене конкурсом,
  7. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, које  треба да садржи  податке из који се јасно види:
    - врста посла,
    - степен стручне спреме и
    - дужина оствареног радног стажа  по врстама посла.
    Уколико је кандидат радио са непуним радним временом, то вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме.
  8. Увјерење од Суда да није осуђиван правоснажном пресудом (лице које је правоснажном пресудом осуђивано за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављање дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицима, злоупотребе опојних средстава - не могу обављати рад у школи),
  9. Увјерење општинског / градског органа управе надлежног за борачко - инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено - отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату породице погинулог борца,
  10. Увјерење општинског / градског органа управе надлежног за борачко - инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено - отаџбинског рата РС , ако се ради о кандидату из категорије борца,
  11. Увјерење општинског / градског органа управе надлежног за борачко - инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено - отаџбинског рата РС , ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

******

-           Увјерење о некажњавању, из посебног регистра, (које се вади у МУП-у) школа ће накнадно прибавити службеним путем, за кандидата који буде изабран, односно примљен у радни однос.

-           Љекарско увјерење о психофизичкој и физичкој способности за рад са ученицима, кандидат ће накнадно доставити, када буде изабран, односно примљен у радни однос (не смије бити старије од 6 мјесеци).

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане Законом.

У случају да се на конкурс не јаве лица са искуством или положеним одговарајућим стручним испитом, разматраће се и молбе пријављених кандидата који не испуњавају ове услове.

Сва документа се достављају као овјерене копије на адресу Школе (путем поште), Ул . Цара Душана бр. 18. Добој и неће се враћати кандидатима.

Списак кандидата који испуњавају услове биће постављен на огласној табли Школе: 09.09.2022. године, (од стране комисије).

Тестирање и интервју са кандидатима који испуњавају услове предвиђене конкурсом , обавиће се 29.08.2022. године у 09,00 часова у просторији бр. 10.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју , а ако се не појаве сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен од 31.08.2021. године до 07.09.2021. године), а објавњен у дневном листу " Глас Српске".

Изабрани кандидати почињу са радом 12.09.2022. године.

***

ЈУ ОШ "ВУК КАРАЏИЋ" ПЕТРОВО

ОЗРЕНСКИХ ОДРЕДА 74

74 317 ПЕТРОВО

 

ОДЛУКА О ПОНИШТЕЊУ КОНКУРСА

за попуну упражњених радних мјеста

 

Поништава се јавно објављени конкурс ЈУ ОШ „Вук Караџић" Петрово објављен у дневном листу Глас Српске 17.8.2022. године за попуну сљедећих радних мјеста,:

Водитељ продуженог боравка 2 извршиоца, на одређено вријеме, један извршиоц са пуним и један са непуним радним временом 50%, лица са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме до краја школске 2022./2023. године, а најдуже до краја наставног процеса школске 2022/2023. године.

Одлука о поништењу одлуке о расписивању напријед наведеног конкурса доноси се због техничких разлога који су у вези са доношењем прописа који под повољнијим условима регулишу организовање проширеног програма у основној школи.

***

ЈУ ОШ "ПЕТАР КОЧИЋ" УГОДНОВИЋ

74 275 БЛАТНИЦА

 

КОНКУРС

 

За упражњена радна мјеста у ЈУ Основној школи „Петар Кочић" Угодновић, Теслић

 

  1. Наставник/професор информатике-1 извршилац,4 часа седмично на одређено радно вријеме са радним искуством и положеним стручним испитом а најдаље до повратка раднице са породиљског одсуства.

 

Услови: Поред општих услова утврђених у Закону о раду – („Службени гласник Републике Српске", број: 01/16), кандидати треба да испуњавају и посебне услове утврђене Законом о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број: 44/17 и 31/18), 84/19, и 35/20), Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача („Службени гласник Републике Српске", број: 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15) као и превилника о процедури и критеријумима пријема у радни однос радника у основној школи („Службени гласник Републике Српске", број: 74/18)

 

Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на конкурс:

а) да је држављанин РС или БиХ , а то доказује увјерењем о држављанству,

б) да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,

в) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

ц) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности,морала,службене дужности трговине људима, злостављањем дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицима.

_ Увјерење о неосуђиваности кандидата школа ће прибавити службеним путем,а прије заснивања радног односа.

 

Б) Поред општих услова кандидати прилажу следећу документацију

 

Документи (овјерени или у оригиналу) који се прилажу уз потписану пријаву:

  1. овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно званје или еквивалент,

б)         увјерење о положеном стручном испиту,

в)         додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерње високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

г)         увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која се налазе на тој евиденцији,

д)         увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца које треба да садржи податке о врсти посла, степену стручне спреме и дужину оствареног радног стажа по врстама посла, уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са искуством,

ђ)         увјерење општинског/ градског органа управе надлежне за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

е)         увјерење општинског/градског органа управе надлежне за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије борца,

ж)        увјерење општинског/градског органа управе надлежне за борачко- инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено –отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

 

В)- рок за подношење пријаве

Конкурс је отворен осам дана од дана објављивања у дневном листу посредством Завода за запошљавање Републике Српске.

 

Г)- адреса достављања пријава

Пријаве се достављају на адресу: ЈУ Основна школа „Петар Кочић" Угодновић 74275 Блатница, Теслић или непосредно у канцеларију школе.

 

Д)-интервју и тестирање

Са пријављеним кандидатима ће се обавити интервју и тестирање дана уторак 13.09.2022. године са почетком у десет (10) часова у просторијама ЈУ ОШ „Доситеј Обрадовић" Блатница – Теслић ,немогућност обављања поменутог интервјуа и тестирања у просторијама Ју Основне школе „Петар Кочић" Угодновић, Теслић је тренутно извођење радова у унутрашњем дијелу школе.

Неблаговремене и непотпуне пријаве као и неовјерене фотокопије приложених докумената Комисија за избор неће разматрати.

***

ЈУ ОШ "ТОДОР ДОКИЋ" КАЛЕНДЕРОВЦИ

74 413 КАЛЕНДЕРОВЦИ

 

КОНКУРС

за упражњено радно мјесто

 

1.Наставник хемије- 1 извршилац на 4 часа радник са искуством и положеним стручним испитом на одређено вријеме до повратка раднице са породиљског боловања, а најкасније до

30.11.2022.године

Услови: Поред услова утврђених Законом о раду (Сл. Гласник РС Бр: 1/16и 66/18) кандидати требају да испуњавају и услове прописане Законом о основном васпитању и образовању („Службени гласник РС бр: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 и63/20). Пријем радника извршиће се и у складу са Правилником о процедури и критеријуима пријема у радника у радни однос у основној школи („Сл.гласник РС" Бр:74/18 и 26/19) кандидат треба да испуњава и сљедеће услове:

Општи услови који кадндидати треба да испуњавају приликом пријављивања на јавни конкурс су:

*да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

*да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

*да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем, које не може бити старије од 6 мјесеци и које прилаже само изабрани кандидадат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа и

* да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава.

За упражњено радно мјесто, поред наведених услова кандидат треба да достави сљедећу документацуји:

*пријаву потписану од стране кандидата који се пријављују на јавни конкурс за пријем у радни однос наставника или стручног сарадника

*овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговараћујој области.

*увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета

*увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о плагању стручног испита у школи

*додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

*увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење

Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лице са искуством.

*увјерење општинског /градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог  бораца Одбрмбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца

*увјерење општинског /органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида

*увјерење општинског /органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено –отаџбинског рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије бораца.

Уколико се на конкурс не јави кандидат са искуством и положеним стручним испитом,разматраће се молбе кандудата без искуства и положеног стручног испита.

Оглас остаје отворен 8 дана од дана објављивања.

Пријаве слати на адресу:

ЈУОсновна школа „Тодор Докић"Календеровци

74413 Календеровци- Дервента

са назнаком – пријава на оглас

- Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Тестирање и интервју са кандидатима ће се обавити 12.09.2022. године у 11 часова у просторијама школе, који су доставили потпуне и благовремене пријаве.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на оглсној табли школе.

- Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању и интервју, сматраће се да су одустали од пријеаве на конкурс.

- Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

***

ЈУ "МЕДИЦИНСКА ШКОЛА" ДОБОЈ

ПОП ЉУБИНА 31

74 000 ДОБОЈ

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за пријем радника у радни однос

 

  1. Рачуновођа школе, пуно радно вријеме, на неодређено вријеме са радним искуством у струци, које посједује лиценцу у складу са Законом који уређује област рачуноводства ........................................................................ 1 извршилац;
  2. Наставник стручних предмета, доктор медицине, пуна норма, на неодређено вријеме, са радним искуством .......................................................... 2 извршиоца;
  3. Наставник хирургије, доктор медицине, 8 часова, на одређено вријеме до 31. 08. 2023. године, са радним искуством ............................................... 1 извршилац;
  4. Наставник исламске вјеронауке, 4 часа,  на одређено вријеме, до 31. 08. 2023. године, са радним искуством ............................................................ 1 извршилац;
  5. Наставник културе религија, 2 часа, на одређено вријеме до 31. 08. 2023. године, са радним искуством ....................................................................... 1 извршилац;
  6. Наставник етике, 3 часа, на одређено вријеме,  до 31. 08. 2023. године, са радним искуством ............................................................................ 1 извршилац.

Уколико се на конкурс не јаве кандидати са радним искуством разматраће се и пријаве приправника.

 

Поред општих услова предвиђених Законом о раду („Службени Гласник Републике Срспке" број 1/18 и 66/18) кандидати треба да испуњавају и посебне услове предвиђене Законом о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" број 41/18, 35/20 и 92/20), Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама („Службени  гласник  Републике Срспке" број 29/12, 80/14, 83/15) и Правилника о о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем („Службени гласник Републике Српске" број 24/19).

Пријем у радни однос извршиће се у складу са Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем.

 

Уз потписану пријавy кандидат је дужан доставити:

1. увјерење о држављанству,

2. извод из матичне књиге рођених или копију личне карте,

3. љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима које не може бити старије од шест мјесеци, и прилаже га само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4. увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава, (школа ће прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа),

5. увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце (школа ће прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа),

6. увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем (не старије од 3 мјесеца),

7. овјерену копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четверогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

8. увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

9. увјерење о положеном стручном испиту,

10. увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дјела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита,

11. додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

12. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, за незапослена лица која се налазе на тој евиденцији,

13. увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца,

14. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

15. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца,

16. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

17. сертификат о стеченом професионално-стручном звању сертификовани рачуновођа

18. лиценцу у складу са Законом којим се уређује област рачуноводства (важећу лиценцу за обављање професионално стручне активности у звању сертификованог рачуновође).

(Документацију из тачке 8, 9, и 10. достављају кандидати који конкуришу на радно мјесто наставника, а документацију из тачке 17. и 18. кандидати који конкуришу на радно мјесто рачуновође.)

Право учешћа на конкурсу на основу члана 106. став (5) Закона о средњем образовању и  васпитању ("Службени гласник Републике Српске", број 41/18, 35/20 и 92/20) имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане Законом о средњем образовању и васпитању ("Службени гласник Републике Српске", број 41/18, 35/20 и 92/20).

Право учешћа на конкурсу на основу члана 106. став (9) Закона о средњем образовању и васпитању ("Службени гласник Републике Српске", број 41/18, 35/20 и 92/20), имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

Сви документи се достављају лично или путем поште као овјерене копије на адресу: Поп Љубина 31, 74000 Добој, у затвореној коверти на којој је потребно назначити „за конкурс" и за које радно мјесто наставник конкурише. Иста се неће враћати кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају услове конкурса, неће се разматрати.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на сајт школе и на огласну таблу школе најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа, те се кандидати неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Тестирање кандидата који испуњавају услове предвиђене конкурсом одржаће се у просторијама школе, у сриједу, 14.09.2022. године у 10. 00 часова.

Након тестирања обавиће се интервју.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања.

***

ЈУ "СТЕВАН ДУШАНИЋ" ПРИБИНИЋ

74 276 ПРИБИНИЋ

 

ОДЛУКА

О ПОНИШТЕЊУ ДИЈЕЛА КОНКУРСА

 

I

Поништава се дио конкурса за попуну упражњених радних мјеста број 180/22 објављен дана 11.08.2022 године у дневним новинама „Глас Српске" и то за радно мјесто под редном тачком 3. Водитељ продуженог боравка, два извршиоца на пуно радно вријеме, лице са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме до трајања наставног процеса.

II

Одлука ступа на снагу даном доношења.

III

Конкурс се поништава због процедуралне грешке. Одлуку објавити у дневном листу „Глас Српске" путем Завода за запошљавање Републике Српске.

***

ЈУ ОШ "ЂОРЂО ПАНЗАЛОВИЋ" ОСИЊА

74 412 ОСИЊА

 

К О Н К У Р С

ЗА ПОПУНУ УПРАЖЊЕНИХ РАДНИХ  МЈЕСТА ЗА ШК. 2022/23. годину:

 

  1. Наставник математике ...... 1 извршилац на 4 часа на одређено вријеме до повратка радника са неплаћеног одсуства, а најкасније до 31.08.2023. године, радник са искуством и положеним стручним испитом, уколико се не јави радник са искуством, разматраће се пријаве приправника,
  2. Наставник физике....1 извршилац на 10 часова на одређено вријеме до повратка радника са неплаћеног одсуства, а најкасније до 31. 08. 2023. године, радник са искуством и положеним стручним испитом, уколико се не јави радник са искуством, разматраће се пријаве приправника
  3. Наставник њемачког језика...... 1 извршилац на 12 часова на одређено вријеме до 31.08.2023. године - радник са искуством и положеним стручним испитом, уколико се не јави радник са искуством, разматраће се пријаве приправника.

 

Поред општих услова предвиђених Законом о раду ("Сл. гласник Републике Српске" бр: 01/16,66/18,91/21.и 119/21- Одлука Уставног суда РС-е), кандидати требају да испуњавају и посебне услове прописане чланом 104. и 105. Закона о основном васпитању и образовању,("Сл.гласник Реп. Српске"бр: 44/17. 31/18, 84/19, 35/20, и 63/20), Правилника о стр.профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача ("Службени гласник Републике Српске" број 77/09., 86/10., 25/14 и 76/15.). и Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи (Сл.гласник РС бр:74/18.и 26/19).

 

Посебни услови:

(1) Послове наставника обављају лица која осим услова утврђених Законом о раду треба да имају:

1) завршен први циклус студијског програма у одређеној области и остварених најмање 180 ECTS бодова у трајању од три године или еквивалент, односно право учешћа имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

2) положен стручни испит за рад у васпитно-образовном процесу и

3) љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима које изда надлежна здравсртвена установа

(2) Лица из ст. 1. овог члана која имају завршен други циклус студија, обавезно морају имати завршен први циклус студија из одређене области из става 1. тачка 1) овог члана.

(3) За доказивање услова из става 1. тачка 3) овог члана прихвата се само љекарско увјерење о психофизичкој способности радника које изда надлежна здравствена установа.

(4) Изузетно од услова из члана 104. става 1. тачка 2. Закона о основном васпитању и образовању, Школа може на упражњено радно мјесто ангажовати лице које је стекло радни стаж ван Школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњава остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању.

(5) Наведено лице има обавезу да положи стручни испит у року од десет мјесеци од дана заснивања радног односа у Школи.

(6) Лице из става 4. овог члана нема статус приправника, а стручни испит полаже под истим условима предвиђеним за приправника

 

Општи услови: који кадндидати треба да испуњавају приликом пријављивања на јавни конкурс су:

*да је држављанин Републике Српске или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству,

*да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом ЛК-е,

*да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем, које не може бити старије од 6 мјесеци и које прилаже само изабрани кандидадат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа ,

* да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,

* увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавање дјеце,

* увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

*Увјерења из става 1. тачка 4 и 5. за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног однодса.

*пријаву потписану од стране кандидата који се пријављују на јавни конкурс за пријем у радни однос, као и документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање кандидата, а на основу члана 9. Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у ОШ-и:

* овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

* увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

* увјерење о положеном стручном испиту, уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством и положеним стручним испитом,

* увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

* додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

* увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

* увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством,

* увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

* увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

* увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Кандидати достављају овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у „ГЛАСУ СРПСКЕ".

Пријаве са адресом и бројем телефона слати на адресу: ЈУ Основна школа „Ђорђо Панзаловић" Осиња, Дервента са назнаком: - „пријава на конкурс", не отварати –Тестирање кандидата ће се обавити у понедјељак, 12. 09. 2022. године у 9,30 сати, а интервју истог дана у 10,30 часова у просторијама ове Установе.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу Школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, ако се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

-Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

***

ЈУ ОШ "ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ" ДОБОЈ

ХИЛАНДАРСКА 2

74 000 ДОБОЈ

 

ОДЛУКА

О ПОНИШТЕЊУ КОНКУРСА

 

I

Поништава се конкурс број 1728/22 од 15.08.2022. године који је објављен у дневном  листу Глас Српске дана 17.08.2022. године за слиједеће радно мјесто:

 

  1. Наставник/професор српског језика - 1 извршилац – непуна норма 10 часова, на одређено, до 31.08.2023.године, приправник.

 

II

Конкурс се поништава због техничке грешке.

III

Поништење конкурса објавити у дневном листу „Глас Српске".

 

IV

Одлука ступа на снагу даном доношења.

***

ЈУ ОШ "ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ" ДОБОЈ

ХИЛАНДАРСКА 2

74 000 ДОБОЈ

 

К  О  Н  К  У  Р  С

ЗА  ИЗБОР  НАСТАВНИКА И

СЕКРЕТАРА ШКОЛЕ

 

  1. Секретар школе - 1 извршилац – дипломирани правник најмање 240 ECTS са искуством и положеним стручним испитом, пуно радно вријеме, на одређено, до повратка радника са боловања а најдуже до 31.08.2023 године.
  2. Наставник/професор разредне наставе – 1 извршилац - на одређено, до повратка радника са боловања,са искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу.

Уколико се на конкурс не јави лице са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно – образовном процесу односно на мјесту секретара, разматраће се пријаве кандидата без радног искуства и положеног стручног испита за рад у васпитно – образовном процесу – приправника.

УСЛОВИ :

  1. Поред општих услова предвиђених Законом о раду („Службени гласник РС" бр.1/16, 66/18.) кандидати треба да испуњавају и посебне услове предвиђене  Законом о основном васпитању и образовању („Службени гласник РС" бр. 44/17,31/18 ,84/19, 35/20 и 63/20.) Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача у основној школи („Службени гласник РС" бр. 77/09, 86/10, 25/14. и 76/15.)као и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске", број: 74/18 и 26/19).
  2. Право учешћа на конкурс на основу члана 105. и 129. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске", број: 44/17, 31/18 , 84/19 ,35/20 и 63/20) имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању(Сл. Гласник Републике Српске", број: 44/17,31/18 ,84/19 ,35/20 и 63/20),као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

 

Уз потписану пријаву од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс, кандидати су дужни доставити овјерене фотокопије (не старије од 6 мјесеци) следећих докумената а на основу којих се доказује испуњеност општих и посебних услова, те документацију (овјерене копије) на основу које се врши бодовање по радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

 

Документација за опште услове које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на јавни конкурс су:

  1. Да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,
  2. Да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,
  3. Да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест (6) мјесеци и које прилаже само изабрани кандидати након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,
  4. Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности,трговине људима, злостављање дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,
  5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,
  6. Увјерење да није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,
  7. Увјерење из тачке 4) и 5) за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

Документација за посебне услове и документација на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 9. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата у основној школи:

  1. Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,
  2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета, (само за наставника)
  3. Додатак дипломи који садржи податке о просјечној оцјени током студирања или увјерење од високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
  4. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу (за наставника), за секретара Увјерење о положеном стручном испиту за рад у школи на радном мјесту секретара, или за рад у органима управе (Рјешење Министарства просвјете и културе да је ослобођен полагања стручног испита за секретара у основној школи) или Увјерење о положеном правосудном испиту,
  5. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,
  6. Увјерење о радном стажу/радном искуству издато од ранијег послодавца код којег је кандидат био запослен, са подацима о врсти посла,степену стручне спреме и дужини оствареног радног стажа по врстама посла,
  7. Увјерење од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица у стручној спреми траженој конкурсом,
  8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,
  9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу  борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца,
  11. Кратку биографију,

- Оглас остаје отворен 8 дана од дана објављивања.

- Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на јавни конкурс комисија не разматра, већ их евидентира уз констатацију да пријаве на јавни конкурс нису достављене благовремено и /или нису потпуне, а након тога предлаже директору школе доношење закључка којом се пријава одбацује.

- Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се у просторијама школе дана 12.09.2022. године (понедељак). Тестирање кандидата почиње у 07:00 часова а интервју у 09:00 часова.

Списак кандидата који доставе потпуне и благовремене пријаве ће бити постављен на огласној табли Школе.

Кандидат који достави потпуну и благовремену пријаву, а не појави се на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса, након прегледа достављене документације, школа поставља на огласној табли школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа. Кандитати се неће посебно позивати на тестирање и интервју. (Правилник о процедури пријема,  критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата  у основној школи („Службени гласник РС" бр. 74/18 и 26/19).

- Сви кандидати биће обавијештени о резултатима конкурса, документи приложени уз молбу неће се враћати кандидатима.

 - Пријаве доставити лично или путем поште на адресу школе: ЈУ ОШ „Доситеј Обрадовић" Добој 74000, ул. Хиландарска бр. 2, за конкурс – обавезно назначити на које радно мјесто се пријављујете.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана